Παρουσίαση του 4Κ Sony VPL-VW260ES στην Projecting & Sounding Art

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.514
Πήγα γνωρίζοντας τι θα έβλεπα, αλλά δυστυχώς δεν ήμουν έτοιμος για την εμπειρία. :(
Το προβόλι είναι απίστευτο για τα χρήματα που κοστίζει και αν δεν είχε ένα θέμα που με αφορά (aspect ratio για τον αναμορφικό), θα το είχα ήδη παραγγείλει. :)

Το UHD player της Sοny που λειτουργούσε κατά την επίδειξη είναι ό,τι πιό γρήγορο έχω δει, και είναι και media player.

Ο Βαγγέλης Λάμπρου ήταν για άλλη μιά φορά άψογος οικοδεσπότης και μαζί με τον Μανώλη που μας εξηγούσε τα πάντα, μας άφησαν να κάνουμε ό,τι δοκιμή μας ερχόταν στο κεφάλι.
Ο υπεύθυνος της Sony Νίκος Αλεξιάδης που μας έκανε την παρουσίαση ήταν υπερβολικά ανεκτικός και ευγενής! :hi:

Ευχαριστούμε πολύ!

Αύριο περισσότερα.

μαυρο εχει της προκοπης;
Για το άφθονο φως του είναι μιά χαρά το μαύρο. ;)

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.739
Μια mini περιγραφή:
Ο Sony VPL-VW 260 είναι ο "μικρότερος" από τη νέα σειρά προβολέων 4Κ της Sony. To αμέσως μεγαλύτερο μοντέλο είναι ο VW 360, με κορυφαίο μοντέλο τον VW 760.

O 260 με τον 360 μοιράζονται την ίδια λάμπα και έχουν την ίδια φωτεινότητα. Στον 260 δεν υπάρχει ίριδα, όπως στον 360, ενώ δεν υποστηρίζει τη θέαση με αναμορφικό φακό, που υποστηρίζει ο μεγαλύτερος.

Ο μεγάλος αδελφός, VPL-VW 760

είναι μια άλλη ιστορία.
Πηγή φωτός laser, δοκιμασμένη από την επαγγελματική σειρά της Sony, με αυξημένη φωτεινότητα σε σύγκριση με τους...μικρούς (2000 έναντι 1500 nits των μικρών) και εγγυημένη διάρκεια ζωής 20.000 ώρες. Σε αυτή τη διάρκεια η φωτεινότητα του προβολέα δεν θα πέσει κάτω από τα 2000 nits.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
111.234
Ένα θα πω:

Όποιος έχει 5.000€ να δώσει για βιντεοπροβολέα και θέλει να αγοράσει σήμερα, είναι ευκαιρία!

Δεν ξέρω αν αύριο βγει καλύτερος, αλλά σήμερα είναι ευκαιρία!

Απίστευτη εικόνα για 5.000€! :hi:

Reaction score
239
damn!
εγω χρονια με ενοχλουσε η αναλυση στους προβολεις αλλαξα 2 dlp και 2 jvc και δε με ικανοποιουσε κανενας απολυτα!
και ειχα δει τον benq11000 και απο ευκρινεια sharpness κλπ και λεω εδω ειμαστε φαινοταν σε φωτεινα πλανα 3+μετρα φαρδος σαν 65 4k tv
ακομα και απλο bluray ηταν πολυ καλυτερο (no placebo) αλλα δεν ειχε μαυρα, δεν ειχε hdr ουτε expanded color (μονο rec709) και εκανε και 5Κ...οποτε παλι fail...

παιζει τα μαυρα του 260 να ειναι σαν sony hw55 or hw65 που ειχαν ομως ιριδα;
dci p3 φτανει; γιατι απο σπεκ δεν εχω δει κατι εικασιες για 88% σαν τον 320 αν ισχυουν
[DOUBLEPOST=1507151630][/DOUBLEPOST]12:30 στο μαυρο starfield μονο φαινεται καπως αλλα παλι απο βιντεο δε ξερω

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.739
Μια ακόμα έκπληξη ήταν το 4K Blu-ray player UBP-X1000ES.

Όχι μόνο παίζει 4Κ bluray discs υποστηρίζοντας HDR playback, αλλά κάνει upscale 2k ->4K, παίζει όλα τα φορμά εικόνας και ήχου, έχει 2 HDMI outputs ώστε να δίνει εικόνα στον προβολέα και ήχο στον AV. Και το κάνει με απίστευτα γρήγορη ταχύτητα, που δεν έχουμε δει σε κανένα bluray player. Ακόμα κάνει 4K streaming από υπηρεσίες που το υποστηρίζουν (Netflix, Amazon κλπ).

Πρόκειται όμως και για ένα εξελιγμένο media player, είτε μέσω usb, είτε μέσω δικτύου.

Και η τιμή του μια έκπληξη στα 749€!

http://www.sonypremiumhome.com/4K-Blu-ray/UBPX1000ES.php

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.791
Μπράβο παίδες. Εύγε. Συγχαρητήρια στη Sony και στο Βαγγέλη μας! Μακάρι να μπορούσα να είμαι μαζί σας. Να ρωτήσω κι εγώ με τη σειρά μου 2-3 πράγματα και θα κάνω κάποιες παρατηρήσεις.
Ο φακός του Sony πως ήταν; Ομοιομορφία; Γνωρίζω ότι και τα 3 μοντέλα που ανέφερε ο Rose φοράνε τον ίδιο φακό.
Η εικόνα που είδατε έχει φως; Δυστυχώς ή ευτυχώς έχουμε μπει σε νέες ατραπούς και υπάρχει μεγάλη απαίτηση σε lumens για UHD υλικό. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να γνωρίζουμε πόσα lumens μπορεί να φτάσει καλιμπραρισμένος.
Όταν βέβαια ζητάμε απ' τον προβολέα περισσότερο δυναμική εικόνα (περισσότερα lumens), κάτι θυσιάζουμε (black level, κοντράστ).
Έχοντας κάνει αρκετά πειράματα πλέον θα έλεγα ότι (δυστυχώς) χρειάζεται η δυναμική ίριδα. Θεωρώ ότι θα υπάρξει σοβαρή διαφορά σε αναπαραγωγή UHD σε σχέση με το επόμενο μοντέλο (360) σε shadow detail και contrast.
Τέλος, όσον αφορά το χρωματικό κομμάτι. Φοράει χρωματικό φίλτρο ο Sony; Αν ναι πόσο ρίχνει τη φωτεινότητα;
Είναι απ' τις περιπτώσεις που λένε οι Αμερικάνοι Pick your poison. Προσωπικά προτιμώ και επιλέγω τα πιο φωτεινά χρώματα κι ελαφρώς υποκορεσμένα, από τα σκοτεινά και κορεσμένα. Αν λοιπόν ο Sony μπορεί να φτάσει τα 100-120 nits με 90% dci θα ήταν ευχής έργον.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
99.996
Να ευχαριστήσω με τη σειρά μου τον Βαγγέλη Λάμπρου, τον Μανώλη Καστρουνή και τον διευθυντή πωλήσεων της SONY Νίκο Αλεξιάδη.

Η εμπειρία ήταν πρωτόγνωρη. 4Κ και HDR σε διαστάσεις οθόνης προβολέα κάνουν τις σύγχρονες τηλεοράσεις με τις προηγμένες δυνατότητες να δείχνουν φτωχοί συγγενείς. Ό,τι καλύτερο έχω δει μέχρι σήμερα, πολύ περισσότερο αν συνυπολογίσουμε την τιμή και την τριετή εγγύηση. Ο προβολέας όπως και το player ανήκουν στο επαγγελματικό τμήμα της SONY, οπότε η υποστήριξη είναι ανάλογη. Σε φωτογραφία που έβαλα σε προηγούμενο post υπάρχει το slide με τα προτερήματα του pro support.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.739
Ο προβολέας όπως και το player ανήκουν στο επαγγελματικό τμήμα της SONY, οπότε η υποστήριξη είναι ανάλογη. Σε φωτογραφία που έβαλα σε προηγούμενο post υπάρχει το slide με τα προτερήματα του pro support.
Να συμπληρώσω εδώ ότι η εγγύηση στους 260/360 είναι τριετής.

Το ίδιο ισχύει τόσο για τον 760 όσο και για το player, μόνο που εδώ, με μικρή επιβάρυνση, υπάρχει δυνατότητα επέκτασης της εγγύησης από 3 σε 5 χρόνια.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.739
Ο φακός του Sony πως ήταν; Ομοιομορφία; Γνωρίζω ότι και τα 3 μοντέλα που ανέφερε ο Rose φοράνε τον ίδιο φακό.
Δεν βάλαμε πατερνάκια για να δούμε ομοιομορφία. Από εικόνα όμως είναι ξυράφι!

Η εικόνα που είδατε έχει φως; Δυστυχώς ή ευτυχώς έχουμε μπει σε νέες ατραπούς και υπάρχει μεγάλη απαίτηση σε lumens για UHD υλικό. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να γνωρίζουμε πόσα lumens μπορεί να φτάσει καλιμπραρισμένος.
Αν έχει μετρήσει ο Καστρουνής, θα μας πει.

Εμένα μου φάνηκε αρκετό, γεμίζοντας σωστά τις 138" της PSA, αλλά αυτό δεν λέει κάτι.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
85.116
Μάλλον μείναμε άφωνοι με την εικόνα... :hi:

Κάποιος ήταν έτοιμος να τον πάρει παραμάσχαλα. Μετά από πιο ψύχραιμη σκέψη, αποφάσισε να το συζητήσει με τον λογιστή του και να τον αγοράσει αύριο. :D
τυχερός ο ''κάποιος''...άλλοι στη θέση του θα συζητούσαν με δικηγόρο:p:D
[DOUBLEPOST=1507189251][/DOUBLEPOST]
Να συμπληρώσω εδώ ότι η εγγύηση στους 260/360 είναι τριετής.

Το ίδιο ισχύει τόσο για τον 760 όσο και για το player, μόνο που εδώ, με μικρή επιβάρυνση, υπάρχει δυνατότητα επέκτασης της εγγύησης από 3 σε 5 χρόνια.
Στον Κωτσόβολο πήγατε μωρέ?:roflmao:
[DOUBLEPOST=1507189423][/DOUBLEPOST]
Μπράβο παίδες. Εύγε. Συγχαρητήρια στη Sony και στο Βαγγέλη μας! Μακάρι να μπορούσα να είμαι μαζί σας. Να ρωτήσω κι εγώ με τη σειρά μου 2-3 πράγματα και θα κάνω κάποιες παρατηρήσεις.
Όταν βέβαια ζητάμε απ' τον προβολέα περισσότερο δυναμική εικόνα (περισσότερα lumens), κάτι θυσιάζουμε (black level, κοντράστ).
Έχοντας κάνει αρκετά πειράματα πλέον θα έλεγα ότι (δυστυχώς) χρειάζεται η δυναμική ίριδα. Θεωρώ ότι θα υπάρξει σοβαρή διαφορά σε αναπαραγωγή UHD σε σχέση με το επόμενο μοντέλο (360) σε shadow detail και contrast.
Τέλος, όσον αφορά το χρωματικό κομμάτι. Φοράει χρωματικό φίλτρο ο Sony; Αν ναι πόσο ρίχνει τη φωτεινότητα;
Είναι απ' τις περιπτώσεις που λένε οι Αμερικάνοι Pick your poison. Προσωπικά προτιμώ και επιλέγω τα πιο φωτεινά χρώματα κι ελαφρώς υποκορεσμένα, από τα σκοτεινά και κορεσμένα. Αν λοιπόν ο Sony μπορεί να φτάσει τα 100-120 nits με 90% dci θα ήταν ευχής έργον.
από όσο διάβαζα χθες βράδυ..καλιμπραρισμένος δίνει 250 lumen λιγότερα

Last edited:

Reaction score
3.341
Να ευχαριστήσω κι εγω με την σειρα μου τους ανθρωπους που επιμελήθηκαν την ομορφη παρουσίαση.
Ειχαμε την ευκαιρία να δουμε πρώτοι τον 260 να μας αφηνει αφωνους και με το στομα ανοιχτό για την εικόνα του .
Ειναι μακραν η καλύτερη εικονα σε προβολικο που εχω δει μέχρι τωρα .

Η sony δείχνει παλι τα δοντια της και μας προετοιμάζει για 4κ προσιτό στο μέλλον .
:hi:

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Το DCI - P3 τι ειναι ακριβως γιατι ειχαμε μια κουβεντα στα παρασκηνια.

Μανώλης Κ.

Calibrator! Επαγγελματίας
Reaction score
2.075
1) Η ομοιομορφία φωτεινότητας όπως επίσης και η χρωματική φωτεινότητα κυμάνθηκε σε πάρα πολύ καλά επίπεδα. Θεωρώ ότι αυτό οφείλεται και στην σωστή τοποθέτηση του φακού του προβολέα ως προς την οθόνη.

2) Δεν παρατηρήθηκε πρόβλημα focus σε μια οθόνη πλάτους 2,60m που τον δοκίμασα. Το αναφέρω αυτό γιατί διαβάζεις τα αμερικανάκια.

3) Ναι η εικόνα είχε φως παρόλο που η εταιρεία αναφέρει 1,500 Lumens. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο SDR αλλά και στο HDR που σε ενδιαφέρει. Διαβάζει τα metadata και επιλέγει μόνο την επιλογή gamma (HDR10) και δεν μπαίνει σε ένα mode όπως π.χ. κάνει ο JVC ή ο Epson

4) Είναι φυσικό να χειροτερεύει το μαύρο όταν αυξήσουμε την φωτεινότητα αλλά ο προβολέας έχει πολύ καλό Ansi. Νούμερα και λοιπά στο review που θα ανεβάσω στο www.perfectimage.gr

5) Όχι ο Sony δεν χρησιμοποιεί κάποιο είδους φίλτρο. Αν θυμάμαι καλά ο VPL-VW260 φτάνει μέχρι και το 85% του P3.

Attachments

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.259
Members
38.672
Νεότερο μέλος
Christos Kourmouzoglou