HOW TO: ΚΡΥΦΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ.

Reaction score
2.482

Έχω μια σταθερή οθόνη σε ενα dedicated home cinema room και θέλω να έχω ως κεντρικό φωτισμό του δωματίου, την οθόνη με τα led όπως φαίνεται στο παραπάνω βίντεο.

Τι πρέπει να αγοράσω και πως μπορώ να το ανάβω/σβήνω ασύρματα ή με χρήση smartphone;

Χοντρικά ποσο κοστίζει το παραπάνω εγχείρημα;

Ευχαριστώ
Ενα καλό σύστημα που συνεχώς αναβαθμίζεται και μπορείς να το στήσεις σιγά-σιγα, είναι το Philips Hue. Είναι ακριβό, αλλά αξίζει τον κόπο. Πάντως μόνο με λεντοταινία, δεν θα μπορέσεις να φωτίσεις επαρκώς έναν χώρο...

Reaction score
403
Η οθόνη είναι 120", οταν επιστρέψω το βράδυ θα μετρήσω την περιφέρεια.
[DOUBLEPOST=1492503614][/DOUBLEPOST]
Ενα καλό σύστημα που συνεχώς αναβαθμίζεται και μπορείς να το στήσεις σιγά-σιγα, είναι το Philips Hue. Είναι ακριβό, αλλά αξίζει τον κόπο. Πάντως μόνο με λεντοταινία, δεν θα μπορέσεις να φωτίσεις επαρκώς έναν χώρο...
Δεν έχω απαιτήσεις, απλά θέλω λιγο φως, για όταν τελειώσει η ταινία να βγω από το δωμάτιο. Δεν κάνω κάτι άλλο στο χώρο πέρα από προβολή ταινίας

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.554
Πριν καμιά βδομάδα αγόρασα το αντίστοιχο σύστημα της osram σε αρκετά χαμηλότερη τιμή. Για αρχή έβαλα 4 λάμπες RGB στα υπνοδωμάτια. Τα παιδιά έχουν ξετρελαθεί.:)
Οι ledοταινίες είναι πάρα πολύ ακριβές!

Reaction score
403
Πριν καμιά βδομάδα αγόρασα το αντίστοιχο σύστημα της osram σε αρκετά χαμηλότερη τιμή. Για αρχή έβαλα 4 λάμπες RGB στα υπνοδωμάτια. Τα παιδιά έχουν ξετρελαθεί.:)
Οι ledοταινίες είναι πάρα πολύ ακριβές!
απο όσο βλέπω απο το http://screen-size.info
για 120" οθόνη θα χρειαστώ 8,5-9 μέτρα Ledoταινία.
δεν γνωρίζω αν το σύστημα της osram βγαίνει φθηνότερα και τι ακριβώς κάνει

υπάχει κάποιο λινκ για τo συστημα της osram;
μπορει να γινει ο χειρισμός απο smartphone;

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.554
απο όσο βλέπω απο το http://screen-size.info
για 120" οθόνη θα χρειαστώ 8,5-9 μέτρα Ledoταινία.
δεν γνωρίζω αν το σύστημα της osram βγαίνει φθηνότερα και τι ακριβώς κάνει

υπάχει κάποιο λινκ για τo συστημα της osram;
μπορει να γινει ο χειρισμός απο smartphone;
Για Ledοταινία ξέχασε το. Πάρα πολύ ακριβά. Όπως το hue, δουλεύει με android ή iphone app. Μπορείς να δώσεις ότι χρώμα θέλεις, θερμοκρασία, dimmer κλπ.
Ψάξε στο youtube Osram Lightify.

Reaction score
403
Για Ledοταινία ξέχασε το. Πάρα πολύ ακριβά. Όπως το hue, δουλεύει με android ή iphone app. Μπορείς να δώσεις ότι χρώμα θέλεις, θερμοκρασία, dimmer κλπ.
Ψάξε στο youtube Osram Lightify.
ευχαριστω!

αναφέρεσαι στο Osram Lightify Flex το οποιο ειναι συστημα LED ή στο home kit με λάμπες;
απο οτι βλέπω το Osram Lightify Flex βγαινει 60+€ και έχει μήκος μόνο 2m

ενω απο κίνα μια 10m (2x5m) Ledοταινια, 5050, & 60 led/μέτρο, βγαινει μόνο 8€
στην παραπάνω τιμή θα πρέπει να προσθέσουμε
  • το κόστος του τροφοδοτικου
  • του ασύρματου χειρισμου RF (λογικά θα υπάρχει και για χειρισμό από smartphone, με λίγο μεγαλύτερο κόστος)
  • ενός repeater (εφόσον χρειαστεί για 10m ledοταινιας)
  • δεν γνωρίζω αν χρειάζεται και κάτι αλλο
πόσο να βγουν όλα τα παραπάνω;
δεν νομίζω να ξεπεράσουν τα 60€ που ζητάει το OSRAM FLEX.

Last edited:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.554
ευχαριστω!

αναφέρεσαι στο Osram Lightify Flex το οποιο ειναι συστημα LED ή στο home kit με λάμπες;
απο οτι βλέπω το Osram Lightify Flex βγαινει 60+€ και έχει μήκος μόνο 2m

ενω απο κίνα μια 10m (2x5m) Ledοταινια, 5050, & 60 led/μέτρο, βγαινει μόνο 8€
στην παραπάνω τιμή θα πρέπει να προσθέσουμε
  • το κόστος του τροφοδοτικου
  • του ασύρματου χειρισμου RF (λογικά θα υπάρχει και για χειρισμό από smartphone, με λίγο μεγαλύτερο κόστος)
  • ενός repeater (εφόσον χρειαστεί για 10m ledοταινιας)
  • δεν γνωρίζω αν χρειάζεται και κάτι αλλο
πόσο να βγουν όλα τα παραπάνω;
δεν νομίζω να ξεπεράσουν τα 60€ που ζητάει το OSRAM FLEX.
Εμ δε σου είπα για ledοταινία το ξεχνάς; Είναι πάρα πολύ ακριβά. Εγώ πήρα το gateway και RGB λάμπες. Δημιουργούν εξαιρετική ατμόσφαιρα στο χώρο.

Reaction score
403
Εμ δε σου είπα για ledοταινία το ξεχνάς; Είναι πάρα πολύ ακριβά. Εγώ πήρα το gateway και RGB λάμπες. Δημιουργούν εξαιρετική ατμόσφαιρα στο χώρο.
το πολυ ακριβά (μαλλον) το αναφέρεις για την λεντοταινία LIGHTIFY FLEX της OSRAM.

ομως με απλη κινέζικη λεντοταινία το όλο εγχείρημα, να βγει και κάτω απο 40€ για τα 10m που θέλω.

απλα θέλω λίγη βοήθεια ως προς την επιλογή του κατάλληλου τροφοδοτικού και του ασυρματου χειρισμού.

παντως η σειρά OSRAM LIGHTIFY απο οτι ειδα σε βιντεο στο youtube, ειναι εξαιρετική λύση για όλο το σπίτι!

η Philips hue ξεφεύγει πολύ σε τιμη..

Reaction score
403
Απάντηση: HOW TO: ΚΡΥΦΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ.

δεν υφισταται ελληνικο ebay.....
αφου και απο Αγγλια να αγορασεις στην κινα φτιαχνονται....
απλα ενδεχεται να αγορασεις πιο ακριβα,αντι να περιμενεις μια εβδομαδα παραπανω για να ερθουν απο Κινα....

την τελευταια φορα ειχα παρει απο αυτον:http://www.ebay.com/sch/invotech/m.html?_nkw=&_armrs=1&_from=&_ipg=&_trksid=p3686
γιατί ολες οι λεντοταινίες που έχει ο invotech έχουν (τουλάχιστον) τριπλάσια τιμή απο αυτην
2 x 5M 10M 5050 SMD 600 LED RGB;
δεν βρηκα διαφορες..

Reaction score
32
Αυτά εκτός από την ασύρματη σύνδεση στο internet, έχουν δυνατότητα μέσω ethernet ή καλωδίωσης ρεύματος, συναγερμού κλπ ώστε να ελέγχεται ακόμη και απομακρυσμένα μέσω smartphone;

Reaction score
403
Αυτά εκτός από την ασύρματη σύνδεση στο internet, έχουν δυνατότητα μέσω ethernet ή καλωδίωσης ρεύματος, συναγερμού κλπ ώστε να ελέγχεται ακόμη και απομακρυσμένα μέσω smartphone;
Ποια αυτα εννοείς;
Τα philips hue και osram lightfy είναι ολοκληρωμένες λύσεις και φυσικά τα χειρίζεσαι με app για smartphone.

Το ίδιο γίνεται και με τις λεντοταινίες που παρέθεσα παραπάνω, αλλά δεν γνωρίζω τι χρειάζεται και πόσο κόστος έχει.

Reaction score
32
Βασικά για αυτά που ανέφερες αλλά και οτιδήποτε άλλο μπορεί να υπάρχει. Κυρίως με ενδιαφέρει συνδεσιμότητα μέσω καλωδίων παρά για ασύρματη, το τελευταίο ίσως να το επέλεγα ως έσχατη λύση και πάλι όμως ίσως!

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.723
απλα θέλω λίγη βοήθεια ως προς την επιλογή του κατάλληλου τροφοδοτικού και του ασυρματου χειρισμού.
Μπορει να τα εχει ολα το πακετο , γιατι να τα παρεις ξεχωριστα?

Reaction score
403
Μπορει να τα εχει ολα το πακετο , γιατι να τα παρεις ξεχωριστα?
αυτο που έτυχε να βρω δεν τα ειχε.. θα ξαναψάξω για ολοκληρωμένο πακέτο, αν και στα περισσότερα εχει IR χειρισμό, σπανιότερα RF χειρισμό, ενω δεν βρήκα κάτι ολοκληρωμένο που να έχει χειρισμό από smartphone..

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.554
το πολυ ακριβά (μαλλον) το αναφέρεις για την λεντοταινία LIGHTIFY FLEX της OSRAM.

ομως με απλη κινέζικη λεντοταινία το όλο εγχείρημα, να βγει και κάτω απο 40€ για τα 10m που θέλω.

παντως η σειρά OSRAM LIGHTIFY απο οτι ειδα σε βιντεο στο youtube, ειναι εξαιρετική λύση για όλο το σπίτι!

η Philips hue ξεφεύγει πολύ σε τιμη..
Ναι εννοούσα για το lightify. Κι εγώ κινεζιά έχω στο σαλόνι 10μετρη. Super.

Reaction score
403
Look at this on eBay http://www.ebay.com/itm/222317337090

Με 2 led strip των 5m από το παραπάνω λινκ θα είμαι οκ αν τα ενόσω;
Θα χρειαστώ κάτι άλλο για να λειτουργήσουν;

Μπορώ στο παραπάνω να προσθέσω εύκολα ενα wifi led controller?
όπως δείχνει το βίντεο παρακάτω..

Δεν έχει κυκλοφορήσει μια εύχρηστη απλή λύση plug n play, πακέτου, που να μπορούμε να το χειριστούμε από κινητό; (εκτός από τα πολύ ακριβά philips hue και osram strips..) ώστε να μην χρειάζεται να κάνουμε όλα τα παρακάτω..

Last edited:

Reaction score
403
Κι εγώ κινεζιά έχω στο σαλόνι 10μετρη. Super.
Με τι τρόπο αναβοσβήνεις την κινεζική λεντοταινία;

Σκεφτόμουν αυτά τα wifi led controller, όπως αυτό που δείχνει στο βίντεο. Με αυτο θα μπορούν να dimmaρονται;

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.554
Με τι τρόπο αναβοσβήνεις την κινεζική λεντοταινία;

Σκεφτόμουν αυτά τα wifi led controller, όπως αυτό που δείχνει στο βίντεο. Με αυτο θα μπορούν να dimmaρονται;
Διακόπτη και δικό της τηλεκοντρόλ για dimmer ή αλλαγή χρώματος. Δυστυχώς δεν έχει υποστήριξη wifi.

Reaction score
403
Διακόπτη και δικό της τηλεκοντρόλ για dimmer ή αλλαγή χρώματος. Δυστυχώς δεν έχει υποστήριξη wifi.
με κόστος 9€, ευκολα μπορεις να το ελέγχεις μεσω wifi,
στο παραπάνω βιντεο δειχνει και τον τροπο σύνδεσης.
Wireless RGB Wifi LED Strip Controller for iOS iPhone Android Smartphone Tablet
οταν θα μου έρθει θα γραψω εντυπώσεις

εντωμεταξυ λέω να παραγγείλω και το osram lightify starter kit,
θέλω να αλλάξω το φωτιστικό στο home cinema γιατι συντονίζει..
το ταβανι ειναι γυψοσανίδα αλλα ο ηλεκτρολόγος που το πέρασε μου ειπε οτι δεν μπορεί να το σταθεροποίηση καλύτερα και κουνιέται λιγο..

θα ηθελα να ειναι μαυρο ή να βάφεται, ενω αν ειναι χωνευτό ακόμα καλύτερα για να μην προεξέχει απο το ταβάνι τίποτα και να μην συντονίζουν τα μέρη του, οταν παιζω σε δυνατές εντάσεις.

αν μπορεί να ανάβει και μέσω wifi/bluetooth ή με κάποιο σύστημα οπως της σειρας osram lightify, philips hue κτλ θα ειναι ιδανικό.

κατι τέτοιο μπορώ να βάλω;
LIGHTIFY Downlight tunable
LIGHTIFY Surface light tunable

τι προτείνετε;

Last edited:

Reaction score
384
Εγω παντως θα προτιμουσα να εχει δικο της κοντρολ η διακοπτη στον τοιχο. Δε μπορω να φανταστω χειροτερο σεναριο απο το να χρειαζομαι να εχω το τηλεφωνο μαζι μου για να κλεισω τα φωτα. Να το εχω να φορτιζει και να μη μπορω να ανοιξω τα φωτα? Να μη μπορει κανεις αλλος να το δουλεψει?

Τωρα υπαρχουν κινεζικες λυσεις για διακοπτες και τηλεχειριστηρια, αλλα πριν 10 χρονια που ειχα κανει μια κατασκευη στην κρεβατοκαμαρα ειχα χρησιμοποιησει το διακοπτη Colourstyle DMX 512 της εταιρειας Mode Lighting, ο οποιος βεβαια ειναι ακριβος.

Εαν θελεις πολλες ζωνες και τα σχετικα, προτεινω κατι που το εχω προσωπικα και στο σπιτι, αλλα θελει iphone, ipad, etc. Ακριβη λυση αλλα ειναι πιο hi-end και βολευει εαν εχεις 5-10 ζωνες και θελεις να δημιουργεις διαφορα εφε με ενα κουμπι. Τα βεβαια οποια κουμπια μπορει να εχουν ακομα και φωτογραφια ως απεικονιση, κλπ.
Το application λεγεται Luminair και χρειαζεσαι εναν ArtNet DMX controller. Εγω εχω της Lightmouse για παραδειγμα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.796