Αναζήτηση καινούργιων ηχείων

Status
Not open for further replies.
Reaction score
1.137
Μου κανε αισθηση... Αλλα ο χωρος οι βάσεις δεν ηταν ιδανικα στημενα... Γι αυτο επιφυλασομαι. Δεν μπορω οτι δεν μ αρεσε... Με μπερδεψε ειναι η σωστη λεξη. Ηταν περιορισμενο στην καθετη εικονα...η ενταση ειναι ενα θεμα κτλ
Καθετη εικόνα εννοείς οτι δεν "εβλεπες" τους οργανοπαικτες τοποθετημενους σε βαθος; εχεις ξανακουσει τη συγκεκριμενη ηχογραφηση σε αλλο δωματιο συστημα και τοτε ειχε βαθος ; διευκρινησε πλιζ διοτι εχω ακουσει οτι η ελλειψη βαθους σκηνης ειναι εγγενες χαρακτηριστικο των ενεργων. Η ειναι Ράδιο αρβυλα;:)

Reaction score
660
Η πλάκα σε όλη την υπόθεση δεν έχει όρια.... καλά πιστεύετε αλήθεια ότι με ένα σετ ενεργά που κάνουν 3 χιλιάρικα θα πάρετε υπερ-ηχεία ή ότι θα κάνετε την αγορά του αιώνα? Έχετε υπόψιν σας ότι αγοράζετε μεγάφωνα που όλα μαζί κάνουν ένα 500αρικο και πολλά λέω...άντε μη τρελαθούμε κιόλας όταν ένα σοβαρό τουίτερ κάνει τουλάχιστον ένα 500αρικο σκέτο
Μόνιτορ ηχεία είναι δεν είναι προσομοίωση του μεγάρου μουσικής έλεος

Reaction score
518
Ακριβως φιλε μου... Οποτε ολα αυτα ειναι σχετικα. Ναι το πιανο το ακους ωραιο τελειο... Ακους κιθαρα λες και ειναι κοντα μου αλλα δεν ειναι τοσο απλα.

Απλα ξεμπερδευεις να ματσαρεις ενισχυτες κτλ. Οι χροιες ειναι τελειες. Εχεις κ καλες εντασεις δλδ καλη οδηγηση..... Αλλα δεν ειναι οπως λενε καποιοι πανε παρτο. Οποιος θελει ειμαι προθυμος για ακροαση κ συγκριση.. Να παμε να τα ακουσουμε παρεα.
Ιδου η ροδος!

Reaction score
2.566
...διευκρινησε πλιζ διοτι εχω ακουσει οτι η ελλειψη βαθους σκηνης ειναι εγγενες χαρακτηριστικο των ενεργων.
...άντε μη τρελαθούμε κιόλας όταν ένα σοβαρό τουίτερ κάνει τουλάχιστον ένα 500αρικο σκέτο
Παιδια μη τις πετατε ετσι ολοι μαζι, ενας ενας.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.178
Να παμε να τα ακουσουμε παρεα.
Ιδου η ροδος!
Σωστά. Η Ρόδος και το πήδημα.
Και στο πήδημα πάντως, η παρέα έχει αξία ανεκτίμητη. ;)

εγγενες χαρακτηριστικο των ενεργων
Το μόνο εγγενές χαρακτηριστικό των ενεργών ηχείων, είναι η σοβαρή οδήγηση του κάθε μεγαφώνου από διαφορετικό ενισχυτή. :)

Τα υπόλοιπα είναι εγγενείς αδυναμίες σκέψεις αθώων χαϊεντάδων. ;)

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.008
Αυτό το DIRAC, γιατί να το αγοράσει κάποιος; Δεν γίνεται να έρθει ένας ειδικός, να μετρήσει, να κάνει την χωροθέτηση κ.λ.π room tratment μία και καλή; Και αφού η θέση μετά μένει σταθερή τι χρειάζεται περαιτέρω το dirac;
Δώσε ψάρια σε κάποιον και τον χόρτασες μια φορά.Μάθε τον να ψαρεύει ο ίδιος και τον χόρτασες για πάντα...:D
διευκρινησε πλιζ διοτι εχω ακουσει οτι η ελλειψη βαθους σκηνης ειναι εγγενες χαρακτηριστικο των ενεργων. Η ειναι Ράδιο αρβυλα;:)
Ο υποφαινόμενος πάλι έχει ακούσει ότι η έλλειψη βάθους τσέπης είναι εγγενές χαρακτηριστικό των...ανέργων.
Αγαπητε Bhutia εκανα την ασκηση για τον τωρινο μου χωρο ακροασης (4,8 χ 3,85 χ 2,65). Αν μου επιτρεψει ο φιλος που ανοιξε το νημα, να το καταχραστω...
Αν ερμηνευω ορθα, τρεις ειναι οι κυριες συχνότητες που θα χρειαστει να τιθασσευσω για να βελτιωθει η ακουστικη επίδοση του χωρου:
71hz, 89hz, 129hz. Ειναι τα βασικα αξονικα μήκη κυματος,σωστα; η αλλιως κυριες αρμονικες;
Τι πρεπει να κανω στο επόμενο βημα επέμβασης στο χωρο αυτο; κουρτινες χαλι εχει. Για ενεργα σκεφτομαι για μουσικη με δυναμικα μεχρι τα 15κευρω οπως ειχα αναφέρει παλιοτερα. Ευχαριστώ :)
Παρατηρώ ότι αναφέρεις αρμονικές και παραλείπεις τις θεμελιώδεις συχνότητες των αξονικών ρυθμών σε ύψη 35,73 - 44,55 & 64,72 Hz αντίστοιχα.Αυτές είναι οι κύριες προς έλεγχο.
Πρώτο μέλημα θα ήταν τοποθέτηση των ηχείων σε τέτοιες αποστάσεις από τα όρια του δωματίου κατά τρόπον ώστε κάποιες ακυρώσεις που αναπόφευκτα θα προέκυπταν να συνέπιπταν με το ύψος θεμελιωδών ρυθμών.
Επόμενο στάδιο μετρήσεις που θα φανέρωναν επακριβώς την κατανομή για την περίσσεια ενέργεια στη ζώνη των χαμηλών.Τότε θα μπορούσες να συνδυάσειις -με τη συνδρομή ειδικού- κάποιες από τις καθιερωμένες λύσεις που προσφέρει η αγορά πάνω στη διαχείριση της περιττής ενέργειας.
http://www.avsite.gr/forum/threads/Ανατομία-Ακουστικής-Χώρων-remastered.79626/page-3#post-1069458
Ενθαρρυντικό στοιχείο ότι ο συνδυασμός διαστάσεων εμπίπτει εντός της ζώνης Bolt.
upload_2017-4-5_23-30-46.png

Αναπόφευκτα λιγότερο ενθαρρυντικές οι τιμές για την κρίσιμη απόσταση (όπου κυριαρχεί χονδρικά ο άμεσος ήχος από τα ηχεία) στα μόλις 0,51 μέτρα και για τη συχνότητα Schroeder σε ύψος 221 Hz.
View attachment 72717 View attachment 72717

Additional data about the room:
Schroederfrequency: 95 Hz
Critical distance: 1.19 m
...
Στοιχεία που μου αρέσουν πολύ στα δικά σου αποτελέσματα είναι οι τιμές για την κρίσιμη απόσταση και ιδίως την συχνότητα Schroeder που βρίσκεται κάτω από το όριο των 100 Hz.

Το τελευταίο σημαίνει ότι γλιτώνει ο χώρος σου θεωρητικώς από έντονα διακριτές συνιστώσες συντονισμού στη ζώνη των αρμονικών συνιστωσών που αντιστοιχούν στις κατώτερες θεμελιώδεις νότες του μπάσου.Παρέχεται επίσης η ευχέρεια να κροσάρεις ζεύγος κύριων ηχείων με υποβαθύφωνα κοντά στη συχνότητα Schroeder εφαρμόζοντας πλέον επιλεκτικά ως προς τα sub γνωστές μεθόδους τοποθέτησης/ισοστάθμισης για την ομαλοποίηση απόκρισης στις κατώτατες οκτάβες και αφήνοντας -εφόσον οι πιουρίστικες καταβολές σε απέτρεπαν για περαιτέρω ισοστάθμιση- τα κύρια ηχεία να διαχειριστούν τις ανώτερες οκτάβες με μια βελτιστοποιημένη ειδικά ως προς εκείνες τοποθέτηση...

Last edited:

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Τόσος κόπος δάκρυα και αίμα για τα αυτοενισχυομενα ηχεία και πελάτης δεν βρέθηκε ακόμη.
Τελικά το πολύ το κύριε ελέησον το φοβαται και ο παππάς ???
Και εν τέλει, πόσοι από τους φανατικούς οπαδούς έχουν τέτοιο σύστημα στημένο ???

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.178
Πρώτο μέλημα θα ήταν τοποθέτηση των ηχείων σε τέτοιες αποστάσεις από τα όρια του δωματίου κατά τρόπον ώστε κάποιες ακυρώσεις που αναπόφευκτα θα προέκυπταν να συνέπιπταν με το ύψος θεμελιωδών ρυθμών.
Είναι η δεύτερη φορά που σε βλέπω να γράφεις αυτό το πράγμα, οπότε για δεύτερη φορά θαυμάζω τον συνδυαστικό ειρμό σου, και πιθανα αντιθέτως με το αναμενόμενο, ο θαυμασμός βαίνει αυξανόμενος. ;)

Το γνήσιο ερώτημα που έχω, είναι αν υπάρχει κάποια αυτοματοποιημένη τρόπον τινά φόρμουλα υπολογισμού αποστάσεων τοποθέτησης, εισάγοντας ως αρχικό δεδομένο μόνο την επιθυμητή (προς ακύρωση) συχνότητα. :)

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Πεταγομαι αξαφνα αναμεσα σας, για να πω οτι αν θυμαμαι καλα, χωριζεις το δωματιο σε τριτα. Στο 1/3 τα ηχεια, στα 2/3 η θεση ακροασης.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.178
Άλλο λέμε. Ξέρω τη "γενική συνταγή" που λέει ότι η ακύρωση έρχεται στο 1/4 του μήκους κύματος από τον τοίχο. Αλλά ο συνδυασμός 2 ή 3 τοίχων, που μπορεί να δώσει μία σημαντική ακύρωση (τοποθέτηση σε γωνία) δε ξέρω πως υπολογίζεται. ;)

Αντιθέτως, βάζοντας τις 3 τιμές αποστάσεων, υπάρχουν έτοιμα καλκουλειτορς που σου βγάζουν το σχεδιάγραμμα ακυρώσεων, οπότε βλέπεις τις συχνότητες που σε χαιρετούν. Το ανάποδο, δε το έχω βρει κάπου..

Last edited:

Reaction score
2.566
330ευρω της ψιλοανθρωπιάς...εσύ ασχολήσου με μεγάφωνα του 2ευρου
Τι τα θες, ετσι ειμαι εγω, μια ζωη μεγαφωνα του 2ευρου...και πολλα λες μη σου πω. Σκεψου ειχα 3δρομο ηχειο με 5 μοναδες που κοστιζε 9.90€ ! Γι αυτο εχω απωθημενα, μη μου δινεις σημασια.

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Άλλο λέμε. Ξέρω τη "γενική συνταγή" που λέει ότι η ακύρωση έρχεται στο 1/4 του μήκους κύματος από τον τοίχο. Αλλά ο συνδυασμός 2 ή 3 τοίχων, που μπορεί να δώσει μία σημαντική ακύρωση (τοποθέτηση σε γωνία) δε ξέρω πως υπολογίζεται. ;)

Αντιθέτως, βάζοντας τις 3 τιμές αποστάσεων, υπάρχουν έτοιμα καλκουλειτορς που σου βγάζουν το σχεδιάγραμμα ακυρώσεων, οπότε βλέπεις τις συχνότητες που σε χαιρετούν. Το ανάποδο, δε το έχω βρει κάπου..
οκ, αλλιως το καταλαβα .

Reaction score
2.566
330ευρω της ψιλοανθρωπιάς...εσύ ασχολήσου με μεγάφωνα του 2ευρου
Θα σου προτεινα παντως αγαπητε μου φιλε, αντι να επιτιθεσαι παιδαριωδως, να λαβεις σοβαρα υποψην τον ποιοτικο χαρακτηρισμο που εξεφρασα για τα λεγομενα σου και να αφιερωσεις λιγο απο τον χρονο σου για να μελετησεις ηχεια οπως το grimm ls1, το lx521 κ.α. για να καταλαβεις καποια πραγματα για τα οποια εχεις προφανως αγνοια.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.178
Τώρα που το σκέφτομαι, στη μία διάσταση θα δουλέψει στο 1/4 για την πρώτη αρμονική (όχι τη βασική, που θέλει στη μέση του δωματίου).
Δηλαδή σε δωμάτιο μήκους 8 μέτρων, το ηχείο στα 2 μέτρα από τον πίσω τοίχο.

Άραγε το όμοιο και για την άλλη διάσταση είναι καλή ιδέα; Πχ πλάτος δωματίου 4 μέτρα, απόσταση από τον πλάι τοίχο στο 1 μέτρο.

Νομίζω πως βρίσκομαι στο σωστό δρόμο, κατά τις σκέψεις του Todd Welti προφανώς, αλλά όχι στο ζητούμενο, του να επιτευχθεί "εξουδετέρωση" μιας έντονα προβληματικής συχνότητας ιδιοσυντονισμου (κάποιου ρυθμού του δωματίου), εκτός κι αν η απάντηση είναι τόσο απλή: ίδιες αποστάσεις από τους 2 (ή 3) τοίχους στο 1/4 του μήκους κύματος της προβληματικής...

Στα σχεδιαγράμματα μετρήσεων που έχω δει, η κεντρική συχνότητα ακύρωσης του ρουμ γκειν βαίνει μειούμενη (ελαττώνονται τα χερτζ) όταν αυξάνεται ο αριθμός των όμοιων αποστάσεων από τοίχους, αυτό δε κατάλαβα γιατί γίνεται.. και βεβαίως αυξάνεται εκθετικά η πτώση στη συχνότητα αυτή ακύρωσης, το οποίο είναι και το ζητούμενο σε πολύ προβληματική συχνότητα..

Πίθηκος στην γνωστή ταινία του Κιούμπρικ, που ατενίζει την μεταλλική πλάκα! :gotcha:

Last edited:

Status
Not open for further replies.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.913
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv