PrimaLuna Dialogue Premium HP...γνώμες?

T

Tadakis

Guest
Καλησπέρα,

Ψάχνω 'μοντέρνο' ολοκληρωμένο ενισχυτή. Δεν με ενδιαφέρει τόσο η ζεστασιά και το κουκούλωμα όσο η τρισδιάστατη εικόνα, το φοκους και φυσικά η οδήγηση. Απεχθάνομαι δε τη παραμόρφωση και το γρέζι.

Δοκιμάστηκε ο συγκεκριμένος και δεν μπορώ να πω ότι τρελάθηκα (με KT150 ήταν μοντέρνος ο ήχος αλλά τραχύς στις υψηλές, με τις EL34 πήγα πίσω 15-20 χρόνια. Αργό, ρυθμικό, ζεστό). Εκτιμώ ότι έχει περιθώρια tuning καθότι άλλαξε πάρα πολύ με τις διαφορετικές λυχνίες εξόδου. Από την άλλη δεν θέλω να μπλέξω με αλλαγές λυχνιών κάθε τόσο και λιγάκι (επιτέλους ξεμπλέξαμε με τα καλώδια).

Γνώμες για αυτό τον ενισχυτή? Τον έχει κάνείς? Με budget 5K κάποια άλλη εναλλακτική?

Reaction score
935
Καλησπέρα,

Ψάχνω 'μοντέρνο' ολοκληρωμένο ενισχυτή. Δεν με ενδιαφέρει τόσο η ζεστασιά και το κουκούλωμα όσο η τρισδιάστατη εικόνα, το φοκους και φυσικά η οδήγηση. Απεχθάνομαι δε τη παραμόρφωση και το γρέζι.

Δοκιμάστηκε ο συγκεκριμένος και δεν μπορώ να πω ότι τρελάθηκα (με KT150 ήταν μοντέρνος ο ήχος αλλά τραχύς στις υψηλές, με τις EL34 πήγα πίσω 15-20 χρόνια. Αργό, ρυθμικό, ζεστό). Εκτιμώ ότι έχει περιθώρια tuning καθότι άλλαξε πάρα πολύ με τις διαφορετικές λυχνίες εξόδου. Από την άλλη δεν θέλω να μπλέξω με αλλαγές λυχνιών κάθε τόσο και λιγάκι (επιτέλους ξεμπλέξαμε με τα καλώδια).

Γνώμες για αυτό τον ενισχυτή? Τον έχει κάνείς? Με budget 5K κάποια άλλη εναλλακτική?
Άμα απεχθάνεσαιτην παραμόρφωση και δεν σε ενδιαφέρει η ζεστασιά και το κουκούλωμα, γιατί ασχολείσαι με λυχνίες; Σ' αυτά τα χρήματα βρίσκεις "της παναγιάς τα μάτια" και με τεράστιες δυνατότητας οδήγησης. Και γλυτώνεις και τις αλλαγές λυχνιών.

Reaction score
1.469
αν θελεις λαμπατο απλα σε αυτα τα λεφτα αγορασε τον
μου κα ει εντυπωση που δεν αναφερεις διαφορες μεταξυ των δυο λειτουργιων του εβισχυτη αλλα μονο μεταξυ των διαφορετικων λυχνιων

T

Tadakis

Guest
αν θελεις λαμπατο απλα σε αυτα τα λεφτα αγορασε τον
μου κα ει εντυπωση που δεν αναφερεις διαφορες μεταξυ των δυο λειτουργιων του εβισχυτη αλλα μονο μεταξυ των διαφορετικων λυχνιων
Δεν κατάλαβα τίποτα από ότι ειπες. Μπορείς να το επαναδιατυπώσεις;

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
Τι είναι το "γρέζι";
Τείνουν να χαρακτηρίζονται με τέτοιον όρο από τους ακροαματικόφιλους στοιχεία όπως έλλειψη φινέτσας σε μεσαίες και υψηλές οκτάβες,πλημμελής λεπτοφυής ανάπτυξη αρμονικών συνιστωσών,προσκόμματα στη φυσική ροή του αναπαραγόμενου μουσικού γεγονότος,κ.ο.κ.
Πού οδεύεις κι εσύ ρε...Καραμήτρο χωρίς...φέτα ονείρου και λίγες...θρούμπες ουτοπίας;;;:p
Εννοεί ότι η τοπολογία του κυκλώματος προσφέρει εναλλαγή λειτουργίας των λυχνιών ανάμεσα σε ψευδοτρίοδο και ultralinear πέντοδο διαρρύθμιση.Η πρώτη παρέχει μεν χαμηλότερη ισχύ και οδήγηση,αλλά συνοδεύεται συνήθως από ελκυστικότερη τονική συμπεριφορά και καλύτερο διαχωρισμό των επιμέρους οργανικών αναπτύξεων εντός του μουσικού γεγονότος.
Πράγματι...περιλαμβάνει εξαιρετικό ενσωματωμένο DAC με αφιερωμένο τροφοδοτικό,feed forward τοπολογία ανάδρασης και με ευαίσθητα ηχεία θα λειτουργεί σε σημαντικό ποσοστό σε ζώνη τάξης Α...Προσοχή όμως εάν ο χώρος ακρόασης του υποψήφιου ιδιοκτήτη διακρίνεται από προβληματική συμπεριφορά στις κατώτατες οκτάβες...

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.728
Πέρασα από τον Μελιδη και καρφώθηκε ένα γρεζι στη σόλα μου.
Έκοβε ατσάλι, και τα γρεζια από το ατσάλι είναι σα ξυράφια.
Φαντάσου να πεταγοταν κάνα γρεζι και να μου έμπαινε στο αυτί! Φαντάσου.

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
11.364
Πέρασα από τον Μελιδη και καρφώθηκε ένα γρεζι στη σόλα μου.
Έκοβε ατσάλι, και τα γρεζια από το ατσάλι είναι σα ξυράφια.
Φαντάσου να πεταγοταν κάνα γρεζι και να μου έμπαινε στο αυτί! Φαντάσου.
Πρόσεξε να μην το τρίψεις, βγαίνει εύκολα με μαγνήτη :roflmao::roflmao:

Reaction score
1.469
αν ψαχνεις λαμπατο μεχρια αυτα τα λεφτα που κοστιζει ο primaluna δεν υπαρχει καλύτερός

ο ενισχυτης αυτος επειδη λες οτι τον ακουσες εχει δυο λειτουργιες
triode και ultralinear και αλλάζει απο το τηλεχειριστήριο
μου κανε εντυπωση που δεν σχολιασες διαφορες μεταξυ αυτων των δυο λειτουργιων

οκ τωρα? καταλαβες?:)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.728
Με budget 5K κάποια άλλη εναλλακτική?
Ταντακη μου, αφού διαθέτεις μπάτζετ 5κ, μόνο μία είναι η επιλογή για ενισχυτικά στάδια:

Παίρνεις 2 τετχια.

650€ x 2 + ΦΠΑ.

Και σου περισσεύουν σχεδόν 3,5κ.

Κι όλα τ'αλλα, είναι οδοντόβουρτσες.

Θες να σου πω και ποιον προ (+DAC φυσικά) να πάρεις; Ή ξέρεις;

Θες να σου πω τι να κάνεις με τα ρέστα; Ή ξέρεις;

Last edited:

Reaction score
1.469
Ταντακη μου, αφού διαθέτεις μπάτζετ 5κ, μόνο μία είναι η επιλογή για ενισχυτικά στάδια:

Παίρνεις 2 τετχια.

650€ x 2 + ΦΠΑ.

Και σου περισσεύουν σχεδόν 3,5κ.

Κι όλα τ'αλλα, είναι οδοντόβουρτσες.

Θες να σου πω και ποιον προ (+DAC φυσικά) να πάρεις; Ή ξέρεις;

Θες να σου πω τι να κάνεις με τα ρέστα; Ή ξέρεις;
αν εχεις τηλεφωνο αντιπροσωπου αυτου που προτείνεις για τα ρεστα..με ενδιαφέρει

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.064
Members