Επιλογή κεφαλής

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
Μπα, θα ήταν η Ζαφειρένια :p που λέει ο Βασίλης παραπάνω... Έγραφε 378 ευρουλάκια και παρασύρθηκα! Δε βαριέσαι, ποικιλία να υπάρχει! :drinks:

Reaction score
1.391
Πλαστικά βιδακια για να είσαι πολύ κοντά στο 8... :)
8 με 9 πάντα προσπαθώ να καταλήξω Εγώ...
[DOUBLEPOST=1507417789][/DOUBLEPOST]Όλες οι άλλες κεφαλές που ανάφερε κ ο Δημήτρης θα ήταν απαγορευτικές για τα γούστα μου

Reaction score
42
Τελικά, για να κάνουμε μια σούμα, οι κεφαλές που ταιριάζουν στον βραχίονα τεχνικά, είναι η Ortofon 2M Black, Shure Jico SAS και Nagaoka MP200;

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Τελικά, για να κάνουμε μια σούμα, οι κεφαλές που ταιριάζουν στον βραχίονα τεχνικά, είναι η Ortofon 2M Black, Shure Jico SAS και Nagaoka MP200;
H shure sas με περιπου 8 hz φαινεται ελαφρα καλυτερος συνδιασμος απο την black με 7.4 hz.H sas ειναι κατα την γνωμη μου καλυτερη ακιδα με καλυτερο στελεχος.Σε αυτες τις τιμες θα την προτιμουσα απο την black.Αν η τιμη δεν σε βολευει σιγουρα ΜΡ200 .

Reaction score
1.391
H shure sas με περιπου 8 hz φαινεται ελαφρα καλυτερος συνδιασμος απο την black με 7.4 hz.H sas ειναι κατα την γνωμη μου καλυτερη ακιδα με καλυτερο στελεχος.Σε αυτες τις τιμες θα την προτιμουσα απο την black.Αν η τιμη δεν σε βολευει σιγουρα ΜΡ200 .
Αν βάλει πλαστικές βιδουλες πάει κοντά στα 8 και η μαύρη...

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Αν βάλει πλαστικές βιδουλες πάει κοντά στα 8 και η μαύρη...
Προσωπικα δεν χρησιμοποιω πλεον πλαστικες βιδες.Δεν προσφερουν καλη σταθεροτητα κεφαλης/βραχιονα κατι που πρεπει να αποφευγεται.Υπαρχουν και αλλοι λογοι για την προτιμηση μου ακομη και της mp200 απο την μαυρη αλλα αυτο ειναι καθαρα υποκειμενικο.Παντως σιγουρα μια σταθερη κεφαλη/βραχιονας ειναι πολυ πιο σημαντικη απο +/- 0.5hz διαφορα στην συχνοτητα

Reaction score
1.391
Προσωπικα δεν χρησιμοποιω πλεον πλαστικες βιδες.Δεν προσφερουν καλη σταθεροτητα κεφαλης/βραχιονα κατι που πρεπει να αποφευγεται.Υπαρχουν και αλλοι λογοι για την προτιμηση μου ακομη και της mp200 απο την μαυρη αλλα αυτο ειναι καθαρα υποκειμενικο.Παντως σιγουρα μια σταθερη κεφαλη/βραχιονας ειναι πολυ πιο σημαντικη απο +/- 0.5hz διαφορα στην συχνοτητα
Δεν είδα διαφορα στη σταθερότητα με τις πλαστικές για να ειμαι ειλικρινής...
Ιδικά στη μαύρη που πάει κατευθείαν στο σωμα

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Δεν είδα διαφορα στη σταθερότητα με τις πλαστικές για να ειμαι ειλικρινής...
Ιδικά στη μαύρη που πάει κατευθείαν στο σωμα
Δεν εννοω ακριβως αυτο οτι δηλαδη θα μετακινηθει η κεφαλη αλλα τους κραδασμους που θα υπαρχουν με μια χαλαρη εφαρμογη.

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.804
Δέν είμαι καί ό πλέον γνώστης του αντικειμένου .
Μά ,
από την στιγμή που σε οποιαδήποτε κεφαλή , θά μπεί - θά βάλω - βελόνα Jico-SAS , θά πρέπει να την συγκρίνουμε με κεφαλοβελόνεs του 1000ρικου και πάνω .
Γιατί απλά .....ποιόs λόγοs να το κάνω ?
Όταν με Jico-SAS είναι να μού φτάσει σχεδόν 500ρικο , ή όποια κεφαλοβελόνα καί τίs συγκρίνουμε με Ortofon 2M Black καί την Nagaoka MP 200 , τότε άs πάρω από την αρχή την Ortofon 2M Black ή την Nagaoka MP 200 .

Γιά μένα όποιοs εχει πάει σε βελόνα Jico-SAS , έχει τριπλασιάσει την άξία τηs κεφαλοβελόναs του καί σε τιμή σύγκρισηs και σε ήχο πάνω από όλα .

Καλέs επιλογέs .
-

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Δέν είμαι καί ό πλέον γνώστης του αντικειμένου .
Μά ,
από την στιγμή που σε οποιαδήποτε κεφαλή , θά μπεί - θά βάλω - βελόνα Jico-SAS , θά πρέπει να την συγκρίνουμε με κεφαλοβελόνεs του 1000ρικου και πάνω .
Γιατί απλά .....ποιόs λόγοs να το κάνω ?
Όταν με Jico-SAS είναι να μού φτάσει σχεδόν 500ρικο , ή όποια κεφαλοβελόνα καί τίs συγκρίνουμε με Ortofon 2M Black καί την Nagaoka MP 200 , τότε άs πάρω από την αρχή την Ortofon 2M Black ή την Nagaoka MP 200 .

Γιά μένα όποιοs εχει πάει σε βελόνα Jico-SAS , έχει τριπλασιάσει την άξία τηs κεφαλοβελόναs του καί σε τιμή σύγκρισηs και σε ήχο πάνω από όλα .

Καλέs επιλογέs .
-
Δεν ειναι τοσο απλα καμια φορα;)

Reaction score
1.685
Αν ήταν ετσι θα είχαν λυθεί για αρκετούς πολλά προβλήματα, κυρίως όσον αφορά το κόστος αγοράς μιας κεφαλης.
Αλλά δυστυχώς δεν είναι καθόλου ετσι.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
-
Μέ σεβασμό , θα ήθελα την δική σου γνώμη .
Μπορεί να αναθεωρήσω .

-
Κατ αρχην να πω οτι χρησιμοποιω sas απο την πρωτη μερα που η ιδια η jico κυκλοφορησε 30 κεφαλες δικες της αγοραζοντας 2 απο τις 30.Ουδεποτε θεωρησα καμια ΜΜ με sas ως κεφαλη που κτυπα κεφαλες των 1000 ευρω διοτι απλα δεν.....
ΤΩρα τι εννοω λεγοντας οτι δεν ειναι παντα απλα τα πραγματα.ΥΠαρχουν περιπτωσεις που πχ μια nagaoka mp200 ειναι σοφοτερη επιλογη απο μια γεννητρια με sas κι ας ειναι καλητερη η δευτερη.Στην περιπτωση του φιλου που ρωτησε,κατα την γνωμη μου εχουμε μια τετοια περιπτωση.Αν επρεπε ναπροτεινω κατι με ενα αλλο phono ας πουμε στο συστημα η προταση θα ηταν διαφορετικη.

Reaction score
208
Οποτε θεωρω οτι ο φιλος giev1974 εχει πλεον αρκετες γνωμες για να πραξει αναλογως και εγω πλεον το δικαιωμα να πω τη γνωμη μου ελευθερα....χαχαχα

Πιστευω, χωρις βεβαια να εχω ακουσει το συγκεκριμενο πικαπ και χωρις καμια δοση υποτιμησης του, οτι το συστημα μπορει να σηκωσει καλυτερο πικαπ και η οποια κεφαλη, οχι οτι θα θαφτει αλλα δεν θα αναδειξει ολες τις αρετες τις

Ουφ...το ειπα και ξαλαφρωσα

Reaction score
8.905
Όποιος ανατρέξει σε παλιά κείμενα εδώ μέσα θα βρει άπειρα άρθρα-αναφορές περί sas / γεννήτριες κλπ. Το θέμα είναι απλό, όσες sas με στελέχη από ρουμπίνια και ζαφείρια να βάλει στο πικάπ του ο κάθε ενδιαφερόμενος, το θέμα είναι εάν έχει το υπόλοιπο σύστημα / χώρο / κλπ για να την υποστηρίξει "σωστά" και να ακούσει αυτό που προσφέρει η συγκεκριμένη ακίδα! Γιαυτό προτιμότερο είναι να μένει κάποιος με πχ. με την μαμά shure m97 βελόνα και να γλυτώσει τα παραπάνω, που μερικές φορές είναι και περιττά έξοδα.

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.804
Όποιος ανατρέξει σε παλιά κείμενα εδώ μέσα θα βρει άπειρα άρθρα-αναφορές περί sas / γεννήτριες κλπ. Το θέμα είναι απλό, όσες sas με στελέχη από ρουμπίνια και ζαφείρια να βάλει στο πικάπ του ο κάθε ενδιαφερόμενος, το θέμα είναι εάν έχει το υπόλοιπο σύστημα / χώρο / κλπ για να την υποστηρίξει "σωστά" και να ακούσει αυτό που προσφέρει η συγκεκριμένη ακίδα! Γιαυτό προτιμότερο είναι να μένει κάποιος με πχ. με την μαμά shure m97 βελόνα και να γλυτώσει τα παραπάνω, που μερικές φορές είναι και περιττά έξοδα.

Γιά μένα τα πιό πάνω γραμμένα , είναι το απόσταγμα του θέματοs .

respect :hi:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Οποτε θεωρω οτι ο φιλος giev1974 εχει πλεον αρκετες γνωμες για να πραξει αναλογως και εγω πλεον το δικαιωμα να πω τη γνωμη μου ελευθερα....χαχαχα

Πιστευω, χωρις βεβαια να εχω ακουσει το συγκεκριμενο πικαπ και χωρις καμια δοση υποτιμησης του, οτι το συστημα μπορει να σηκωσει καλυτερο πικαπ και η οποια κεφαλη, οχι οτι θα θαφτει αλλα δεν θα αναδειξει ολες τις αρετες τις

Ουφ...το ειπα και ξαλαφρωσα
Επειδη το συγκεκριμενο πικαπ με rb300 το ειχα για χρονια και με jico mm1 sas και με ακριβοτερες /καλυτερες mc θα ελεγα με βεβαιοτητα οτι δεν ειναι ο αδυνατος κρικος στο συστημα.Οσο για καλυτερο πικαπ,ολα τα συστηματα σηκωνουν ενα,αλλα το θεμα δεν ειναι αυτο,αλλα το να υπαρχει μια ισορροπια που να επιτρεπει μια σωστη συνεργασια μεταξυ των μηχανηματων του συστηματος χωρις να εκτιθεται καποιο σοβαρα.
Κατι δε που δυστυχως σχεδον παντα παραγνωριζεται ειναι το γεγονος οτι μια ΜΜ ειναι δυσκολοτερο απο μια mc να δουλεψει σωστα λογω ανεπαρκων ρυθμισεων στα πλειστα phono.Και μια και μιλαμε και για την 97χe αυτη ειναι μια απο τις περιπτωσεις οπου τα 47Κ δεν αρκουν....

Last edited:

Reaction score
208
Πανικο ομολογω πως δεν το ηξερα και ειναι πραγματικα απολαυση να σας διαβαζουμε και να μοιραζεστε τις πολυτιμες γνωσεις σας

Ισως, υπεπεσα στο λαθος της γενικευσης μιας προσωπικης μου εμπειριας απο τον rb 300 σε ενα thorens td 166, ο οποιος ηχος ηταν γεματος στα μεσοχαμηλα και που μαλλον υπερθεματίζονταν και απο την λαμπατη χροια του ear

Anyway με προσοχη διαβαζω τα γραφομενα σου, συμφωνα με τα οποια πολλες φορες συμφωνω απολυτα.

Reaction score
42
μα..., γι'αυτόν ακριβώς τον λόγο ανέφερα και τα υπόλοιπα μηχανήματα, για να υπάρξουν πιο στοχευμένες προτάσεις.
Επίσης, αν από την αλυσίδα του υπάρχοντος συστήματος, θα πρέπει να αναβαθμίσω κάποιο από αυτά, μετά χαράς να το συζητήσουμε και να το έχω στα υπ'όψη μου.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Πανικο ομολογω πως δεν το ηξερα και ειναι πραγματικα απολαυση να σας διαβαζουμε και να μοιραζεστε τις πολυτιμες γνωσεις σας

Ισως, υπεπεσα στο λαθος της γενικευσης μιας προσωπικης μου εμπειριας απο τον rb 300 σε ενα thorens td 166, ο οποιος ηχος ηταν γεματος στα μεσοχαμηλα και που μαλλον υπερθεματίζονταν και απο την λαμπατη χροια του ear

Anyway με προσοχη διαβαζω τα γραφομενα σου, συμφωνα με τα οποια πολλες φορες συμφωνω απολυτα.
Ναι ο συνδιασμος του 166,160 κλπ με τον rb300 δεν ηταν και ιδιαιτερα επιτυχης.Με το systemdek ii εντελως το αντιθετο.Και γω θεωρω οτι το ear εχει χαρακτηρα που απαιτει ιδιαιτερη σημασια και προσοχη στην επιλογη της κεφαλης. Με την 97 χe φοβαμαι οτι ο ηχος θα ειναι πολυ σκοτεινος γι αυτο ειπα οτι αν η τιμη μιας 97 sas βολευει τον giev ειναι μια καλη επιλογη αν οχι τοτε η mp200 ακομη και η mp150.Αν υπηρχε επιλογη για mm εισοδο ας πουμε 60-65 Κ τοτε η 97xe θα ηταν μια προταση

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.976
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas