Εργαλεία

Reaction score
25.524
Ναι αλλά μικρό πάχος του τελευταίο γιατί δεν κόβει και ιδιαίτερα κατακόρυφα.

Το ανάποδο είναι ωραίο για μελαμίνη αλλά οτιδήποτε άλλο μπορεί να κλωτσήσει λίγο.
Πχ σε mdf θέλει το κανονικό με το μεγάλο δόντι

Reaction score
431
κανένα λαμακι σέγας αν κόψεις βαθιά δεν κοβει σωστά και αν ειναι τυφλο το κοψιμο σε βάθος αστα. Τουλάχιστον η σπαοθοσέγα εχει πλατιά μαχαίρια και κοβουν σωστά.
ΥΓ... Κατάλαβα οτι θέλεις να κόψεις το δεξί πλαινό της βιβλιοθήκης σε βάθος 10 εκατοστών και πλατος 1-2 εκατοστα ωστε να χωρέσει κάπου. Μηπως η λύση ειναι να δοκιμάσεις χειροπριονο τελικά?

melina

Cargo 200
Reaction score
45.374
Αποσυναρμολογησε το και πηγαίνετε πλαϊνό σε ένα ξυλουργείο να σου κάνει σωστά τη δουλειά που θέλεις, τώρα κατάλαβα τι θέλεις.

Reaction score
17.524
αδερφια μαστορια, εχω θεμα, θελω να φαω αυτη τη βιβλιοθηκη,στη γωνια ενα εκατοστο και επειτα ολο κατακορυφα (μεχρι πατωμα), και γυρω στα 10 εκατοστα (προς τα) μεσα..
στο τσακ δε χωραει/σφηνωνει κατω απο την κασα της πορτας... τι εργαλειο θελω ?
(σσ αφηνει χωρο για τις 2 βιδες πανω κατω δεν εχουμε θεμα στηριξης)
τριβειο ας πουμε δεν παιζει..ειναι ικεα αφενως (αρα "κουφιο") και οσο το δυνατων λιγοτερη σκονη.

Προτείνω να πάρεις άλλη.

Reaction score
25.524
Το κανονικό λαμακι κόβει πιο ίσια τα μεγαλύτερα πάχη γιατί κόβει στο τράβηγμα. Με μικρή ταλάντωση κάνει καλύτερη δουλειά. Το ανάποδο κόβει στο σπρώξιμο και ακολουθεί τον δικό δρόμο αν το πιέσεις λίγο.
Δισκοπρίονο δε θα γίνει ποτέ βέβαια και πάνω από 20-22 χιλιοστά ας μην έχουμε απαιτήσεις.
Με το λεπτό λαμακι σε 8αρι mdf μπορείς να γράψεις και το όνομα σου αμαλαχει. Μπορείς να κόψεις τρύπα 10χιλ σε διάμετρο

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.701
Το μέγεθος των τσοκ (collet) με προβληματίζει. Αυτό λέει ότι έχει 8mm και συνήθως όλα τα ελαφρα έχουν μέχρι εκεί. Διαβάζω όμως ότι τα εργαλεία που πάνε σε 1/2" τσοκ (12mm περίπου) συμπεριφέρονται καλύτερα, είναι πιο στιβαρά, δεν έχουν κραδασμούς. Επίσης συνήθως έχουν και μεγαλύτερο μήκος βύθισης...πόσο θέλω θα μου πεις; ιδέα δεν έχω που μπορεί να να μου χρειαστεί μεγάλο βάθος (π.χ. 70-80mm), αλλά καλύτερα να υπάρχει παρά να λείπεται.
Τα ρούτερ χειρός δεν πάνε τόσο βαθιά.
Είναι με 3 -4 πόντους βάθος.
Τα 8 mm κονδύλι που έχουν είναι μια χαρά.
Το δικό μου είναι με 6 mm και δουλεύει μια χαρά.
Τρώει τα ξύλα σαν βουτυράκι. Το έχω πολλά χρόνια.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.377
Προτείνω να πάρεις άλλη.
!!! :lolsign: ...χμ...λες να αγοραζω βιβλιοθηκες...μεχρι να πεσω στην ελαττωματικη..που ειναι 1cm μικροτερη?? :/
...ή λες να αγορασω αλλη κασα (πορτας)!?
-> ακου "τυχη" η συγκεκριμενη βιβλιοθηκη μειωθηκε περσυ σε καθε διασταση κατα 1-2 εκατοστα απο το προηγουμενο μοντελο πλεων λεγεται kallax ! Ουτε παραγγελια!
Σωτηρη, ο ξυλοκοπος κ ο Yogi Bera τι λενε ? (Inside joke απο το θεμα βιβλια σελιδα 14)
:prankster:

S2000

ΜπιΕμΝτάμπλγιου
Reaction score
1.384

S2000

ΜπιΕμΝτάμπλγιου
Reaction score
1.384
Για ρούτερ (φρέζα ξύλου όχι για δίκτυο :tongue:) ψάχνομαι, ακούω γνώμες :)
Βασίλη μέχρι πόσα χρήματα θέλεις να διαθέσεις και τι εργασίες θέλεις να κάνεις ?

S2000

ΜπιΕμΝτάμπλγιου
Reaction score
1.384
Από εργαλεία να του δώσω ότι θέλει , χρόνο δεν έχω ...

Reaction score
431
Μπορείς να το κάνεις με δισκοπριονο και να γίνει κουκλί όμως θελεις δισκοπριονο 200αρι + το οποίο κοστίζει πάνω απο 200ε και χρειάζεται να αγοράσεις και εξτρα δισκο με τουλαχιστον 50 δοντια ωστε να κάνεις καθαρή κοπή.Αυτος που σου δίνουν στο πακέτο εναι μονο για μαλακή ξυλεία(σκεπές και μπετατζήδες δηλαδή) άρα αλλα 50 τουλάχιστον ευρώ.
Οπότε κάνεις την βαθιά τομή με τον οδηγό και έπειτα με μικρότερο δισκοπρίονο ανεβάζεις το μαχαίρι στο 1 εκατοστό βγάζεις τον οδηγό και βάζεις δικιά σου λάμα αλουμινιένια για οδηγό με δυο σφικτήρες και τελειώνει η δουλειά.
Αυτά ολα βεβαια θα σου κοστίσουν περισότερο απο την ιδια την βιβλιοθηκη!!!!!
Αρα λοιπόν τα ξεχνάς αυτά ξεβιδώνεις το κομμάτι και πας στον πλησιέστερο ξυλουργο όπως είπαν και προλαλήσαντες.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.377
Μπορείς να το κάνεις με δισκοπριονο και να γίνει κουκλί όμως θελεις δισκοπριονο 200αρι + το οποίο κοστίζει πάνω απο 200ε και χρειάζεται να αγοράσεις και εξτρα δισκο με τουλαχιστον 50 δοντια ωστε να κάνεις καθαρή κοπή.Αυτος που σου δίνουν στο πακέτο εναι μονο για μαλακή ξυλεία(σκεπές και μπετατζήδες δηλαδή) άρα αλλα 50 τουλάχιστον ευρώ.
Οπότε κάνεις την βαθιά τομή με τον οδηγό και έπειτα με μικρότερο δισκοπρίονο ανεβάζεις το μαχαίρι στο 1 εκατοστό βγάζεις τον οδηγό και βάζεις δικιά σου λάμα αλουμινιένια για οδηγό με δυο σφικτήρες και τελειώνει η δουλειά.
Αρα λοιπόν τα ξεχνάς αυτά ξεβιδώνεις το κομμάτι και πας στον πλησιέστερο ξυλουργο όπως είπαν και προλαλήσαντες.
Θενξ... για τις ιδεες ολους :)
Οπως ειναι η βιβλιοθηκη δεν γινεται να κουνηθει παραπανω απο..οσο να χωρεσει το εργαλειο.. +/- 20 cm.. κ αυτο με αρκετη δυσκολια..
μαλλων με γονιακο τροχο θα το κανω ή και με πριονι χερατο ... τι μαιμου ειμαι...

melina

Cargo 200
Reaction score
45.374
Βασίλη μέχρι πόσα χρήματα θέλεις να διαθέσεις και τι εργασίες θέλεις να κάνεις ?
Δεν έχω συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό μου...κάτι κατασκευές με ράφια, κανά πάγκο στο εργαστήρι που θέλω να στήσω σιγά-σιγά, κανά 2-3 side tables.
Γενικά με τα εργαλεία είμαι και λίγο βλάκας, συνήθως πάω στα όρια που αντέχω οικονομικά γιατί έτσι νοιώθω ότι πήρα ότι καλύτερο μπορούσα και ότι δεν θα χρειαστεί να ξαναπάρω σύντομα.
Για παράδειγμα μου την έχει δώσει πολύ με αυτό το σετ της makita το οποίο εν τέλει με αγορά από το αμαζον χωρίς το ΦΠΑ μου βγαίνει περίπου 150 ευρώ...είναι πολύ δελεαστικό. Και είχα και εγώ στο μυαλό μου το συνδυασμό μικρό φορμά αλλά με πολλή ισχύ και όσο καλύτερη γίνεται κατασκευή.

Reaction score
17.524
!!! :lolsign: ...χμ...λες να αγοραζω βιβλιοθηκες...μεχρι να πεσω στην ελαττωματικη..που ειναι 1cm μικροτερη?? :/
...ή λες να αγορασω αλλη κασα (πορτας)!?
-> ακου "τυχη" η συγκεκριμενη βιβλιοθηκη μειωθηκε περσυ σε καθε διασταση κατα 1-2 εκατοστα απο το προηγουμενο μοντελο πλεων λεγεται kallax ! Ουτε παραγγελια!
Σωτηρη, ο ξυλοκοπος κ ο Yogi Bera τι λενε ? (Inside joke απο το θεμα βιβλια σελιδα 14)
:prankster:
Αν σου αρέσει τόσο πολυ η βιβλιοθήκη, βρες εκείνον τον τοίχο του σπιτιού που ταιριάζει με τις διαστάσεις Της.Ολα τ αλλα ειναι έξοδα και φασαρία,εκτός αν έχεις το χρόνο,το περίσσιο χρήμα και το μεράκι. Το αποτέλεσμα - η αισθητική μετράει για μένα.

Εγώ στη θέση σου θα έψαχνα ήδη άλλη βιβλιοθήκη και αυτήν θα τη χάριζα η θα την μεταπουλουσα.

Σε καταλαβαίνω όμως,διότι κι εγώ κάνω τρελές - ΚΑΤ άλλους : Αγοράζω στο διαδύκτιο συγκεκριμένες καρέκλες από ξύλο τικ - δυσεύρετες - σε τιμή που άλλοι θα πλήρωναν ολόκληρο σαλόνι για τον κήπο τους, και τις τρίβω ένα μήνα για να λάμψει το χρωμα τους! Αξίζει μόνο για την ικανοποίηση που παίρνει κανεις φροντίζοντας τις " αγάπες " του.

Την τελευταία δε καρέκλα την έσπασα από απροσεξία και τώρα θέλω και την συνδρομή του ξυλουργού...

Πρόκειται όμως για υπέροχο - κατά τη γνώμη μου - Ξύλο !

Καλή επιτυχία ότι κι αν αποφασίσεις.Σημασια έχει να μείνεις εσυ ευχαριστημένος από τις εργασίες...

Edit: Ο ξυλοκόπος τα "σπάει" ! Πρώτα σκέφτεται 10 χρόνια στη φυλακή..... μετά "χτυπάει"!

Όταν γυριστεί σε ταινία,πείτε μου μη τη χάσω!

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.377
Το αποτέλεσμα - η αισθητική μετράει για μένα.
.. καλε αφου το εχεις καταλαβει οτι ειμαι ανωμαλαρα και αισθητικα και τα παντα ολα... αλλα για consistency ας πουμε εχω και ανωμαλο χωρο.. ειναι ιδανικη κατασταση για ενα εκατοστουλι το 'χασα .... :)
+> Νομιζω οτι ο Ραδιοφωνιάς το λεει σε μενα ?!
~> Μου αρεσει το σκεπτικο σου :) ...βρε αρχηγε... και εσυ το παραδεχεσαι οτι σου αρεσει το παιδεμα.. :p
Edit: Ο ξυλοκόπος τα "σπάει" ! Πρώτα σκέφτεται 10 χρόνια στη φυλακή..... μετά "χτυπάει"!
Όταν γυριστεί σε ταινία,πείτε μου μη τη χάσω!
χαχα... σ'ωραιοοοοοοος !! οχι σποιλερ....οχι σποιλερ....!!! με επεισες.. θα το ψαξω... το εχει η πολιτεια?
:D

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv