Περί CD recorders

Reaction score
2
Καλησπέρα σε όλους!Έχω ένα cd recorder pioneer pdr 609 το οποίο έχει γραψει στο παρελθόν κάμποσα δισκάκια από βινύλιο κυρίως.Επειδη μάλλον χρειάζεται κεφαλή και επειδή είναι πανάκριβη και δυσεύρετη ψάχνω για αγορά μεταχειρισμένου επειδή είδα σε κάτι αγγελίες μερικά philips και pioneer.Το ερώτημα είναι αν ξέρει κάποιος η διάρκεια ζωής της κεφαλης πόσο είναι?Μετά από 20-30 cd's δικαιολογείται να θέλει αλλαγή κεφαλης?Βέβαια υπάρχει και η λύση της εγγραφής σε υπολογιστή με κατάλληλο πρόγραμμα αλλά θέλω στο ράκ ένα recorder.Ξερω ότι θα με πειτε παλιομοδιτη αλλά μου έχουν πει και χειρότερα!

Reaction score
2.324
Eιχα για πανω απο 15 χρονια το 775 της PHILIPS, το εδωσα σε φιλο και το λειτουργει ακομα.

TGD

Thread Gravedigger
Reaction score
11.027
Πάρε ένα Solid State Recorder. Μετέφερε τα αρχεία στον υπολογιστή, κάνε την επεξεργασία, και κάψε το τελικό προϊόν σε CD. Μπορείς να βρεις από ένα φορητό σε καλή τιμή:
http://tascam.com/product/dr-05/
που θα σε βολέψει και για επιτόπιες, ή να φτάσεις σε κάτι πολύ βαρύ:
http://tascam.com/product/da-3000/

Reaction score
1.381
...Το ερώτημα είναι αν ξέρει κάποιος η διάρκεια ζωής της κεφαλης πόσο είναι?Μετά από 20-30 cd's δικαιολογείται να θέλει αλλαγή κεφαλης?
Αγόρασα μεταχειρισμένο πριν 15 χρόνια player και παίζει ακόμα άψογα. Το recorder αγοράστηκε καινούριο και μετά από 100 περίπου εγγραφές σταμάτησε να διαβάζει. Τελείως απρόβλεπτη κατάσταση... Ούτε το δικό σου, ούτε το δικό μου έπρεπε να είχαν πρόβλημα.

Reaction score
2
Αγόρασα μεταχειρισμένο πριν 15 χρόνια player και παίζει ακόμα άψογα. Το recorder αγοράστηκε καινούριο και μετά από 100 περίπου εγγραφές σταμάτησε να διαβάζει. Τελείως απρόβλεπτη κατάσταση... Ούτε το δικό σου, ούτε το δικό μου έπρεπε να είχαν πρόβλημα.
Αυτό καταλαβαίνω κι εγω....δεν μπορεί να σταματήσει ξαφνικα και σίγουρα δεν συμφερει αλλαγή κεφαλής....οπότε θα κοιτάξω για κανενα μεταχειρισμένο.Η λύση του υπολογιστη είναι μονόδρομος.Θα ρωτήσω και σε εξουσιοδοτημένο service pioneer μπας και σωθει αλλιως ανακύκλωση....
[DOUBLEPOST=1520276448][/DOUBLEPOST]
Πάρε ένα Solid State Recorder. Μετέφερε τα αρχεία στον υπολογιστή, κάνε την επεξεργασία, και κάψε το τελικό προϊόν σε CD. Μπορείς να βρεις από ένα φορητό σε καλή τιμή:
Αυτά είναι επαγγελματικα και δεν αξίζει να δώσω τόσα λεφτά γιατί δεν θα αξιοποιηθεί 100%.Δηλαδη είναι σαν να πάρω νταλίκα και να κουβαλάω 4 σακούλες με ψώνια από το σούπερ μάρκετ.Ενας άλλος θα το αξιοποιουσε σε ηχογραφησεις η σε ένα στούντιο αλλά εγώ προσωπικά το ήθελα να καίω κάνα δισκάκι με εγγραφές απο βινύλιο μια δυο φορές το μήνα

Reaction score
1.191
το οποίο έχει γραψει στο παρελθόν κάμποσα δισκάκια από βινύλιο κυρίως....Μετά από 20-30 cd's δικαιολογείται να θέλει αλλαγή κεφαλης?
μηπως υπερβάλλεις στον αριθμο και δεν ειναι τοσο χαμηλος; καπνιζεις; το εχεις χαμηλα στο ρακ; που το ξερεις οτι θελει αλλαγη;

A

AKARL

Guest
οπότε θα κοιτάξω για κανενα μεταχειρισμένο.
Για το συγκεκριμένο είδος συσκευής δεν ξέρω αν είναι πολύ καλή ιδέα.

Η λύση του υπολογιστη είναι μονόδρομος.
Όχι ακριβώς. Μια (πολύ) καλή ιδέα, αν το επιτρέπουν τα οικονομικά, είναι το Tascam CD-RW900MKII.

Τεχνικές προδιαγραφές κ.λπ. εδώ.

Reaction score
1.191
Παντως στο ανακυκλωνω για να μην ταλαιπωρεισαι τσαμπα:D

Reaction score
2
μηπως υπερβάλλεις στον αριθμο και δεν ειναι τοσο χαμηλος; καπνιζεις; το εχεις χαμηλα στο ρακ; που το ξερεις οτι θελει αλλαγη;
Μέσα στο σπίτι ποτέ τσιγάρο.Ουτε θέμα με σκόνες έχω γιατί τα καθαρίζω σχολαστικά όλα.Εκανα τα τεστ μέσω του service manual και φαίνονται όλα μια χαρά.Μεχρι προτινος έπαιζε cd's και δεν εγραφε......Μετά τα τεστ δεν παίζει ούτε καν βλέπει ότι υπάρχει cd μέσα.Ευχαριστω πολύ για το ενδιαφερον σας!
[DOUBLEPOST=1520279166][/DOUBLEPOST]
Για το συγκεκριμένο είδος συσκευής δεν ξέρω αν είναι πολύ καλή ιδέα.

Όχι ακριβώς. Μια (πολύ) καλή ιδέα, αν το επιτρέπουν τα οικονομικά, είναι το Tascam CD-RW900MKII.

Τεχνικές προδιαγραφές κ.λπ. εδώ.
Θα κοιτάξω.Σ ευχαριστώ πολύ!
[DOUBLEPOST=1520279245][/DOUBLEPOST]
Μέσα στο σπίτι ποτέ τσιγάρο.Ουτε θέμα με σκόνες έχω γιατί τα καθαρίζω σχολαστικά όλα.Εκανα τα τεστ μέσω του service manual και φαίνονται όλα μια χαρά.Μεχρι προτινος έπαιζε cd's και δεν εγραφε......Μετά τα τεστ δεν παίζει ούτε καν βλέπει ότι υπάρχει cd μέσα.Ευχαριστω πολύ για το ενδιαφερον σας!
Και πλέον ατμιστης!Τέλος το τσιγαρο...;-)

Reaction score
284
[DOUBLEPOST=1520279245][/DOUBLEPOST]

Και πλέον ατμιστης!Τέλος το τσιγαρο...;-)
Πολυ πιθανον να εχει σπασει καποιο πλαστικο που κινει το φακο του λειζερ,το εχω παθει και εγω σε cdplayer εκει συνηθως με καποια πατεντα το κολαει και το σταθαροποιει και λειτουργει ξανα,σιγουρα κατι τετοιο παιζει και οχι το λειζερ!
[DOUBLEPOST=1520283783][/DOUBLEPOST]
Πολυ πιθανον να εχει σπασει καποιο πλαστικο που κινει το φακο του λειζερ,το εχω παθει και εγω σε cdplayer εκει συνηθως με καποια πατεντα το κολαει και το σταθεροποιει και λειτουργει ξανα,σιγουρα κατι τετοιο παιζει και οχι το λειζερ!
Μαλιστα στην οθονη αναγνωσης δεν εδειχνε οτι ειχε σιντι μεσα!

Reaction score
1.191
Με την πάροδο του χρόνου, την χαλάρωση των ελατηρίων, το λερωμα των φακών, τον άγνωστο αριθμό cd (είχες ξεκινήσει από 10-15 και έγινε 20-30...) χρειάζονται ρυθμίσεις που έχουν προβλεφθεί από τον κατασκευαστή. Τους ρώτησες για να κάνουν adjust/calibration?
x1.jpg

Reaction score
284
Αυτο το μοντελο το ειχα παρει καινουργιο τοτε, ειχα κανει πολλες αντιγραφες μπορει και 200 αλλα προσεξτε,δεν το ειχα ως βασικο player αλλα μονο για αντιγραφη.Το θεμα ειναι οτι οσο το κρατησα δουλεψε αψογα!

Reaction score
2
Παντως στο ανακυκλωνω για να μην ταλαιπωρεισαι τσαμπα:D
χαχαχα
[DOUBLEPOST=1520326416][/DOUBLEPOST]Καλημέρα.Επανέρχομαι και πάλι αν και γίνομαι ενοχλητικός,επικοινώνησα με το service της pioneer εκει στην Αθήνα και το μεσημερι θα ξέρω τιμή για κεφαλή,και αν συμφέρει θα το στείλω για εγχείρηση!Το λυπάμαι να παει για ανκύκλωση ρε γμτο το είχα πληρώσει το 2003 αν θυμάμαι καλά 400 ή 500ε,και σίγουρα θέλω να το φτιάξω οχι για να γράφω cd αφού υπάρχει και το pc ,αλλά και για συναισθηματκούς λόγους.Μόλις έχω νέα θα ξαναενημερώσω αλλιώς θα το χαρίσω στον xenos για ανακύκλωση!
Pioneer-PDR-609_P_900.jpg

Reaction score
3.093
the best solution

Reaction score
2
Μακάρι να είναι λογικό το κόστος γιατί πέρα από ωραία συσκευή παίζει και πολύ καλά αν και αργή να διαβάσει τα cd.κράτα το αν μπορείς
Αργο στο να διαβάσει αλλά οπως είπες παίζει αψογα και γράφει!
[DOUBLEPOST=1520330767][/DOUBLEPOST]
the best solution
Για να δούμε το κόστος και μετά βλέπω για τη λ΄ύση πιο πάνω.
Κανονικά όπως είπε ένας φίλος με την αγορά έπρεπε να είχα πάρει και ενα-δυο σετ κεφαλές αλλά κανείς δεν σκέφτεται το οτι θα χαλάσει κάποια στιγμή,και να δεχτώ οτι μετά απο 15 χρόνια εβγαλε πρόβλημα αλλα΄οχι απο θέμα χρήσης

Reaction score
204
Αργο στο να διαβάσει αλλά οπως είπες παίζει αψογα και γράφει!
[DOUBLEPOST=1520330767][/DOUBLEPOST]
Για να δούμε το κόστος και μετά βλέπω για τη λ΄ύση πιο πάνω.
Κανονικά όπως είπε ένας φίλος με την αγορά έπρεπε να είχα πάρει και ενα-δυο σετ κεφαλές αλλά κανείς δεν σκέφτεται το οτι θα χαλάσει κάποια στιγμή,και να δεχτώ οτι μετά απο 15 χρόνια εβγαλε πρόβλημα αλλα΄οχι απο θέμα χρήσης
Και να τις είχες πάρει, μετά από τόσα χρόνια δε σου εγγυάται κανένας ότι θα δούλευαν και για πόσο χρόνο. Τα πλαστικά μέρη πολυμερίζονται με τον καιρό, δυστυχώς!

Reaction score
2
Και να τις είχες πάρει, μετά από τόσα χρόνια δε σου εγγυάται κανένας ότι θα δούλευαν και για πόσο χρόνο. Τα πλαστικά μέρη πολυμερίζονται με τον καιρό, δυστυχώς!
Δικιο εχεις....μετα απο 15 χρόνια κιόλας

Reaction score
2
Πολυ πιθανον να εχει σπασει καποιο πλαστικο που κινει το φακο του λειζερ,το εχω παθει και εγω σε cdplayer εκει συνηθως με καποια πατεντα το κολαει και το σταθαροποιει και λειτουργει ξανα,σιγουρα κατι τετοιο παιζει και οχι το λειζερ!
[DOUBLEPOST=1520283783][/DOUBLEPOST]
Μαλιστα στην οθονη αναγνωσης δεν εδειχνε οτι ειχε σιντι μεσα!
Έχω κάνει όλα τα τεστ επειδή βρήκα και κατέβασα το service manual και έχει επιλογή για έλεγχο του φακού μπρος πίσω και το τεστακι το περνάει οκ.
Δεν ξέρω μόνο μήπως γίνεται κάποιο restore default στα settings

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.576
Members
38.576
Νεότερο μέλος
Eleni Sousani