Αγορά δικάναλου και ηχείων μέχρι 1000 ευρώ

Reaction score
16
saloni.jpg
Κύριοι,
έφτασε η ώρα της αγοράς δικάναλου ενισχυτή και ηχείων μεχρι 1000 ευρώ.
Ως πηγή θα χρησιμοποιήσω τον σταθερό υπολογιστή ή tablet. Η μουσική που ακούω συνήθως είναι απο youtube ( μη βαράτε όλοι μαζί ρε παιδιά, ένας ένας για να το αντέχω!) αλλά υπάρχουν και mp3 320 kbps και κάποια flac στους σκληρούς.
Το σαλόνι που θα τοποθετηθούν τα ηχεία έχει διαστάσεις 8,1 μέτρα επί 5,2 μέτρα. Η θέση ακρόασης είναι περίπου στα 3 μέτρα από κάθε ηχείο και η απόσταση ανάμεσα στα ηχεία είναι περίπου 2,5 μέτρα.
Τα ηχεία θα τοποθετηθούν αριστερά και δεξιά από το έπιπλο της τηλεόρασης (βλέπε φωτό).

Τώρα ακούω απο ένα κόμπακτ σόνυ 'κάτι' 2x15 watt, οπότε ότι και να πάρω θα είναι αναβάθμιση.

Αυτό που ζητάω είναι κατευθυντήριες γραμμές, προτάσεις τόσο για ενισχυτή όσο και ηχεία, να ξέρω περίπου που να ψάξω, από που να αρχίσω, τι να πάω να ακούσω κτλ
Εννοείτε οτι σε αυτό το χρηματικό ποσό δεν έχω και πολλές αξιώσεις, απλά να ακούω 'αξιοπρεπώς΄(το δικό μου αξιοπρεπώς).
Ψιτ, μην ντρέπεστε, δέχομαι και υποδείξεις!

Reaction score
16
Καλως τον και Χρονια πολλα.
Μαλλον χρειαζεσαι κατι ιταλικο, βλεπω εχεις πολυ ισχυρο waf.:D
Κοίταξε, μεγάλα παιδιά είμαστε, κάποια πράγματα εννοούνται!! Απο τότε που αποφάσισα οτι τίποτα μέσα στο σπίτι δεν γίνεται χωρίς την άδεια του 'αφεντικού', βρήκα τον εαυτό μου!!
Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος, κάποιο μοντέλο-λίνκ κτλ;

Reaction score
62
Μην ακουσεις κανεναν, εσυ θα το βλεπεις, εσυ θα το ακους κ εσυ θα το πληρωσεις.Καθε ενας που θα σου απανταει θα σου προτεινει κ κατι που αρεσει σε αυτον οποτε για να μην :headbang:

Reaction score
16
Μην ακουσεις κανεναν, εσυ θα το βλεπεις, εσυ θα το ακους κ εσυ θα το πληρωσεις.Καθε ενας που θα σου απανταει θα σου προτεινει κ κατι που αρεσει σε αυτον οποτε για να μην :headbang:
Ναι, ρε παιδιά, εγώ θα το πληρώσω, εγώ θα το βλέπω, εγώ θα το ακούω, αλλά δώστε καμια 'συμβουλή', γενικές κατευθυντήριες γραμμές...
Πχ, πως να μοιράσω το μπάτζετ, απο ηχεία αρκούν κάποια βιβλιοθήκης ή να ψάξω για floor standing, με τι τεχνικά χαρακτηριστικα (βατ, ευαισθησία ίντσες κτλ).
Κάτι που ξέχασα να αναφέρω πρίν είναι οτι δεν με ενδιαφέρει η μεγάλη ένταση. Θα ήθελα όμως το σύστημα να μπορείς να αναπαράξει όσο το δυνατόν καλύτερα φυσικά όργανα (τσελο, βιολί κιθάρα κτλ)

Σαν να βλέπω το επόμενο σχόλιο να είναι 'Με youtube, που πάς ρε Καραμήτρο, θες και φυσικό ήχο από τσέλο '
Εντάξει, είπαμε, στο μέτρο του δυνατού!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.748
Επειδή είναι μεγάλος ο χώρος σου, δε τη βγάζεις καθαρή χωρίς σαμπ.

Μία οικονομική επιλογή είναι αυτό το πακέτο. Δε θα τα γκρεμίσει όλα, καθότι μικρό το σαμπ - 7-ιντσο. Για τα λεφτά του όμως, εξαιρετικό.
Λευκό το σαμπ εδώ, αλλά πιο ακριβό.

Πάμε ξεχωριστά τώρα:

Πολύ καλό ζευγάρι, αυτά, με 8-ιντσο γουφερ, και εξαιρετική τιμή.

Για σαμπ:

Φτάνει 113 ντιμπι με 10-αρι το τζιμπιελ. Δύναμη. Ομοίως το πρισονους. Στα λεφτά τους δε παλεύονται..

Αυτά τα ολίγα.

Τα συνδέεις κατευθείαν στο πισι, κι είσαι οκ. Το πρισόνους βολεύει περισσότερο, έχει εισόδους με RCA, και από κει με XLR στα ηχεία. Προσωπικά αυτό θα έπαιρνα στη θέση σου, μαζί με τα γιαμαχα. Το λευκό των ηχείων θα αρέσει και στην κυρά. ;)

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.748
Βλεπω τα λευκα yamaha λουσμενα στο φως απο τα παραθυρα ... θε'ικο ...
Κι εγώ βλέποντας το χώρο, υπέθεσα ότι αυτά θα αρέσουν και στο μάτι εκεί μέσα! ;)

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.425
Ψηφίζω το πρώτο πακέτο του Εαρ
Και τα ρέστα μεταχειρισμένο dac streamer

• Like
Reactions: PPG

Reaction score
16
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Ερώτηση που προέκειψε: Γιατί να πάρω ενεργά 7άρια-8άρια με sub 10' και να μην πάρω ενεργά με 10' γούφερ;
Δεύτερη ερώτηση: Τα παραπάνω sub είναι plug n play ή χρειάζεται εγώ να κάνω κάποιες ρυθμίσεις?

Reaction score
15.469
Νομιζω πως σε οσο πιο πολλα μεγαφωνα μοιραζεις τη "δουλεια" τοσο πιο σωστα γινεται.

Reaction score
15.469
Α , το waf το ανεφερα καθως ειμαι κι εγω παθων (μετακομισα (το συστημα μου)) ...
α (δις) , το γιουτουμπ θα τ' ακους μονο για ψαξιμο μετα την αναβαθμιση που σκεφτεσαι ,οι διαφορες ειναι τραγικες ... :cry:

Reaction score
16
Έχουμε και λέμε. Υπάρχει κάποιος λόγος που τα λινκ είναι απο το Thomann;
Σκρούτζαρα τα ηχεία και το σαμπ και οι τιμές είναι ίδιες ή και καλύτερες από Ελλάδα.
https://www.skroutz.gr/s/4165577/Presonus-Temblor-T10.html?keyphrase=Presonus+Temblor+T10
https://www.skroutz.gr/s/3364157/Yamaha-HS8.html
http://www.karatzios.gr/shoppingcart/idetails.aspx?iid=14640

Σύνολο βγαίνουν γύρω στα 950 ευρώ, εντός μπάτζετ.

Μιας και ασχολούμαστε με τα γιαμάχα, μήπως κάποιο σαμπ της γιαμάχα θα ήταν προτιμότερο;
Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση για ενεργά ή μή σε αυτό το μπάτζετ; Κάποια προσφορά σε κάποιο μαγαζί - eshop;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.748
Ερώτηση που προέκειψε: Γιατί να πάρω ενεργά 7άρια-8άρια με sub 10' και να μην πάρω ενεργά με 10' γούφερ;
Για 2 λόγους:
1) δε φτάνουν τα λεφτά σου
2) το ηχείο με 10-αρι γουφερ δε βγάζει το μπάσο που βγάζει το σαμπ με 10-αρι γουφερ, διότι το σαμπ είναι ειδικά τιουναρισμένο για απόκριση χαμηλά, ενώ στο ηχείο θες ομαλή απόκριση στο υπόλοιπο φάσμα.

Δεύτερη ερώτηση: Τα παραπάνω sub είναι plug n play ή χρειάζεται εγώ να κάνω κάποιες ρυθμίσεις
Πιο πλαγκ εν πλεϊ, πεθαίνεις.
Οι αναγκαίες και χρήσιμες ρυθμίσεις, υπάρχουν και χρειάζονται και θα τις κάνεις σε ντε τε.

Υπάρχει κάποιος λόγος που τα λινκ είναι απο το Thomann;
Κανένας. Δικιά μου συνήθεια. Πάρτα από Ελλάδα.

ΥΓ. Σου άρεσε το άσπρο;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.748
Μιας και ασχολούμαστε με τα γιαμάχα, μήπως κάποιο σαμπ της γιαμάχα θα ήταν προτιμότερο;
Εκτός μπάτζετ.

Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση για ενεργά ή μή σε αυτό το μπάτζετ;
Εγώ δεν βρίσκω καλύτερη πρόταση.
Θεωρώ πλεονέκτημα το 8-ιντσο για την απόσταση ακρόασης που θες, και απαραίτητο ένα σαμπ τουλάχιστον 10-αρι με σημαντικές δυνατότητες SPL, και δε βρήκα πάνω από 113 ντιμπι στο μπάτζετ σου.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.748
Χωρίς σαμπ, η οικονομικότερη λύση για το χώρο σου είναι αυτή.
Πάει πάνω από το μπάτζετ σου.
Αξίζει όμως, με μπόλικο SPL και 2 γουφερ 7-ιντσων το κάθε ηχείο.
Εξαιρετικό.

Reaction score
15.469
Απο το σκονακι μου (ετσι να γινεται ντορος)
"... ο ήχος που θα αντιλαμβάνεσθε θα προέρχεται όχι από μια πηγή, τα ηχεία σας, αλλά από περισσότερες, κυριότερες των οποίων, εκτός των ηχείων, είναι οι μεγάλες ανακλαστικές επιφάνειες του δωματίου, δηλαδή οι τοίχοι, το δάπεδο και η οροφή ...

....Ο βασικός κανόνας, λοιπόν, λέει πως όσο πιο μεγάλο είναι το δωμάτιο όπου θα ακούτε μουσική, τόσο πιο «μεγάλα» ηχεία πρέπει να αγοράσετε ...

....η απόκριση συχνότητας ενός ηχείου είναι κάτι ενδεικτικό της ποιότητάς του, υπό την προϋπόθεση πως αυτή συνοδεύεται από το αποδεκτό εύρος διακύμανσης, που μπορεί να είναι αυστηρό, ±2dB, ή και πιο χαλαρό, ας πούμε ±4dB. Όπου συναντήσετε προδιαγραφή απόκρισης συχνότητας χωρίς το μέγιστο αποδεκτό εύρος διακύμανσης, είναι σκόπιμο να μη τη λάβετε υπ’ όψιν...

....θα πρέπει να υπάρχει μια ελάχιστη απαίτηση μέγιστης στάθμης για τα ηχεία σας, η οποία, κατά την άποψή μου, πρέπει να είναι γύρω στα 105dB. Εάν ένα ηχείο δεν μπορεί να ανεβάσει τέτοια στάθμη, τότε ή θα πρέπει να το απορρίψετε, ή να ελαττώσετε την απόσταση ακρόασης. ...

...Μικρό ηχείο – περιορισμένα μπάσα – περιορισμένη μέγιστη στάθμη – μικρή απόσταση ακρόασης. Μεγαλύτερο ηχείο – καλύτερα μπάσα - υψηλότερη μέγιστη στάθμη – μεγαλύτερη απόσταση ακρόασης, ...

...δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να αποφασίσετε για το μέγεθος που θα έχουν τα γούφερ των ηχείων σας, με βάση τα τετραγωνικά του χώρου ακρόασης. Το κριτήριο επιλογής είναι αποκλειστικά η απόσταση ακρόασης ...

...Εντελώς εμπειρικά, θα έλεγα ότι ένα ζευγάρι ηχεία με ένα γούφερ 6,5 ιντσών είναι κατάλληλα μόνο για κοντινές ακροάσεις, όχι πάνω από 2 μέτρα. Γύρω στα 3 μέτρα, μια καλή λύση είναι δύο γούφερ 6,5 ή 8 ιντσών, ενώ στα 4 μέτρα δε σας σώζει τίποτα. Εκεί, αναγκαστικά πρέπει να πάτε σε τουλάχιστον ένα 10άρι, δύο 8άρια ή ένα 12άρι γούφερ. ...

...το τουήτερ του θα είναι σε ύψος γύρω τα 90 εκατοστά. ...

...όταν απλώνω την αρίδα μου στον καναπέ, ε, τα αυτιά μου είναι γύρω στο 1.10, άντε 1,05...

...α ανέβει το τουήτερ στα 110, 115 εκατοστά ...

...Η διπλοκαλωδίωση δεν κάνει κακό, αλλά και δεν είναι απαραίτητη!...

....ΜΗΝ κάνετε διπλοκαλωδίωση, μείνετε στη μονοκαλωδίωση και χρησιμοποιήστε καλώδιο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΔΙΑΤΟΜΗΣ! ...

....Ελαττώστε, ελαχιστοποιήστε την αντίσταση του καλωδίου ελαττώνοντας το μήκος του....

....Πάρτε ΔΥΟ μονομπλοκ, τοποθετήστε καθέναν από αυτούς κοντά στο αντίστοιχο ηχείο, με καλώδιο που μπορεί να είναι ΚΟΝΤΟ, ακόμα και κάτω από μισό μέτρο....

....είναι προς όφελος της ποιότητας του συστήματός σας, να ελαττώσετε το μήκος των καλωδίων που μεταφέρουν ισχύ, δηλαδή των καλωδίων σύνδεσης των ηχείων, αυξάνοντας το μήκος αυτών που μεταφέρουν σηματοδότηση, δηλαδή των interconnect.....

...Ένα ή πολλά μεγάφωνα;
Πολλά! ΠΟΛΛΑ...

....αλλά θεωρήστε πως σχεδόν όλα τα «μεγάλα» και ακριβά ηχεία είναι τριών δρόμων και πάνω "..."""

... αλλα αυτα ηταν πριν τα ενεργα ...
οτι παραθετω ειναι αντιγραφες απο το φορουμ εδω - δυστυχως δεν εχω κρατησει τους συνδεσμους...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.074
Members
38.525
Νεότερο μέλος
giannis9494