MAC ... τι ήχος!

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.569
Μέσω apple TV στο dac; Ελπίζω να έχει καλό 'antijitter' το dac. Αλλιώς ίσως να πάρεις κάτι τέτοιο;

Άσχετο/σχετικό: Πολύ καλό είναι και το Pure Music 3, το οποίο το έχω κατεβάσει δοκιμαστικό από αρχές Οκτώβρη και ακόμη δεν έχει λήξει...

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
92.250
Μέσω apple TV στο dac; Ελπίζω να έχει καλό 'antijitter' το dac. Αλλιώς ίσως να πάρεις κάτι τέτοιο;

Άσχετο/σχετικό: Πολύ καλό είναι και το Pure Music 3, το οποίο το έχω κατεβάσει δοκιμαστικό από αρχές Οκτώβρη και ακόμη δεν έχει λήξει...
Αυτο το gadgetακι δεν εχει νοημα..
Ειναι macbook-wifi-AppleTV-hdmi out-Cambridge Audio 752bd.
Δεν χρησιμοποιω usb εξοδο δηλαδη.

Α, και προτιμω τα players να παιζουν σε συνεργασια με τα itunes, γιατι μου αρεσει η ταξινομηση του itunes.
Αν δεν κανω λαθος το Pure ειναι αυτονομο?

AriPetro

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.723
...το macbook παιζει μεσω AppleTV στο DAC...
Αν θέλεις ψάξε το, μου φαίνεται πως όταν παίρνεις digital stream απο το apple tv και απο εκεί στο dac τότε αυτό περιορίζεται σε 16/44.1kHz.
Μπορεί και να κάνω λάθος...

Dimifoot

Editor
Reaction score
92.250
Αν θέλεις ψάξε το, μου φαίνεται πως όταν παίρνεις digital stream απο το apple tv και απο εκεί στο dac τότε αυτό περιορίζεται σε 16/44.1kHz.
Ισχυει, και γιαυτο παιζω τα hi resolution κατευθειαν στο DAC. Για τα αλλα ρωταω, redbook lossless...
[DOUBLEPOST=1449233399][/DOUBLEPOST]
Xμ, δεν ξέρω τι παίζει με το HDMI αλλά γενικά το appleTV έχει θέμα με το jitter:

https://wyred4sound.com/sites/default/files/remedy-measurements.gif

(To Pure Music παίζει και με itunes.)
Θα τα δω αυτα που λες, θελει ψαξιμο
Και το Pure
Θενκς
[DOUBLEPOST=1449233531][/DOUBLEPOST]Αλλα ελα που ακουγεται μαλλον καλυτερα το Αmarra!
Ειναι αληθεια ή "φτιασιδωματα" ?(δηλαδη 2-3 απο το post 78)

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.569
Δεν ξέρω ούτε έχω διαβάσει κάποια σοβαρή ανάλυση. Ακόμη καλύτερα παίζουν διάφορα linux-οειδή.

Dimifoot

Editor
Reaction score
92.250
Σε 16/48 το appletv και όχι 16/44.1. Μόλις το κοίταξα. Δεν πρέπει να ειναι και τοσο διαφορετικά φυσικά...

Dimifoot

Editor
Reaction score
92.250
Xμ, δεν ξέρω τι παίζει με το HDMI αλλά γενικά το appleTV έχει θέμα με το jitter:

https://wyred4sound.com/sites/default/files/remedy-measurements.gif

(To Pure Music παίζει και με itunes.)
Ψάχνοντας το θέμα του jitter στο appletv έπεσα πάω σε αυτο της peachtree
http://www.peachtreeaudio.com/computer-audio/airplay.html
Όπου λέει οτι για AirPlay το airport express έχει jitter ενώ το appletv όχι (κάτω-κάτω στη εσελίδα)
Οπότε μάλλον είμαι OK απο jitter

AriPetro

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.723
Ψάχνοντας το θέμα του jitter στο appletv έπεσα πάω σε αυτο της peachtree
http://www.peachtreeaudio.com/computer-audio/airplay.html
Όπου λέει οτι για AirPlay το airport express έχει jitter ενώ το appletv όχι (κάτω-κάτω στη εσελίδα)
Οπότε μάλλον είμαι OK απο jitter
Ωραίες πληροφορίες αυτές, θα το δοκιμάσω και εγώ γιατι έχω το apple TV και δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ με αυτό το τρόπο...
Βεβαια διάβασα το link που ανέβασες και δεν αναιρεί τον ισχυρισμό περί jitter, απλως ουσιαστικά λέει οτι δεν έχει τόσο υπερβολικό jitter όσο το airport express ωστε να μην lockάρει. "...the AirPort Express has excess jitter that prevents the DAC from properly locking onto the signal. The Apple TV, on the other hand, works fine." :idk:

Dimifoot

Editor
Reaction score
92.250
Amarra Test Update:

Αρνητικά: προβληματα με gapless playback. Κανει ενα μικρο κενο, τουλαχιστον σε οσα ακουσα μεχρι τωρα σε αρχεια ALAC (lossless), παρολο που ακολουθησα τις οδηγιες κατα γραμμα, κανει ενα μικρο μικρο κενο αναμεσα στα tracks. Προβλημα σε κλασσικη μουσική συχνα.

Θετικά: Εκανα blind test (μονο τα blind test εμπιστευομαι) με την κορη μου. Χειριζοταν αυτη το macbook και εγω ελεγα ποιο παιζει, μεταξυ Amarra και iTunes. Το βρηκα 4 στις 5 φορες και την αλλη δεν ημουν σιγουρος. Ενταξει μικρο δειγμα αλλα το εβρισκα συνεχεια, δεν ειμαι και reviewer να καθομαι ολη μερα, βαρεθηκα!!!

Εχει διαφορα προς το καλυτερο παντως το Amarra-οχι τεραστια, αλλα εχει... Και ακουγεται, το διαπιστωσα (εχει κουμπι που αλλαζεις ευκολα απο το ενα στο αλλο). Πιο γεματο soundstage, πιο αληθινες οι φωνές. (τις αλλες πιο εμφανεις λειτουργικές διαφορες δεν τις εξεταζω, δεν με ενδιαφερουν βλ. #78)

100 δολλαρια. Χμμμμ....

Αλλες 13 μερες free evaluation

Dimifoot

Editor
Reaction score
92.250
Amarra Test Update (2η μερα):

Αρνητικά:

Το προγραμμα εχει αρκετα bugs, συγκριτικά με το itunes.

Θεματακια και στη διαδικασια συνδεσης Airplay με το AppleTv οπως λεω στο #78, τα οποια ομως φαινεται πως εχουν ολα τα players πλην itunes.Ομως αυτο οφειλεται στην ιδια την Apple (που σαι gkontoletas να σχολιασεις...) η οποια δεν δινει προσβαση σε αλλα προγραμματα πλην του δικου της σε ευκολη fool proof συνδεση στο AppleTV-Airplay.

Κανει που και που dropouts...To iTunes ποτέ.

Δεν λειτουργει το remote του AppleTV, λειτουργει ομως το remoteapp για ipad χωρις προβλημα.

Θετικά:

Ειπαμε. Ακουγεται καλυτερα απο τα iTunes, χωρις αμφιβολία (δες #90). Οχι σημαντική διαφορά, αλλα υπαρχει διαφορά. Πολλοι απο μας εχουν πληρωσει χιλιαρικα σε μηχανηματα-καλωδια για αντιστοιχες διαφορες.

Υπαρχει φτηνοτερη εκδοση, η Amarra Hifi στα 35$. Παει μεχρι 192 khz και δεν παιζει DSD. Φανταζομαι αν περασει το15 days evaluation period και δεν αγορασω θα μου κανουν προσφορα καλυτερη.

Περισσοτερα συντομα...

Reaction score
384
Φίλε dimifoot,αν δεν κάνω λάθος κάπου παραπάνω διάβασα πως έχεις αποκλείσει το audirvana.Παίζω χρόνια με amarra και pure music.Δε μπορώ να πω αν κάποιο μου αρέσει πιο πολύ.Δεν με ενδιαφέρει κιόλας να πω την αλήθεια,προσπαθώ να εμβαθύνω στη μουσική παρά στις ηχητικές διαφορές.Τον τελευταίο χρόνο παίζω και media center για mac.Τα πρώτα δύο με βολεύουν περισσότερο μιας και ενσωματόνουν το itunes που τόσα χρόνια έχω συνηθίσει.Πριν ένα δίμηνο είπα να δοκιμάσω και το audirvana και από τότε έχω κολλήσει σε αυτό.Το χρησιμοποιώ όμως χωρίς το itunes integration,αν και δεν είναι τόσο βολικό σαν το itunes,έτσι με καλύπτει όμως ηχητικά περισσότερο απ'όλα τα προαναφερθέντα.

Dimifoot

Editor
Reaction score
92.250
Φίλε dimifoot,αν δεν κάνω λάθος κάπου παραπάνω διάβασα πως έχεις αποκλείσει το audirvana.Παίζω χρόνια με amarra και pure music.Δε μπορώ να πω αν κάποιο μου αρέσει πιο πολύ.Δεν με ενδιαφέρει κιόλας να πω την αλήθεια,προσπαθώ να εμβαθύνω στη μουσική παρά στις ηχητικές διαφορές.Τον τελευταίο χρόνο παίζω και media center για mac.Τα πρώτα δύο με βολεύουν περισσότερο μιας και ενσωματόνουν το itunes που τόσα χρόνια έχω συνηθίσει.Πριν ένα δίμηνο είπα να δοκιμάσω και το audirvana και από τότε έχω κολλήσει σε αυτό.Το χρησιμοποιώ όμως χωρίς το itunes integration,αν και δεν είναι τόσο βολικό σαν το itunes,έτσι με καλύπτει όμως ηχητικά περισσότερο απ'όλα τα προαναφερθέντα.
Το Audirvana το απέκλεισα κυρίως για να μην χαθώ μεταξύ πολλαπλών επιλογών, ξέρω οτι έχει πολλά θετικά σχόλια.

Επίσης είμαι αρκετά εθισμένος στα iTunes όποτε θα χρησιμοποιώ πάντα integration με όποιο προγραμμα καταλήξω.

Ειναι και τα διαφορά gadgetάκια, remotes, AppleTV που τα θέλω ολα να λειτουργούν. Βολεύουν απίστευτα.

Δύσκολα πάντως να γυρίσω σε σκέτα iTunes μετα απο τρεις-τέσσερις μέρες με το Amarra, ειναι ΚΑΛΥΤΕΡΟ!

Dimifoot

Editor
Reaction score
92.250
Τα τελικά μου συμπεράσματα, μετα απο μερες συγκριτικής χρησης Amarra- ITunes:

Υπερ του iTunes:
  1. Αριστη συνεργασια (χωρις προβλήματα-bugs-dropouts) με τα υπολοιπα προϊοντα Apple: AppleTv+remote. iPad remote app. iPhone remote app
  2. gapless playback παντα, με ολα τα ειδη αρχειων
  3. Καταπληκτικο περιβαλλον-αρχειοθετηση-ευρεση
  4. Πολυ καλος ηχος

Υπερ του Amarra:
  1. Καλύτερος ηχος. Τελος. (δες #90, #91).
  2. A, εχει και 4 παραμετρικά φιλτρα, οποτε αν γίνουν μετρήσεις (ευχαριστω Μ.Καστρουνή!) μπορεις να κανεις και room equalization!!!!
Αλλα: προτεινεται (απο τον κατασκευαστη) σε αυτονομη λειτουργία- δηλ. playlist mode-χωρις itunes. Οχι μεσω wifi-AppleTV, εχει πολλα dropouts και δεν παιζει hi-res αρχεια. Καλυτερα wired συνδεση στο dac- εγω το παω με hdmi, και ειναι άριστο!!!

Αρα:

Για casual listening, προτιμω iTunes μεσω wifi-AppleTV. Μακραν πιο ευχρηστο.
Για προσεκτική και πιο απολαυστική ακροαση Amarra σε playlist mode.

Dimifoot

Editor
Reaction score
92.250
Ερώτηση;

To setup ειναι MacBook iTunes/ με bitperfect ή Amarra/+ Dirac live, σύνδεση με HDMI σε Cambridge audio 752bd.
Γιατι μια φορα στο τοσο κανει αναστροφή στα κανάλια, εννοώ το R το παίζει L και αντιστρόφως;
Με σκέτα iTunes /Dirac δεν το κανει ποτέ.

Τι φταίει σε αυτα τα προγράμματα που διαχειρίζονται καλυτερα τον ήχο; Ενοχλητικό bug :mad::mad::mad:

Dimifoot

Editor
Reaction score
92.250
Ενα χρόνο μετά τη συμβουλή σου έβαλα την δοκιμαστική του Audirvana σήμερα.
Ψήθηκα γιατι φαινεται να εχει τα εξής πλεονεκτήματα:
  • Με μια εφαρμογή παίζω multichannel/ Tidal/μουσική αρχείου, παίζει και τα MQA έως 24/92
  • Συνεργάζεται με το Dirac χωρίς πρόβλημα
  • Εχει app remote
  • Φαίνεται να εχει καλό gapless playback
Το τρέχεις ακόμα; είσαι ευχαριστημένος;

Πιθανόν να το κρατήσω.

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494
Και εγω σε Audirvana εχω καταληξει πλεον. Αριστος συνδυασμος ποιοτητας/χρηστικοτητας.

Αν και τωρα θα ξαναμπω σε μπελαδες με το ROON. Σκεφτομαι να κατεβασω το trial.

Dimifoot

Editor
Reaction score
92.250
Και εγω σε Audirvana εχω καταληξει πλεον. Αριστος συνδυασμος ποιοτητας/χρηστικοτητας.

Αν και τωρα θα ξαναμπω σε μπελαδες με το ROON. Σκεφτομαι να κατεβασω το trial.
Μην το κάνεις.

Θα κολλήσεις και θα σου φύγει το 500ρικο

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.595
Members
38.577
Νεότερο μέλος
periskyr