Αγορά δικάναλου και ηχείων μέχρι 1000 ευρώ

Reaction score
2.288
Αν πας σε ενεργα studio monitors δες πρωτα αυτο το πολυ σωστα εκτελεσμενο συγκριτικο
Κατα τη γνωμη μου τα studio monitors ειναι εξαιρετικη επιλογη για μικρους και μεσαιους χωρους ειδικα αν η πιστη αναπαραγωγη ειναι το ζητουμενο αλλα δεν ξερω αν εξακολουθει να ειναι εξαιρετικη επιλογη σε μεγαλους χωρους ακομα και με sub αν τα συγκρινεις με μεγαλυτερα floorstanders και η πιστη αναπαραγωγη δεν ειναι το ζητουμενο.
Πρoσωπικη επιλογη απο τα ενεργα που σου προταθηκαν, τα JBL LSR308 με ενα sub 10" και πανω (δυο ακομα καλυτερα).
Λογικα θα βρεις και καπου να τα ακουσεις ειτε αυτα ειτε τα μικροτερα (εξ ισου εξαιρετικα) αδερφακια τους τα LSR305.
Αν και για τοσο μεγαλο χωρο θα προτιμουσα την αρχικη μου επιλογη που συν τοις αλλοις εχει και εξαιρετικο Value For Money στις τιμες αυτες.

Last edited:

Reaction score
2.288
Επισης θα σου προτεινα να μην υποτιμησεις και την απο κατω αποψη μια που ο ηχος ειναι εντελως υποκειμενικο θεμα και ειναι πολυ πιθανο να απογοητευτεις απο καποια κατηγορια ηχειων (που αλλοι πινουν νερο στο ονομα της) αν δεν ξερεις περι τινος προκειται.

Tα ενεργα ηχεια που σου προτειναν δεν ξερω αν θα σου αρεσουν,καλυτερα να τα ακουσεις προσεκτικα πριν κανεις μια τετοια κινηση,ειδικα εσυ που προερχεσαι απο το συστηματακι της sony.....

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
[DOUBLEPOST=1483175301][/DOUBLEPOST]Απλα ειπα μια ολοκληρωμενη γνωμη που ειναι αρκετα τιμια !καλη χρονια με πολυ Μουσικη!!!
Εεε, μα η απάντηση μου δεν αφορά τη δική σου άποψη αλλά του costas Ear.
Δες την αρχή του μηνύματος μου.
Καλή Χρονιά!

Reaction score
91
[DOUBLEPOST=1483175301][/DOUBLEPOST]Απλα ειπα μια ολοκληρωμενη γνωμη που ειναι αρκετα τιμια !καλη χρονια με πολυ Μουσικη!!!
πολυ σωστα ....αλλα μου αρεσει ο χαρακτηρισμος!οποτε διπλα χρονια πολλα στον Πέτρο και καλη χρονια σε ολους!

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.018
Ποιο?
Ποιος?
Για ποιον?
Τι κάνω εδώ?
Ποιος έφτιαξε τον κόσμο?
Πότε θα πάρει η Πανάθα πρωτάθλημα?
Η απάντηση εις τo τελικόν ερώτημα είναι προφανής:
"...Nevermore!" όπως έγραφε ο Edgar Allan Poe στο προφητικόν ποίημα ..."Το Κοράκι":roflmao:
Ψιτ, μην ντρέπεστε, δέχομαι και υποδείξεις!
Μιας και σε κόβω για παιδί μαγκιόρικο που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί...της συζύγου του,θα σου εξηγήσω μερικά καθέκαστα:
Αντί ν'ακολουθήσεις τις καλοπροαίρετες συμβουλές που σου έχουν δοθεί,θα κάνεις το εξής:
Θα προμηθευτείς με το διαθέσιμο προϋπολογισμό μια βάση από βαρύγδουπη εταιρεία κι ένα καλώδιο ηχείου και θα τα μοστράρεις κατόπιν σε νέο θέμα φέρον τιτλοφόρηση του τύπου...΄΄Χαϊεντιές στο σαλόνι μου΄΄.Θα το συνοδεύσεις με διάφορα τσιτάτα και θέσφατα σχετιζόμενα με την υψιτελή ακροαματική απόδοση κι αινιγματικές αποκρίσεις ως προς την ταυτότητα του συστήματος...

Ύστερα από κάποιον καιρό,θα ποστάρεις φωτογραφίες από χαϊενδικούς μετασχηματιστές συνοδευμένες με επιπρόσθετες δηλώσεις περί κατάργησης της επίδρασης από την ακουστική συμπεριφορά του χώρου σου...

Στο επόμενο στάδιο θα δημοσιεύσεις φωτογραφίες από χαϊενδικούς ακροδέκτες ηχείων-που θα έχεις στο μεταξύ αποκτήσει με τις οικονομίες σου- και θ'ανακοινώσεις στάθμη ακρόασης υπό την οποία ο χώρος δεν θα...προφταίνει ν'αντιδράσει στην απόκριση του συστήματος...:roflmao:

Θα ακολουθήσουν ικρίωμα,σασί,καλώδια ρεύματος,κ.ο.κ.
Η τακτική αυτή θα συνεχιστεί κομμάτι-κομμάτι μέχρις ότου να εμφανίσεις ένα ολοκληρωμένο σύστημα,συμμαζεμένο και με εντυπωσιακά παρελκόμενα.

Στην προφανή απορία σου πώς θα κάνεις ακροάσεις μέχρι την ολοκλήρωση,η απάντηση είναι ότι δεν χρειάζεται. Προμηθεύσου Logitech και κανα ζεύγος ακουστικών για youtube.Τουλάχιστον εσύ δεν θα έχεις αυταπάτες ότι ακροάσαι χαϊενδικώς-όπως κάποιοι άλλοι...:sneaky:

Στη δεύτερη πιθανή απορία κατά πόσο θα γίνονταν αποδεκτές τέτοιες πρακτικές προτού να έρχονταν...πίσσα και πούπουλα εις το προσκήνιον,σε διαβεβαιώνω ότι γίνονται περισσότερο απ'όσο φαντάζεσαι.Καταρχάς η συμβία θα λατρέψει το κομψό και διακριτικόν γούστον που θα διακρίνει τις επιλογές σου.Οι δε συνδαιτυμόνες του forum θα εμφανίσουν απέραντη κατανόηση,αφού έχουν δεχθεί οι περισσότεροι υποσυνειδήτως και σε φιλοσοφικόν επίπεδο ότι η σπατάλη οιουδήποτε χρόνου,χρήματος και κόπου ωχριά έναντι της χαϊενδικής αιωνιότητος που αντιπροσωπεύει η διέγερση της ψυχής με αρεστά εξαρτήματα.
Το παλεύει ο Ζαπάντης..
Θέλει ζμπρώξιμο. :gotcha:
Μπλεξαμε τα μπουχτια μας ...:confused:...
Και τώρα μπορεί επιτέλους να...χορέψει mambo η Κρυστάλλω και να νιώσει ο Zapantin την ολοκλήρωση της...μητρότητας:lolsign:

Μια ιλαρή συμβολή από τον υποφαινόμενο αντί ευχολογίου για το Νέον Έτος...

Reaction score
16
Αν πας σε ενεργα studio monitors δες πρωτα αυτο το πολυ σωστα εκτελεσμενο συγκριτικο
Κατα τη γνωμη μου τα studio monitors ειναι εξαιρετικη επιλογη για μικρους και μεσαιους χωρους ειδικα αν η πιστη αναπαραγωγη ειναι το ζητουμενο αλλα δεν ξερω αν εξακολουθει να ειναι εξαιρετικη επιλογη σε μεγαλους χωρους ακομα και με sub αν τα συγκρινεις με μεγαλυτερα floorstanders και η πιστη αναπαραγωγη δεν ειναι το ζητουμενο.
Πρoσωπικη επιλογη απο τα ενεργα που σου προταθηκαν, τα JBL LSR308 με ενα sub 10" και πανω (δυο ακομα καλυτερα).
Λογικα θα βρεις και καπου να τα ακουσεις ειτε αυτα ειτε τα μικροτερα (εξ ισου εξαιρετικα) αδερφακια τους τα LSR305.
Αν και για τοσο μεγαλο χωρο θα προτιμουσα την αρχικη μου επιλογη που συν τοις αλλοις εχει και εξαιρετικο Value For Money στις τιμες αυτες.
Το κακό όταν δεν έχεις ακούσει ποτέ μουσική από κάποιο συστηματάκι που να 'ακούγεται' είναι οτι δεν έχεις σχηματίσει άποψη για το τί θες, οπότε στο ερώτημα αν η πιστή αναπαραγωγή είναι το ζητούμενο θα σου απαντήσω απλά ΄δεν ξέρω τι θέλω΄. Ας γίνουν λοιπόν κάποιες προτάσεις ωστε να πάρω σβάρνα τα ηχειομάγαζα, να αρχίσω να ακούω, για να σχηματίσω άποψη.
Όσο για το διπλό sub, δεν ξέρω πόσο εύκολο-δύστροπο είναι, αλλά ρε παιδιά, να το κρατήσουμε όσο πιο απλό- trouble free γίνεται.
Ξαναλέω, αυταπάτες του στυλ, θα δώσω ενα χιλιάρικο και θα χαιφιντελιαστώ, δεν έχω.
Την μουσικούλα μου θέλω να ακούω, να πάρω κάτι με καλό value for money, να 'ταιριάζει' ηχητικά με τον χώρο μου και να μην χρειάζεται να ασχολούμαι με τα 'στέρεα' αλλά με την μουσική. Το ηχείο είναι το μέσο και όχι ο σκοπός. Τόσο καιρό που ακούω με το κομπακτ, δεν έπαθα και τίποτα!!!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.083
δεν έχεις σχηματίσει άποψη για το τί θες, οπότε στο ερώτημα αν η πιστή αναπαραγωγή είναι το ζητούμενο θα σου απαντήσω απλά ΄δεν ξέρω τι θέλω΄
Αν και προσπαθείς να υποτιμήσεις τον εαυτό σου, αποτυγχάνεις οικτρά, διότι ξέρεις ακριβώς τι θέλεις:

Την μουσικούλα μου θέλω να ακούω, να πάρω κάτι με καλό value for money, να 'ταιριάζει' ηχητικά με τον χώρο μου και να μην χρειάζεται να ασχολούμαι με τα 'στέρεα' αλλά με την μουσική.
Και έτσι περιγράφεις με σχεδόν απόλυτο τρόπο την έννοια της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής της εκάστοτε ηχογράφησης! ;)

Το ηχείο είναι το μέσο και όχι ο σκοπός.
Πολύ σωστά φίλε μου.;)

Αντιθέτως, στο χάι εντ, το ηχείο είναι ο σκοπός, τα μηχανήματα, κι όχι η μουσική.;)

Reaction score
2.288
Ξαναλέω, αυταπάτες του στυλ, θα δώσω ενα χιλιάρικο και θα χαιφιντελιαστώ, δεν έχω.
Την μουσικούλα μου θέλω να ακούω, να πάρω κάτι με καλό value for money, να 'ταιριάζει' ηχητικά με τον χώρο μου και να μην χρειάζεται να ασχολούμαι με τα 'στέρεα' αλλά με την μουσική. Το ηχείο είναι το μέσο και όχι ο σκοπός. Τόσο καιρό που ακούω με το κομπακτ, δεν έπαθα και τίποτα!!!
Κι ομως, με 1000 ευρω για ενισχυτη και ηχεια μια χαρα θα χαιφιντελιαστεις.
Ισως να μην χαιεντιαστεις αλλα αυτο παρε το σαν καλο και οχι σαν κακο.

Κατα την γνωμη μου το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να παρεις τις αποψεις που ακουστηκαν σαν μπουσουλα και αφου παρεις σβαρνα τα ηχομαγαζα και ακουσεις μερικα αντιπροσωπευτικα δειγματα της καθε σχολης να επανελθεις και να ξαναπαρεις γνωμες πιο στοχευμενα αυτη τη φορα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.208
Members
38.539
Νεότερο μέλος
jabe