Παλαιά καλώδια ηχείων

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Το θέμα το ανοίγω για βοήθεια στα καλώδια των ηχείων μου, τα οποία αγοράστηκαν το 1997 και είναι τα αυτά,
MONSTER XPHP
High Performance Precision Standart ''The Correct'' SPEAKER CABLE
With Magnetic Flux Tube And LPE Dielectric

Αυτά γράφουν επάνω, και είναι πολλά μέτρα, γύρω στα 70μ, σήμερα λοιπόν, ήρθε το καινούριο έπιπλο, και όλα τα μηχανήματα (καινούρια και παλιά) τοποθετήθηκαν επάνω, βγάζοντας όμως τα καλώδια είδα να κολλάει το διαφανές εξωτερικό των καλωδίων, και να είναι λίγο:D χάλια από βαψίματα κτλ.
Τώρα θέλω την γνώμη σας, αναγκαστικά θα συμπληρώσω καλώδια, γιατί μερικά κομμάτια είναι κοντά και δεν φθάνουν στα ηχεία, αυτό είναι αποδεκτό? η γνώμη μου είναι όχι, αλλά όπως λέει και ένας φίλος μου (έτσι τον θεωρώ εγώ, και ας μου την λέει συνέχεια! εδώ που τα λέμε του έχω δώσει και αφορμές:laugh:) από εδώ μέσα, δεν ξέρω τα κακά της μοίρας μου:) πλάκα κάνω ασφαλώς, λοιπόν εάν συμπληρώσω, θα έχω home cinema σε λίγες μέρες, εάν πάρω καινούρια, θα ξαναδώ ταινία σε μερικές εβδομάδες, λόγω έλλειψης χρόνου:D γιατί όπως λέει και η παροιμία ''χρήματα έχουμε, χρόνο δεν έχουμε'' :roflmao: Η γνώμη σας (και του φίλου μου από την Ρόδο, που έχω και τα συμπεθέρια μου), θα μου είναι χρήσιμη!

Reaction score
660
Το θέμα το ανοίγω για βοήθεια στα καλώδια των ηχείων μου, τα οποία αγοράστηκαν το 1997 και είναι τα αυτά,
MONSTER XPHP
High Performance Precision Standart ''The Correct'' SPEAKER CABLE
With Magnetic Flux Tube And LPE Dielectric

Αυτά γράφουν επάνω, και είναι πολλά μέτρα, γύρω στα 70μ, σήμερα λοιπόν, ήρθε το καινούριο έπιπλο, και όλα τα μηχανήματα (καινούρια και παλιά) τοποθετήθηκαν επάνω, βγάζοντας όμως τα καλώδια είδα να κολλάει το διαφανές εξωτερικό των καλωδίων, και να είναι λίγο:D χάλια από βαψίματα κτλ.
Τώρα θέλω την γνώμη σας, αναγκαστικά θα συμπληρώσω καλώδια, γιατί μερικά κομμάτια είναι κοντά και δεν φθάνουν στα ηχεία, αυτό είναι αποδεκτό? η γνώμη μου είναι όχι, αλλά όπως λέει και ένας φίλος μου (έτσι τον θεωρώ εγώ, και ας μου την λέει συνέχεια! εδώ που τα λέμε του έχω δώσει και αφορμές:laugh:) από εδώ μέσα, δεν ξέρω τα κακά της μοίρας μου:) πλάκα κάνω ασφαλώς, λοιπόν εάν συμπληρώσω, θα έχω home cinema σε λίγες μέρες, εάν πάρω καινούρια, θα ξαναδώ ταινία σε μερικές εβδομάδες, λόγω έλλειψης χρόνου:D γιατί όπως λέει και η παροιμία ''χρήματα έχουμε, χρόνο δεν έχουμε'' :roflmao: Η γνώμη σας (και του φίλου μου από την Ρόδο, που έχω και τα συμπεθέρια μου), θα μου είναι χρήσιμη!
Τα καλώδια που κολλάνε έχει πάθει πολυμερισμό το κάλυμμα και δυστυχώς είναι για πέταμα

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.907
Θα σου συνιστούσα belden που αντέχει περισσότερα χρόνια, να μη ξοδεύεσαι τόσο συχνά..
Είναι και πιο φτηνά τα μπελντενάκια, και μάλλον πιο καλά κιόλας. ;)

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.242
Λιάκο γιατί δεν χρησιμοποιείς τα καλώδια που έχει μέσα ο CRT σου; :p

τι σημαίνει 4Χ2,5 ή 8Χ2,5
Το πρώτο νούμερο είναι η ποσότητα των καλωδίων και το δεύτερο το πάχος τους.

Αυτό για παράδειγμα είναι 3Χ1,5

Reaction score
6.611
Εκει να ξαναπαρει την ιδια μαρκα που επαθε τη ''ζημια'':D
εεε...:thumbsdown: ειμαστε σιγουροι οτι ειναι 20 και δεν ειναι πολυ λιγοτερα χρονια? απλα ετυχε αποτι καταλαβα λογω συγκυριων και το προσεξε.. μηπως συμβαινει και κατι αλλο?:unsure:
πληροφοριακα εχω no name διαφανα πανω απο εικοσι χρονια και δεν παιζει κατι τετοιο...

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Εκει να ξαναπαρει την ιδια μαρκα που επαθε τη ''ζημια'':D
εεε...:thumbsdown: ειμαστε σιγουροι οτι ειναι 20 και δεν ειναι πολυ λιγοτερα χρονια? απλα ετυχε αποτι καταλαβα λογω συγκυριων και το προσεξε.. μηπως συμβαινει και κατι αλλο?:unsure:
πληροφοριακα εχω no name διαφανα πανω απο εικοσι χρονια και δεν παιζει κατι τετοιο...
Όχι! ότι αγοράζω σχετικό με εικόνα και ήχο, πρώτον, κρατάω τις αποδείξεις! ναι, έχω τις αποδείξεις από το πρώτο μου σύστημα το 1973!! και δεύτερον τα περνώ στον υπολογιστή και έχω αρχείο, όσο για τα καλώδια, όταν τα αγόρασα, τα είχε το site του LUCAS σαν THX Certificate, έ! λέω καλά θα είναι, και τα αγόρασα, δεν μπορώ να αγοράσω και πολύ ακριβά (ούτε θέλω) μιας και χρειάζομαι 70 μ! και δεν πιστεύω ότι ένα home cinema, πρέπει να έχει πανάκριβα καλώδια!
Όμως τώρα, ή θα πρέπει να συμπληρώσω (λόγω αλλαγής τοποθέτησης μηχανημάτων) κομμάτια (εξ' ου και τα ίδια), ή να αγοράσω όλα τα μέτρα καινούριο! επίσης δεν κολλάνε όλα τα καλώδια, πάρα μόνον δύο κομμάτια των 5 μέτρων, που πριν πολύ καιρό προσπάθησα να καθαρίσω, δεν θυμάμαι με τι! αυτό το θυμήθηκα μετά που έγραψα το θέμα, αλλά το ζήτημα του ''συμπληρώματος'' παραμένει!

Last edited:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Σε συνέχεια του προηγούμενου, προσπάθησα πριν λίγο να πειραματιστώ, με ένα κομμάτι κοντό 2,5μ που δεν χρειάζομαι, το έπλυνα με AVA και σφουγγαράκι κουζίνας (το σκληρό), και το πέρασα με λίγη σιλικόνη! έγινε καινούριο!!! τι λέτε δεν κάνει η μέθοδος? χαλάει το καλώδιο? καιι να συμπληρώσω πολύ λίγα μέτρα? ή πάνε όλα για αλλαγή?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.907
Άμα δε βαριέσαι τη διαδικασία, κι άμα δε θα σου λείψουν τα 100€ για 70 μέτρα νέο καλώδιο, πάρε μπελντενάκι.

Ειδάλλως, άστα ως έχουν και μη πετάς ούτε το Άβα σου.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Άμα δε βαριέσαι τη διαδικασία, κι άμα δε θα σου λείψουν τα 100€ για 70 μέτρα νέο καλώδιο, πάρε μπελντενάκι.

Δεν βαριέμαι την διαδικασία, και όντως θα πάρω τα μπελντενάκια! ευχαριστώ για την βοήθεια παίδες! :D

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.907
Άμα σου περισσεύουν ευρωπουλα, πάρε το 2,5-αρι, το πιο χοντρό.

Για τα μάτια του κόσμου.. :D

Ένα κούτελο έχουμε στην κενωνία...:p

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Άμα σου περισσεύουν ευρωπουλα, πάρε το 2,5-αρι, το πιο χοντρό.

Για τα μάτια του κόσμου.. :D

Ένα κούτελο έχουμε στην κενωνία...:p

Ναι αυτά λέω και εγώ, όχι τίποτα άλλο παρά για ψυχολογικούς λόγους! με τέσσερα εγγόνια τι να περισσέψει φίλε μου! αλλά θα τα ''αφαιρέσω'' από το ''τέλος του μήνα!'' :D

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.126
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON