Meridian MQA

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.547
Βρε φίλε, χιούμορ είναι το "θα σέβεσαι", βάιραλ στο φατσοβιβλιο! :p:D

Δεν είχα καμία διάθεση να σε προσβάλλω, παρεξηγησες! :o

Άλλωστε, δε σε χαρακτήρισα κάτι για να προσβληθείς, απλά αραδιασα τα δικά μου λάθη!:gotcha:

FB_IMG_1488198581883.jpg
FB_IMG_1488198573088.jpg

Last edited:

Reaction score
147

Άλλωστε, δε σε χαρακτήρισα κάτι για να προσβληθείς, απλά αραδιασα τα δικά μου λάθη!:gotcha:

View attachment 70834 View attachment 70835
Εντάξει, φέρε τότε να καπνίσουμε την πίπα της ειρήνης, κι ας μην καπνίζω ! :drinks:
Δεν είναι λάθος το ότι αγοράσαμε ή αγοράζουμε ακόμα δίσκους, άλλοι κάνουν μεγαλύτερα λάθη που ακούνε μόνο τα μηχανάκια και όχι τη μουσική !

Reaction score
147
Όντως! ;)
Τώρα όσον αφορά τα διάφορα φορμά της μουσικής, βρίσκομαι σε "σύγχυση", καθώς τα γουστάρω και τα θέλω όλα ! Καμιά 1700ριά cd's, 2 TB flac /high res files και πολύ πρόσφατα ο αθεόφοβος ξεκίνησα να αγοράζω και βινύλια από το μηδέν ! Τρικυμία εν φορμά το λένε χαχαχα :p

Reaction score
15.469

View attachment 70834 View attachment 70835
τότε να καπνίσουμε την πίπα της ειρήνης
εχω φτιαξει στερεο φονικο με 32,50 ευρω μεροκαμματο και οχι πρωτο χερι ... :help:
εχω φτασει μεχρι τριτο ... :imtheking:
"θα σεβεσαι" :o

ψυχραιμια τζαζεαρ και ο καλος γιατρος καλα θα καμει να παει να ξανοιξει καμμια αχτινογραφια στο "καλημερα" ...

υ.γ.
παω να δω πως θ' αλλαξω την υπογραφη μου σε "δικαιωμα στη κουζουλαδα μου "

υ.γ. (δις)
εχω παει σε σπιτι αγνωστου για μεταφορα ντουλαπας - χαρη σε γειτονα- νοικαρη- αγνωστο ουσιαστικα,οποτε βλεπω κατι στερεα (ειχε ενα magnum ia κατι και τα ζαναντου ) και τσι παρατησαμε ολους συξυλους και κατσαμε και εκουβεντιαζαμε για τα κασσετοφωνα ...
λεω λοιπον -επαε που ειμαστε αγνωστοι - να μη ξεχνουμε τη κοινη τρελλα που μας ενωνει και μετα ας βγαλωμε και τα μαθια μας (με τη καλη εννοια) ...
:drinks:
[DOUBLEPOST=1488212310][/DOUBLEPOST]
3-4 από τα παλιά αλλα δεν υπάρχει κασετόφωνο, έχεις μερικές να δώσεις ;
πουλανε κατι τσι πλακας με 5η'3 ευρω καπου κοντα....βινταζ θα νε μαλλον ...

Reaction score
15.469
Νιού ολντ στοκ! :gotcha:
στο μεταξυ ολοι οι κασσετοφωναδες εχουμε (ναι ! ακομα κι εγω !) καλες κασσετες και κανουμε καμμια εγγραφη (για τσι γκομενες --να θυμηθουμε τα νιατα μας-....) ετσι να δουμε οτι δουλευει το πραμα ... σιγα μην αγορασω κασσετα ν' αποθηκεψω μουσικη ...
κατα τ' αλλα ... εγω .... εξελαμπικαρα !:smg:

Reaction score
147
Σημασία έχει ανεξάρτητα από τα φορμά που επιλέγει κάποιος για τις ακροάσεις του να γουστάρει και κυρίως να περνάει καλά. Τώρα, αν αυτό θα συμβεί μέσα από MQA ή κασέτα, δεν έχει καμία απολύτως σημασία.
Αλίμονο αν ο υπέροχος κόσμος της μουσικής γίνει ψυχαναγκαστικός και αντί να μας ταξιδεύει, μας δημιουργεί άγχος (παίζει καλά το μηχανάκι μου κύριε ; :p ) και στεναχώριες (που πήγε το χαμηλό Μάκη ; :D ).

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.560
Πστ! Έχω ριπάρει 78άργια με φορητό πικάπι σε κασέτα και μετά από καμνιά 20ργιά χρόνια την κασέτα στο κομπγιούτερ με Cooledit, όπου "γύρισα" και το ένα κανάλι γιατί η κεφαλή στο πικάπ τότενες ήταν συνδεμένη ανάποδα. Θα σέβεστε!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.547
Έχω κάτι κασσέτες του Αγκόπ! Cόγια θα στις δώσω να μου τις κάνεις χάι ρεζ οντιο, μίνιμουμ 24/192! :p

Last edited:

Reaction score
874
Εκεί θα πάμε όλοι.

Με 20€ το μήνα, δηλαδή όσο κοστίζει το να αγοράζεις ένα μόνο δίσκο το μήνα, έχεις πρόσβαση σε άπειρη δισκοθήκη, από οποιαδήποτε συσκευή και σε οποιοδήποτε χώρο βρίσκεσαι.

Η εποχή της συλλογής δίσκων μουσικής, ανήκει τεχνολογικά στην εποχή των παγετώνων. ;)

Η υπάρχουσα ποικιλία μαγαζιών πώλησης δίσκων μουσικής, έχει μπροστά της ένα μέλλον αντίστοιχο των πεταλωτών αλόγων. :D

- το 20άρικο θα έλεγα πως δεν αρκεί, προσωπικά έχω περάσει σε επόμενο στάδιο μύησης όχι μόνο αγοράζοντας βινύλια αλλά και ανταλλάσσοντας τα ελληνικά, φθαρμένα και ρεϊσους που υπάρχουν στη δισκοθήκη με αυθεντικές κόπιες πρώτης κοπής επιπέδου Μ/ΝΜ.. το μπάτζετ για μουσική μοιράζεται 1/3 σε δισκάκια και 2/3 σε live, μέγαρα, τζαζκλάμπια κλπ.. μουσική δεν υπάρχει χωρίς την επαφή με το ζωντανό.. και γουστάρω.. 8-)

- είμαι μαμούθ.. εποχή των παγετώνων και πιο πίσω.. μια χαρά.. υπάρχει το (καλό) ψηφιακό εννοείται στο σύστημα για τις χαλαρές ακροάσεις και αυτά που δεν υπάρχουν σε βινύλιο, αλλά για σοβαρές καταστάσεις μόνο μαύροι δίσκοι.. μαμούθ και γουστάρω.. :rolleyes:

- έχω γνωστούς και κολλητούς με πεταλωτήρια αλόγων(δισκάδικα), η δουλειά ακόμα και εν μέσω κρίσης πάει σφαίρα, ο ένας σύντομα μετακομίζει σε μεγαλύτερο χώρο γιατί τα μαμούθ αυξάνονται και ζητάνε τροφή (προς μεγάλη απογοήτευση των γραφικών τύπων που έγιναν ειδήμονες και ένθερμοι υπερασπιστές του ψηφιακού με τα τζάμπα κατεβαστά!!) στα πεταλωτήρια αλόγων.. και γουστάρω.. :geek:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
88.931
και 2/3 σε live, μέγαρα, τζαζκλάμπια κλπ.. μουσική δεν υπάρχει χωρίς την επαφή με το ζωντανό.. και γουστάρω.. 8-)
:thumbsup:
ψηφιακού με τα τζάμπα κατεβαστά!!
Δεν γνωριζω για "τζάμπα κατεβαστά"...στείλε πμ :D (εκτος κι αν εννοεις mp3)
Ολα τα καλα HiRes ψηφιακά κοστίζουν, απο 12-20 euro.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.547
Υπάρχουν πολλές κατηγορίες ανθρώπων, και πολλά διαφορετικά χόμπι.

Οι συλλέκτες δίσκων φωνογράφου, έχουν αυτό το χόμπι της συλλογής, το οποίο είναι άριστο χόμπι, όπως αυτό της συλλογής γραμματόσημων ή κερμάτων και χαρτονομισμάτων, ακόμα και χαρτοπετσετών.

Όμορφα χόμπι, σαφώς.

Ο σύγχρονος μουσικόφιλος αγοραστής υψηλής ποιότητας ηχογραφήσεων, προφανώς αγοράζει μέσω ίντερνετ τα γνωστά αρχεία υψηλής δειγματοληψίας, τα οποία κοστίζουν πάνω κάτω όσο ένας δίσκος CD. Βεβαίως, για να ακούσεις τα πλεονεκτήματα τέτοιων ηχογραφήσεων, χρειάζεται να διαθέτεις εξαιρετικό ηχοσύστημα-χώρο, πραγματικά υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής, σύγχρονων δυνατοτήτων.

Και ο απλός μουσικόφιλος, που δε καίγεται πια να έχει την υψηλότερη δυνατή ποιότητα ηχογράφησης του πλανήτη, αρκείται στο να ακούει όλες τις μουσικές του από κάποιον ιντερνετικό πάροχο σε επίπεδο ποιότητας ας πούμε CD. Επίσης δε καίγεται πια να έχει το υψηλότερης δυνατής πιστότητας ηχοσύστημα-χώρο, καθώς ένα προσεγμένο σύγχρονο σεταπ υψηλής πιστότητας σε λογικό κόστος τον καλύπτει.

Κι υπάρχουν κι οι μηχανακηδες, που αγοράζουν μηχανήματα για να παίζουν μαζί τους, είναι συλλέκτες μηχανών. Άλλη κατηγορία. Μπορεί να έχουν φοβερές μηχανές στο σπίτι, σε εντελώς ακατάλληλο ηχητικά χώρο, και χωρίς καμία δισκοθήκη. Δεν είναι μουσικόφιλοι κατά βάση.

Reaction score
777
Υπάρχουν πολλές κατηγορίες ανθρώπων, και πολλά διαφορετικά χόμπι.

Οι συλλέκτες δίσκων φωνογράφου, έχουν αυτό το χόμπι της συλλογής, το οποίο είναι άριστο χόμπι, όπως αυτό της συλλογής γραμματόσημων ή κερμάτων και χαρτονομισμάτων, ακόμα και χαρτοπετσετών.

Όμορφα χόμπι, σαφώς.

Ο σύγχρονος μουσικόφιλος αγοραστής υψηλής ποιότητας ηχογραφήσεων, προφανώς αγοράζει μέσω ίντερνετ τα γνωστά αρχεία υψηλής δειγματοληψίας, τα οποία κοστίζουν πάνω κάτω όσο ένας δίσκος CD. Βεβαίως, για να ακούσεις τα πλεονεκτήματα τέτοιων ηχογραφήσεων, χρειάζεται να διαθέτεις εξαιρετικό ηχοσύστημα-χώρο, πραγματικά υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής, σύγχρονων δυνατοτήτων.

Και ο απλός μουσικόφιλος, που δε καίγεται πια να έχει την υψηλότερη δυνατή ποιότητα ηχογράφησης του πλανήτη, αρκείται στο να ακούει όλες τις μουσικές του από κάποιον ιντερνετικό πάροχο σε επίπεδο ποιότητας ας πούμε CD. Επίσης δε καίγεται πια να έχει το υψηλότερης δυνατής πιστότητας ηχοσύστημα-χώρο, καθώς ένα προσεγμένο σύγχρονο σεταπ υψηλής πιστότητας σε λογικό κόστος τον καλύπτει.

Κι υπάρχουν κι οι μηχανακηδες, που αγοράζουν μηχανήματα για να παίζουν μαζί τους, είναι συλλέκτες μηχανών. Άλλη κατηγορία. Μπορεί να έχουν φοβερές μηχανές στο σπίτι, σε εντελώς ακατάλληλο ηχητικά χώρο, και χωρίς καμία δισκοθήκη. Δεν είναι μουσικόφιλοι κατά βάση.
Έχω την εντύπωση οτι ο ίδιος άνθρωπος που τα ακουμπάει για μία μουσική παράσταση είναι ο ίδιος που αγόραζε βινύλια, ο ίδιος που αγόραζε cd και ο ίδιος που αγόραζε* hi-res. Ο ίδιος θα πάρει και συνδρομή στο TIDAL ή σε όποιο άλλο.

Στην αντίπερα όχθη ο ίδιος που δέν πληρώνει για μουσική παράσταση, που θεωρεί σπατάλη την αγορά δίσκου και cd, γέμισε μετά με κατεβασμένα mp3 - flac θα είναι και ο ίδιος που σήμερα δέν θα βάλει τιντάλ γιατί τσιγκουνεύεται το δεκάρικο.

Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι.

Αν όχι η πλειοψηφία.

Αλήθεια απο εδώ πόσοι πληρώνουμε συνδρομή streaming σε κάποιο απο τα γνωστά?

* Προσωπικά κανέναν δέν ξέρω να αγόρασε hi-res αρχεία πλήν ομαδικών αγορών.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
88.931
Προσωπικά κανέναν δέν ξέρω να αγόρασε hi-res
Παρών

Αλήθεια απο εδώ πόσοι πληρώνουμε συνδρομή streaming σε κάποιο απο τα γνωστά?
H Vodafone μου πληρωνει το Napster. Αν δεν βαλουν MQA στο Napster μέσα στην άνοιξη όπως εξήγγειλαν, το κόβω και βάζω Tidal. Θα βαλω και Berliner Philharmoniker Live streaming (μόλις ερθει ο προβολέας).
Ειναι και άλλοι που έχουν Tidal και Spotify premium στο φορουμ.
Δεν εχεις καλή εκτίμηση, πολλοι εχουν συνδρομές απο δω και απο κει.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.344
Members
38.447
Νεότερο μέλος
GeorgieK