Technics SL-1200G εναντίον Continuum Caliburn - SAT Arm

Reaction score
877
Σύμφωνα με το παραπάνω βίντεο της "ανάλυσης" που έκανε ο μπομπ ο μάστορας, μάλλον αντεστραμμένα λέει ότι έχει τα ονόματα στα αρχεία, οπότε μάλλον το τεκνικς σου άρεσε λίγο παραπάνω, και φυσικά δεν έχει καμία σημασία ποιο σου άρεσε λίγο παραπάνω. 8-)

Προσωπικά εντυπωσιάζομαι που ακούς διαφορά! :o

Το ότι τα αρχεία παρουσιάζουν διαφορετικό συνολικό χρόνο, είναι το πιο χειροπιαστό στοιχείο, όπερ σημαίνει ότι κάποιο πικάπ γυρνούσε πιο γρήγορα το δίσκο, και κάποιο πιο αργά, ή ένα πικάπ το έπαιζε σωστά και το άλλο βιαζόταν ή καθυστερούσε. Δεδομένου ότι το τεκνικς διαθέτει στροβοσκόπιο πάνω στο πλατό για τον έλεγχο της ταχύτητας, το οποίο ακόμα και ο Μιχάλης αποκλείεται να μη το έστησε σωστά καθώς υπάρχει δυνατότητα μικρομετρικης ρύθμισης της ταχύτητας, έχω την υπόνοια ότι το ακριβό πικάπ έκανε λίγο λάθος στο χρόνο, πράγμα βεβαίως που αδυνατεί οποιοσδήποτε να το καταλάβει με το αφτί.

Προσωπικά, από τα εξαιρετικά στερεοφωνικά ηχεία του κινητού μου, ίδια τα ακούω.:p
αν άκουγες προσεκτικά τα αρχεία θα διαπίστωνες ότι το μεγαλύτερο σε μήκος έχει νωρίτερα το σημείο έναρξης της ηχογράφησης.. άκουσέ τα λοιπόν στο χίφι σοβαρά να μας πεις τη γνώμη σου κι εσύ και οι υπόλοιποι φίλοι.. εγώ την είπα την δική μου..
[DOUBLEPOST=1488877688][/DOUBLEPOST]
Μεγάλες προσδοκίες έχετε από τα ADC του κ@λου :fuckyou:
του κ@λου ή του ξεκ@λου και τα δυο γράφτηκαν με το ίδιο.. τα άκουσες?? για πες..

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.345
Μάλλον δεν είδες το παραπάνω βίντεο.

Από τον wave editor φαίνεται ότι στην αρχή είναι συγχρονισμένα και στο τέλος έχουν χρονική απόσταση.

Τες πα, αδιαφορώ.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.927
Εγω παλι εχω κολλήσει με την μεθοδολογία της δοκιμής.

Για το καλο της συζήτησης ας υποθέσουμε πως δεν πρόκειται για recordings αλλα για ripping. Και το λεω αυτο διότι αν πρόκειται για recordings θα ειναι κωμική η όλη ιστορία. Για μπάτσες. Για μπουνιές. Για κλωτσιές.

Παμε παρακάτω.
Έχουμε λοιπον να συγκρίνουμε δυο vinyl rips απο διαφορετικά πικαπ. Μάλιστα.

Ας υποθέσουμε πως είχαμε να συγκρίνουμε την ποιότητα εικόνας δυο τηλεοράσεων, κοιτώντας την εικόνα αυτη μέσω της δικής μας τηλεόρασης. Προφανως αν η τηλεόραση μας με την οποία κρίνουμε για να βρούμε τον νικητή ειναι μια μικρη ασπρόμαυρη δεν βγαίνει συμπέρασμα. Αν ειναι έγχρωμη αλλα όχι hd παλι δεν βγαίνει συμπέρασμα. Και ούτω καθεξής.

Θα ισχυριστώ λοιπον πως (προφανως παλι) για να βγει κάποιο συμπέρασμα η δική μας τηλεόραση πρέπει να ειναι "καλύτερη" και απο τις δυο συγκρινόμενες. Αν δεν ισχύει αυτο, η ανεπάρκεια της δικής μας τηλεόρασης μπορει να οδηγούσε σε αντίστροφο συμπέρασμα. Διότι πχ μην μπορώντας να αποδώσει την καλύτερη εικόνα θα μπορούσε να παραμόρφωνε στο πιο απαιτητικό σήμα. Σωστα;

Πως λοιπον ενας θιασώτης της υπεροχής του αναλογικού ήχου ο κ. Analog planet μας ζητάει να κρίνουμε ενα κορυφαίο πικαπ (σε συγκριση με ενα Technics) , χρησιμοποιώντας ψηφιακά αρχεία; δεν σκοτώνει το ήχο η ψηφιακίλα; δεν ισοπεδώνει τις διαφορές; μπορει το ποταπό μου ντακ να αποδώσει το μεγαλείο του πικαπ των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ; μηπως επειδή δεν μπορει, μου δημιουργήσει την αντίθετη εντύπωση, δηλαδη το πιο φτηνιάρικο πικαπ μηπως ακουστεί καλυτερα μεσα απο τα καταραμένα ψηφιακά;

Δεν ειναι ολα αυτα αντίθετα με το βασικό επιχείρημα των βινυλιόφιλων, οτι δηλαδη ο ψηφιακός ηχος ειναι χαμηλότερης ποιοτητας;;;;:dance:

Πως μας ζητάει να κρίνουμε την εικόνα μιας 4Κ OLED (το κορυφαίο πικαπ) κοιτώντας μέσω της ασπρόμαυρης που έχουμε (ενα dac των 500-2000€);

Και ολα αυτα χωρίς να μας εχει πει τίποτα για το ripping που εκανε, με ποιο A to D converter βρε αδερφέ. Έτσι χύμα;;;;

Το όλο ζήτημα απλως αποδεικνύει την μεθοδολογική του ανεπάρκεια. Ανεξαρτήτως συμπερασμάτων για το ποιο πικαπ ειναι καλύτερο ή αν υπάρχουν ακουστές διαφορές.

Ο άνθρωπος δεν κανει. Απλως παραπληροφορεί τους αναγνώστες του.:gotcha:

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.345
Έλα ρε, στο TAS ήταν ο Μιχάλης, μην είσαι αυστηρός μαζί του..

Reaction score
330
Θα ισχυριστώ λοιπον πως (προφανως παλι) για να βγει κάποιο συμπέρασμα η δική μας τηλεόραση πρέπει να ειναι "καλύτερη" και απο τις δυο συγκρινόμενες. Αν δεν ισχύει αυτο, η ανεπάρκεια της δικής μας τηλεόρασης μπορει να οδηγούσε σε αντίστροφο συμπέρασμα.
Ακριβώς έτσι . Σε μία αξιόπιστη μέτρηση - σύγκριση θα πρέπει το σύστημα μεταφοράς - μέτρησης - σύγκρισης να είναι μεγαλύτερης ακρίβειας - ποιότητας και οπωσδήποτε υψηλότερων προδιαγραφών . Αλλιώς η μέτρηση - σύγκριση περιορίζεται σε προκαθορισμένο επίπεδο και προφανώς ακούς το ίδιο . Είναι σαν να συγκρίνης δύο τάσεις πχ 12,64 και 12,61 Volt με βολτόμετρο ακρίβειας ενός δεκαδικού που και τις δύο θα τις δείξει 12,6 Volt ( η πρώτη όμως είναι μεγαλύτερη ...... )

Reaction score
29.654
Εγώ αυτό που διέκρινα σε κάποιο σημείο του κομματιού ήταν σχετικά έντονο flutter ,τρεμούλιασμα του πιάνου και δεν ξέρω εγώ ποιανού άλλου όργανου , όταν έπειζε το ακριβό πικ απ. Αυτά στο ποστ με τον wave editor.

Reaction score
777
Είμαι ο μόνος που απο αυτό το τέστ βγάζω το συμπέρασμα οτι "κοίταξε να δείς η τέκνικς με μόλις 2000 ευρώ έφτιαξε ένα απο τα καλύτερα πικάπ στον κόσμο"? Και το ακούω και απο το στόμα του κλασικού τύπου που αγαπάει τον βαρύ αναλογικό ήχο?

Είναι φανερό οτι το βινύλιο πλέον αποκτά οπαδούς. Καθημερινά βλέπω στο facebook πικάπ μικρά, μεγάλα, με bluetooth, ασύρματα. Καινούργια πικάπ.

Το ψηφιακό φορμά φυσικά είναι πανταχού παρόν είτε σε φθηνό είτε σε ακριβό επίπεδο. Όμως δέν δίνει χρήμα στην audio αγορά. Διάφορα φορμά όπως το DSD και το MQA απλά ξαναζεσταίνουν τη σούπα για τους 5-6 χαιεντάδες που θα αγοράσουν ντάκ για να ακούσουν (πάλι) τη δισκογραφία των beatles και των doors.

Είναι επίσης σίγουρο οτι εξαιτίας του μεγέθους της η τέκνικς έχει πολλαπλάσια επίδραση στο stereophile απο όποια μικρο χαιεντο βιοτεχνία που στην έκθεση του Μονάχου στέλνει τα δύο άτομα που έχει ως προσωπικό για να γεμίσει ένα μικρό δωμάτιο.

Με λίγα λόγια πιο πολύ παιχνίδι μάρκετινγκ μεταξύ τέκνικς - φρέμερ μου φαίνεται παρά για κάτι σοβαρό το οποίο έχει κάποια επιστημονική ή τεχνική εξήγηση...

Reaction score
877
Είμαι ο μόνος που απο αυτό το τέστ βγάζω το συμπέρασμα οτι "κοίταξε να δείς η τέκνικς με μόλις 2000 ευρώ έφτιαξε ένα απο τα καλύτερα πικάπ στον κόσμο"? Και το ακούω και απο το στόμα του κλασικού τύπου που αγαπάει τον βαρύ αναλογικό ήχο?
βαρύ αναλογικό ήχο?? και αυτό το παρακάτω πικάπιο δεν παίζει βαρύ αναλογικό ήχο?? και ποιανού είναι αυτό το πικάπιο παλιοψηφιοφρίκουλα!! 8-):p:D

*** και θα το (ξαν)ακούσω και την Πέμπτη το πικάπιο.. :D

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.927
Με λίγα λόγια πιο πολύ παιχνίδι μάρκετινγκ μεταξύ τέκνικς - φρέμερ μου φαίνεται παρά για κάτι σοβαρό το οποίο έχει κάποια επιστημονική ή τεχνική εξήγηση..
Πέφτω από τα σύννεφα :D

Reaction score
2.248
To τέκνικς έρχεται πακέτο με την Lyra Etna των 7000+ dollars της δοκιμής ή χωρίς ?
Τι διαφορά περιμένεις να ακούσεις από πλατό σε πλατό και από βραχίονα σε βραχίονα?

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Με λίγα λόγια πιο πολύ παιχνίδι μάρκετινγκ μεταξύ τέκνικς - φρέμερ μου φαίνεται παρά για κάτι σοβαρό το οποίο έχει κάποια επιστημονική ή τεχνική εξήγηση...
Παιχνιδια μαρκετινγκ παιζονται μεταξυ πολλων και πολλων για πολλες δεκαετιες τωρα :)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.345
Είμαι ο μόνος που απο αυτό το τέστ βγάζω το συμπέρασμα οτι "κοίταξε να δείς η τέκνικς με μόλις 2000 ευρώ έφτιαξε ένα απο τα καλύτερα πικάπ στον κόσμο"?
Όχι βέβαια! ;)

Ήμουν απολύτως σαφής ότι αυτό αποτέλεσε πραγματικά unexpected επιτυχία για τον Μιχάλη:

Πάντως IMHO αυτή η κίνηση του Μιχάλη, δείχνει ότι το 1200 αρκεί.

Κι αυτό είναι μεγάλη του επιτυχία.;)
Προφανώς δεν ήταν στις προθέσεις του Μιχάλη, αλλά ανέδειξε με απόλυτη σαφήνεια ότι ένα 1200 είναι αρκετό για τους δίσκους βινυλίου σου, τα υπόλοιπα είναι απλώς φύκια! ;)

Και μην ακούσω για τις τεράστιες διαφορές του νέου 1200 με το παλιό, γιατί θα με πιάσουν τα γέλια! :p:D

Άλλωστε στο βίντεο της "ανάλυσης" του μπομπ του μάστορα, ο ίδιος παραδέχεται ότι δεν άκουσε διαφορές (όπως και πολλοί άλλοι γνωστοί) και εξατμίζει (και δικαίως) τις διαφορές του νέου 1200 με το παλιό, ιδίως στο βραχίονα (έλα μωρέ, ο ίδιος είναι απλά από άλλο τσίγκο τον φτιάξανε).:p

Η δε σύγκριση με τον βραχίονα του ακριβού πικάπ του Μιχάλη, έχει ακόμα περισσότερο γέλιο, όπως και τα (προφανώς πιο ακριβά λιτζ) καλώδια του ακριβού βραχίονα (που είναι και μηχανολογικό αριστούργημα κατασκευαστικά) σε σχέση με τα απλά καλώδια της τεκνικς και τον ταπεινό της βραχίονα που στήνεται σε ντε τε.:D:p

Ναι φίλε μου, ο Μιχαλάκης, χωρίς να το θέλει, απέδειξε ότι το 1200 αρκεί. 8-)

Τα ρέστα, φύκια.:fuckyou:
To τέκνικς έρχεται πακέτο με την Lyra Etna των 7000+ dollars της δοκιμής ή χωρίς ?
Μένει λοιπόν να ανεβάσει κάποιος ανάλογος "Μιχάλης" δύο ριπαρισμενα αρχεία από κεφαλή των 7.000 αμέρικαν νταλαρς και μία φτηνή, να πέσει κι αυτό το "κάστρο".;)

(Δεν υπονοώ ότι όλες οι φτηνές είναι τέλειες, ούτε ότι δεν έχουν μεταξύ τους ακροάσιμες διαφορές, αλλά είμαι βέβαιος ότι υπάρχει πολύ οικονομική επιλογή σε κεφαλή που αδυνατεί οποιοσδήποτε να τη διακρίνει από την πανάκριβη, εφόσον στηθεί και οδηγηθεί σωστά, by the book - και κατ'εμέ να ισοσταθμιστούν κιόλας :p)

Last edited:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.991
Το 50% (μη πω και παραπάνω) απο την τιμή λιανικής σε αυτές τις χαϊεντοεταιρίες είναι για το πρεστίζ. Πληρώνεις το πρεστίζ της στον χώρο.
Αυτό πιστεύω εγώ.
[DOUBLEPOST=1488895618][/DOUBLEPOST]
Είμαι ο μόνος που απο αυτό το τέστ βγάζω το συμπέρασμα οτι "κοίταξε να δείς η τέκνικς με μόλις 2000 ευρώ έφτιαξε ένα απο τα καλύτερα πικάπ στον κόσμο"?
Όχι.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.956
Members
38.523
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988