ONKYO ενισχυτικα.

Reaction score
5.880
Στα πλαισια μια συζητησης που ειχα με ενα φιλο πριν λιγες ωρες,και λατρη της εταιρειας,και κατοχο του A-9050 προσφατη αγορα,εχει παρατηρηθει οτι τα ελληνικα καταστηματα δεν εχουν προς πωληση την εν λογω εταιρεια.

Ακουγοντας τον A-9050 σημερα αναρωτηθηκα ποιος ο λογος που δεν προτεινεται σαν εταιρεια.

ΟNKYO A-9050
SPECIFICATIONS

• Power Output 75 W/Ch (8 Ω, 1 kHz, 0.08% THD,
  • 2 Channels Driven, IEC)
  • THD+N (Total Harmonic Distortion + Noise)
  • 0.08% (1 kHz, 1 W Output)
  • Damping Factor 60 (Front, 1 kHz, 8 Ω)
  • Input Sensitivity and Impedance
    175 mV/33 kΩ (Line)
  • 4.8 mV/47 kΩ (Phono MM)
  • Rated RCA Output Level and Impedance
    0.175 V/2.2 kΩ (Rec out)
  • Phono Overload 100 mV (MM, 1 kHz, 0.5%)
  • Frequency Response 10 Hz–100 kHz/+1 dB, -3 dB (Line 1)
  • Tone Control ±14 dB, 100 Hz (Bass)
  • ±14 dB, 10 kHz (Treble)
  • +8 dB, 80 Hz (PM Bass)
  • Signal-to-Noise Ratio 110 dB (Line, IHF-A)
  • 80 dB (Phono MM, IHF-A)
  • Speaker Impedance 4 Ω–16 Ω (A or B), 8 Ω–16 Ω (A + B)
  • General
  • Power Supply AC 230 V~, 50 Hz
  • Power Consumption 160 W
  • Standby Power Consumption
  • 0.3 W
  • Dimensions (W x H x D) 435 × 139 × 330.3 mm
  • Weight 8.2 kg
  • CARTON
  • Dimensions (W x H x D) 572 × 264 × 419 mm
  • Weight 10.5 kg
  • Wolfson® 192 kHz/24-bit DAC

Πολλοι συμφορουμιτες εδω ζητανε την γνωμη των μελων,στο τι ενισχυτη να παρουν,και εχει παρατηρηθει να προτεινονται συνεχεια Μarantz,Denon,Yamaha,κτλ.

Δεν εχω δει κανεναν να προτεινει ΟΝΚΥΟ.

Θεωρω οτι ειναι μια απο τις κορυφαιες εταιρειες στον ηχο,αλλα δεν βλεπω κινηση στην εν λογω εταιρεια.
http://www.eu.onkyo.com/en/amplifier-receiver-348.html

Στο Skroutz παρατηρησα οτι μονο ο Πετροπουλος απο τους γνωστους,φερνει προιοντα ΟΝΚΥΟ,και δυο αλλα καταστηματα.
Τι γινεται με την ONKYO στην Ελλαδα?

Last edited:

Reaction score
464
Πολύ τσιμπημένη τιμή ίσως.
Ο Α-9010 με μια γρήγορη ματιά έχει 100 ευρώ διαφορά.
Όχι και λίγη νομίζω για την αξία του.

• Like
Reactions: PPG

T

Tadakis

Guest
Στην (Ανατολική) Ευρώπη που ταξιδεύω συχνά έχει ισχυρό όνομα (βλεπε B & W) χωρίς όμως και εκεί να είναι ιδιαίτερα εμπορικά. Κάνοντας την ανάλογη συζήτηση κατάλαβα πως δεν τραβάνε καθότι πιστεύουν πως τo pricing strategy μαζί με το marketing τους δεν ταιριάζει απόλυτα. Θεωρούνται μηχανάκια επιπέδου Denon/Yamaha με τιμή πολύ ανώτερης κατηγορίας. Ενδεχομένως να είναι και λάθος το οποιο perception το οποιο να βασίζεται στην εμφάνισή τους (εντελώς Hi-Fi και καθόλου 'High-End').
Στη Ρωσία δε, ούτε να τα δουν.

• Like

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Πολλά χρόνια η Onkyo στην Ελλάδα είναι σχετικά θαμμένη και αυτό μάλλον οφείλεται στην τιμολογιακή και όχι μόνο πολιτική που ακολουθεί η εταιρία που την εισάγει η "Εισαγωγική Εμπορική Ελλάδος"
Γι αυτό άλλωστε όλοι αγόραζαν τους ενισχυτές από το εξωτερικό, Γερμανία για παράδειγμα, και μετά τραβούσαν τα πάνδεινα σε περίπτωση που παρουσίαζε πρόβλημα το μηχανάκι τους.

Reaction score
5.880
εντελώς Hi-Fi
Παραδειγμα τωρα....ο Μarantz θεωρειται hiend εμφανιση? Τι παραπανω εχει απο τον Ονκυο??
H o Υamaha? http://www.audioshow.gr/index.php?o...duct_id=501&virtuemart_category_id=67&lang=el
[DOUBLEPOST=1482226667][/DOUBLEPOST]
Πολλά χρόνια η Onkyo στην Ελλάδα είναι σχετικά θαμμένη
Aυτο ειναι σιγουρο !!

• Like

Reaction score
1.285
Υπαρχουν και Γερμανοι εμποροι που αναλαμβανουν τα εξοδα μεταφορας απο Ελλαδα και μετα την επισκευη προς Ελλαδα. Ο εδω αντιπροσωπος θελει να του τον πας μεχρι το μεσημερι γιατι μετα παει για φαγητο.... Εν ετη 2016 πως να σταυρωσει ο Ελληνας πελατη???

• Like

T

Tadakis

Guest
H Marantz είναι εντελώς άλλη κατάσταση. Και προφανώς οι καταναλωτές δεν έχουν όλοι την ίδια καταναλωτική συνείδηση. Για παράδειγμα η 'αγαπημενη' Marantz έχει ευρύτερη γκάμα προιόντων (ενισχυτές από 200 ευρώ) και είναι μια εταιρεία που το κοινό της είναι συναισθηματικά δεμένο με τα προιόντα τους και έχουν πελατειακή σχέση για >15-20 χρόνια (κατά τα λεγόμενα στελεχών μάρκετινγκ της εταιρίας και όχι αυθαίρετοι .

Reaction score
5.880
Σε κατασκευη μονο φευγει μπροστα ο Yamaha.
312-104_ALT_2.jpg

Marantz
10446704_3.jpg

Onkyo
1675158_m.jpg

[DOUBLEPOST=1482227931][/DOUBLEPOST]
Μόνο αν περιλαμβάνεται στη συμφωνία που έχουν υπογράψει με την εταιρεία.
Aν ισχυει αυτο ειναι π@υστια.Τοτε τι ρολο βαραει η ευρωπαικη εγγυηση??
Αγορασα απο Ελλαδα και περνω τον ενισχυτη μου και παω Γερμανια,Ιταλια,Ισπανια πχ, δεν θα μου τον φτιαξουν?

• Like

Reaction score
5.880
Το θεμα μας παντως δεν ειναι η εγγυηση,αλλα η απουσια της ΟΝΚΥΟ γενικα.Δεν τα λες και μουφα μηχανηματα ωστε να μην εχουν το μεριδιο τους στην αγορα. Προσωπικα θα αγοραζα Οnkyo εναντι της Μarantz.

Reaction score
1.121
Πάντως ο ΟΝΚΥΟ Α-9010 εχει σαρώσει στις κρτικές στην -εισαγωγική- κατηγορία του,
είναι προτεινόμενος σε πάρα πολλές σελίδες του 'χώρου' ..

Μάλιστα τον πρότεινα σε έναν φίλο που έψαχνε 'απλά' να ακούσει τα βινύλια του
αλλά νομίζω πήρε τελικά Cambridge Audio..

http://www.whathifi.com/onkyo/9010/review
http://www.trustedreviews.com/onkyo-a-9010-review-review
https://www.cnet.com/news/low-costhigh-performance-contender-onkyo-a-9010-integrated-amplifier/

Last edited:

Reaction score
29.675
Γιάννη πιστεύω ότι το βλέπεις και συ , πως κατασκευαστικά τα 2 πρώτα μηχανήματα είναι μακράν καλύτερα ποιοτικά σε σχέση με το τελευταίο. Μόνο και μόνο σαν υλικά είναι κλάσεις πιό πάνω. Και σχεδιαστικά να το δείς είναι αλλού. Ο onkyo φαντάζει σαν φτωχός συγγενής.
Εαν είναι μηχανήματα ίδιας κατηγορίας τιμής τότε θα μπορούσε κάποιος να ισχυρισθεί ότι ο ONKYO είναι απλά απαράδεκτος.
Βάζω στοίχημα πως και οι μετρήσεις του θα είναι αντίστοιχα κακές .

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
ΟNKYO A-9050
SPECIFICATIONS

• Power Output 75 W/Ch (8 Ω, 1 kHz, 0.08% THD,
Τι γινεται με την ONKYO στην Ελλαδα?
Τώρα αυτό είναι μέτρηση μεγάλης εταιρείας?
Γιατί στον 1kHz ρε παιδιά?
Να πω εγώ?
Γιατί σε όλο το φάσμα , με το ζόρι θα έφτανε τα 50 w...

Όσο για την πορεία της στην Ελλάδα , έχει να κάνει με τον εισαγωγέα και μόνο.Για την εγγύηση , τα έχουμε πει 100 φορές...

Σωστός .

Reaction score
204
Όλα είναι θέμα της εκάστοτε αντιπροσωπείας που είναι υπεύθυνη για τις προωθητικές ενέργειες, τις καμπάνιες αλλά κυρίως το after sales support στο οποίο η εδώ αντιπροσωπεία της onkyo (εισαγωγική Ελλάδος) δεν έχει καμία σχέση με το αντίστοιχο του Νάκα. Επιπλέον όταν περιορίζεις τους μεταπωλητές σου γιατί δε θέλεις να μοιραστείς κομμάτι από την κερδοφορία σου ή πιστεύεις ότι θα πουλήσεις έτσι κι αλλιώς, τότε χανεις το παιχνίδι πριν το καταλάβεις.
Επιπλέον η ίδια η ONKYO δεν έχει καμία σχέση σε ποιότητα με αυτή πριν 20 χρόνια. Πολλά προβλήματα ακόμα και και σε καινούρια μηχανήματα εντος εγγύηση. Ρίξτε μια ματιά στα διάφορα forums.
Αντίθετα η yamaha έχει διατηρήσει τη φήμη της για την ποιότητα των μηχανημάτων της όλα αυτά τα χρόνια

Reaction score
531
Αφου υπαρχει ευρωπαικη εγγυηση.ΕΙναι υποχρεωμενοι να κανουν την επισκευη.
Για την εγγύηση , τα έχουμε πει 100 φορές...
Χρήσιμο! Και πως μπορούμε να το γνωρίζουμε οι καταναλωτές αυτό πριν την αγορά;
Εγώ για παράδειγμα έχω σκοπό τις μελλοντικές αγορές μου να τις κάνω απο Ελλάδα για να βοηθήσω οσο μπορώ και τους Ελληνες εμπόρους. Μετά απο αυτές τις πληροφορίες ομως αλλάζει το σκεπτικό.
Εσείς μπορεί να τα έχετε πει 100 φορές αλλά εγώ δεν το γνώριζα ή το είχα ξεχάσει.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Εγώ για παράδειγμα έχω σκοπό τις μελλοντικές αγορές μου να τις κάνω απο Ελλάδα για να βοηθήσω οσο μπορώ και τους Ελληνες εμπόρους. Μετά απο αυτές τις πληροφορίες ομως αλλάζει το σκεπτικό.
Ισα ίσα που θα έπρεπε να ενισχύεται το σκεπτικό σου.

Reaction score
531
Μα πως; Αν ο εδώ αντιπρόσωπος δεν έχει υπογράψει; Δεν θα πρέπει να το στείλω Ελλάδα σε περίπτωση βλάβης;

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.707
Μα πως; Αν ο εδώ αντιπρόσωπος δεν έχει υπογράψει; Δεν θα πρέπει να το στείλω Ελλάδα σε περίπτωση βλάβης;
Αν δεν έχει υπογράψει την πανευρωπαϊκή εγγύηση για αγορές απο άλλες χώρες.
Η εγγύηση για αγορές απο την Ελλάδα ισχύει πάντοτε αν τα προϊόντα δεν είναι παραεισαγωγής.

Last edited:
  • Like

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads