Panasonic pt-ae6000

Reaction score
5.997
Δεν είπα αυτό ακριβώς αλλα εαν πάρεις Stewart πανι θα ξεζουμισεις τον προβολεα που θα πάρεις τώρα οπως και τον επόμενο μετά απο 5 πχ χρόνια .
Χονδρικής στο λέω έτσι για να καταλάβεις τι εννοω ...

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
110.950
Ακριβώς αυτό.

Reaction score
239
απλα πριν εγραψες οτι και 30000 να δωσεις μια τρυπα θα κανεις...ακουγεται πολυ γενικο! πολλα τα λεφτα ενος στιουαρτ...το ιδιο ειναι ενας χ700 με ενα στιουαρτ πανι? Το ενα σκετο ειναι αχρηστο...Δε θα ελεγα οτι ειναι τοσο αχρηστο οσο πανακριβα καλωδια αλλα η αναλογια ειναι κοντα!

Το καλο πανι βλεπω γενικως οτι υπαρχει ομοφωνια μονο οταν ειναι κακος ο χωρος ή δεν εχει αρκετο φως ο προβολεας ή καλο μαυρο κλπ...
Δλδ με ενα καλο χωρο το στιουαρτ δεν αξιζει ουσιαστικα?

Reaction score
5.997
απλα πριν εγραψες οτι και 30000 να δωσεις μια τρυπα θα κανεις...ακουγεται πολυ γενικο! πολλα τα λεφτα ενος στιουαρτ...το ιδιο ειναι ενας χ700 με ενα στιουαρτ πανι? Το ενα σκετο ειναι αχρηστο...Δε θα ελεγα οτι ειναι τοσο αχρηστο οσο πανακριβα καλωδια αλλα η αναλογια ειναι κοντα!

Το καλο πανι βλεπω γενικως οτι υπαρχει ομοφωνια μονο οταν ειναι κακος ο χωρος ή δεν εχει αρκετο φως ο προβολεας ή καλο μαυρο κλπ...
Δλδ με ενα καλο χωρο το στιουαρτ δεν αξιζει ουσιαστικα?
Όχι φίλε μου δεν είναι έτσι .
Το καλό πανί είναι μονόδρομος ότι χώρο και αν έχεις .
Η διαφορά είναι ότι άλλο πανί θα πάρεις εάν έχεις σαλόνι ηλεκτρικό με προέντατηρες δηλαδή και άλλο εάν έχεις χώρο αποκλειστικά για home cinema σταθερή με κόστος το μισό από ηλεκτρική

Reaction score
6.661
Δεν είπα αυτό ακριβώς αλλα εαν πάρεις Stewart πανι θα ξεζουμισεις τον προβολεα που θα πάρεις τώρα οπως και τον επόμενο μετά απο 5 πχ χρόνια .
Χονδρικής στο λέω έτσι για να καταλάβεις τι εννοω ...
λεω και εγω γιατι δε γραφει ο Κεφαλας...

εγω απο τη μερια μου θα ελεγα αν μπορουσα να παρομοιασω την οθονη με δικαναλο ηχο οτι μαλλον μιλαμε για τα ηχεια μας...

ομως αληθεια τι κανεις οταν σου κατσει ταινια οπως το interstellar η το guardians of the galaxy με τις 2.35 ??

Reaction score
640
ο πανασονικ εχει ολα εκεινα στο μενου του για να δεις ωραια...και με τις ευκολιες που θες....αν τον συνδιασεις με μια γκρι οθονη και ο χωρος σου δεν εχει πολλες ανακλασεις θα δεις ομορφα με μια ρυθμιση και on την δυναμικη ιριδα(αν δουλευει οπως του 4000 που διπλασιαζει το on/off )

10αρι στην εικονα οβερολ ως σημερα παιρνει μονο η jvc
διπλασιαζει το on off Κωστα το θεμα ειναι πως τον ρυθμιζεις καθως με την ιριδα on η κλιμακα του γκριζου αλλαζει αρκετα .

Reaction score
640
Δηλαδη ο χ900 με απλο πανι των 300ευρω ειναι χειροτερος απο εναν επσον 9200 με στιουαρτ?
Δυσκολο μου φαινεται!
Ας υποθεσουμε οτι ο χωρος δεν εχει θεμα...ενας χ35 με εναν 500 700 900 δεν εχουν αξιολογη διαφορα σε νορμαλ πανι?

Εγω θα ελεγα οτι ολα λειτουργουν αναλογικα ξεκινας με τον χωρο σου βελτιωσε τον οσο μπορεις μετα επελεξε την κατηγορια τιμης για να βρεις τον προβολεα που αντεχει η τσεπεη σου και τελος πας στο πανι που ταιριαζει με τον χωρο και τον προβολεα σου και κυριως η τιμη του να συμβαδιζει με τον προβολεα . Ειναι κατα την γνωμη μου για γελια να δωσεις 3000 ευρω για πανι και 1000 για προβολεα . Οπως και το αντιθετο να δωσεις 10000 για προβολεα και να παιζεις με ενα Κινεζικο πανι των 150 Ευρω

Reaction score
640
Συνολικη βαθμολογια δινω για ρυθμισμενα προβολια στον Panasonic 8 και στον epson tw 9200 8,5 αυτα σε κατηγορια τιμης εως τα 2500 εκει επαιζε μονο ο x35 στον οποιο θα εβαζα τον καλυτερο βαθμο 9,5 .
Οπως εγραψα πιο πανω μαυρο καλυτερος ο Epson στα υπολοιπα φακο γραμμικοτητα χρωματων , ευκολιες και ποιοτητα κατσκευης o Panasonic αλλα το θεμα της αντιθεσης για καποιους μετραει πολυ.

Reaction score
239
Ειδα τον προτζεκτορα μου με στιουαρτ 106 που πουλαει ενα στη xe και περιμενα θαυματα...δε ξερω ως προς τι αλλα με αυτα που διαβαζα...τελικα δεν ειδα κατι που να βελτιωνεται...οποτε δε προχωρησα...
καλυτερα να δωθουν ενα 1Κ στο χωρο και να γινει καλη δουλεια που να μπορει να γινει σε ενα νορμαλ σαλονι( και με οχι κινεζια πανι ) παρα 3-5κ για πανι μονο που αμα παω ποτε σε καλο χωρο θα ειναι χαμενα λεφτα
Η γνωμη μου μετα την προσφατη εμπειρια μου...
Ειναι υποκειμενικο μεχρι ενα σημειο, ειναι καξ πολλες παραμετροι χωρος καλιμπρασιον κλπ
Αλλα σε καθε περιπτωση επρεπε να δω μεγαλη διαφορα που να τη θυμαμα και στο σπιτο μετα...
Οπως οταν πηγα για τον 9100 και μετα το χ35 ή οταν ειδα τον χ700 ή τον hw300 στη avart...παντα εβλεπα διαφορα... σε πανια ποτε δεν ειχα δει γιατι μαλλον ειναι ελαχιστες και θελουν ΑΒ για να φανουν...

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.785
Επειδή βλέπω παραδείγματα για Stewart..,μπορείς να δώσεις ένα σκασμό λεφτά για ακριβή οθόνη και να κάνεις μια τρύπα στο νερό. Θα πρέπει να διαλέξεις κι υλικό που να ταιριάζει με το χώρο σου.
Διάβαζα κάπου ότι με τον προβολέα βγαίνεις ραντεβού, αλλά την οθόνη παντρεύεσαι!
Μπορείς να αλλάζεις προβολέα συχνά, αλλά η οθόνη μένει για πολλά χρόνια.
Το μεγαλύτερο σφάλμα που κάνουν όλοι είναι ότι υποτιμούν τη σημασία της σ' ένα home cinema. Αξίζει και με το παραπάνω να δώσεις λεφτά για καλή οθόνη.
Βέβαια πρέπει να το δει κάποιος για να το πιστέψει. Ακόμα θυμάμαι το σοκ όταν άλλαξα την dalite με firehawk.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.785
Ειδα τον προτζεκτορα μου με στιουαρτ 106 που πουλαει ενα στη xe και περιμενα θαυματα...δε ξερω ως προς τι αλλα με αυτα που διαβαζα...τελικα δεν ειδα κατι που να βελτιωνεται...οποτε δε προχωρησα...
καλυτερα να δωθουν ενα 1Κ στο χωρο και να γινει καλη δουλεια που να μπορει να γινει σε ενα νορμαλ σαλονι( και με οχι κινεζια πανι ) παρα 3-5κ για πανι μονο που αμα παω ποτε σε καλο χωρο θα ειναι χαμενα λεφτα
Η γνωμη μου μετα την προσφατη εμπειρια μου...
Ποια stewart και σε τι χώρο;

Πάντως ναι, αν περιποιηθείς το χώρο, τόσο περισσότερες επιλογές υπάρχουν σε χαμηλότερο κόστος.
Ιδανικά ψάχνεις μια οθόνη ουδέτερη χρωματικά (isf certified), με μεγάλη γωνία θέασης, που να μην παρουσιάζει texture.
Υπάρχουν πολλές και καλές λύσεις, ειδικά στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.
Απλά η stewart είναι κορυφαία για συγκεκριμένους λόγους (ποιότητα κατασκευής και υλικών).
Το θέμα είναι τι γίνεται σε χώρους που δεν είναι dedicated. Για κάνε μια έρευνα και θα ανακαλύψεις ότι η τιμή της stewart είναι αρκετά χαμηλότερη από πολλές άλλες.

Last edited:

Reaction score
239
Studiotek 1.3 το δωματιο ειχε ασπρους τοιχους αλλα ειχανπολλη αποσταση και την εικονα την κατεβασε χαμηλα οπου ειχε χαλι και η αποσταση απο το ταβανι μεγαλωνε...οσο πλησιαζε προς το ταβανι η εικονα θολωνε...εγω στο σπιτι εχω βαλει στο ταβανι ενα 1.5χ3 σκουρο πανι για τις πρωτες ανακλασεις (ψιλοτσαντιρι) αλλα κανει τρελλη δουλεια φανταζομαι πολυ περισσοτερη (αν κρινω απο αυτο που ειδα) απο καλυτερο πανι ειδικα αν ηταν τιποτα βελουδο και πιο μεγαλο.

( οταν μιλουσα για στιουαρτ δεν εχω κατι συγκεκριμενο με αυτη απλα ειναι η προσωποποιηση της καλης αλλα και ακριβης οθονης)

Reaction score
239
Εγω ιδανικα θα ηθελα 3μετρη 2.35:1 σταθερη και κυρτη (αν κ χωρις αναμορφικο δε ξερω αν εχει νοημα) και ηχοπερατη. Για κατι τετοιο θα μπορουσα να δωσω "λεφτα" αλλα εκει ξεφευγει ακομα παραπανω!(ειδικα με το ηχοπερατο) ελλαδα δε νομιζω οτι παιζει κατι σε καλη τιμη σε τετοια "περιεργα πραματα" :/

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.785
Studiotek 1.3 το δωματιο ειχε ασπρους τοιχους αλλα ειχανπολλη αποσταση και την εικονα την κατεβασε χαμηλα οπου ειχε χαλι και η αποσταση απο το ταβανι μεγαλωνε...οσο πλησιαζε προς το ταβανι η εικονα θολωνε...εγω στο σπιτι εχω βαλει στο ταβανι ενα 1.5χ3 σκουρο πανι για τις πρωτες ανακλασεις (ψιλοτσαντιρι) αλλα κανει τρελλη δουλεια φανταζομαι πολυ περισσοτερη (αν κρινω απο αυτο που ειδα) απο καλυτερο πανι ειδικα αν ηταν τιποτα βελουδο και πιο μεγαλο.

( οταν μιλουσα για στιουαρτ δεν εχω κατι συγκεκριμενο με αυτη απλα ειναι η προσωποποιηση της καλης αλλα και ακριβης οθονης)
Προσωπική άποψη είχες κάθε δίκιο να μην ενθουσιαστείς. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι για προσεγμένους χώρους και προβολείς που χρειάζονται επιπλέον φωτεινότητα.
Ξεφεύγω απ' την Stewart και σου παρουσιάζω ένα βιντεάκι με την φθηνότερη ambient rejecting light οθόνη που μπορείς να βρεις στην Ευρώπη. Οι ιδιότητες της είναι περίπου αντίστοιχες με αυτές της firehawk, μόνο το gain είναι λίγο χαμηλότερο. Εσκεμμένα βάζω ερασιτεχνικό βίντεο κι όχι κάποιο διαφημιστικό, όπου πάντα υπάρχει τάση υπερβολής.

Μη φανταστείς βέβαια ότι θα την βρεις κάτω από 2-2500 χιλιάρικα (κι είναι απ' τις πιο φθηνές)

Reaction score
239
Σε τετοια πραματα μονο στιουαρτ παιζει και εκει πιστευω οτι οντως ειναι δικαιολογημενα ακριβες αλλα παλι παραπανε και παλι λεω αστο καλυτερα και μενει απιαστο ονειρο..

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.785
Εγω ιδανικα θα ηθελα 3μετρη 2.35:1 σταθερη και κυρτη (αν κ χωρις αναμορφικο δε ξερω αν εχει νοημα) και ηχοπερατη. Για κατι τετοιο θα μπορουσα να δωσω "λεφτα" αλλα εκει ξεφευγει ακομα παραπανω!(ειδικα με το ηχοπερατο) ελλαδα δε νομιζω οτι παιζει κατι σε καλη τιμη σε τετοια "περιεργα πραματα" :/
Η draper βγάζει αντίστοιχο υλικό accoustic transparent. Λογικά υπάρχει και σε κυρτή.
Αν πάλι έχεις προσεγμένο χώρο κοίτα εδώ.
Οι περισσότεροι βγάζουν. Η stewart απλά είναι κορυφή σε κάποιες κατηγορίες.

Reaction score
239
Οι black diamond φαινονται απιστευτες απο τα βιντεακια αλλα στην πραξη δε ξερω τι γινεται! Φοβαμαι οτι θα ειναξ τιποτα οπως το dynamic mode στις τηλεορασεις που βοηθουν με ανοικτα τα φωτα και γενικως την ημερα!

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.785
Οι black diamond φαινονται απιστευτες απο τα βιντεακια αλλα στην πραξη δε ξερω τι γινεται! Φοβαμαι οτι θα ειναξ τιποτα οπως το dynamic mode στις τηλεορασεις που βοηθουν με ανοικτα τα φωτα και γενικως την ημερα!
Καλά κάτι τέτοιο σίγουρα δεν είναι. Ευελπιστώ κάποια στιγμή να μπορώ να εκφέρω προσωπική άποψη.:)

Reaction score
239
Το βλεπω ή να "κανιβαλλισω" επισημα και σωστα (τσαντιρι εχω στησει ηδη:ρ) τον τωρινο χωρο ή να αλλαξω χωρο σε υπογειο αλλα εκει θελει πολλα λεφτα για να ερθει σαν κανονξκος αφροντιστος...

Reaction score
15.548
διπλασιαζει το on off Κωστα το θεμα ειναι πως τον ρυθμιζεις καθως με την ιριδα on η κλιμακα του γκριζου αλλαζει αρκετα .
διπλασιαζει η τριπλασιαζει το on/off ?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.121
Members
38.654
Νεότερο μέλος
panaplio