ενισχυτές τάξης ΑΒ και μερικώς Α

Manos58

εγχειρισμένη
Μηνύματα
17.160
Reaction score
12.839
Και για πειτε και μερικά ονοματα τετοιων ετοιμων ενισχυτων (δεν ειμαστε ολοι ντιουηδες):(που υπαρχουν στην αγορά προς πωληση για να μπορεσουμε και εμεις οι ασχετοι να συνγκρινουμε και ισως στις επομενες αγορες να τολμησουμε να ξεπερασουμε τα (στανταρτ).:dance:
Πρωτα πρέπει να διορθωθεί η τρύπα που αφήνει το καρφί....μετά οι προτάσεις ;)
 

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.049
Reaction score
20.456
Και για πειτε και μερικά ονοματα τετοιων ετοιμων ενισχυτων (δεν ειμαστε ολοι ντιουηδες):(που υπαρχουν στην αγορά προς πωληση για να μπορεσουμε και εμεις οι ασχετοι να συνγκρινουμε και ισως στις επομενες αγορες να τολμησουμε να ξεπερασουμε τα (στανταρτ).:dance:
Αν εννοείς τους class-D, καλύτερα να μην ξεφύγουμε εκτός θέματος πάλι. Ας μείνουμε εδώ στους Α - ΑΒ.
 

Μηνύματα
851
Reaction score
748
Φυσικά. Είναι όμως τόσο φθηνά σε σχέση με τις χαιενταδηκες αηδίες που μπορείς να αγοράσεις ένα ανά δρόμο (2-3 ανά ηχείο) με λιγότερα χρήματα από έναν αξιοπρεπή pp με τα ίδια watt
Αυτή η καραμέλα ότι τα hypex είναι φθηνά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αναπαραγεται από από σοβαρους και μην έχοντες κάποιο συμφέρον.

Αν συγκρίνουμε τα έτοιμα εμπορικά προϊόντα που έχουν μέσα hypex με άλλα έτοιμα hiend προϊόντα θα δούμε ότι οι τιμές τους είναι απολύτως αντίστοιχες.

Αν συγκρίνουμε τα diy προϊόντα της hypex με άλλα diy προϊόντα θα παρατηρησουμε ότι τα hypex είναι 2 - 3 φορές ακριβότερα από τα άλλα λόγω ισχυρού brand name και αξιοπιστίας έναντι των άλλων ντιουιδων.

Το να συγκρίνουμε όμως ντιουικα με έτοιμα προϊόντα είναι άδικο ή ύποπτο.
 
Last edited:

vet

Audio, Δημοσιογράφος
Μηνύματα
8.228
Reaction score
8.106
Με diy από φίλο όπως κάνουν οι περισσότεροι έχεις φθηνό καλό και αξιόπιστο ενισχυτή χωρίς χροιές και κουραφέξαλα που οδηγεί μεγάλο ποσοστό των ηχείων της αγοράς άριστα
Αυτά
 


Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.245
Reaction score
78.922
Last edited:



Μηνύματα
851
Reaction score
748
Ναι όλοι έχουν έναν φίλο που να μπορεί να μοντάρει ncore, εδώ τα έφτιαξα εγώ που είχα να κάνω κόλληση 20 χρόνια. Σου φαίνεται ύποπτο ε;
Μπράβο μαστροΒετ !!! :angel:

Εσύ τελικά έχεις ncore ή B&O ?
 

Μηνύματα
569
Reaction score
487
Διαβάσατε τι λέει ο cordel η μόνο το βιογραφικό του; Στο απόσπασμα του χάρη λέει καθαρά ότι ο ενισχυτής με την μικρότερη παραμόρφωση πιθανά θα παίζει καλύτερα μέχρι να κλιπαρει. Σαν να λέει αν είσαι χαιεντας μπάμιας και οδηγείς δύσκολα ηχεία με Λαμπιτσες ε μην διαβάζεις σπεκς χάλια θα παίζουν....
Ουσιαστικά το κείμενο ευνοεί τα ncore μικρή παραμόρφωση και δύσκολα θα κλιπαρουν.
Άντε και γράφουν κάποιοι ότι είναι και γνώστες....(ο Χάρης πάντως είναι)

Ειναι ευκολο ενας ημιμαθεις να πει για εναν γνωστη οτι ειναι "ασχετος" , η π.χ για καποιον αλλο οτι , κρυβονται καποια συμφεροντα πισω απο αυτα που λεει και αλλα πολλα , ομως χρειαζεται πολυ γνωση γυρω απο τα ενισχυτικα σταδια και τον σχεδιασμο ενισχυτων για να καταλαβει καποιος τι εννοει ο Cordell , διοτι οι ενισχυτες ταξης ΑΒ δεν κλιπαρουν η παραμορφωνουν μονο απο τροφοδοτικο η οταν αρχιζουν να παραμορφωνουν τα σταδια εισοδου σε μεγαλες εντασεις , αλλα π.χ πολλες φορες "κλιπαρουν " επειδη οφειλουν να προστατεψουν το σταδιο εξοδου τους με διαφορα κυκλωματα οπως ειναι τα VI limiters για να μην βγουν εκτος SOA τα τρανζιστορ εξοδου , υπαρχουν και αλλοι πολλοι λογοι , αλλα ενταξει αυτα δεν μπορει να τα ξερει ενας ασχετος με το αντικειμενο ! :) , το οτι ειναι ασχετος ειναι ενα ελαφρυντικο στοιχειο , αλλα τουλαχιστον , να μην ειναι απολυτως και τοσο σιγουρος για την γνωμη του ! .[/QUOTE]
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.099
Reaction score
124.654
Συνελόντι ειπείν και αντιπαρερχόμενος το ενδεχόμενο να είμαι υπερβολικός, απόλυτος, γραφικός ή ό,τι άλλο, που ούτως ή άλλως δεν με ενδιαφέρει, ακούγοντας κανείς τα ηχεία του με καλοσχεδιασμένους ενισχυτές class D, η ήχος που αντιλαμβάνεται είναι τόσον ακριβής, που κατά κάποιον τρόπο τα ηχεία του μετατρέπονται σε ακουστικά, εξαιρώντας βεβαίως τις περιπτώσεις πολύ προβληματικών δωματίων, με εντελώς γυμνούς τοίχους που κουδουνίζουν σχεδόν ανυπόφορα. Και σε μια μεγάλη μερίδα ακροατών, αυτή η ακρίβεια απλώς δεν αρέσει.

Πέρασαν αργά και βασανιστικά τόσες δεκαετίες, για να έχουμε τη δυνατότητα να αποκτήσουμε ενισχυτές με αξιοθαύμαστη ακρίβεια, να αποκτήσουμε φορητά μέσα επίσης με αξιοθαύμαστη ακρίβεια σε σχέση με τις κασσέτες (αναφέρομαι στο mp3), να αποκτήσουμε μια πηγή ακριβή σαν ξυράφι, όπως ο σκληρός δίσκος, και όλα αυτά σε κάποιους, λίγους ή πολλούς, δεν αρέσουν. Ναι...
Έτσι ακριβώς.
Ιδίως τα μπολντ, που είναι ... εμπειρία! ;)
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.099
Reaction score
124.654
Αδιαφορώντας πλήρως για τα περί του Cordell, καθώς δεν αξίζουν το διαδικτυακό μου σάλιο, και επανερχομενος κατά την ορθή προτροπή στο θέμα των ενισχυτικων βαθμίδων και της τάξης λειτουργίας αυτών, επιτρεψτε μου να καταθεσω μία διαφορετική θεώρηση του όλου θέματος.

Το όλο θέμα λοιπόν της ενασχόλησης με τις ενισχυτικες βαθμίδες, είναι κατά την προσωπική μου εκτίμηση άκυρο. Οι τελικοί ενισχυτές ειναι ένα αντικείμενο που δεν θα έπρεπε να υπάρχει, κι ούτε να απασχολεί κανέναν.

Είναι κατάλοιπο της προτροπής του μάρκετινγκ, για σαφείς λόγους κέρδους, με μόνη εξαίρεση τις λαμπατες υλοποιήσεις άλλων εποχών που για αντικειμενικούς λόγους δε γινόταν να τοποθετηθούν εντός ηχείου.

Ακόμα και εντελώς ρηχό διάβασμα περί του συνόλου των προτερημάτων των ενεργών ηχείων, τα οποία ως γνωστόν διαθέτουν πολλαπλές ενισχυτικες βαθμίδες και ενεργό κρος και δεν διαθέτουν παθητικό κρος, μπορνες και καλώδια ηχείων, αλλά αντίθετα μπορεί να εμπεριέχουν ακόμα πιο χρήσιμα προτερήματα όπως διόρθωση απόκρισης (ρυθμιστικά τονικότητας) για προσαρμογή στο χώρο ή και στις σεβαστές προσωπικές προτιμήσεις του καθενός, αλλά και ενσωμάτωση άριστης διόρθωσης απόκρισης του ηχείου ή και DAC, βγαίνει αβίαστα το απλό συμπέρασμα πως δεν έχει κανένα νόημα να παλεύει κανείς με πχ το νταμπινγκ φακτορ όταν ούτε καν ξέρει τι διάβολο έχει μέσα το παθητικό κρος του και πόσο αυτό διαφοροποιεί τα χαρακτηριστικά της ενισχυτικής βαθμίδας, κλπ κλπ κλπ

Να μη σας γεμιζω με λινκ, τα έχω ξαναγράψει. Για μένα τα ενκορια που τα εκτιμώ ιδιαιτέρως, και δη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, είναι εντελώς άχρηστα, εκτός κι αν ενσωματωθούν σε μία υλοποίηση ενεργούς πολυενισχυσης, διότι αλλιώς απλά χάνονται στο δρόμο!

Ταυτόχρονα, αν ένα ενεργό ηχείο διαθέτει ενκορ μέσα του ή ενισχυτικά τυπικά τάξης ΑΒ, ουδέποτε με απασχόλησε. Προφανώς έχω μια προτίμηση, αλλά το σύνολο μετράει, ενω τα επιμέρους συστατικά από μόνα τους δεν εξασφαλίζουν τίποτα και σημαίνουν πολύ λίγα, όπως πχ λίγα πράγματα σημαίνει για την συνολική απόδοση ενός ενισχυτή το μέγεθος του μετασχηματιστή τροφοδοσίας.

Συνολικά λοιπόν, λέω πως κοιτάζοντας τα χαρακτηριστικά ενός ενισχυτή, είτε το θες είτε όχι, χάνεις το δάσος και βλέπεις το δέντρο.

Η μόνη όψη του δάσους στο κυνήγι του καλύτερου ήχου, διακρίνεται μέσα από την οπτική ενός ενεργού πολυενισχυομενου ηχείου.

Προσωπικά, εδώ και χρόνια, θεωρώ λάθος την ύπαρξη των παθητικών ηχείων, καθώς και την ύπαρξη τελικών ενισχυτών, ή ολοκληρωμένων ενισχυτών.

Αφού όλοι μα όλοι συμφωνούν πως τα αντικειμενικά τεχνικά προτερήματα της ενεργής οδού είναι αναμφισβήτητα και χειροπιαστά και μετρήσιμα και ακροασιμα, δε βλέπω το λόγο ενασχόλησης με θέματα εκτός θέματος, όπως οι ενισχυτικες τάξεις λειτουργίας, εκτός κι αν είσαι κατασκευαστής και βλέπεις ένα ένα το δέντρο για να φτιάξεις το δικό σου δάσος, το οποίο και πάλι οφείλει να είναι ενεργό ηχείο, ειδάλλως παλιμπαιδιζεις..

Γι' αυτό, η συμβουλή μου σε κάθε άνθρωπο που πάει να φτιάξει ένα ηχοσύστημα, είτε δικαναλου είτε πολυκάναλου ήχου, εμπεριέχει αποκλειστικά τη χρήση ενεργών ηχείων και την ενασχόληση με ισοστάθμιση χώρου (ενεργητική και παθητική). Οτιδήποτε άλλο, το κατακρινω (και θα συνεχίσω να το κατακρινω) ως λάθος. Γιατί είναι λάθος. :)
 



Μηνύματα
2.576
Reaction score
4.326
Θέλετε έτοιμο προϊόν; Value for money, να κλαιν οι υπόλοιποι;. Ncore;
Ορίστε
http://www.skroutz.gr/s/7063668/Nad-M22.html?keyphrase=nad+m22
4400 και τσακίζει. Να βγάλει και η NAD το κάτι τις της,βάλε και τελωνεία απο Καναδά...
[DOUBLEPOST=1470995637][/DOUBLEPOST]Και review
http://www.stereophile.com/content/nad-masters-series-m22-power-amplifier#xVAYYTqdUdjbqRi7.97

E? Πόσο; θες οδήγηση; Class d? Για πάρε έναν crown από xls1500 και πάνω και τα ξαναλέμε... Με έναν καλό (σχετικά) pro-dac. Tι φοράνε αυτοί; boyoho ή πως τα λένε;
 

Μηνύματα
889
Reaction score
201
Ο Kostas EAR στο τελευταίο κείμενο του σχετικά με την ενεργή ενίσχυση τα είπε όλα. Είναι αστείο να έχει κάποιος ηχεία με παθητικά κρος και να μιλάει για ncore, ταξεις Α, ΑΒ etc, είναι σαν να διυλίζει τον κώνωπα και να καταπίνει την κάμηλον.

Οσο για τα review του Stereophile έχουν καεί πολλά πορτοφόλια βασιζόμενα σε αυτα
 



Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.245
Reaction score
78.922
E? Πόσο; θες οδήγηση; Class d? Για πάρε έναν crown από xls1500 και πάνω και τα ξαναλέμε... Με έναν καλό (σχετικά) pro-dac. Tι φοράνε αυτοί; boyoho ή πως τα λένε;
Πως τα λένε (ncore 400).

Δεν θα τον έπαιρνα, θα προτιμούσα το κιτ για οικονομικούς λόγους, αλλα ζήτησαν φιρμάτο κάποιοι ...
 
Last edited:



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.069
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top