- Reaction score
- 98
Ή το πιο ασήμαντο, που κανείς δε μπήκε στον κόπο να ρωτήσει, το ποιο ηχείο θέλει να οδηγήσει!χαχαχααχαχ...γελαω! Παιδια λιγο πιο σωστες ερωτήσεις για να παρετε τελειες απαντησεις.και μια αναφορα του χωρου φιλε μου καλο θα κανει.Είναι και το βασικοτερο από όλα + την πηγη!Καλημέρα
Ρομαντικέ... Με DF 5 εσύ περιμένεις οδήγηση!!!Ή το πιο ασήμαντο, που κανείς δε μπήκε στον κόπο να ρωτήσει, το ποιο ηχείο θέλει να οδηγήσει!
Αλλά βαρέθηκα...
Προτείνουν ενισχυτικά, ανεξαρτήτως ηχείου! Τι να πω, σε άλλο πλανήτη ζω.
Το Μ, όπως λέμε measurements...- ποιό DF-5 , το Α ή το Β ;
![]()
Καλημέρα ,δηλαδη αν παρει εναν primaluna η εναν line magnetic (το marketing εχει κανει καλη δουλεια για τα συγκεκριμενα ) πιστευεις οτι ανουσια διαφορα θα πάρει σε σχέση με ενανΓνώμη μου είναι πως, αν είναι να πας σε Κινεζο-ευρωπαϊκούς λαμπάτους, όπως αυτοί που αναφέρθηκαν, να πας κατευθείαν σε Κινέζικο, που θα σου περισσέψουν και χρήματα για ίδια αποτελέσματα!
Μας το εξηγείς λίγο αυτό σε παρακαλώ?Το Μ, όπως λέμε measurements...
The output impedance varied widely, from an extraordinarily high 15 ohms with EL34s and 14 ohms with KT120s from the 16 ohm tap, both tubes in Ultralinear mode, to 2.4 ohms with EL34s and 2.15 ohms with KT120s, both tubes in Triode mode, from the 4 ohm tap. The output impedance from the 8 ohm tap was lowest with both tubes in Triode mode, at 4.6 ohms (EL34s) and 3.9 ohms (KT120s). Changing to Ultralinear mode raised these impedances to 7.9 and 7.4 ohms, respectively.
Ωραία επιλογή ηχείων!Sonus Faber 2.5 σε ~30τμ.
Καταρχάς δεν έκανα κάποια αναφορά σε εταιρίες.Καλημέρα ,δηλαδη αν παρει εναν primaluna η εναν line magnetic (το marketing εχει κανει καλη δουλεια για τα συγκεκριμενα ) πιστευεις οτι ανουσια διαφορα θα πάρει σε σχέση με εναν
http://www.affordablevalvecompany.com/products.htm
Θεωρώ πως τα δύο παραπάνω σχόλια, costas Ear 33 και δικό μου 34, σε καλύπτουν.Μας το εξηγείς λίγο αυτό σε παρακαλώ?
Επίσης: Sonus Faber 2.5 σε ~30τμ.
Πάρα πολύ καλά κ όμορφα ηχεία , γρήγορα να βρούνε τον οδηγό τους.Επίσης: Sonus Faber 2.5 σε ~30τμ
Ως κατοχος του Hegel h360 συμφωνω απολυτα με το πρωτο μερος της αποψης σου περι εξαιρετικου ντακ (ρηβιουερ το βρηκε ισοτιμο μια γνωστης φιρμας των 2500€ - μη σου πω πω πως ακουγεται συγκρινομενο με το TEAC 503 που εχω τωρα εδω!), αλλα θα διαφωνησω εντελως με οσα αναφερεις περι προβληματικου χωρου και χαμηλων. Οντας ...κατοχος τετοιου χωρου, βρηκα την υγεια μου κυριολεκτικα με τον συνδυασμο Hegel h360 - Sonus Faber Venere 3.0: κανενα ενοχλητικο εντονο μπουμαρισμα (που στο παρελθον εγινe αιτια να αλλαζω ηχεια και ενισχυτες ανα 6μηνο!), ακομη και σε μη επιτρεπομενες οικιακες εντασεις (ανω των 100db). Ενα μικρο που παρατηρειται στο βαθος του χωρου, προς τα πορτοπαραθυρα, αντιμετωπισθηκε ευκολα με το minidsp, αλλα και χωρις αυτο δεν ενοχλει (παντα σε πολυ μεγαλη ενταση - σε "φυσιολογικη" ουδεν)..............................................................
(αναφερομενος στον Hegel h360)
Πράγματι...περιλαμβάνει εξαιρετικό ενσωματωμένο DAC με αφιερωμένο τροφοδοτικό,feed forward τοπολογία ανάδρασης και με ευαίσθητα ηχεία θα λειτουργεί σε σημαντικό ποσοστό σε ζώνη τάξης Α...Προσοχή όμως εάν ο χώρος ακρόασης του υποψήφιου ιδιοκτήτη διακρίνεται από προβληματική συμπεριφορά στις κατώτατες οκτάβες...
Είναι ανώφελο ν'αντιτασσόμαστε σε ήδη προσληφθείσες ακροαματικές εμπειρίες,ιδίως άμα εκείνες είναι και απολαυστικές.Κατά συνέπεια,παρακάμπτοντας αιτιάσεις σχετικές με τις ακριβείς συνθήκες ακρόασης,μικρές μεταβολές στη χωροταξία δεδομένου συστήματος,ακουστικές ιδιότητες χώρου και τη σύνθεση στο αναπαραγόμενο πρόγραμμα,σημειώνεται ότι ακόμα και τα Venere 3.0 δεν διαθέτουν -εκ των προδιαγραφών τους- ωφέλιμη απόκριση στην πρώτη οκτάβα.Ως κατοχος του Hegel h360 συμφωνω απολυτα με το πρωτο μερος της αποψης σου περι εξαιρετικου ντακ (ρηβιουερ το βρηκε ισοτιμο μια γνωστης φιρμας των 2500€ - μη σου πω πω πως ακουγεται συγκρινομενο με το TEAC 503 που εχω τωρα εδω!), αλλα θα διαφωνησω εντελως με οσα αναφερεις περι προβληματικου χωρου και χαμηλων. Οντας ...κατοχος τετοιου χωρου, βρηκα την υγεια μου κυριολεκτικα με τον συνδυασμο Hegel h360 - Sonus Faber Venere 3.0: κανενα ενοχλητικο εντονο μπουμαρισμα (που στο παρελθον εγινe αιτια να αλλαζω ηχεια και ενισχυτες ανα 6μηνο!), ακομη και σε μη επιτρεπομενες οικιακες εντασεις (ανω των 100db). Ενα μικρο που παρατηρειται στο βαθος του χωρου, προς τα πορτοπαραθυρα, αντιμετωπισθηκε ευκολα με το minidsp, αλλα και χωρις αυτο δεν ενοχλει (παντα σε πολυ μεγαλη ενταση - σε "φυσιολογικη" ουδεν).
Και φυσικα επικροτω την αποψη του Κωσταear περι αναγκης μεγαλης και καθαρης ισχυος για τα venere 2,5 του φιλου: θελουν γκαζια καλα!
O devialet με το SAM "εξωθει" τα χαμηλά του venere 3.0 μέχρι 18hz από τα 40hz της σχεδίασης. Άρα έχουμε... βιασμό ή απλά η Sonus Faber-Castell απέφυγε για δικούς της λόγους το "χαμηλωμα"?
Εφόσον διατυπώνω κάποιες αδρές εκτιμήσεις ,δεν αναμένεται να κάτσω ο ίδιος να ΄΄σκάσω΄΄ ούτε για το μεν,ούτε για το δε...Χμ δεν θα το έλεγα.
Μια ορθή σχεδίαση τρύπας συντονισμού μας δίνει, περίπου, το παρακάτω αποτέλεσμα:
![]()
Συντονισμός δηλαδή σε ένα μόνο σημείο, 30 Hz στο παράδειγμα, λίγο κάτω από την απόκριση των μεγαφώνων, με την επόμενη στάθμη <<βρόμας>> του σωλήνα (240 Hz) τουλάχιστον 20 db κάτω από τη στάθμη.