Πρόταση ενισχυτή για Magnepan SMGC's...

Reaction score
12
Γειά σας! Ότι λέει ο τίτλος μια και δεν βρίσκω κάτι κατατοπιστικό γκογκλάροντας... Ευχαριστώ

Reaction score
209
NAD , Yamaha. Εχω τα SMGa, από τα αγαπημένα μου ηχεία, τα καλύτερα αποτελέσματα τα ειχα με τον NAD C-370 (ακόμα και o 3020 μια χαρά τα οδηγούσε σε χαμηλές βέβαια εντάσεις). Επισης με τον Yamaha CA-1010, πολύ καλος συνδυασμός. Γενικά θέλει αρκετά βατ (η εταιρεία συστήνει πανω απο 50 W RMS) και ποιοτικά, συνδυασμός δύσκολος και ακριβώς αλλα για σιγουρα ξεκινα απο 70-80 και πάνω. Σημασία βέβαια δεν έχουν μονο τα Watt αλλα και τα ρεύματα, μιλώντας για το συγκεκριμένο ηχείο. Επίσης πρέπει να το έχεις διαπιστώσει το sweet spot είναι πολύ στενό, πειραματίσου με την θέση ακρόασης και το στήσιμο του ηχειου, θέλει χώρο απο πίσω, μακριά απο τοίχους, γενικά θέλει μεγάλο δωμάτιο, ο λόγος είναι οτι δουλεύει με τις αντανακλάσεις, καλές ακροάσεις!

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Reaction score
2.676
Ισχυροί λαμπάτοι όπως οι Ηλέκτρες των Τσακιριδαίων νομίζω ότι θα τα οδηγήσουν μια χαρά.
Βέβαια, μαζί με τον αντίστοιχο προενισχυτή δεν είναι φτηνοί, αλλά ούτε και ακριβοί για αυτά που προσφέρουν.

Reaction score
209
Ισχυροί λαμπάτοι όπως οι Ηλέκτρες των Τσακιριδαίων νομίζω ότι θα τα οδηγήσουν μια χαρά.
Βέβαια, μαζί με τον αντίστοιχο προενισχυτή δεν είναι φτηνοί, αλλά ούτε και ακριβοί για αυτά που προσφέρουν.
ίσως κατα φαντασίαν, τα έχεις ακούσει μήπως με Τσακιριδη?

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Reaction score
2.676
ίσως κατα φαντασίαν, τα έχεις ακούσει μήπως με Τσακιριδη?
Όχι, η πρότασή μου είναι εντελώς θεωρητική γνωρίζοντας ότι οι Ηλέκτρες με συγκεκριμένες λυχνίες μπορούν να αποδώσουν 200 περίπου watts. Εσύ τα έχεις ακούσει;

Reaction score
209
Όχι, η πρότασή μου είναι εντελώς θεωρητική γνωρίζοντας ότι οι Ηλέκτρες με συγκεκριμένες λυχνίες μπορούν να αποδώσουν 200 περίπου watts. Εσύ τα έχεις ακούσει;
Τα SMGa τα έχω πάνω απο τρία χρόνια, με Τσακιριδη θα προτιμούσα να μην τα ακούσω...

Reaction score
1.550
Κλας ντε στα μαγκ.

Ένα χυπεξ, ένα αις, ένα κάτι τέτχιο.

Αλλιώς, δεν..
Κι εγώ σε classd νομίζω θα προσανατολιζομουν με το συγκεκριμένο ηχείο.
Bryston επίσης αλλα τσιμπάει σε τιμή. Προ ενισχυτής υπάρχει;
Τώρα με τι τα ακούς ή εν πάσει περιπτώσει με τι τα άκουσε και σου άρεσαν ώστε να τα πάρεις;

Reaction score
596
Βρες εναν Powerhouse Τσακιριδη με kt88/6550 και θα εισαι καλα. Τα παιζουν καλα κι οι Ηλεκτρες αλλα το τρανζιστορ μου αρεσει καλυτερα. Το καλυτερο αποτελεσμα το εχω με Sony ta f707es. Ο Powerhouse ηταν κι αυτος δυναμη.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.749
Κι εγώ σε classd νομίζω θα προσανατολιζομουν με το συγκεκριμένο ηχείο.
Bryston επίσης αλλα τσιμπάει σε τιμή. Προ ενισχυτής υπάρχει;
Τώρα με τι τα ακούς ή εν πάσει περιπτώσει με τι τα άκουσε και σου άρεσαν ώστε να τα πάρεις;
Τα μαγκ τα έχω "ακούσει" με τα πάντα όλα.
Έπαιξαν σωστά με κλας ντε.
Τώρα έχω ενκορ.

Reaction score
1.832
επειδή αναφέρθηκαν οι αγαπητοί τσακιριδαίοι:
Πριν πολλάαααα χρόνια πήγα στην πρωτεύουσα στο υπόγειο στούντιο των αγαπητών αδερφών τσακιρίδη με σκοπό να ακούσω τον powerhouse και τις Ηλέκτρες για να κάνουν συντροφιά στα magnepan 1.6.
Τότε είχαμε και το λαηφστάηλ στο νου μας, οπότε ήθελα να κάνω ένα "stealth" σύστημα όπου το cd player θα οδηγεί 2 τελικούς και απο εκεί...ηχεία.
Δηλαδή στο ράφι ένα μικρούλι Quad cdp99 (το οποίο τελικά το πούλησα ο Μ@Λ@Κ@Σ) και 2 τελικοί κρυμμένοι πίσω από τα ηχεία.
Τα παιδιά είχαν τα mg12 για demo, πολύ κοντά στο άκουσμα των 1.6.
Βάλαμε πρώτα τον powerhouse, αλήθεια είναι ότι δεν τα πηγαινε και πολύ καλά, ψιλοθολός, "κουρτίνα". Ψιλοαπογοήτευση.
Βάλαμε μετά τις Ηλέκτρες οι οποίες φορούσαν τις el34.
Παράδεισος! αστείρευτος ήχος, δυναμικά, λεπτομέρεια, σκηνή, ρυθμός, ζωντάνια!
Τα πηγαίνανε βόλτα ρε παιδί μου, το "είχανε" το ηχείο.
Άκουσμα για να μείνεις με αυτό μέχρι τα βαθεια γεράματα, να είσαι συνταξιούχος και μόλις έχεις πάρει τη σύνταξη να πας στα λιντλ να πάρεις ένα mardot και να αράξεις στο σαλόνι σου να γουστάρεις μόνος σου βάζοντας μια νεαρά κορασίδα στο streamer να τα λέει.
Ο μόνος λόγος που δεν τις πήρα τις Ηλέκτρες τότε ήταν ότι δε χωρούσανε στο πάτωμα του σπιτιού μου, φυσικά και δεν μπορούσα να τις κρύψω πίσω από τα ηχεία+ότι φοβόμουνα τις χαζομάρες που άκουγα (μη χαλάσουν οι λάμπες, μη χρειάζονται συνέχεια ρύθμιση κλπ κλπ).
Το άκουσμα εκείνο μου έχει μείνει στο μυαλό, ήταν δυναμικό και μεστό-ζεστό-ανθρώπινο και αναλυτικό. Ήταν ωραίο mix.

Αυτό που λέει ο φίλος και έμπειρος-μαγκνεπανο-βέτεραν Κώστας ιατρός-αχρείαστος να-ναι-εκτός-από-δουλειά-για-κολητήρι βέβαια είναι επίσης σωστό, δηλαδής ένας ενισχυτής "νέου τύπου", ψυχρός, αυτός που όσο πιο πολύ ζορίζεται τόσο πιο πολύ κρυώνει!

Αυτή τη στιγμή για να καταλάβεις δεν ακούω από μάγκνεπαν, έχω 2 ζευγάρια στην αποθήκη, περιμένω την ανάπτυξη της...διάθεσης και να γίνει το 24ωρο 32 ωρο για να προλαβαίνω να τα ακούω αλλά και να κάνω justify 2 παραβάν στο σαλόνι για το λίγο χρόνο ακρόασης που δυνητικά μπορώ να έχω, οπότε ακούω από τα αγαπημένα ηχεία προ-μαγκνεπαν εποχής, τα chario millenium II.
Αμα τα δεις φωτογραφία θα καταλάβεις γιατί η κυρά προτιμάει αυτά από τα παραβάν για το σαλόνι.
Τώρα τα παίζω με έναν τελικό crown xls 1500 ο οποίος είναι του νέου τύπου ενισχυτής, κρυόπλασμα κι ετς.
Τον αγόρασα με βάσει τις κριτικές αλλά και της προσφοράς που έπαιζε επειδή βγήκε νέο μονδέλο.
Λοιπόν, ο ενισχυτής είναι ένα καλώδιο με ενίσχυση. Δηλαδή δε χρειάζεται να σου πετύχουν πολλά, μια καλή πηγή χρειάζεται που να τον οδηγεί σωστά, γιατί την πηγή θα σου βγάλει στα μούτρα.
Εγώ είχα απογοητευτεί γιατί τον έπαιζα (τον ενισχυτή εννοώ) με μια tc impact twin κατευθείαν ή με ένα krk ergo-το οποίο είναι λίγο καλύτερο- και περίμενα...να στρώσει.
Μπα, δεν έστρωνε τίποτα. Lifeless πραμα, πολύς σαματάς αλλά μουσική ντιπ. Δε το έβγαζες το σκοτς απ'το ντουλάπι.
Σε κάποια φάση δανείστηκα ένα βουβαλοντακ και μάλιστα παλιό απ'τον αηχαλτού που το είχε βγάλει στη σέντρα.
Κοτσάρω τα μπαλανστ στον κραουν και...άντε γεια.
Να μη τα πολυλογώ, τα τσάριο κελάηδησαν!

Οπότε: Καλή πηγή με κρυουλιάρη ενισχυτή ή λάμπα για πιο "πουστριλέ" χαϊεντάδικες καταστάσεις.

Να σου πω τώρα βλέποντας προς τα πίσω θα πήγαινα στη λύση που έχω τώρα, και από θέμα πρακτικότητας, τιμής, και ήχου συνολικά. Οι λάμπες είναι για ιεροτελεστία, για άλλη διαδικασία στη διαδικασία της ακρόασης IMHO.

Αμα θες ρώτα με πιο συγκεκριμένα πράματα, ελπίζω να σε βοήθησα

ΥΓ:πάντως μη τα αλλάξεις ποτέ τα μαγκ, πάντα κάτι θα σου λείπει μετά.

Reaction score
209
Συμφωνώ με τον Στέργιο για τα κλαςς D (στην περίπτωση ομως των μαγκ τα τραβάει ο οργανισμός τους), ειναι πάντα χρήσιμο να μαθαίνουμε απο τις εμπειρίες των παλιών, ιδιαίτερα οι νεότεροι που τωρα ξεκινάνε και δεν έχουν κανει τον απαραίτητο κύκλο τους

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.749
Οι λαμπατες ιστορίες αγάπης (με τα μαγκ), ήταν υποχρεωτικά μαθήματα για το χαϊεντικό πτυχίο μας στην προ ίντερνετ εποχή των zx spectrum και της πράσινης οθόνης Hercules, όταν δεν υπήρχε γουεμπ και το ίντερνετ ήταν τοπικές BBS σε Unix με πρόσβαση από κάνα πανεπιστήμιο στην μακαφι για δήθεν αντιβαϊρους. Ταχύτητα ίντερνετ 2 κ το λεπτό. Κι αν σήκωνε το ακουστικό η μάνα μου, έπεφτε η γραμμή.

Εκείνη την εποχή είχα λάμπες στο στέρεο.

Μετά, η τεχνολογία προχώρησε. Βγήκαν τα κινητά τηλέφωνα. Θυμάμαι σα σήμερα το πρώτο μου κινητό τηλέφωνο (το πήρα γιατί ως γιατρός έπρεπε να με βρίσκουν για τα επείγοντα), μία βαρειά παντόφλα με πόρτα που αγκάλιαζε το μουτρο μου όταν μιλούσα, να μου θυμίζει το βαρβάτο ακουστικό από το σταθερό τηλέφωνο, αυτό με το καντράν, που εβαζες το δάχτυλο στην τρύπα να κάνει στροφή. Εκείνη την εποχή, ναι, εκείνη σίγουρα είχα λαμπατο ήχο.

Για να μη γράψω την ιστορία της μεταπολίτευσης και την αλλαγή του πασοκ, την είσοδο στο ευρώ και τέτοια.

Ας φτάσω στο σήμερα.

Σήμερα λοιπόν, κινητό έχουν και τα 10-χρονα με ευρυζωνικές συνδέσεις σε ίντερνετ με γραφικό περιβάλλον διασύνδεσης. Οι τηλεοράσεις δεν είναι καθοδικού σωλήνα, οι λάμπες που φεγγουν στο σπίτι είναι λεντ και ενσωματώνουν πολύπλοκα ηλεκτρονικά κυκλώματα με πλήθος ημιαγωγών, και το τηλέφωνο του σπιτιού ψηφιακό, χωρίς καντράν. Κι όμως, η γραφικότητα στο χάι εντ εκεί, σταθερή αξία διαχρονική, μιλάνε για λάμπες, ίδιες κι απαράλλαχτες από την εποχή του β παγκόσμιου πολέμου, που είχαν λάμπες και τα τανκς.

Είναι αστειοτητες.

Σήμερα, ανεξαρτήτως ηχείου, η τεχνολογία των ενισχυτικων είναι η διακοπτική. Όπως τα τροφοδοτικά των pc.

Να θυμισω πως τα πρώτα μας pc είχαν αναλογικό στάδιο τροφοδοσίας, ενώ οι πρώτοι υπολογιστές ήταν με λυχνίες και στην τροφοδοσία και στην κεντρική πλακέτα του κυκλώματος υπολογισμών.

Η λυχνία ζει και βασιλεύει μόνο στον γραφικό χώρο του χάι εντ, προσφέροντας οπτική απόλαυση βινταζ σε πλούσιους που ενδιαφέρονται για την αισθητική και την διακόσμηση του πολυτελούς χώρου τους, ενώ κάποια φτωχοπαιδα παίρνουν κινεζιές λαμπατες είτε μπας και πηδήξουν κάνα γκομενάκι που θα το ρίξουν με τη θέα της λάμπας, είτε για να περάσουν μήνυμα δήθεν υπεροχής στην παρέα τους όπως κάνουν με το αηφόνι, κι ας μην έχουν δεκάρα στην τσέπη. Αθλιότητες και γραφικότητες.

Στην σύγχρονη εποχή των ημιαγωγών σε επίπεδο νάνο και των τεχνολογικών επιτευγμάτων αυτοδιορθώμενης απόκρισης ηχείων, η σκέψη και μόνο χρήσης ημιαγωγών σε γλομπο κενού με ψοφαει στα γέλια.

Ελπίζω να σας διασκέδασα. :)

Last edited:

Reaction score
431
Δεν μας διασκέδασες μας καταστρέφεις το όνειρο!
Πες εσυ τώρα πως θα ζήσουμε.

Υ.Γ. συμφωνώ μαζί σου πάντως σαν Diyer νιώθω οτι η τεχνολογια με ξεπερνάει και λογω υποχρεώσεων δεν προλαβαίνω να ακολουθήσω. όμως πως να παραδεκτώ οτι κατασκευές που μου φάγαν τα νιάτα ξεπερνιούνται απο ένα hypex που χωράει στην τσέπη μου?

Reaction score
209
Costas Ear, νομίζω οτι είσαι λίγο απόλυτος, ιδιαίτερα όταν υπονοείς οτι υπάρχει γραμμική συσχέτιση μεταξύ τεχνολογίας και μουσικής απόλαυσης, θα έλεγα εν μέρη. Παράδειγμα τα Dacs + PC+ υψηλής ανάλυσης flacs φέρανε πραγματική επανάσταση στέλνοντας στον κάλαθο των αχρήστων τα transports. Όσο για τα κλαςς Δ εχουν να αποδείξουν πολλά ακόμα εκτός απο τον τομέα της οδήγησης και ευκολίας. Άλλωστε υπάρχουν και αρκετοί μεγάλοι σε ηλικία που ακούν με λάμπες, και αυτοί δεν περιμένουν να ρίξουν καμιά μικρούλα!

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.074
Members
38.525