Passive vs Active

Ενεργά ηχεία. Θα τα προτιμούσατε;

• Total voters
    132
Reaction score
690
Μπορεί κάποιος να απαντήσει σε τί επίπεδο ήχου βρίσκονται τα συγκεκριμένα;
Πχ αν κάποιος ας πούμε έχει μπάτζετ 1.500 ευρώ και πάρει μεταχειρισμένα chario delphinus με nad τελικό θα έχει καλύτερο ή χειρότερο ήχο από τα εν λόγω neumann;
Kανεις δεν ξέρει την απάντηση εκτός και αν στο συγκρκριμένο budget στόχος σου είναι το accuracy , άρα τα ενεργά. Δεν σημαίνει όμως απαραίτητα ότι θα σου αρέσει περισσότερο απο το άλλο..

Το τι θέλει να ακούει ο καθένας είναι μία έρημος υποκειμενικότητας γεμάτη αντικατοπρισμούς (σκηνές , χροιές , imaging , μικροδυναμικά,κλπ) Είναι και ο λόγος που πολλοί βλέπουν τις μετρήσεις και τα pdf ως μια σωτήρια αντικειμενική "όαση" :D:p

Ενας χαι-εντάς φίλος ακούει κυρίως παλιά ατμοσφαιρική pop (πχ yello) με electrocompaniet τελικό , λάμπάτο προ , spendor ηχέια. Μεγάλη σκηνή , φουσκώματα , κλπ , ωραίος ήχος. Οταν άκουσε τα ίδια κομμάτια σε κάτι adam sx2 , κόντεψε να ξεράσει . Η αλήθεια πολλές φορές πονάει και δεν προτείνεται σε όλους.....

(εξαιρούντα τα grimm που γ....νε σε ότι και να παιζουν...):D

Last edited:

Κ

κιμωνhifi

Guest
Πως το εννοείς το "κόντεψε να ξεράσει"; ήταν κακές οι εγγραφές και τα adam δεν τις "χρωμάτισαν ευχάριστα" στο αυτί ; αν δεν ισχύει αυτό και οι εγγραφές ήταν καλές τα adam δεν έχουν accuracy. Σημειωτέον ότι οι Yello βασικά κάνουν προσεγμένες παραγωγές.

Reaction score
935
Kανεις δεν ξέρει την απάντηση εκτός και αν στο συγκρκριμένο budget στόχος σου είναι το accuracy , άρα τα ενεργά. Δεν σημαίνει όμως απαραίτητα ότι θα σου αρέσει περισσότερο απο το άλλο..

Το τι θέλει να ακούει ο καθένας είναι μία έρημος υποκειμενικότητας γεμάτη αντικατοπρισμούς (σκηνές , χροιές , imaging , μικροδυναμικά,κλπ) Είναι και ο λόγος που πολλοί βλέπουν τις μετρήσεις και τα pdf ως μια σωτήρια αντικειμενική "όαση" :D:p

Ενας χαι-εντάς φίλος ακούει κυρίως παλιά ατμοσφαιρική pop (πχ yello) με electrocompaniet τελικό , λάμπάτο προ , spendor ηχέια. Μεγάλη σκηνή , φουσκώματα , κλπ , ωραίος ήχος. Οταν άκουσε τα ίδια κομμάτια σε κάτι adam sx2 , κόντεψε να ξεράσει . Η αλήθεια πολλές φορές πονάει και δεν προτείνεται σε όλους.....

(εξαιρούντα τα grimm που γ....νε σε ότι και να παιζουν...):D
Είμαι φιλαλήθης τύπος (accuracy). Άρα Neumann...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.814
Με τα σαμπ που έχεις, είσαι κύριος.
Για μεγαλύτερες στάθμες κυρίως, ίσως θα ήταν προτιμότερο τα μικρά κλαϊν να απέχουν 2 μέτρα το πολύ από σένα, δε ξέρω αν έχεις τη δυνατότητα αυτή. 1 έως 2 μέτρα λένε κι οι κατασκευαστές τους ως ιδανική απόσταση ακρόασης, έχοντας όμως κι άλλα κατά νου, ενώ ως μέγιστη απόσταση ακρόασης δίνουν τα 4μ για το μοντέλο αυτό, και προσωπικά δεν έχω τα προσόντα για να τα βάλω με τους κατασκευαστές τους.. ;)
Θεωρώ ότι για νορμαλ στάθμες ένα σύστημα (είτε δικαναλο ειτε πολυκάναλο) βασισμένο κατ'αποκλειστικοτητα στα μικρά αυτά κλαϊν θα κελαηδεί, υπό την προϋπόθεση ύπαρξης ικανού σαμπ, πράγμα που διαθέτεις.
Συμπερασμα: Σωραιοςςςςς

Reaction score
690
Πως το εννοείς το "κόντεψε να ξεράσει"; ήταν κακές οι εγγραφές και τα adam δεν τις "χρωμάτισαν ευχάριστα" στο αυτί ; αν δεν ισχύει αυτό και οι εγγραφές ήταν καλές τα adam δεν έχουν accuracy. Σημειωτέον ότι οι Yello βασικά κάνουν προσεγμένες παραγωγές.
Δεν έδωσα και τόσο βάση , αλλά νομίζω ήταν απο τα παλια άλμπουμ τους. Ήταν κάπως ξερό. (midαδικο όπως λένε οι στουντιάδες)

Τα ενεργά όπως δήλωσε του ακούστηκαν ξερά , σκληρα και... ανέμπνευστα !! :roflmao: Και να σου πω την αλήθεια και μενα έτσι μου ακούστηκαν τότε , νομίζω όμως ότι ήταν η παραγωγή.
Επίσης το "ευχάριστο χρωμάτισμα" μην το μειώνεις. Είναι ένας απο τους λογους που συνειδητά δεν έχω ενεργά σπίτι.

Κ

κιμωνhifi

Guest
Δεν το μείωσα, εσύ έγραψες "Μεγάλη σκηνή , φουσκώματα , κλπ , ωραίος ήχος" σαν να είναι κάτι περισσότερο ευχάριστο παρά ακριβές. Κατάλαβα πάντως τι έγινε στην περίπτωση του φίλου, ευχαριστώ για την διευκρίνηση.

Reaction score
690
με τι ακους σπιτι? :hi:
Πονεμένη ιστορία.....Προς το παρόν με classe ολοκληρωμένο , proac d15 , mytek 192
Θα έλεγα ένας συμβιβασμός μεταξύ ουδετερότητας και χαιφιντελιάς :D

Απο ενεργά παλαιότερα έχουν περάσει τα roland ds-7 , genelec 1031 και κάτι απίστευτα event που μετάνιωσα που τα έδωσα. Να κάνω σύγκριση των ενεργών και μή συστημάτων που έχουν περάσει δεν μπορώ , αφενος διότι τότε τα ενεργά τα είχα για ημιεπαγγελματική χρήση (όχι χαιφιντελάδικη :p ) , και αφετέρου επειδή η φθηνή εξωτερική maudio που οδηγούσα τα ενεργά τότε , ουδεμία σχέση έχει με το mytek , οπότε είναι αδικία. Πάντως τα genelec και τα event , ήταν εξαιρετικά.

Last edited:

Reaction score
806
Οπως όλη η ηχητική αλυσίδα έτσι και το ηχείο πρέπει πρώτα να μετράει καλά για να έχει την λιγότερη παραμόρφωση ώστε να μπορεί να αποδώσει το καταγραμμένο υλικό στο μέσο όσο πιο πιστά είναι δυνατόν και επιτρέπει φυσικά και ο χώρος. Τόσα χρόνια που ασχολούμαι με το χόμπυ αυτό δεν έχω πειστεί ότι εγώ μπορώ να ματσάρω καλλίτερα το σύστημα ενισχυτής-ηχεία από τον κατασκευαστή του ηχείου. Είμαι καλομαθημένος άλλωστε και από τα αυτοκίνητα που ποτέ κανείς δεν μου ζήτησε από αλλού να αγοράσω το αμάξωμα και από αλλού την μηχανή. Και τέλος εμπιστεύομαι απολύτως τις σχετικές επιστήμες, και τις τεχνολογικές και τις ιατρικές, καθώς και τους σχεδιαστές και κατασκευαστές που αξιοποιούν τα επιστημονικά πορίσματα εφορμόζοντας τα στις σχεδιάσεις και κατασκευές τους και τέλος το avsite που προσπαθεί να αναδείξει ποιοί κατασκευαστές και σχεδιαστές είναι αυτοί που τα λαμβάνουν υπόψη τους. Ακούω με τα LX-521.4 με το ψηφιακό κρος το miniDsp.

Reaction score
782
Με ολα αυτα που διαβασα...πουλαω-τραμπαρω ολο το παθητικο μου συστημα για ενεργα ανω των 3.000 και ενα καλο dac και εκλεισα?:p
Μπορω να πω να μονα ενεργα που πέρασαν απο τα χερια μου και τα καταχαρηκα και μετανιωσα που τα εδωσα ηταν τα krk rokit g3 τα οποια ηχειακια δεν ηταν κατι το ιδιαίτερο απο θεμα κοστους αλλα παιζαν πολύ μα πολυ καλα με ενα dac και εναν passive προ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.814
Με ολα αυτα που διαβασα...πουλαω-τραμπαρω ολο το παθητικο μου συστημα για ενεργα ανω των 3.000 και ενα καλο dac και εκλεισα?:p
Το ντακ τι το θες; Για να ψάχνεις που θα το βάλεις και τι καλώδια θα του αγοράσεις;
Χάθηκαν τα ενεργά με ψηφιακή είσοδο;
Γιατί θέλετε να κάνετε πιο δύσκολη την ζωή σας, δε το καταλαβαίνω..

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.814
Εδώ και μία δεκαετία γεμάτη λέμε πως το καλύτερο τρανσπορτ είναι αυτό που όλοι έχουμε στο σπίτι, ένα ρημάδι πισί, ένα λάπτοπ, κι άντε και το κινητό σου ρε αδερφέ, όλοι έχουν (το τελευταίο ως "πηγή αξιώσεων" το έχω στα υπ'οψιν για νέο θρεντ).
Οπότε, αντί να μπλέκει ο οποιοσδήποτε με μία αρμαθιά μηχανημάτων όπως κάναμε όλοι στα μαύρα χρόνια του μεσαίωνα (τρανσπορτ, ντακ, τροφοδοτικό, προενισχυτής, τελικοί ενισχυτές, ρακ και βάσεις και αντικραδασμικά για όλα, ηχεία και 26 καλώδια ανάμεσά τους) λέμε ένα ρημάδι ηχείο ενεργό με ψηφιακή είσοδο και τέλος. Κάνουμε εύκολη τη ζωή μας φίλε μου! ;)

K

kimon

Guest
Εδώ και μία δεκαετία γεμάτη λέμε πως το καλύτερο τρανσπορτ είναι αυτό που όλοι έχουμε στο σπίτι, ένα ρημάδι πισί, ένα λάπτοπ, κι άντε και το κινητό σου ρε αδερφέ, όλοι έχουν (το τελευταίο ως "πηγή αξιώσεων" το έχω στα υπ'οψιν για νέο θρεντ).
Οπότε, αντί να μπλέκει ο οποιοσδήποτε με μία αρμαθιά μηχανημάτων όπως κάναμε όλοι στα μαύρα χρόνια του μεσαίωνα (τρανσπορτ, ντακ, τροφοδοτικό, προενισχυτής, τελικοί ενισχυτές, ρακ και βάσεις και αντικραδασμικά για όλα, ηχεία και 26 καλώδια ανάμεσά τους) λέμε ένα ρημάδι ηχείο ενεργό με ψηφιακή είσοδο και τέλος. Κάνουμε εύκολη τη ζωή μας φίλε μου! ;)
Εγώ (και όσοι άλλοι) που είμαι της ...νεολιθικής εποχής,δηλαδή με πολλές αναλογικές πηγές,ου μην αλλά και με <<οικιακά>> ενεργά (με αναλογική και ψηφιακή είσοδο + τηλεχειριστήριο για έναυση,ένταση και ισορροπία καναλιών) σκέφτομαι για συμπλήρωμά τους τον PT 100 της EMOTIVA.Βαδίζω καλώς;

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
33.093
Και όμως δεν.
Ειναι και θέμα τη αρέσει στον καθένα.
Παράδειγμα διαβάζω εδώ διθυραμβικα σχόλια για Magnepan, Harbeth και κάποια άλλα που δεν τα θυμάμαι. Προσωπικά δεν μου αρέσουν καθολου.
Γιατί να μην γίνεται το ίδιο και στα ενεργά.
Σε κάποιους αρέσει, σε άλλους δεν.
Ήχο από Jadis - Siltech - Genesis πχ δεν εχω ακούσει από κανένα ενεργό. Και δεν εχω ακούσει λίγα ενεργό μετά από μια δεκαετια και βάλε στα studios. Μουσικής και τηλεόρασης - κινηματογράφου.
Άποψη μου.

Last edited:

Κ

κιμωνhifi

Guest
Σκέφτομαι να ανοίξω μαγαζί με συσκευές μη ψηφιακές, προβλέπω να στοκάρω full εμπόρευμα από αυτούς που πάνε σε ενεργά, θα τις παίρνω σε τιμή χώμα. :gotcha: Ξεκινάτε να μου στέλνετε σε pm τι θέλετε να δώσετε. :D

Reaction score
5.719
Χώμα τιμή για σένα η για τον πωλητή;;;
Διότι άλλη τιμή θεωρώ εγώ χώμα για κάτι και άλλη τιμή θεωρείς εσύ ...

Φτου .εχασα τα εικονίδια με τις φάτσες ρε γαμωτο ...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.095
Members
38.528
Νεότερο μέλος
Nikos67