sterkon
Τελεοράσεις!
- Reaction score
- 1.616
Μπα, θα ήταν η Ζαφειρένια
που λέει ο Βασίλης παραπάνω... Έγραφε 378 ευρουλάκια και παρασύρθηκα! Δε βαριέσαι, ποικιλία να υπάρχει! 

H shure sas με περιπου 8 hz φαινεται ελαφρα καλυτερος συνδιασμος απο την black με 7.4 hz.H sas ειναι κατα την γνωμη μου καλυτερη ακιδα με καλυτερο στελεχος.Σε αυτες τις τιμες θα την προτιμουσα απο την black.Αν η τιμη δεν σε βολευει σιγουρα ΜΡ200 .Τελικά, για να κάνουμε μια σούμα, οι κεφαλές που ταιριάζουν στον βραχίονα τεχνικά, είναι η Ortofon 2M Black, Shure Jico SAS και Nagaoka MP200;
Αν βάλει πλαστικές βιδουλες πάει κοντά στα 8 και η μαύρη...H shure sas με περιπου 8 hz φαινεται ελαφρα καλυτερος συνδιασμος απο την black με 7.4 hz.H sas ειναι κατα την γνωμη μου καλυτερη ακιδα με καλυτερο στελεχος.Σε αυτες τις τιμες θα την προτιμουσα απο την black.Αν η τιμη δεν σε βολευει σιγουρα ΜΡ200 .
Προσωπικα δεν χρησιμοποιω πλεον πλαστικες βιδες.Δεν προσφερουν καλη σταθεροτητα κεφαλης/βραχιονα κατι που πρεπει να αποφευγεται.Υπαρχουν και αλλοι λογοι για την προτιμηση μου ακομη και της mp200 απο την μαυρη αλλα αυτο ειναι καθαρα υποκειμενικο.Παντως σιγουρα μια σταθερη κεφαλη/βραχιονας ειναι πολυ πιο σημαντικη απο +/- 0.5hz διαφορα στην συχνοτηταΑν βάλει πλαστικές βιδουλες πάει κοντά στα 8 και η μαύρη...
Δεν είδα διαφορα στη σταθερότητα με τις πλαστικές για να ειμαι ειλικρινής...Προσωπικα δεν χρησιμοποιω πλεον πλαστικες βιδες.Δεν προσφερουν καλη σταθεροτητα κεφαλης/βραχιονα κατι που πρεπει να αποφευγεται.Υπαρχουν και αλλοι λογοι για την προτιμηση μου ακομη και της mp200 απο την μαυρη αλλα αυτο ειναι καθαρα υποκειμενικο.Παντως σιγουρα μια σταθερη κεφαλη/βραχιονας ειναι πολυ πιο σημαντικη απο +/- 0.5hz διαφορα στην συχνοτητα
Δεν εννοω ακριβως αυτο οτι δηλαδη θα μετακινηθει η κεφαλη αλλα τους κραδασμους που θα υπαρχουν με μια χαλαρη εφαρμογη.Δεν είδα διαφορα στη σταθερότητα με τις πλαστικές για να ειμαι ειλικρινής...
Ιδικά στη μαύρη που πάει κατευθείαν στο σωμα
Δεν ειναι τοσο απλα καμια φοραΔέν είμαι καί ό πλέον γνώστης του αντικειμένου .
Μά ,
από την στιγμή που σε οποιαδήποτε κεφαλή , θά μπεί - θά βάλω - βελόνα Jico-SAS , θά πρέπει να την συγκρίνουμε με κεφαλοβελόνεs του 1000ρικου και πάνω .
Γιατί απλά .....ποιόs λόγοs να το κάνω ?
Όταν με Jico-SAS είναι να μού φτάσει σχεδόν 500ρικο , ή όποια κεφαλοβελόνα καί τίs συγκρίνουμε με Ortofon 2M Black καί την Nagaoka MP 200 , τότε άs πάρω από την αρχή την Ortofon 2M Black ή την Nagaoka MP 200 .
Γιά μένα όποιοs εχει πάει σε βελόνα Jico-SAS , έχει τριπλασιάσει την άξία τηs κεφαλοβελόναs του καί σε τιμή σύγκρισηs και σε ήχο πάνω από όλα .
Καλέs επιλογέs .
-
-Δεν ειναι τοσο απλα καμια φορα![]()
Αν ήταν ετσι θα είχαν λυθεί για αρκετούς πολλά προβλήματα, κυρίως όσον αφορά το κόστος αγοράς μιας κεφαλης.από την στιγμή που σε οποιαδήποτε κεφαλή , θά μπεί - θά βάλω - βελόνα Jico-SAS , θά πρέπει να την συγκρίνουμε με κεφαλοβελόνεs του 1000ρικου και πάνω .
Κατ αρχην να πω οτι χρησιμοποιω sas απο την πρωτη μερα που η ιδια η jico κυκλοφορησε 30 κεφαλες δικες της αγοραζοντας 2 απο τις 30.Ουδεποτε θεωρησα καμια ΜΜ με sas ως κεφαλη που κτυπα κεφαλες των 1000 ευρω διοτι απλα δεν.....-
Μέ σεβασμό , θα ήθελα την δική σου γνώμη .
Μπορεί να αναθεωρήσω .
-
Όποιος ανατρέξει σε παλιά κείμενα εδώ μέσα θα βρει άπειρα άρθρα-αναφορές περί sas / γεννήτριες κλπ. Το θέμα είναι απλό, όσες sas με στελέχη από ρουμπίνια και ζαφείρια να βάλει στο πικάπ του ο κάθε ενδιαφερόμενος, το θέμα είναι εάν έχει το υπόλοιπο σύστημα / χώρο / κλπ για να την υποστηρίξει "σωστά" και να ακούσει αυτό που προσφέρει η συγκεκριμένη ακίδα! Γιαυτό προτιμότερο είναι να μένει κάποιος με πχ. με την μαμά shure m97 βελόνα και να γλυτώσει τα παραπάνω, που μερικές φορές είναι και περιττά έξοδα.
Επειδη το συγκεκριμενο πικαπ με rb300 το ειχα για χρονια και με jico mm1 sas και με ακριβοτερες /καλυτερες mc θα ελεγα με βεβαιοτητα οτι δεν ειναι ο αδυνατος κρικος στο συστημα.Οσο για καλυτερο πικαπ,ολα τα συστηματα σηκωνουν ενα,αλλα το θεμα δεν ειναι αυτο,αλλα το να υπαρχει μια ισορροπια που να επιτρεπει μια σωστη συνεργασια μεταξυ των μηχανηματων του συστηματος χωρις να εκτιθεται καποιο σοβαρα.Οποτε θεωρω οτι ο φιλος giev1974 εχει πλεον αρκετες γνωμες για να πραξει αναλογως και εγω πλεον το δικαιωμα να πω τη γνωμη μου ελευθερα....χαχαχα
Πιστευω, χωρις βεβαια να εχω ακουσει το συγκεκριμενο πικαπ και χωρις καμια δοση υποτιμησης του, οτι το συστημα μπορει να σηκωσει καλυτερο πικαπ και η οποια κεφαλη, οχι οτι θα θαφτει αλλα δεν θα αναδειξει ολες τις αρετες τις
Ουφ...το ειπα και ξαλαφρωσα
μα..., γι'αυτόν ακριβώς τον λόγο ανέφερα και τα υπόλοιπα μηχανήματα, για να υπάρξουν πιο στοχευμένες προτάσεις.Όποιος ανατρέξει σε παλιά κείμενα εδώ μέσα θα βρει άπειρα άρθρα-αναφορές περί sas / γεννήτριες κλπ. Το θέμα είναι απλό, όσες sas με στελέχη από ρουμπίνια και ζαφείρια να βάλει στο πικάπ του ο κάθε ενδιαφερόμενος, το θέμα είναι εάν έχει το υπόλοιπο σύστημα / χώρο / κλπ για να την υποστηρίξει "σωστά" και να ακούσει αυτό που προσφέρει η συγκεκριμένη ακίδα! Γιαυτό προτιμότερο είναι να μένει κάποιος με πχ. με την μαμά shure m97 βελόνα και να γλυτώσει τα παραπάνω, που μερικές φορές είναι και περιττά έξοδα.
Ναι ο συνδιασμος του 166,160 κλπ με τον rb300 δεν ηταν και ιδιαιτερα επιτυχης.Με το systemdek ii εντελως το αντιθετο.Και γω θεωρω οτι το ear εχει χαρακτηρα που απαιτει ιδιαιτερη σημασια και προσοχη στην επιλογη της κεφαλης. Με την 97 χe φοβαμαι οτι ο ηχος θα ειναι πολυ σκοτεινος γι αυτο ειπα οτι αν η τιμη μιας 97 sas βολευει τον giev ειναι μια καλη επιλογη αν οχι τοτε η mp200 ακομη και η mp150.Αν υπηρχε επιλογη για mm εισοδο ας πουμε 60-65 Κ τοτε η 97xe θα ηταν μια προτασηΠανικο ομολογω πως δεν το ηξερα και ειναι πραγματικα απολαυση να σας διαβαζουμε και να μοιραζεστε τις πολυτιμες γνωσεις σας
Ισως, υπεπεσα στο λαθος της γενικευσης μιας προσωπικης μου εμπειριας απο τον rb 300 σε ενα thorens td 166, ο οποιος ηχος ηταν γεματος στα μεσοχαμηλα και που μαλλον υπερθεματίζονταν και απο την λαμπατη χροια του ear
Anyway με προσοχη διαβαζω τα γραφομενα σου, συμφωνα με τα οποια πολλες φορες συμφωνω απολυτα.