Επιλογή ηχοσυστήματος!

Reaction score
18
Για να καταλαβω,καποιος εχει αυτην την εποχη 5000 για να στησει συστημα και εχουμε στριμωχτει στα YAMAHA ? Δεν εχω κατι με το συγκεκριμενο brand, κάθε άλλο ,αλλα μηπως υπαρχουν κι αλλα?.Δεν εχω προσεξει ,αλλα ο φιλος εχει αποκλεισει τα μτχ?
Δεν υπάρχει "στρίμωγμα", όπως το εννοείς, απλά επειδή τα χρήματα δεν τα βρίσκω κάτω, θέλω να πιάσουν τόπο και να μη τρέχω σε σέρβις και αντιπροσωπίες! Είναι και ο μόνος λόγος που πέραν του ηχητικού αποτελέσματος, μ'ενδιαφέρει πολύ και η αξιοπιστία!
Αυτήν την στιγμή είμαι ανάμεσα στον Yamaha A-S2100 και τον Αίολο του Τσακιρίδη (μένει να τους ακούσω), είμαι ανοιχτός σε οποιεσδήποτε προτάσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που άνοιξα το παρόν θέμα: Να ακούσω τις προτάσεις όσων είναι γνώστες και έχουν εμπειρία.
Αν έχεις να μου προτείνεις μηχάνημα ή κατάστημα, θα σε παρακαλούσα να το κάνεις!
Ευχαριστώ.

Reaction score
2.316
Ισα ισα αυτό εννοω ,οτι δεν τα βρίσκεις στο δρομο. Απ την άλλη δεν είναι και λιγα...Δεν μου ειπες για μτχ.(δεν πουλαω τιποτα)

Reaction score
18
@Dimifoot, πλην του Athens pro audio τα άλλα δεν τα γνώριζα, ευχαριστώ.
@spmk, μεταχειρισμένα θα τα απέφευγα για θέματα αξιοπιστίας και μόνο.(ίσως και να έχω λάθος, όμως λόγω του ότι δεν ξέρω τι να προσέξω, τα αποφεύγω.)

Reaction score
18
Ναι το CD-S2100 είναι και DAC έτσι ώστε να μπορείς να ακούς και μέσω υπολογιστή.
Εχει εισόδους optical, coaxial και USB έτσι ώστε να μπορείς να συνδέσεις οποιαδήποτε ψηφιακή πηγή διαθέτεις (π.χ. ένα media player) και να λειτουργήσει ως DAC.

Διαθέτει ξεχωριστή τροφοδοσία για το ψηφιακό και αναλογικό τμήμα του:

Fully balanced σχεδίαση με κορυφαίας ποιότητας εξαρτήματα.
Διαθέτει επίσης τον κορυφαίο οδηγό δίσκου κατασκευής Yamaha και όχι CD-ROM υπολογιστή των 20€ όπως η πλειοψηφία των πανάκριβων hali-end players.

Και φυσικά το κορυφαίο 32bit dac ES9016 της ESS Technology

Σε ποιο άλλο player μπορείς να τα βρεις όλα αυτά και σε ποια τιμή;

http://europe.yamaha.com/en/products/audio-visual/hifi-components/cd-players/cd-s2100_g/?mode=model
Κι όμως φίλε μου ουδείς στην Ελλάδα την έχει σε εκτίμηση, εν αντιθέσει με χρήστες και σάιτ του εξωτερικού (Αγγλία,ΗΠΑ) που γράφουν τα καλλίτερα και μάλιστα τα κατατάσσουν (τα ακριβά μοντέλα) στην κατηγορία Hi-End και εκθειάζουν την ποιότητα κατασκευής.
Απ'την άλλη γράφεις για Χάλι-(γκάλι)έντ... δεν θα ήταν καλό να αναφέρεις και μερικά ονόματα που έχουν κατά την γνώμη σου υπερεκτιμηθεί και υπερκοστολογηθεί αντίστοιχα;

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
8.237
Παντως το να θες να χτισεις ενα συστημα ηχεια-ενισχυτης-cd με μπατζετ 5Κ και να συζητας καταρχην για ενισχυτη και cd που φτανουν στο 4χιλιαρο, νομιζω βγαζει σε λαθος δρομο.
Στη θεση σου θα προσπαθουσα να αυξησω οσο μπορω το διαθεσιμο ποσο για τα ηχεια, τα οποια θα ηταν και το πρωτο κομματι του συστηματος που θα διαλεγα και το μονο στο οποιο θα αφιερωνα χρονο για ακροαση, δεδομενου οτι μενεις εκτος Αθηνων.
Στην κατηγορια που κινεισαι, ενα απο τα πιο σωστα ηχεια ειναι το ATC SCM-40, αλλα εγω θα σου προτεινα τα Sonus Faber Venere 2.5 που πιστευω θα σου αρεσουν περισσοτερο για τη μουσικη που ακους.
Απο την αλλη αφου σου αρεσει πολυ ο Yamaha, μην το ψαχνεις αλλο. Ετσι κι αλλιως ειναι πολυ καλος, οποτε το να κατσεις να ψαξεις αλλες 100 εναλλακτικες περιπτωσεις που υπαρχουν στην κατηγορια τι νοημα εχει?
Νομιζω πρεπει να επικεντρωθεις στα ηχεια της κατηγοριας περι τα 3 χιλιαρικα, η οποια και αυτη εχει δεκαδες επιλογες αρα δε θα ειναι ευκολο να διαλεξεις.

Reaction score
18
Παντως το να θες να χτισεις ενα συστημα ηχεια-ενισχυτης-cd με μπατζετ 5Κ και να συζητας καταρχην για ενισχυτη και cd που φτανουν στο 4χιλιαρο, νομιζω βγαζει σε λαθος δρομο.
Στη θεση σου θα προσπαθουσα να αυξησω οσο μπορω το διαθεσιμο ποσο για τα ηχεια, τα οποια θα ηταν και το πρωτο κομματι του συστηματος που θα διαλεγα και το μονο στο οποιο θα αφιερωνα χρονο για ακροαση, δεδομενου οτι μενεις εκτος Αθηνων.
Στην κατηγορια που κινεισαι, ενα απο τα πιο σωστα ηχεια ειναι το ATC SCM-40, αλλα εγω θα σου προτεινα τα Sonus Faber Venere 2.5 που πιστευω θα σου αρεσουν περισσοτερο για τη μουσικη που ακους.
Απο την αλλη αφου σου αρεσει πολυ ο Yamaha, μην το ψαχνεις αλλο. Ετσι κι αλλιως ειναι πολυ καλος, οποτε το να κατσεις να ψαξεις αλλες 100 εναλλακτικες περιπτωσεις που υπαρχουν στην κατηγορια τι νοημα εχει?
Νομιζω πρεπει να επικεντρωθεις στα ηχεια της κατηγοριας περι τα 3 χιλιαρικα, η οποια και αυτη εχει δεκαδες επιλογες αρα δε θα ειναι ευκολο να διαλεξεις.
Σ'ευχαριστώ κατ'αρχάς για την απάντηση. Σκοπεύω να διαθέσω περί τα 4-4,5κ για ενισχυτή και ηχεία και τα υπόλοιπα 500-1000 για πηγή. Όντως τα ηχεία θέλουν την μεγαλύτερη έρευνα και είναι και το πιο δύσκολο μιας που θα πρέπει να πάω σε 2-3 τουλάχιστον καταστήματα και να ακούσω μερικά μέχρι να καταλήξω.
Βέβαια ο komhst μου έχει προτείνει και ηχεία περί τα 1500, όπως τα Klipsch RP-280F και τα Cambridge Audio Aero6, τα οποία θεωρούνται πολύ καλά ηχεία.
Τα Sonus Faber Venere δεν τα βρίσκω σε κάποιο κατάστημα...ενώ τα ATC SCM-40 ξεφεύγουν λίγο στην τιμή.
Το ιδανικό για εμένα που δεν μένω στην Αθήνα θα ήταν να είχα υπ'όψιν μου μερικές προτάσεις, ώστε να προσπαθούσα να τα ακούσω σε 2-3 το πολύ καταστήματα και να αποφασίσω ύστερα, γιατί σε μια μέρα δεν νομίζω να μπορέσω να επισκεφθώ πολλά στούντιο.

Reaction score
1.187
http://atcloudspeakers.co.uk/hi-fi/loudspeakers/classic-series/scm20/

Αυτα ειναι στο μπατζετ σου. Ενεργά φυσικά:dance2:. +sub αν δεν σου φτάνει το χαμηλό.

(Ο επιμένων....)
Μα ο άνθρωπος είπε πως θέλει να δώσει 5.000 € γαι όλο το σύστημα. Κι εσύ τού προτείνεις για ένα ενεργό ηχειάκι βάσης 44 cm να δώσει 4.170 € ;
http://soundgallery.gr/shop/index.p...iew=productdetails&virtuemart_product_id=4893
Μετά θα θέλει προενισχυτή, πηγή, ίσως και sub όπως λες εσύ, οπότε το budget ξέφυγε!
[DOUBLEPOST=1453394102][/DOUBLEPOST]
Κι όμως φίλε μου ουδείς στην Ελλάδα την έχει σε εκτίμηση, εν αντιθέσει με χρήστες και σάιτ του εξωτερικού (Αγγλία,ΗΠΑ) που γράφουν τα καλλίτερα και μάλιστα τα κατατάσσουν (τα ακριβά μοντέλα) στην κατηγορία Hi-End και εκθειάζουν την ποιότητα κατασκευής.
Απ'την άλλη γράφεις για Χάλι-(γκάλι)έντ... δεν θα ήταν καλό να αναφέρεις και μερικά ονόματα που έχουν κατά την γνώμη σου υπερεκτιμηθεί και υπερκοστολογηθεί αντίστοιχα;
Χα χα χα εσύ θες να ανάψουμε φωτιές στο site!!! :smg:

Πολύ καλά λοιπόν! :dance2:

Εσύ θα έδινες για το παρακάτω μηχάνημα που δεν παίζει καν SACD 1.500 € ???

Reaction score
1.187
Οχι δεν ξεφεύγει λίγο.... Ξεφεύγει πολύ!!!
Γιατί αν πάμε σε έναν φθηνό pre-dac όπως είναι ο Advance θέλει άλλα 1.050 €
http://www.odes.gr/shop/hi-fi/enisx...enisxytes/advance-acoustic-x-preamp-timi.html

Οπότε φτάσαμε τα 5.220 € χωρίς πηγή. Βάλε και 1000 € που έχει σκοπό να δώσει για CD player ξεπεράσαμε τα 6Κ €

Reaction score
531
Καλησπέρα και πάλι! Όπως σου έγραψα και στο 12 ποστ, οι εταιρείες που αναγράφονται εκεί αντιπροσωπεύονται στην Ελλάδα. Αν κάνεις τον κόπο μπεις στις επίσημες σελιδες τους, θα βρεις και τους αντιπροσωπους.
Για παράδειγμα τα sonus faber που δεν βρηκες ειναι η παρακάτω διεύθυνση, http://www.sonusfaber.com/en-us/distributors?state=957701069&country=1532990000&group=1344070502
έκτος και αν εννοείς οτι δεν τα έχει ούτε ο αντιπρόσωπος.

Reaction score
531
Τα Sonus Faber Venere δεν τα βρίσκω σε κάποιο κατάστημα...ενώ τα ATC SCM-40 ξεφεύγουν λίγο στην τιμή.
Το ιδανικό για εμένα που δεν μένω στην Αθήνα θα ήταν να είχα υπ'όψιν μου μερικές προτάσεις, ώστε να προσπαθούσα να τα ακούσω σε 2-3 το πολύ καταστήματα και να αποφασίσω ύστερα, γιατί σε μια μέρα δεν νομίζω να μπορέσω να επισκεφθώ πολλά στούντιο.

και καλα θα κανεις να μη κανονίσεις πολλές ακροασεις σε μια μέρα, γιατί γινει το κεφάλι σου καζάνι.
Εκτος αν είσαι απο τους λίγους που μπαίνουν - ακούνε ενα δυο προγράμματα και δρόμο στο επόμενό!

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.555
Οχι δεν ξεφεύγει λίγο.... Ξεφεύγει πολύ!!!
Γιατί αν πάμε σε έναν φθηνό pre-dac όπως είναι ο Advance θέλει άλλα 1.050 €
http://www.odes.gr/shop/hi-fi/enisx...enisxytes/advance-acoustic-x-preamp-timi.html

Οπότε φτάσαμε τα 5.220 € χωρίς πηγή. Βάλε και 1000 € που έχει σκοπό να δώσει για CD player ξεπεράσαμε τα 6Κ €
Προτεινα και αλλα στο #33, οχι μικρα , οχι βασης, ενεργα και μη:

http://www.soundandvision.com/content/dynaudio-xeo-6-loudspeaker-review#XT2ZeU6rYupM83MD.97

http://www.stereophile.com/content/goldenear-triton-five-loudspeaker#3AuhKYGJQYH7ue50.97

Τα ATC 20 τα ειπα γιατι καποιος μιλησε για τα 40 (παθητικά), για να συνεχισω το κινητρο για την αναζητηση ενεργου...

Reaction score
18
@Dimifoot οι προτάσεις σου -όπως και των άλλων συμφορουμιτών(sic)- θα ληφθούν σοβαρά υπ'όψιν.
To θέμα είναι που θα βρώ κατάστημα που να έχει τα περισσότερα από τις προτάσεις σας.
@ικτινος στο σκρουτζ δεν τα εντόπισα, το Ήχος&Εικόνα τα αναφέρει 2,5κ.
Δεν μπορώ να κατεβαίνω συνεχώς στην Αθήνα, οπότε θέλω να τελειώσω σε 2-3 κατ/τα και σε 1-2 επισκέψεις.
@komhst, ποιό το συγκεκριμένο στην φωτό; Γιατί όχι, βγάλε κι άλλα και οι διαφωνούντες ας αντιτάξουν τα δικά τους επιχειρήματα

Εν γένει και εν συντομία μπορείτε να μου πείτε ποιά τα χαρακτηριστικά των σχολών ηχείων π.χ. γαλλικής, ιταλικής, αγγλικής, αμερικανικής και ποιά ταιριάζουν περισσότερο σε αυτό που ζητάω... ή λέω βλακείες και δεν τίθεται θέμα;

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.449
Πάντως σε άμεση σύγκριση μεταξύ CA που αναφέρετε παραπάνω & Yamaha, υπάρχει φανερή διαφορά στην κατασκευή υπέρ της Yamaha. Πραγματικά, από κοντά, ο 2000 έχει ποιότητα κατασκευής που εντυπωσιάζει!!

(Δεν έχω δει από κοντά την νέα σειρά της!)

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.449
@Dimifoot οι προτάσεις σου -όπως και των άλλων συμφορουμιτών(sic)- θα ληφθούν σοβαρά υπ'όψιν.
To θέμα είναι που θα βρώ κατάστημα που να έχει τα περισσότερα από τις προτάσεις σας.
@ικτινος στο σκρουτζ δεν τα εντόπισα, το Ήχος&Εικόνα τα αναφέρει 2,5κ.
Δεν μπορώ να κατεβαίνω συνεχώς στην Αθήνα, οπότε θέλω να τελειώσω σε 2-3 κατ/τα και σε 1-2 επισκέψεις.
@komhst, ποιό το συγκεκριμένο στην φωτό; Γιατί όχι, βγάλε κι άλλα και οι διαφωνούντες ας αντιτάξουν τα δικά τους επιχειρήματα

Εν γένει και εν συντομία μπορείτε να μου πείτε ποιά τα χαρακτηριστικά των σχολών ηχείων π.χ. γαλλικής, ιταλικής, αγγλικής, αμερικανικής και ποιά ταιριάζουν περισσότερο σε αυτό που ζητάω... ή λέω βλακείες και δεν τίθεται θέμα;
Σαν κάτοχος Advance Acoustic (X preamp & X-a160) έχω παράπονα από την ποιότητα κατασκευής, μιας και αναφέρετε Γαλλική Σχολή.

Reaction score
31.935
Σαν κάτοχος Advance Acoustic (X preamp & X-a160) έχω παράπονα από την ποιότητα κατασκευής, μιας και αναφέρετε Γαλλική Σχολή.
για πες τί ακριβώς γιατί εγώ με τα προηγούμενα μοντέλα
Advance Acoustic MPP 206 MAA 406
εδώ και 6 χρόνια είναι άψογα μόνο το τηλεκοντρόλ σε ένα κουμπί λίγο λασκάρισε .

Reaction score
4.250
Οσον αφορα τα παθητικα ηχεια να συμφωνησω με τον φιλο που γραφει πιο πανω, οτι εδω μεγαλυτερη σημασια εχει το ιδιο το ηχειο και δευτερευοντως ο ενισχυτης. Στους ενισχυτες θα πρεπει επισης να σκεφτεις και μια ακομη λεπτομερεια, την καταναλωση σε ρευμα! Οι λαμπατοι εδω δυστυχως ειναι βατοφαγοι! Ιδιως αν πας σε ταξη Α, ζητω που καηκαμε.

Ειχα προτεινει σε καποια φαση το ΚΑΛΥΨΩ της Rois Acoustics. Για την ιδια την Rois(ter), υπαρχει ενα καταπληκτικο αρθρο απο τον Βασιλη Τσαντουλη οταν ειχε παρει το Status 8.2 και εχε παραθεσει μετρησεις οπου εμοιαζε με θαυμα το τι εκανε ενα ηχειο τοσο φτηνο. Απλα οι ανθρωποι της εταιριας γνωριζουν το αθλημα. Τωρα κατασκευασαν ενα μονοδρομο ηχειο και μαλιστα ενεργο. Χρειαζεσαι μονο μια πηγη, ουτε καν ντακ! Ενα λαπτοπ, η σιντιπλαιυερ, η μιντιαπλαιυερ.
Στα μειον, για τους οπαδους των πολυ υψηλων εντασεων, και των πολυ χαμηλων συχνοτητων θα πρεπει να παρουν και το σαμπ της εταιριας (λιγοτερο απο 500 ευρω)

Παραθετω ενα μερος κειμενου απο τη σελιδα του κατασκευαστη.

Ο ενισχυτής

Ίσως το πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Καλυψώ είναι ο ενισχυτής του. Αναπτύχθηκε απο μία άλλη Ελληνική εταιρία την Audio4Soul και η ιδιαιτερότητα του, έγκειται στο γεγονός ότι είναι ένας πραγματικα ψηφιακός ενισχυτής. Αυτό επι της ουσίας σημαίνει ότι μιλάμε για ένα μετατροπέα ενός και μόνο σταδίου (που δέχεται το ψηφιακό σήμα PCM και το μετατρέπει σε PWM στέλνοντας το κατευθείαν στην έξοδο), που έχει την ικανότητα να οδηγήσει απευθείας τα ηχεία!

Αυτού του είδους ο ενισχυτής αντικαθιστά ταυτόχρονα ενα ψηφιοαναλογικό μετατροπέα (DAC), ένα προενισχυτή και ένα τελικό ενισχυτή, καταργώντας με αυτό τον τρόπο και όλα τα καλώδια διασύνδεσής τους! Με αυτόν τον τρόπο, το Καλυψώ, δέχεται μόνο ψηφιακό σήμα PCM από τις εισόδους του με δειγματοληψία 24/192kHz για το USB (ασύγχρονο) και το ομοαξονικό ψηφιακό, και 24/96kHz για το οπτικό ψηφιακό.

Έτσι το Καλυψώ το μόνο που χρειάζεται είναι μία πηγή μουσικής, όπως ένας Η/Υ ή ένα CD/DVD. Επιπλέον, ο ενισχυτής είναι τηλεχειριζόμενος, καθώς και εφοδιασμένος με μία σειρά (με επιλογή του χρήστη κάθε φορά) φίλτρων (αποκλειστικά στο ψηφιακό πεδίο-χωρίς μετατροπή- ) ισοστάθμισης, τα οποία επιτρέπουν στο χρήστη να ρυθμίσει την τονική ισσοροπία, σύμφωνα με την ακουστική του χώρου.

Αυτό είναι ένα ακόμα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Καλυψώ που αυξάνει την προσαρμοστικότητά του και τη φιλικότητα προς το χρήστη. Το Καλυψώ λοιπόν, είναι πολύ περισσότερο από ένα ενεργό ηχείο. Είναι στην ουσία ένα πλήρες σύστημα αναπαραγωγής ήχου, ενώ το μόνο που χρειάζεται είναι μία πηγή. Αντικαθιστώντας μία ολόκληρη αλυσίδα συσκευών ( DAC, προενισχυτή, τελικό, καλώδια διασύνδεσης), ελευθερώνει πολύτιμο ελεύθερο χώρο στο δωμάτιο μας.

Επιπλέον, ο ενσωματωμένος ενισχυτής του Καλυψώ είναι αναβαθμίσιμος, προσφέροντας αναρίθμητες επιλογές αναβάθμισης του ήχου. Πρόσθετα χαρακτηριστικά όπως η τροφοδοσία μπαταρίας και η ασύρματη μετάδοση ήχου σχεδιάζονται για το εγγύς μέλλον.

Το μεγάφωνο

Το μεγάφωνο του Καλυψώ, είναι ένα πολύ υψηλής ποιότητας 8ιντσο πλήρους φάσματος απο την εταιρία Tang Band, η οποία ειδικεύεται σε κατασκευή μεγαφώνων αυτής της σχεδίασης. Έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές ανα την υφήλιο, ενώ θεωρείται μία απο τις καλύτερες μονάδες ανεξαρτήτου κόστους για την κατηγορία της. Τα κύρια χαρακτηριστικά της, είναι τα ακαριαία μεταβατικά της και οι υψηλές συχνότητες οι οποίες συναγωνίζονται τα καλύτερα μεγάφωνα υψηλών συχνοτήτων. Το εξελιγμένο μαγνητικό της σύστημα με μαγνήτες νεοδυμίου αλλά και το πηνίο φωνής που βρίσκεται ολόκληρο πάντα μέσα στο μαγνητικό πεδίο, εγγυώνται τον απόλυτο έλεγχο του μεγαφώνου ακόμα και στο όριο της διαδρομής του!!

Ο ειδικός κώνος του απο μείγμα χαρτιού με μάζα μόλις 10γρ. (λιγότερο ακόμα και απο ένα γούφερ των 8 ιντσών) προσφέρει πολύ υψηλή ακαμψία δίνοντας έτσι απίστευτη ταχύτατη πιστονική κίνηση, αναπαράγωντας με αυτό τον τρόπο ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια του μουσικού προγράμματος. Επιπλέον τα 6 χιλιοστά γραμμικής διαδρομής (κορυφή με κορυφή) σε σχέση με τα 1-2 χιλιοστά των ανταγωνιστικών υλοποιήσεων, εγγυώνται την πιστή αναπαραγωγή των εκρηκτικών δυναμικών περασμάτων της ζωντανής μουσικής.

Σαν παθητικο ηχειο το ειχε και ο Σταματακος στο AVMENTOR με κολακευτκα σχολια.

Γενικως πιστευω καποιος που πηγαινει σ αυτη την κατηγορια τιμης θα πρεπει να το παρει σοβαρα υπ οψιν του.

I

iason

Guest
Οι λαμπατοι εδω δυστυχως ειναι βατοφαγοι! Ιδιως αν πας σε ταξη Α, ζητω που καηκαμε.
Θέλω να πιστεύω ότι ξέρεις τι γράφεις για αυτό και ρωτάω ,Πόσο ρεύμα καταναλώνει ενας λαμπάτος ενισχυτής κατά την απόψ'η σου τον χρόνο με μεσο όρο λειτουργίας τις 6 ωρες την ημέρα ??

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7