Προβλημα σε Klipsch RB35

Reaction score
107
αυτο που εχω προσέξει στο σαιτ xe.gr ολοι κοιτάνε να βρουν κατι πολυ φτηνό, το φτυνο συνήθως θα είναι πολύ παλιό, το παλιό σίγουρα θα εχει κάποιο κουσούρι. τα περισσότερα μηχανήματα στο σαιτ ειναι παρα πολύ παλιά 10 και 20 χρονών πιστεύω δεν αξίζει να αγοράσει κάποιος τόσο παλιό ας ειναι φτηνό γιατί αν θέλει επισκευή που σιγουρα κατι θα θελει δεν εχει νόημα η αγορά. εγω που εχω βαλει ενα player καινουριο χωρις κανενα προβλημα απο 400 στα 320 το προσπερνάνε. οτι πληρώνεις παίρνεις .

οσο για τα ηχεια του φιλου τους ειχαν κανει εγχειρηση

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.425
Δεν είμαι ειδικός, όμως στην φωτογραφία παρακάτω το ένα πηνίο (δεν ξέρω αν ονομάζεται έτσι), το δεύτερο από πάνω, είναι ανάποδα τοποθετημένο. Ίσως δεν έχει καμία συνέπεια, ίσως όμως έχει. Ένας ειδικός Τεχνίτης, πρέπει οπωσδήποτε να τα ελέγξει. 139551_e178f76252fa1609255fd87b8030c912.JPG

Reaction score
59
Δεν είμαι ειδικός, όμως στην φωτογραφία παρακάτω το ένα πηνίο (δεν ξέρω αν ονομάζεται έτσι), το δεύτερο από πάνω, είναι ανάποδα τοποθετημένο. Ίσως δεν έχει καμία συνέπεια, ίσως όμως έχει. Ένας ειδικός Τεχνίτης, πρέπει οπωσδήποτε να τα ελέγξει. View attachment 76231
Ιάκωβε το παρατήρησα κι εγω ότι το ένα πηνίο σαν να είναι ανάποδα....δεν ξερω εάν παιζει ρολο...παιζει??

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.425
Ιάκωβε το παρατήρησα κι εγω ότι το ένα πηνίο σαν να είναι ανάποδα....δεν ξερω εάν παιζει ρολο...παιζει??

Πιστεύω ότι χρειάζεται εδώ ειδικός. Είτε στην Αντιπροσωπία για έλεγχο και επισκευή, είτε στον Σάκη. Δεν γνωρίζω βέβαια την αξία των συγκεκριμένων ηχείων. Αλλά αφού μπήκε στον κόπο ο άνθρωπος να αγοράσει καινούργια τουίτερς, αξίζει να ασχοληθεί.
Όλα διορθώνονται πάντως.

Reaction score
59
Πιστεύω ότι χρειάζεται εδώ ειδικός. Είτε στην Αντιπροσωπία για έλεγχο και επισκευή, είτε στον Σάκη. Δεν γνωρίζω βέβαια την αξία των συγκεκριμένων ηχείων. Αλλά αφού μπήκε στον κόπο ο άνθρωπος να αγοράσει καινούργια τουίτερς, αξίζει να ασχοληθεί.
Όλα διορθώνονται πάντως.
Αυτό σκευτομαι κι εγω.... αφου μπηκα στον χορο να χορεψω ...Βεβαια με τοσα λεφτά που εχω δωσει και θα δωσω επαιρνα κατι ωραιοτατα RP-250F και ακουγα μουσικουλα εδώ και καιρο δεν θα εψαχνα πυκνωτες και τουιτερ.... (εχε χαρη που εχω αφησει τα αγαπημενα μου RF-82 στο πατρικο γιατι δεν χωρανε στο νέο μου τσαρδι)!!!

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.425
Χάθηκε και ο φίλος μας ο Argi, αυτός είναι "Μάνα" στα σχετικά με την klipsch.

Reaction score
59
Ρίξε μια φωτό που είναι τα ηχεία τοποθετημένα.
Δεν είναι πλεον τοποθετημένα καπου γιατι πρωτα θελω να τα φτιαξω αλλα τις διαφορες τις ακουσα εχοντας τα στημένα στο σαλόνι.... οι διαφορες ακούγονται ακομα και όταν τα εχεις διπλα διπλα και παιζω με το Balance
Το ένα παιζει βαθύ ωραιο χαμηλο (και με πολύ καλο attack) αλλα μουντα μεσαια και υψηλα το άλλο παιζει πολύ ποιο flat μπασο αλλα εχει ποιο καθαρή φωνη και μεσαία...

Attachments

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.787
Δεν είναι πλεον τοποθετημένα καπου γιατι πρωτα θελω να τα φτιαξω αλλα τις διαφορες τις ακουσα εχοντας τα στημένα στο σαλόνι.... οι διαφορες ακούγονται ακομα και όταν τα εχεις διπλα διπλα και παιζω με το Balance
Το ένα παιζει βαθύ ωραιο χαμηλο (και με πολύ καλο attack) αλλα μουντα μεσαια και υψηλα το άλλο παιζει πολύ ποιο flat μπασο αλλα εχει ποιο καθαρή φωνη και μεσαία...
Αν αλλάζοντας τα γουφερ παραμένει το πρόβλημα, τότε προφανώς δε φταίνε τα γουφερ, άρα θα φταίει το κρος.
Άλλαξε με νέες τις αντιστάσεις, στην ίδια τιμή και βαταζ, και μέτρα τους πυκνωτές.

Reaction score
59
Αν αλλάζοντας τα γουφερ παραμένει το πρόβλημα, τότε προφανώς δε φταίνε τα γουφερ, άρα θα φταίει το κρος.
Άλλαξε με νέες τις αντιστάσεις, στην ίδια τιμή και βαταζ, και μέτρα τους πυκνωτές.
ΝΑι Κωστα εχω κανει αλλαγη τα μεγάφωνα μεταξύ τους αρα δεν φταίνε αυτά.... τα τουιτερ είναι καινούργια αρα... έχουν πρόβλημα τα cross.Προφανος για να καταφέρει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης να καψει τα τουιτερ θα εδωσε πολύ και κακο ρεύμα στα ηχεια...αρα ζορίστηκαν μαζι και αλλα εξαρτήματα. Ευτυχώς που δεν καίγεται και η καμπίνα από ρεύμα γιατι θα ειχε πάρει φωτια κι αυτή :)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.787
Κατά πάσα πιθανότητα θα τα έχει φτύσει ο πυκνωτής δίπλα στο μεγάλο πηνίο.

Εφόσον δεν ακούς διαφορές στα πρίμα, οι αντιστάσεις είναι οκ, διότι είναι σε σειρά με το τουιτερ.

Το κρος του γουφερ είναι το μεγάλο πηνίο με τον πυκνωτή στην άκρη. Οπότε, εφόσον είχαν αρπάξει τα τουιτερ, ή ο πυκνωτής στο κρος του γουφερ ταφτυσε, ή το πηνίο του τουιτερ. Καλού κακού, μέτρα την αντίσταση των 2 μικρών πηνίων, αλλά θες καλό πολύμετρο, να μην έχει απόκλιση 1ωμ..

Reaction score
59
Κατά πάσα πιθανότητα θα τα έχει φτύσει ο πυκνωτής δίπλα στο μεγάλο πηνίο.

Εφόσον δεν ακούς διαφορές στα πρίμα, οι αντιστάσεις είναι οκ, διότι είναι σε σειρά με το τουιτερ.

Το κρος του γουφερ είναι το μεγάλο πηνίο με τον πυκνωτή στην άκρη. Οπότε, εφόσον είχαν αρπάξει τα τουιτερ, ή ο πυκνωτής στο κρος του γουφερ ταφτυσε, ή το πηνίο του τουιτερ. Καλού κακού, μέτρα την αντίσταση των 2 μικρών πηνίων, αλλά θες καλό πολύμετρο, να μην έχει απόκλιση 1ωμ..
Κωστα δεν εχω τοσο καλο πολυμετρο οποτε δεν θα μετρησω σωστα....
σιγουρα και τα 2 cross εχουν τραβηξει ζορια και εχουν θεματα σε διαφορετικα εξαρτήματα το καθενα.... Ισως κανονησω καποια μετρηση με τον Argi ...η τα παω στον Λαιο στην αντιπροσωπεια...και ειδωμεν.
για αποτελέσματα θα σας κρατησω ενήμερους. Ευχαριστω!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Δεν είναι σωστός τρόπος ελέγχου αυτός, παίζοντας με το Balance.
Όλες οι συσκευές ήχου έχουν διαφορές στο κάθε κανάλι και επιπλέον σε μια ηχογράφηση είναι αποθηκευμένες διαφορετικές πληροφορίες στο κάθε κανάλι.

Στη θέση σου θα έβγαζα τις πλακέτες των κρος και θα έλεγχα τις κολλήσεις στην κάτω πλευρά.

Reaction score
59
Όλες οι συσκευές ήχου έχουν διαφορές στο κάθε κανάλι και επιπλέον σε μια ηχογράφηση είναι αποθηκευμένες διαφορετικές πληροφορίες στο κάθε κανάλι.[/QUO
Όλες οι συσκευές ήχου έχουν διαφορές στο κάθε κανάλι και επιπλέον σε μια ηχογράφηση είναι αποθηκευμένες διαφορετικές πληροφορίες στο κάθε κανάλι.

Στη θέση σου θα έβγαζα τις πλακέτες των κρος και θα έλεγχα τις κολλήσεις στην κάτω πλευρά.
Καλα τα λες περι διαφορετικής πληροφορίας ανα καναλι..ελα μου ντε όμως που παιζω συγκεκριμένα πραγματα που εχω γραψει εγω στο στουντιο ..καθως και μονοφωνικο ηχο και επίσης εχω βαλει και με γεννητρια συχνοτήτων,οποτε ξεχναμε το θεμα τοποθέτησης στον χορο..γωνιες διαφορά φασης stereo image κτλ...

I

iason

Guest
Εγ'ω πάλι χωρις να ειμαι ειδικός και χωρις διαθεση να σνομπάρω συμφωνα με αυτά τα υλικά που βλεπω στα δυο κρός μιλαμε συνολικά για ενα κοστος 25 με 30 ευρω . Εγω στην θεση σου θα τα άλλαζα ολα με καινουργια στις ιδιες τιμες φυσικά για να ξερω οτι ολα ειναι ενταξει .:)

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
............oταν το ηχειο κανιβαλιστηκε ,,,,,δεν την εφαγε μονο το τουιτερ,,,,,,,συνηθως ετσι ειναι,,.,,,,
και αν αλλαξεις ολα οσα εχει θεμα (ας πουμε να αρπαξε το πηνιο - πυκνωτης)...ακομα και με υλικα κλιπς .....
τα ηχεια δεν θα παιξουν τα ιδια.......
.οτι αλλαξεις στο ενα θα πρεπει να αλλαξεις και στο αλλο....
αλλιως ...................παλι αλλιως θα ακους..........και αν προσεξει κανεις τις φωτο λιγο πιο πολυ βλεπει και αλλα......

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.425
Καλημέρα Αργύρη, χαίρομαι που μας παρακολουθείς, έστω και χωρίς μεγάλη συμμετοχή! Ασφαλώς δεν έχεις ελεύθερο χρόνο, οπότε όλα καλά.

Έτσι νοιώθω ασφαλείς διότι οι γνώσεις σου στο κεφάλαιο klipsch είναι αδιαμφισβήτητες.

Όσο για τα rf 62, όλοι εδώ μέσα με έχουν παρεξηγήσει στο ότι πλέον έχω παρωπίδες και δεν βλέπω κάτι πέρα από αυτά.
Όμως το ότι, χάρη στο μεράκι & τις γνώσεις σου,έχεις μετατρέψει ένα απλό ηχείο σε πραγματικά αριστούργημα, άντε να το εξηγήσεις.:hi::hi::hi:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
στον φιλο που τα εχει κανει τσιμεντο Look στον termatogazi ,στον φιλο δικηγορο απο σαλονικα (που του ελεγαν οτι δεν μπαινουν πυκνωτες (δεν ειχε χωρο) - .Εγω τελικα βρηκα τροπο να τους χωρεσω.....
και σε ακομα καμποσους (απο thx μεχρι σκαλα) , τα ηχεια τους κελαιδανε.....δυστυχως ειμαστε πολυ πισω
Στην αγγλια ο καθε russ andrews χρυσωπληρωνεται.......εδω δυστυχως .....ακομα και αν εχουμε λεφτα...σχεδον ποτε δεν θελουμε να κανουμε το ηχειο μας να παιζει καλυτερα.....και απο τοτε που εφτιαξα τα δικα σου ευτυχως εχω βρει και αλλα υλικα ...οπως μου ειχε πει ενας αμερικανος κατασκευαστης there is no rest for the wicked......
χρονος λιγος......τρελλα περισοτερη......

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
στην πανω σειρα πυκνωτες πηνιακι μουντορφ
στην κατω σειρα τα μαμα.....ιδια μεγεθη...... IMG_2427.JPG

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.846
Members
38.505