To MM project εξελίσσεται...

Status
Not open for further replies.

Reaction score
2.248
Υπάρχει και τις Clearaudio (trackability test record)
Σε αυτόν μπορείς να δεις το trackability της συνεδρίας σου και να κάνεις μικροδιορθωτικές ρυθμίσεις στην VTF / antiscating με βάση τα δυναμικά. Πολύ καλός εάν έχεις αποφασίσει να προχωρίσεις σε off spec ρυθμίσεις χαμηλού βάρους ανάγνωσης.

Γενικά να έχουμε υπόψην μας ότι τα test records δεν είναι allignment tools.

TGD

Reaction score
10.581
Λοιπόν ένα μηχάνημα ήχου που μετράει καλά πάντα θα παίζει από καλά έως άριστα.
Ένα μηχάνημα που δεν μετράει καλά παίζει από μέτρια έως <<χωματερή Άνω Λιοσίων> και αυτός είναι κανόνας!
Ένα μηχάνημα ήχου που μετράει καλά, ίσως και να παίζει καλά.
Ένα μηχάνημα ήχου που δεν μετράει καλά, αποκλείεται να παίζει καλά.

TGD

Reaction score
10.581
Συγνώμη για το off topic, μήπως μπορείτε μια γνώμη για αυτόν τον AV σαν πηγη ήχου? γιατί εμένα μου φαίνεται οτι θέλει πέταμα!
μπορούν να υπάρχουν τέτοια χαρακτηριστικά, σε μηχάνημα? το Hi Fi δεν ορίζει απόκριση τουλάχιστον 20hz εως 20000khz?

< AUDIO SECTION
Rated Power output during stereo operation (DIN/IEC) 63hz-12,5Khz, 0,7% T.H.Dat 6Ω
130W + 130W >
Ναι, αλλά το manual του ενισχυτή δεν λέει ότι έχει απόκριση 63hz-12,5Khz.
Λέει ότι μπορεί να παραδόσει 130W με 0,7% παραμόρφωση σε φορτίο 6Ω όταν το σήμα είναι από 63hz έως 12,5Khz. Προφανώς στα άκρα του φάσματος δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα και βγάζει λιγότερη ισχύ ή περισσότερη παραμόρφωση.
Μπράβο όμως στην Kenwood που δίνει τόσο ακριβή στοιχεία μετρήσεων. Οι περισσότεροι κατασκευαστές θα μετράγανε την απόκριση συχνότητας σε 1W και την ισχύ στο 1kHz και θα ήταν περήφανοι για τις μετρήσεις.

Reaction score
55
Αν έκανες το κόπο να κάνεις κλικ με το <<ποντίκι>> επάνω στους συνδέσμους που ανέβασα θα έβλεπες ότι αυτοί αφορούν κάποια λαμπάτα μηχανήματα.
Το δεύτερο από αυτά είναι ο κορυφαίος Wavac των 350.000 δολαρίων.

Λοιπόν οι μετρήσεις του εν λόγο μηχανήματος είναι απλός τραγικές και ναι οποιοσδήποτε φτηνός ενισχυτής των 150 ευρώ έχει πλέον μικρότερη παραμόρφωση, καλύτερη απόκριση συχνοτήτων και χαμηλότερη αντίσταση εξόδου.
Αν δεν γνωρίζεις τι είναι αυτά που αναφέρω υπάρχουν πολλά σχετικά άρθρα.
Το <<Γηράσκω αεί διδασκόμενος>> ξέρεις είναι διαχρονικό!

Η παραμόρφωση ας πούμε είναι πόσο αλλοιωμένος βγαίνει ο ήχος στην έξοδο του ενισχυτή σε σχέση με το σήμα στην είσοδο του.
Στο συγκεκριμένο λοιπόν αλλά και όλους τους λαμπάτους οι παραμορφώσεις είναι από μεγάλες έως τεράστιες.

Ειλικρινά πρώτη φορά το ακούς αυτό από τις σελίδες αυτού του φορά?
Δεν είναι κάποια παγκόσμια πλεκτάνη εναντίον σου.
Είναι γεγονός γνωστό σε όλους του χώρου εδώ και πάνω από 50 χρόνια.

Αλήθεια σε έχει προβληματίσει το γεγονός ότι ενώ το Stereophile είναι η γνωστότερη σελίδα δοκιμών, που έχει και μετρήσεις, ουδέποτε κάποια Κυρία Wavac μπήκε στη διαδικασία να διαμαρτυρηθεί για τα τραγικά αποτελέσματα των μηχανημάτων της?
Μάλλον γνωρίζουν το προϊόν τους θα έλεγα εγώ.

Κάνεις λοιπόν το λάθος να ψωνίζεις βάση της ταμπέλας και του κόστους.
Βλέπεις να γράφει το μηχάνημα <<Φου-μαν-τσου>> και λες ότι αφού κοστίζει και όσο πέντε διαμερίσματα θα παίζει και πολύ καλά, αφού ως γνωστών ο <<μάγος>> Φου-μαν-τσου βάζει αστερόσκονη στο πυρήνα των μετασχηματιστών του οπότε θα έχουν και μαγικές μεσαίες.

Λοιπόν ένα μηχάνημα ήχου που μετράει καλά πάντα θα παίζει από καλά έως άριστα.
Ένα μηχάνημα που δεν μετράει καλά παίζει από μέτρια έως <<χωματερή Άνω Λιοσίων> και αυτός είναι κανόνας!

Σε αυτό που θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου είναι για το μαστίγωμα που μας χρειάζεται και όχι μόνο μία αλλά δύο φορές τη βδομάδα, μαζί με αλάτι στις πληγές, μέχρι να ξυπνήσουμε σαν λαός και να γνωρίζουμε τι ψωνίζουμε, τι δυνατότητες έχει και ποια η πραγματική του αξία.
Είναι από τους λόγους που φτάσαμε εδώ...

Καλή συνέχεια στις ακροάσεις σου!
Τα γραφόμενά σου, αγαπητές PeterMeni δεν χρήζουν σχολιασμού ή απάντησης ούτε τύποις ούτε επί της ουσίας! Μακάρι σαν λαός να παύαμε να πιστεύουμε στις θεωρίες συνωμοσίας όπου ένας ενισχυτής 350.000 ευρώ είναι "τραγικός" ή "χωματερή" άπέναντι σε έναν των 150 ευρώ...
Αυτά μας φάγανε! Μακάρι όλοι να γηράσκουμε αεί διδασκόμενοι...

Reaction score
55
Ναι, έχεις άδικο, τουλάχιστον όσον αφορά τη Wavac. Εδώ δεν μιλάμε για μηχανικό, αλλά για άτομο με ψυχαναγκαστικό πρόβλημα, πασπαλισμένο με γερή δόση θράσους.

"So, that's that for the Wavac SH-833. I can't explain why Michael found its sound so seductive; all I can do is point to the measurable problems or audible idiosyncrasies that must be listened through to hear what it does right. All I have to do now is work out how to get this mondo amplifier back out of my basement and into the SUV so that Mikey can spend another couple of weeks luxuriating in its sound.—John Atkinson"

http://www.stereophile.com/content/wavac-sh-833-monoblock-power-amplifier-measurements
Και ποιος είναι ο λόγος να βασιστώ στο Γιαννάκη τον Άτκινσον για να αμφισβητήσω αυτό που ....ακούω κάθε μέρα; Και πως δεν το έχουν αντιληφθεί το ...χάλι της Wavac οι αναρίθμητοι υμνολογούντες ριβιούερ και τόσοι και τόσοι πελάτες της φίρμας; Αγαπητέ μου φίλε, ο χώρος του hi end έχει 50 ανθρώπους, 60 εγωισμούς, 40 απατεώνες, 80 απόψεις, 30 ακροατές και 10 μουσικόφιλους. Ο ψυχαναγκασμός τού Α ή του Β δεν με αφορά και δεν αποτελεί κριτήριο να μην αγοράσει κανείς τα μηχανάκια του - μάλλον το αντίθετο θα έλεγα!!! Αλλά ας σμφωνήσουμε ότι δεν μπορεί να γίνει διάλογος hι fi με ορολογία ψυχιατρικής, ύφος καρδιναλίων, εξτρεμιστικούς ξερολισμούς και γνώμες που δεν σηκώνουν αμφισβήτηση. Δημοκρατία φίλε μου, δημοκρατία!

Reaction score
55
Τι να πέσει κάτω? :p
Εχουν γραφτεί εδώ κείμενα επί κειμένων για τα αναλογικά για την ορθή ανάγνωση του βινυλίου με διαβολικές μικροσκοπικές επεξηγήσεις για το τι κάνει τι, πως ακούγεται, πως ρυθμίζεται, πως αλληλεπιδρά και τελικά πως μπορεί σωστά να βγει αυτό που είναι γραμμένο στο αυλάκι (που έχει όλα αυτές τις αρμονικές που είπε και ο ΜΠΙΤΣ και τις παρουσίασε γλαφυρά σαν οσμή ουίσκι κτλ).
Το βινύλιο τα έχει όλα αυτά ΜΕΣΑ στο αυλάκι λοιπόν. Ας μάθουμε το πως και με τι θα τα ανασύρουμε, πως θα τα επεξεργαστούμε και πως θα τα ακούσουμε.
Αυτή είναι η προσπάθεια μας σαν "αναλογικάριοι".
Ολα τα κάνουμε "μόνοι μας" και με οδηγίες που έχουν μείνει από εκείνη την αναλογική εποχή. Ο καθένας παλεύει μόνος του και με όπλα τα πλατό, τα μοτέρς, τις κεφαλές, τους βραχίωνες, τα stages, τα καλώδια, τις τεχνοτροποίες, τις αποσβέσεις κτλ κτλ. Τα δικά του... αυτά που έχει.... αλλά ξέρει τι κάνει τι και πως αλληλεπιδρά.
Δεν είναι η μασημένη τροφή του DAC που το μόνο που πρέπει να γνωρίζεις είναι ποιο είναι το IN και ποια τα OUT left/right. Αυτό είναι το χόμπι και για αυτό βλέπουμε extreme κατασκευές και ακριβές.

Θα κουοτάρω μία παράγραφο από ένα νήμα και θα καταλάβουμε γιατί μιλάμε και γιατί παλεύουμε

Καταλάβαμε τι λέει ο άνθρωπος? Τι είναι 2 rpm παραπάνω από τις 78 rpm πχ? και τι κάνουν?
Εάν ναι και μας ενδιαφέρει το φτιάχνουμε, εάν όχι το απαξιώνουμε θα ακούμε κιθάρα και θα λέμε ότι έχει οσμή από μαντολίνο....... Εεεεε λοιπόν εάν σας αρέσει το μαντολίνο διαλέξτε τον κατασκευαστή που έχει "άποψη μαντολίνου"

Μια φορά στο βινύλιο είναι μπουζούκι :drinks:
Δεν μπορώ να καταλάβω τι έχεις με το ...ουίσκι GeoVaz! Εγώ πάντως ούτε ρετσίνα πίνω, ούτε μπουζούκι ακούω! Κι όσο για το βινύλιο, από πλευράς hardware βρίσκεται στην καλύτερη εποχή του, χάρη φυσικά στην εξέλιξη της τεχνολογίας στην επεξεργασία μετάλλων, στα νέα υλικά κλπ κλπ. Ας το απολαύσουμε, λοιπόν, φίλοι μου, γιατί παρακολουθώντας το πλατό με στροβοσκόπια, τηλεσκόπια, μικροσκόπια, κολποσκόπια, πρωκτοσκόπια κλπ όργανα υψηλής ακριβείας μήπως και ξεφύγει 1 στροφή στις 33, έχουμε ...χάσει τις άλλες 32. Και ζούμε το φαινόμενο του "χαϊεντά" - τρομάρα του!- που διαθέτει αναλογικό σύστημα 20000 ευρώ για να παίζει 50 βινύλια από τα οποία τα 15 είναι δίσκοι test και τα 35 audiophile εκδόσεις του τίποτα... Ή κάνω λάθος;

D

deleted user 10898

Guest
Τα γραφόμενά σου, αγαπητές PeterMeni δεν χρήζουν σχολιασμού ή απάντησης ούτε τύποις ούτε επί της ουσίας! Μακάρι σαν λαός να παύαμε να πιστεύουμε στις θεωρίες συνωμοσίας όπου ένας ενισχυτής 350.000 ευρώ είναι "τραγικός" ή "χωματερή" άπέναντι σε έναν των 150 ευρώ...
Αυτά μας φάγανε! Μακάρι όλοι να γηράσκουμε αεί διδασκόμενοι...
Ναι μονο που δεν ειναι θεωρίες.
Ειναι η αλήθεια.
Είτε το θες είτε οχι.
Μετρημένη και με αποδείξεις.
και οχι με εμπειρίες που οπως φάνηκε σε ολο το μεγαλείο αυτού του νηματος, 35 χρονια δεν ήταν αρκετά για να μάθει κάποιος να ακούει τα στοιχειώδη.
Δεν θες να μάθεις δεν θα μάθεις.
Καλές εμπειρίες....

Reaction score
55
Ναι μονο που δεν ειναι θεωρίες.
Ειναι η αλήθεια.
Είτε το θες είτε οχι.
Μετρημένη και με αποδείξεις.
και οχι με εμπειρίες που οπως φάνηκε σε ολο το μεγαλείο αυτού του νηματος, 35 χρονια δεν ήταν αρκετά για να μάθει κάποιος να ακούει τα στοιχειώδη.
Δεν θες να μάθεις δεν θα μάθεις.
Καλές εμπειρίες....
Αγαπητέ φίλε Vet η ευγένεια είναι ευγένεια. Είτε το θες είτε όχι.
Μετρημένη και με λέξεις που όπως φαίνεται ΧΧ χρόνια δεν ήταν αρκετά για να τη μάθεις ούτε στοιχειωδώς.
Δεν θες να μάθειες, δεν θα μάθεις.
Αγωγή δεν διδάσκω!
Αν χρειαστώ ιδιαίτερα στο χάι φάι της τράμπας και των δίσκων τεστ για να "μάθω" θα σε έχω υπόψη μου.
Πάνω απ΄όλα στο μεταξύ μάθε να συνυπάρχεις!!!
Ποτέ δεν είναι αργά...
Ή μήπως είναι;

D

deleted user 10898

Guest
Δείξε μου σε παρακαλώ που ειμαι αγενής και θα ζητήσω συγγνώμη.
Εσυ μίλησες για καρδιναλιους και πρωκτοσκοπια.
Προσπαθεί ενα ολόκληρο σάιτ να σου υποδείξει τα λάθη της σύγκρισης που θες να κανεις και τους απαξιώνεις όλους.
Ε λοιπόν φίλε μου, μπορείς να γραφεις οτι θες, αλλα εδώ θα ακούς και αυτα που πρεπει να ακουσεις.
Ισως ειναι η πρώτη φορα που σε αμφισβητούν αλλα εδώ δεν μετράει η εμπειρία αλλα η γνώση. ετσι εγινε το avsite αυτο που ειναι και ετσι θα συνεχίσει.

D

Deleted member 8307

Guest
…από πλευράς hardware βρίσκεται στην καλύτερη εποχή του, χάρη φυσικά στην εξέλιξη της τεχνολογίας στην επεξεργασία μετάλλων, στα νέα υλικά κλπ κλπ. Α ... Ή κάνω λάθος;
… λάθος γράφεις … εξαιρετικά πηγάδια που χρησιμοποιούνται ακόμα βγάζουν εδώ και 30-40 χρόνια η Linn και η Michell για παράδειγμα.
Από τους καλύτερους βραχίονες μηχανολογικά/κατασκευαστικά είναι ο SME V που βγήκε πριν από 30 χρόνια όπως και ο Rega μεταξύ άλλων εδώ και δεκαετίες… από την Ευρώπη.
Τα υλικά τα αναφέρουν επειδή δεν ξέρουν να κατασκευάσουν ένα σύστημα με ανάρτηση και να το κάνουν πιο άκαμπτο επειδή είναι πιο εύκολο κ.ο.κ. τα έχουμε πει και στο παρελθόν…
...Ας το απολαύσουμε, λοιπόν, φίλοι μου, γιατί παρακολουθώντας το πλατό με στροβοσκόπια, τηλεσκόπια, μικροσκόπια, κολποσκόπια, πρωκτοσκόπια κλπ όργανα υψηλής ακριβείας μήπως και ξεφύγει 1 στροφή στις 33, έχουμε ...χάσει τις άλλες 32.
...αλαλούμ… :headbang:

Last edited by a moderator:

D

Deleted member 8307

Guest
Προσπαθεί ενα ολόκληρο σάιτ να σου υποδείξει τα λάθη της σύγκρισης που θες να κανεις και τους απαξιώνεις όλους.
Ε λοιπόν φίλε μου, μπορείς να γραφεις οτι θες, αλλα εδώ θα ακούς και αυτα που πρεπει να ακουσεις.
Ισως ειναι η πρώτη φορα που σε αμφισβητούν αλλα εδώ δεν μετράει η εμπειρία αλλα η γνώση. ετσι εγινε το avsite αυτο που ειναι και ετσι θα συνεχίσει.
Στου χαλιεντά την πόρτα όσο θέλεις βρόντα :D.

Reaction score
3.967
H μέρα της μαρμότας τελικά ήταν τιτανοτεράστια ταινία!!8-)

Οκ, διαφορετικά γούστα και προσωπικό στύλ διαθέτομεν όλοι, μπατ αυτά τα "όπως λάχει" και τα αμπέλια με τα ψηλά ταβάνια γύρω απο ουισκοβάρελα με καπνιστό ήχο και χαλαρές περιστροφές, ξυπόλητοι στ' αγκάθια μουσικόφιλοι, ιεροσυλία, θα έλεγα, με ατελείωτη μυθιστορηματογραφία.:dance:

Υπάρχει κάποια ηδονή στην ατελείωτη περιφορά της άγνοιας?o_O

Της ευγενούς άγνοιας?:o

Της αγενούς άγνοιας?:bigboss:

:drinks:

Reaction score
55
Οι απόψεις σας δεν με απασχολούν περαιτέρω. Ευχαριστώ! Αν ενοχλείστε από αυτά που δημοσιεύω, είναι απλό: παρακάμψτε τα! Η αμφισβήτηση, εξ επαγγέλματος, είναι μέρος της ζωής και της δουλειάς μου. Για σας είναι άγνωστη λέξη!

Reaction score
55
… λάθος γράφεις … εξαιρετικά πηγάδια που χρησιμοποιούνται ακόμα βγάζουν εδώ και 30-40 χρόνια η Linn και η Michell για παράδειγμα.
Από τους καλύτερους βραχίονες μηχανολογικά/κατασκευαστικά είναι ο SME V που βγήκε πριν από 30 χρόνια όπως και ο Rega μεταξύ άλλων εδώ και δεκαετίες… από την Ευρώπη.
Τα υλικά τα αναφέρουν επειδή δεν ξέρουν να κατασκευάσουν ένα σύστημα με ανάρτηση και να το κάνουν πιο άκαμπτο επειδή είναι πιο εύκολο κ.ο.κ. τα έχουμε πει και στο παρελθόν…

...αλαλούμ… :headbang:
Συμπέρασμα: κάνω λάθος (και πάλι!!! ) όταν λέω ότι η τεχνολογία και τα υλικά του 2010 προσφέρουν πολύ περισσοτερες δυνατότητες από τη δεκαετία 1960 ή 1970!!! Α, και οι σημερινοί τεχνικοί με τα θηριώδη sofware στους υπολογιστές τους είναι άσχετοι και ....δεν ξέρουν (!!!) να φτιάξουν πικάπ γι' αυτό το ρίχνουν στις ...δικαιολογίες με τα υλικά! Παλιά επίσης έφτιαχναν και ....ντακότες, όχι τα σημερινά άχρηστα AirBus. Επίσης, όμως, οι ίδιοι παραδοσιακοί μηχανικοί σας, αυτοί που έφτιαχναν πικαπάρες και βραχιονάρες "παλιά", μηχανικοί σαν αυτούς που διοικούν εταιρείες όπως η Wavac, η Mactone και άλλες, είναι άσχετοι (παρόλο που είναι παλιοί!!!) και φτιάχνουν ενισχυτές αξίας 350.000 ευρώ χειρότερους από ενισχυτές των 150 ευρώ. Αποφασίστε με ποιους θα πάτε και ποιους θα αφήσετε! Προσωπικά μου είναι παντελώς αδιάφορες τέτοιες "απόψεις" και, τελικά, μου κάνει απορία όλο το περβάλλον εδώ... Πολύ ...σουρεάλ! Così è (se vi pare) που θα έλεγε και ο αγαπημένος μου Λουίτζι!

Reaction score
55
Υπάρχει και τις Clearaudio (trackability test record)
Σε αυτόν μπορείς να δεις το trackability της συνεδρίας σου και να κάνεις μικροδιορθωτικές ρυθμίσεις στην VTF / antiscating με βάση τα δυναμικά. Πολύ καλός εάν έχεις αποφασίσει να προχωρίσεις σε off spec ρυθμίσεις χαμηλού βάρους ανάγνωσης.

Γενικά να έχουμε υπόψην μας ότι τα test records δεν είναι allignment tools.
"Σε αυτόν μπορείς να δεις το trackability της συνεδρίας σου και να κάνεις μικροδιορθωτικές ρυθμίσεις στην VTF / antiscating με βάση τα δυναμικά. Πολύ καλός εάν έχεις αποφασίσει να προχωρίσεις σε off spec ρυθμίσεις χαμηλού βάρους ανάγνωσης".
Μην ξεχάσεις όμως να βάλεις το δίσκο στο πικάπ! Οχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία αλλά να, μάλλον δεν θα παίξει χωρίς δίσκο...

Last edited:

Status
Not open for further replies.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.902
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo