Φώτα...κάμερα...γύρισμα...πράξη 1η

Reaction score
766
Τέλεια. Άνετα χωράει 135'' οθόνη 16:9.

Τέτοια θα είναι η διαφορά από την 92'':

μια διαφορά την εχει....έτσι?....:D

κολλησα βεβαια με το 2,35...

ας ξεκινησω τωρα να βαψω κανα τοιχο...σημερα πηγα σε μερικα μαγαζια εδω να δω...ήταν να φυγω εκτος αλλα το ακυρωσα...
με χει πιασει να αρχισω να κανω κατι, γιατι οσο το βλεπω στάσιμο....

Reaction score
5.614
...η απολυτη κινηματογραφικη απολαυση ειναι η μακροστενη curved screen αν θελουμε να μιλαμε για κινηματογραφο....βεβαια στοιχιζει το ολο setup......
Μακάρι να πάει σε μεγάλη μακρόστενη curved o φίλος μας. Σε ξένο κώλο τι 'ναι εκατό ξυλιές, εξάλλου. :)

Με αυτή τη λογική γιατί μόνο 120'';
H διαφορά μεταξύ 92'' 16:9 και 120'' 2,35:1 είναι μόνο κατά πλάτος.
Ένα μετράκι μόνο ύψος, σκέτη λωρίδα είναι.

http://www.displaywars.com/92-inch-16x9-vs-120-inch-235x1

Ας πάμε σε 156'' να γουστάρουμε λίγο! ;)

http://www.displaywars.com/92-inch-16x9-vs-158-inch-235x1

2.400 δολάρια τιμή Αμερικής η οθόνη:
http://elitescreens.com/index.php?option=com_specs&field=type&value=Fixed Frame (Curved)&Itemid=204&lang=en

Δεν πειράζει, καλή είναι και η 135" 16:9, με το διχίλιαρο στην τσέπη. :)

Reaction score
766
... Σε ξένο κώλο τι 'ναι εκατό ξυλιές, εξάλλου. :)
:laugh:

αυτές οι curved...:geek:

ps...ωραιο το link με τις διαφορές, αναλογα το τυπο οθονης και τις ιντσες...

Last edited:

Reaction score
766
ειπα οτι θα βαψω τελικα τον τοιχο της οθονης, εκανα διαφορα πειραματα με καποια προγραμματα...απο πολυ απλα, μεχρι προγραμμα rendering (το οποιο το παλευω, για να δω σε τελικη μορφη πως θα βγει πριν "ξηλωνω")....

ανεξαρτητα αν μπορεις να παιξεις με το φωτισμο ή οχι (αναλογα το καθε προγραμμα επεξεργασιας), ακομα και τα πολυ σκουρα χρωματα, σε μεγαλη επιφανεια, μου φαινεται οτι όντως καταληγουν πιο "ανοιχτα"...αυτο μου το χε πει ο Κεφαλας ο Κωστας...και μαλιστα ωρες-ωρες αναρωτιόμουν, αν εβαλα τα σωστα χρώματα στο προγραμμα...και ομως...σε ενα απλο photoshop. με ελαχιστη επεξεργασια και δειτε τι μου εβγαλε...

Reaction score
766
ήθελα να δω πανω-κατω πως θα ειναι...

εβαλα εικονικα μια οθονη 120" 235/1, (με ελαχιστο μαυρο πλαισιο, όπως της Dalite UTB Contour)...νομιζω οτι θα καταληξω ή στο bitterchocolate ή στο night shade....πάντως το αποτελεσμα, οτι κι αν επιλεξω, μου φαινεται οτι θα ειναι καλυτερο απο αυτο που εχω τώρα...δλδ, η πρωτη φωτο με την 92αρα οθονη και τον "ασπρο" τοιχο είναι απαραδεκτη...θελει αλλαγη οπως-και-δηποτε...

τώρα το παλευω μ ενα rendering προγραμμα, για να βαλω ολα τα "κομματια" πανω (δλδ οθονη - ηχεια- ηχοαπορροφητικα πανελ δεξια αριστερά της οθονης - μαυρο βελουδο πανω κατω και χρωματα με εικονικο φωτισμο)...αλλα θελει δουλεια...

ps - μη λαβετε υποψη το καλοριφερ...αυτο φευγει...

Reaction score
766
γραφω εδω για να μη "λερωνω" ξενα ποστ...

αρχικα, να ρωτησω πώς κολλαμε μαυρο βελουδο στο τοιχο?...
εννοω, το κολλησατε απευθειας πανω ή σε καποιο πλαισιο?...

εγω βεβαια θελω να ντυσω σχεδον ολο τον τοιχο με μαυρο βελουδο...δε θελω να τον βαψω μαυρο...ωστε να το κατεβασω οτι ωρα θελω...δλδ μιλαμε για τοιχο 7 μετρα μηκος x 2,10 υψος...:D

σκεφτομουν φυλλα καπλαμα στις διαστασεις του τοιχου και πανω εκει με κολλα το βελουδο...ή μ@λ@κια?

επισης θελω να ξεκαθαρισω τι γινεται στη περιπτωση που εχω 2.35:1 οθονη, προβολεα με manual zoom και το ρυθμισω μια και καλη για ταινιες με τετοιο φορμα?...

δλδ, κανω μια φορα τη ρυθμιση και ο προβολεας "μενει" σ αυτες τις ρυθμισεις και απλα θα τα δειχνει περιεργα σε 16:9? (που δεν μ ενδιαφερει) ...ή καθε φορα θα ρυθμιζω φτου κι απ την αρχη?

γιατι αμα ειναι ετσι, δεν θα παρω οθονη και θα τα "σπρωξω" σε προβολεα με lens memory...δλδ jvc

Reaction score
15.548
Last edited:

Reaction score
766
και να προβαλω τοιχο δλδ μεχρι να μαζεψω για οθονη...

κι αυτο γινεται...

Reaction score
2.482
γραφω εδω για να μη "λερωνω" ξενα ποστ...

αρχικα, να ρωτησω πώς κολλαμε μαυρο βελουδο στο τοιχο?...
εννοω, το κολλησατε απευθειας πανω ή σε καποιο πλαισιο?...

εγω βεβαια θελω να ντυσω σχεδον ολο τον τοιχο με μαυρο βελουδο...δε θελω να τον βαψω μαυρο...ωστε να το κατεβασω οτι ωρα θελω...δλδ μιλαμε για τοιχο 7 μετρα μηκος x 2,10 υψος...:D

σκεφτομουν φυλλα καπλαμα στις διαστασεις του τοιχου και πανω εκει με κολλα το βελουδο...ή μ@λ@κια?

επισης θελω να ξεκαθαρισω τι γινεται στη περιπτωση που εχω 2.35:1 οθονη, προβολεα με manual zoom και το ρυθμισω μια και καλη για ταινιες με τετοιο φορμα?...

δλδ, κανω μια φορα τη ρυθμιση και ο προβολεας "μενει" σ αυτες τις ρυθμισεις και απλα θα τα δειχνει περιεργα σε 16:9? (που δεν μ ενδιαφερει) ...ή καθε φορα θα ρυθμιζω φτου κι απ την αρχη?

γιατι αμα ειναι ετσι, δεν θα παρω οθονη και θα τα "σπρωξω" σε προβολεα με lens memory...δλδ jvc
Δεν γνωριζω το σεταπ σου, αλλα αν εχεις oppo player, μπορεις να ζουμαρεις τον προβολεα σου για 2.35:1 και οταν εχεις 16:9 να πατας zoom 1/2 στο oppo που σου επιτρεπει να βλεπεις 16:9 στο κεντρο της 2.35:1.

Στο 103D που δοκιμασα, μου αφηνει ενα πολυ-πολυ μικρο letterbox, ενω χρηστες της 9x σειρας λενε πως ακουμπάει ακριβως στα πανω και κατω ακρα της οθονης (CIH).

Ειδαλλως μπορεις να χρησιμοποιησεις ενα lumagen
και να εχεις τη παραμετροποιήςιμη δυνατότητα για non-linear stretch του 16:9 σε ολη την 2.35:1 οθονη.
Απο βιντεο στο YouTube που ειδα το stretching ειναι παρα πολυ καλο.

Αλλα το δευτερο κοστιζει τουλαχιστον 1000€, με το θετικο βεβαια να μην περιορίζεσαι σε τι προτζεκτορ θα εχεις

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.606
Δεν γνωριζω το σεταπ σου, αλλα αν εχεις oppo player, μπορεις να ζουμαρεις τον προβολεα σου για 2.35:1 και οταν εχεις 16:9 να πατας zoom 1/2 στο oppo που σου επιτρεπει να βλεπεις 16:9 στο κεντρο της 2.35:1.

Στο 103D που δοκιμασα, μου αφηνει ενα πολυ-πολυ μικρο letterbox, ενω χρηστες της 9x σειρας λενε πως ακουμπάει ακριβως στα πανω και κατω ακρα της οθονης (CIH).

Ειδαλλως μπορεις να χρησιμοποιησεις ενα lumagen
και να εχεις τη παραμετροποιήςιμη δυνατότητα για non-linear stretch του 16:9 σε ολη την 2.35:1 οθονη.
Απο βιντεο στο YouTube που ειδα το stretching ειναι παρα πολυ καλο.

Αλλα το δευτερο κοστιζει τουλαχιστον 1000€, με το θετικο βεβαια να μην περιορίζεσαι σε τι προτζεκτορ θα εχεις
Κάπου είχα δημιουργήσει ένα θέμα με αυτά που αναφέρεις. Δε θα πρότεινα όμως το non-linear stretching με τίποτα. Στα άκρα υπήρχαν σοβαρές παραμορφώσεις.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.606
Επίσης για χώρο που δεν είναι dedicated και με κόστος περίπου στο μισό από μια stewart (όχι ότι και πάλι είναι λίγο) θα πρότεινα το best seller της Draper (Euroscreen στην Ευρώπη) react 2.1.
Με gain στη μονάδα, πολύ καλή δυνατότητα να απορρίπτει τις ανακλάσεις, ικανοποιητική γωνία θέασης και σχεδόν μηδενική χρωματική αλλοίωση, η κατασκευασμένη στη Σουηδία οθόνη της Draper, έχει αποσπάσει πολύ καλά σχόλια.

Reaction score
766
Επίσης για χώρο που δεν είναι dedicated και με κόστος περίπου στο μισό από μια stewart (όχι ότι και πάλι είναι λίγο) θα πρότεινα το best seller της Draper (Euroscreen στην Ευρώπη) react 2.1.
Με gain στη μονάδα, πολύ καλή δυνατότητα να απορρίπτει τις ανακλάσεις, ικανοποιητική γωνία θέασης και σχεδόν μηδενική χρωματική αλλοίωση, η κατασκευασμένη στη Σουηδία οθόνη της Draper, έχει αποσπάσει πολύ καλά σχόλια.
δλδ για τι κοστος μιλαμε γι αυτην την οθονη?

επειδη το budget ειναι στανταρ, ή παιρνω μονο προβολι επιπεδου τζιβι 500 και προβαλω τοιχο για ενα διαστημα (μπορει και με οθονη του 100αρικου) ή επσονα 9xxx και μια οθονη σχετικα σοβαρη...elite ή dalite

για τα του ηχου, μη ρωτησετε:D:D

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.606
Πάρε μια τέτοια με Epson 9αρι. Στην ifa μόλις παρουσιάστηκε η react 3. Ζήτησε πρώτα ένα δείγμα να τη δεις. Στο χώρο σου θα κάνει δουλειά.

Reaction score
766
παραγγελια απο που?

αυτη δλδ δεν μας κανει? (2,35:1 -125"- high contrast cinema vision, δλδ γκρι)

πολυ μεγαλο bezel ρε παιδι μου η react...με χαλαει\\

ποσο να κανει βεβαια κι αυτη η dalite

Last edited:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.606
Διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως, αλλά περισσότερα μόλις βρω λίγο χρόνο.

Reaction score
766
να υποθεσω οτι διαφωνουμε για την μπογιτσα...ή μηπως για την οθονη? (dalite)

και για πειτε ξανα...αν δεν εχω lens memory στο προβολι, με cinemascope οθονη, τον ρυθμιζω μαι φορα και παπαλα?
ή καλυτερη λυση αυτη που ειπε ο surfdrifter?(oppo)

σε dalite κοιταω αυτη και αυτη τη λυση...

με το ειδος του πανιου τωρα εχω και εκει απορια...

εχει hd progressive 0.6 - 0.9 -1.1 -1.3...σε σαλονι καλυτερα μεταξυ 0.9 και 1.1?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.968
Members
38.524