Ηλεκτρική κουζίνα

Reaction score
1.391
Πώς γίνεται αυτό;

Έχει διπλάσια watt κατανάλωσης; :rolleyes:
Δε νομίζω...
Μακαρονάδα 3 λεπτά λιγότερο..
Γεμιστά κ κοτόπουλο στο φούρνο 25 λεπτά λιγότερο..
Κέικ 15 λεπτά λιγότερο..
Σε κάλυψα? :)

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.630
Όχι. :rolleyes:

Ο φούρνος της συγκεκριμένης μάρκας ίσως να έχει καλύτερη μόνωση και να έχει κάποια διαφορά.

25 λεπτά λιγότερο όμως είναι μεγάλη διαφορά! Μόνο αν είναι πιο μεγάλες οι αντιστάσεις.

Το ίδιο ισχύει και στα μάτια και μάλιστα χωρίς το πλεονέκτημα κάποιας καλής μόνωσης.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.015
ελευθερη,οι εντιχοιζομενες συσκευες και αν ειναι δεσμευση...
Εν συγκρίσει προς την ελεύθερη, η εντοιχισμένη κουζίνα πλεονεκτεί. Πολύ. Η καλύτερη λύση είναι να βάλετε μια κουζίνα εντοιχισμένη με ελεύθερες εστίες, κατά προτίμηση με κεραμική πλάκα. Η πλάκα μπαίνει σε ανάλογη τρύπα στον πάγκο και κρέμεται από την πατούρα της, οπότε ο πάγκος είναι συνεχής, και ασύγκριτα πιο εύχρηστος. Δεν υπάρχει δηλαδή ο πονοκέφαλος της σώρρευσης σκουπιδιών στις χαραμάδες ένθεν και ένθεν της κουζίνας (πατάτες, φλούδια, υγρά, σκόνη, διάφορα).

Αφού επιλέξετε κουζίνα, παραγγείλτε και νέο πάγκο, με την ανάλογη τρύπα. Αποφύγετε κάτι αηδίες που κυκλοφορούν με τα ρυθμιστικά στο επάνω μέρος, δίπλα στις εστίες. Η κεραμική πλάκα πρέπει να είναι συνεχής και "σκέτη" ώστε να σφουγγαρίζεται εύκολα, με τα χειριστήρια στην πρόσοψη για να μην κινδυνεύουν από χυμένο φαΐ. Επίσης, αν δηλαδή καταλήξετε σε κεραμικές εστίες, φροντίστε η πλάκα να έχει και το ανάλογο υπόμνημα με το σταυρουδάκι και τις λυχνίες που δείχνουν ποιες εστίες είναι επικίνδυνα θερμές (υπάρχει στις περισσότερες εστίες, αλλ' όχι στις πολύ φθηνές).

Reaction score
1.082
Δε νομίζω...
Μακαρονάδα 3 λεπτά λιγότερο..
Γεμιστά κ κοτόπουλο στο φούρνο 25 λεπτά λιγότερο..
Κέικ 15 λεπτά λιγότερο..
Σε κάλυψα? :)
Μήπως η κουζίνα σου έχει ρολόι που παεί αργά, οπότε σου φαίνεται ότι μαγειρεύει γρήγορα; :gamer:
Επίσης μαγειρεύει πιο γρήγορα σε σχέση με τι/ποια; Με το φούρνο της γιαγιάς του Zizik;
υγ χρόνια πολλά

[DOUBLEPOST=1509033696][/DOUBLEPOST]
...Αποφύγετε κάτι αηδίες που κυκλοφορούν με τα ρυθμιστικά στο επάνω μέρος, δίπλα στις εστίες. Η κεραμική πλάκα πρέπει να είναι συνεχής και "σκέτη" ώστε να σφουγγαρίζεται εύκολα, με τα χειριστήρια στην πρόσοψη για να μην κινδυνεύουν από χυμένο φαΐ
οι σοβαρές λύσεις, είναι με ανακλαστικούς οπτοζεύκτες ή χωρητικές επαφές και μπαίνουν κάτω από το τζάμι, οπότε δεν υπάρχει διακοπή της επιφάνειας.

Last edited:

Reaction score
1.391
Μήπως η κουζίνα σου έχει ρολόι που παεί αργά, οπότε σου φαίνεται ότι μαγειρεύει γρήγορα; :gamer:
Επίσης μαγειρεύει πιο γρήγορα σε σχέση με τι/ποια; Με το φούρνο της γιαγιάς του Zizik;
υγ χρόνια πολλά

[DOUBLEPOST=1509033696][/DOUBLEPOST] οι σοβαρές λύσεις, είναι με ανακλαστικούς οπτοζεύκτες ή χωρητικές επαφές και μπαίνουν κάτω από το τζάμι, οπότε δεν υπάρχει διακοπή της επιφάνειας.
Με τους 2 φούρνους τις μάνας μου αξίας 1500 κ 1800 έκαστος...
Όταν ερχόταν σε μενα πριν το πάρει χαμπάρι τα καρβουνιαζε ολαααα
[DOUBLEPOST=1509044887][/DOUBLEPOST]Ευχαριστώ για τις ευχές!
Χρόνια πολλά Δημητρουλες Δημητράκηδές κ Μητσαρες

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.630
Ο θερμοστάτης του φούρνου σου δουλεύει; 8-)

Δουλεύουν και οι δύο αντιστάσεις του φούρνου της μαμάς; 8-)

Μήπως βάζει καταλάθος το grill στη δικιά σου; 8-)

Reaction score
134
Επειδή βρίσκομαι σε παρόμοια φαση με τον φιλο tanto , μετά απο έρευνα κατάλαβα οτι πλέον οι ηλεκτρικές συσκευές και η αξιοπιστία τους είναι θέμα τύχης.
Για φουρνους (χωρίς εστίες) είχα διαβάσει τα καλύτερα για τους neff αλλά όλα τα καινούρια μοντέλα τους έχουν οθόνη αφης και ηταν ο λογος που τους απέκλεισα, γιατί το θεωρώ υπερβολή και πιστευω οσα περισσοτερα ηλεκτρονικα καλούδια έχουν τόσο πιο ζημιάρικα μπορεί να είναι (δικιά μου λογική). Για την πυρόληση οι περισσότεροι λένε οτι δεν την χρησιμοποιούν αρκετά οπότε δεν είναι και απαραίτητο εξτρα.
Βασικό χαρακτηριστικό που ήθελα ήταν να αποσπώνται τα τζάμια για να πλένονται και κατέληξα στους Bosch, Siemens , Pitsos στο budget των ~400 και τελικά επέλεξα τον Pitsos επειδή σ αυτα τα χρηματα είχε τα ίδια χαρακτηριστικά με τους υπόλοιπους + Υδρολυση (το πόσο χρήσιμο είναι δεν το ξέρω) .
Σε εστίες επέλεξα της Siemens απλές κεραμικές ~ 300 ευρώ για τον λόγο του οτι δεν είναι τελείως λεία η επιφάνεια και γι αυτό ισχυρίζονται οτι καθαρίζονται πιο εύκολα και είναι ανθεκτικότερες στις γρατζουνιές .
Επίσης καλά λόγια έχω ακούσει και για τους La Germania οι οποίοι βγάζουν και επαγγελματικούς αλλά σε θέμα service και ανταλλακτικών δεν ξέρω τι ισχύει.

Last edited:

Reaction score
433
Από τις κουζινες της gorenje έχει κάποιος εμπειρία χρήσης; Από bocsh simens pitsos ως τα 700-800 που είδα αυτές δειχνουδ καλύτερες λαμαρίνες πιο σταθερά κουμπιά και βρίσκω σε ελεύθερη μικτή μισή κεραμική μισή επαγωγική που δεν την βρηκα πουθενά αλλού, έχει τριπλα τζαμία εύκολα αφαιρούμενα και σύστημα υδρόλυσης.

Reaction score
0
θελω να αγορασω σετ εντοιχιζομενου φουρνου+εστιες whirlpool και πλυντηριο πιατων candy. επειδη δεν τις γνωριζω ιδιαιτερα τις συγκεκριμενες εταιρειες,εχετε να μου πειτε τη γνωμη σας? ευχαριστω...!!!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis