Οδηγος Dolby Atmos - Auro 3D - DTS:X

melina

Cargo 200
Reaction score
45.203
Εγώ παντως θα το στησω ως auro, οπως το ειχα και στην αρχη στο μυαλό μου, και θα τα παιζω ολα όμορφα και ωραία.

Reaction score
1.469
Εγώ παντως θα το στησω ως auro, οπως το ειχα και στην αρχη στο μυαλό μου, και θα τα παιζω ολα όμορφα και ωραία.
Τι auro θα στησεις 10.1?
Και θα παιζεις και atmos?
Ποτε θα το κανεις να περιμενω να μου πεις εντυπωσεις αν παιζει atmos σωστα

Reaction score
15.548
Τι auro θα στησεις 10.1?
Και θα παιζεις και atmos?
Ποτε θα το κανεις να περιμενω να μου πεις εντυπωσεις αν παιζει atmos σωστα
αφου θα το στησει auro 3d δεν θα παιζει σωστα atmos......αυτο που μπορει να σου πει ειναι αν του αρεσει οταν παιζει atmos

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.449
οτι θελει κανει ο καθενας ...

Γιαννη μου καμαρι μου σου εβαλα φοτο πως θελει το drs x το στησιμο του....
αν δεν το καταλαβαινεις οντως εισαι ασχετος :p:D

:laugh:
Reading comprehension: FAIL :headbang:

Link. Γιου νόου link? Προδιαγραφές. Γιού νόου προδιαγραφές; :D

Αραδιάζεις μια φωτογραφία με 125 ηχεία, και μας λες "έτσι είναι το dts:x" .:rofl:
Καινούριο άντερο κάναμε βρε, να 'σαι καλά. :rofl::rofl:

Κάτι με καμιά δεκαριά-δεκαπέντε έχεις; :p

Reaction score
15.548
αν βαλεις λιιιιιγο το μυαλο σου να δουλεψει θα το βρεις...:D

αμα φας κολλημα δυσκολα ξεκολας :p

Reaction score
1.469
αφου θα το στησει auro 3d δεν θα παιζει σωστα atmos......αυτο που μπορει να σου πει ειναι αν του αρεσει οταν παιζει atmos
το λεω επειδη το pdf που βαλες ελεγε πως ακομα και το dolby atmos παιζει καλυτερα με τοποθετηση ηχειων auro 3d

Reaction score
1.469
http://www.stormaudio.com/media/aur...ines_v7_20160119__014413500_1118_11082016.pdf

Going further, the vastly reduced experience provided by the ‘Dolby-enabled’ speakers even further reduces the experience of a ‘real’ Atmos system, when compared to the results obtained by an Auro-3D system. As the Dolby-enabled speakers use a combination of reflected sound from the ceiling (which mathematically can come from only two positions above the listener) and psycho-acoustic processing to create a virtual Height experience, the actual listening experience is much further from what the artist intended than what can be delivered by playing Atmos content over an Auro-3D system

The conclusion is therefore that, if a combined setup is required, it is advised to stay as close to an Auro-3D setup as possible, compromising on the Atmos specifications where needed. This not only ensures the best possible listening experience, but also provides compatibility with other systems, such as standardized by ITU and used by MPEG-H and DTS:X

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.537
Η πρώτη παραπάνω παράγραφος αναφέρεται στο Auro σε σχέση με τα Dolby enabled speakers, αυτά δηλαδή που τοποθετούνται πάνω στα κανονικά.

Και γράφουν και βλακείες:
which mathematically can come from only two positions above the listener

Reaction score
1.469
Παντως με την κοινη λογικη δείχνει πιο νορμαλ η τοποθετηση ηχειων του auro σε σχεση με το atmos

Reaction score
15.548
ναι ετσι ειναι.....
...εχεις και πιο ομαλο αποτελεσμα σε ολες τις διαστασεις....που ναι μεν βλεπεις απο που ερχετε ο ηχος αλλα ταυτοχρονα δεν εμφανιζεται ξαφνικα και εντονα..:D

Last edited:

Reaction score
1.469
Απλα το μεγαλο θεμα ειναι οτι δεν ειναι τοσο δημοφιλες
Ολοι οι προενισχυτες εχουν atmos ελαχιστοι auro
Εστειλα χθες μειλ στην anthem αν υπαρχει περιπτωση να ενσωματωσουν το auro μπας και....:sneaky:
Δεν μου παει να παω απο τον anthem στον marantz

Reaction score
15.548
και το συζητας !

κανε μας και μια ξεναγηση στο καλιμπραρισμα που κανει με φωτο κ.λ.π. οταν μπορεις..

Reaction score
1.469
Τι να συζηταω?
Δεν εχω καλιμπραρει ακομα
1 μηνα τον εχω και περιμενει ο μανωλης να αποφασισω τι θελω να κανω...:whistling:

Reaction score
15.548
οταν γινει ...ναι
...ακομα το ψαχνουν και οι ιδιοι..:D

βασικα παιζει σε 4 επιπεδα αναλογα τον χωρο (σαν το auro 3d )
....για κινηματογραφο ετσι...

στα οικιακα ειναι το 7.1 που εχου ολοι + τα υψους που τα βαζεις η αλλα atmos η αλλα auro 3d και αναλογα πως εχεις δηλωσει τα ηχεια σου παιζει....καλοοοοοοοοοο. ; :roflmao:

ο denon

για κατω

kato.jpg

για πανω

pano.jpg

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.842
Members
38.505