Κοιτάζω για ένα ζευγαρι ενεργών

Reaction score
281
Παροτι πιασάρικος ο τίτλος, δεν έχει και πολυ ζουμι :)

Θελω να στησω ενα θερινο σινεμαδακι στον κηπο, και ψαχνω να βρω κατι φτηνο.

Εχω εντοπισει αυτα εδω: https://www.thomann.de/gb/fun_generation_pl_108_a.htm

Να τα παρω ή ειναι (αραγε) κλασσικη περιπτωση του "η φτηνια τρωει τον παρα"

Για καμια ταινια, λιγο μουντιαλ, απαιτησεις χαμηλες...

Ευχαριστω

Last edited:

Reaction score
281
Κανείς ?

Ενα ζευγαρι τετοια https://www.athensproaudio.gr/el/behringer-ce-500a.html μηπως θα ηταν πολυ καλυτερα ?
Ο χωρος ειναι ανοιχτος (κηπος γαρ) και αν εχει σημασια, και - χονρικως αποσταση ακροατων / ηχειων ~ 3-3,5 μετρα.
Αξιζουν τα παραπανω χρηματα ?

Υπαρχει καποια άλλη πρόταση ?

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.081
Το 5" γούφερ της δεύτερης επιλογής, είναι χαμένο από χέρι σε εξωτερικό χώρο, μόνο πρίμα θα παίζει.

Το 8" της πρώτης επιλογής, θα βγάλει και μεσαία.

Για εξωτερικό χώρο, χωρίς σαμπ, προτίμησε μεγάλο γούφερ, κατά προτίμηση 12"..

Ειδάλλως, θες σαμπ και θα ανέβει πολύ το κόστος. Οπότε ψάξε για το μεγαλύτερο γούφερ που αντέχει η τσέπη σου.

Μη κοιτάς χαρακτηριστικά απόκρισης συχνότητας, δεν έχουν νόημα σε εξωτερικό χώρο. Αν σου βγάζει 60 κύκλους να είσαι ικανοποιημένος..
Μόνο μέγεθος γούφερ δες, το μεγαλύτερο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.081
Από τη σειρά που είδες:
Το 12" πάει 80 κύκλους και το 15" στους 70.
Το 15-άρι είναι μια λογική επιλογή, θα το φχαριστηθείς.

Λογικό σετ με 2 ηχεία και μίκτη, ίσως είναι αυτό.

Last edited:
  • Like
Reactions: PPG

Reaction score
281
Ευχαριστώ.
Ο μοναδικός μου προβληματισμός για του μεγάλου μεγέθους είναι πως επειδή θέλω να τα κρεμάσω, δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό (στο συγκεκριμένο σημείο που θέλω δηλαδή)

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.785
Από τη σειρά που είδες:
Το 12" πάει 80 κύκλους και το 15" στους 70.
Το 15-άρι είναι μια λογική επιλογή, θα το φχαριστηθείς.

Λογικό σετ με 2 ηχεία και μίκτη, ίσως είναι αυτό.
Πως και δεν του πρότεινες από αυτά τα κάλβιν κλάϊν πως τα λένε;
[DOUBLEPOST=1527505656][/DOUBLEPOST]Ή μήπως κάϊν και άβελ;

A

AKARL

Guest

Reaction score
281

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Μην πάρεις κάτι οικονομικό να κάνεις την πλακίτσα σου και κάτσε εδώ να το συζητάς...
Σε λίγο που θα βρεθείς με τετραπλό Line Array και τέσσερα 18ιντσα στον κήπο έλα να μου πεις!

Reaction score
449
"Για καμια ταινια, λιγο μουντιαλ, απαιτησεις χαμηλες... '..

για 3 -3,5 μετρα αποσταση οπως λες, νομιζω οτι το 8 αρακι που ειπες στην αρχη ειναι υπεραρκετο... σιγα μη θες 15ιντσα για να κανεις τον χαβαλε σου... εκτος και αν σκοπευεις να το παιξεις dj ...

Το μονο που θα με ενοιαζε ειναι η αξιοπιστια, δηλαδη μακροπροθεσμα ποσο θα αντεχαν..τιποτα αλλο...

Reaction score
4.587
Να υποθέσω πως μιλάς για 2κάναλο και κάτι που δε θα θες να είναι μόνιμο. Θα πρότεινα για πρακτικούς λόγους μικρά και sub. Φαντάζομαι πως θα σε ενδιέφερε κάποιο πάρτι ή γιορτή κτλ κάποια στιγμή, ένα σετάκι δεν πάει χαμένο. Η καλύτερη λύση για μένα θα ήταν αυτή https://www.thomann.de/gb/ld_systems_maui_11_mix.htm αλλά πας στο χιλιάρικο. Από την άλλη το στήνεις παίζεις και μετά το αποθηκεύεις εύκολα ή το μεταφέρεις όταν χρειαστεί.

Reaction score
449
γραφει ο αλλος για ηχεια που εχουν 77ε το ενα...και προτεινει ο αλλος με ενα χιλιαρικο....

βρε παιδια, τοσο πολλα τα χετε τα μαρουλια? αν ναι, πειτε αν εχετε και καμια κορη, να κανουμε καμια κατασταση...

αν το budget ειναι οντως περιορισμενο, εγω θα κοιτουσα καλυτερα τα Alto TX8..
μονο και μονο επειδη εχουν λιγοτερα μπλιμπλικια ωστε να παθουν κατι..ειναι και classD οποτε σε πολυωρες ακροασεις λογικα θα ναι ποιο κρυα...

Reaction score
281
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις :)

Δεν θελω να ξοδέψω πολλά, το προτζεκτακι έχει σκοπό χαλάρωσης, και θέλω να κρατήσω το κόστος χαμηλά. (έχω τον προβολέα, την οθόνη, και μου "λείπουν" δυο ηχεία - δεν θέλω λόγω κόστους πολυκάναλο - ένα media Player/αποκωδικοποιητή).

Στις φώτος είναι ο "χώρος" :D και στην δεύτερη έχω προσθέσει τα πανιά της πέργολας, την οθόνη και τις θέσεις που σκέφτομαι για τα ηχεία. Ο προβολέας θα κρέμεται από το κεντρο περίπου της κατασκευής.

IMG-20180528-WA0003.jpg

IMG-20180528-WA0004.jpg

[DOUBLEPOST=1527513298][/DOUBLEPOST]
Να υποθέσω πως μιλάς για 2κάναλο και κάτι που δε θα θες να είναι μόνιμο. Θα πρότεινα για πρακτικούς λόγους μικρά και sub. Φαντάζομαι πως θα σε ενδιέφερε κάποιο πάρτι ή γιορτή κτλ κάποια στιγμή, ένα σετάκι δεν πάει χαμένο. Η καλύτερη λύση για μένα θα ήταν αυτή https://www.thomann.de/gb/ld_systems_maui_11_mix.htm αλλά πας στο χιλιάρικο. Από την άλλη το στήνεις παίζεις και μετά το αποθηκεύεις εύκολα ή το μεταφέρεις όταν χρειαστεί.
Ευχαριστω, αλλα εκτος απο ακριβο (για αυτα που θελω να διαθέσω) λυπαμαι να ειναι ακουμπησμενο στο γκαζον και εκτεθιμενο σε ποτισματα, και καιρικες συνθηκες
[DOUBLEPOST=1527513665][/DOUBLEPOST]
γραφει ο αλλος για ηχεια που εχουν 77ε το ενα...και προτεινει ο αλλος με ενα χιλιαρικο....

βρε παιδια, τοσο πολλα τα χετε τα μαρουλια? αν ναι, πειτε αν εχετε και καμια κορη, να κανουμε καμια κατασταση...

αν το budget ειναι οντως περιορισμενο, εγω θα κοιτουσα καλυτερα τα Alto TX8..
μονο και μονο επειδη εχουν λιγοτερα μπλιμπλικια ωστε να παθουν κατι..ειναι και classD οποτε σε πολυωρες ακροασεις λογικα θα ναι ποιο κρυα...

Αυτα τα Alto συνδέονται μόνο με XLR, δεν θα μπορέσω να τα συνδέσω (χρειαζομαι RCA) Αλλιως νομιζω πως ~ 10 μετρα rca το xlr κοστιζουν πολλα (???)

Reaction score
449
αμα τα φτιαξεις μοναχος σου , δεν ειναι κατι σοβαρο... ενα αξιοπρεπες θωρακισμενο καλωδιακι περιπου 1.5-2ε το μετρο, και τους απαραιτητους ακροδεκτες... να η συνδεσμολογια..

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.081
για 3 -3,5 μετρα αποσταση οπως λες, νομιζω οτι το 8 αρακι που ειπες στην αρχη ειναι υπεραρκετο...
Ακόμα και για εντός δωματίου, για απόσταση 3,5 μέτρα είναι σχεδόν ανεπαρκές ένα 8"..

Σε εξωτερικό χώρο για να δει ταινία; Χαχαχαχαχα, εντάξει, όπως νομίζετε..

Τες πα, δεν επανέρχομαι επί του θέματος.
Η πιο οικονομική λύση, με δυνατότητα να συνδεθούν πηγές είτε με rca είτε με οτιδήποτε, είναι κατά την εκτίμησή μου γραμμένη στο τέλος του ποστ #4, με τα 10" και τον μίκτη, αλλά επειδή είναι μόνο 10", θα χρειαστεί εκουαλαϊζέισιον για να βγει αρκετό μπάσο, ειδάλλως θα ακούγεται λεπτόηχο. Στα σχόλια του τόμαν έχει και προτροπή για συγκεκριμένες ρυθμίσεις στο εκουαλαϊζέισιον..

Last edited:

Reaction score
15.469
δε ξερω κατα ποσο ειναι απαραιτητο να μπουν τα ηχεια διπλα στην οθονη - μπορουν να μπουν και στη δευτερη σειρα των στυλων (ορθοστατων που θα 'λεγε κι ο μπουτια) ,ωστε να ειναι πιο κοντα στον ακροατη-θεατη ...

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.429
Ακόμα και για εντός δωματίου, για απόσταση 3,5 μέτρα είναι σχεδόν ανεπαρκές ένα 8"..
Σε εξωτερικό χώρο για να δει ταινία; Χαχαχαχαχα, εντάξει, όπως νομίζετε..
Αυτό ακυρώνει πολλά μέλη που έχουν 6,5' :lolsign:

Reaction score
281
δε ξερω κατα ποσο ειναι απαραιτητο να μπουν τα ηχεια διπλα στην οθονη - μπορουν να μπουν και στη δευτερη σειρα των στυλων (ορθοστατων που θα 'λεγε κι ο μπουτια) ,ωστε να ειναι πιο κοντα στον ακροατη-θεατη ...
Η δευτερη σειρα των στυλων ειναι στα ~ 3 μετρα πο την οθόνη, δεν γινεται, θα ειναι δεξια / αριστερα απο τους ... θεατες

Reaction score
15.469
Η δευτερη σειρα των στυλων ειναι στα ~ 3 μετρα πο την οθόνη, δεν γινεται, θα ειναι δεξια / αριστερα απο τους ... θεατες
ισως καπου αναμεσα ?
παντως κατι τετοιο -δεξια αριστερα- απο τη θεση ακροασης, θ' απαντουσε στα πιο τρελλα ονειρα πολλων - φαντασου τα σαν τεραστια ακουστικα ...
καλη συνεχεια σε οτι κανεις και χαμηλα το volume μην αρχισουν οι γειτονες να σου πετανε γλαστρες στις ωρες κοινης ησυχιας ...
:drinks:

Reaction score
281
Φοβαμαι πως δεν ξερω ουτε τα βασικα....

Το σκεπτικο μου να συνδεσω κατευθειαν πανω στον προβολεα* που εχω τα ηχεια, στεκει, ή κανω καποιο λαθος ?

* Benq W700
qswsqw.JPG

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.208
Members
38.539
Νεότερο μέλος
jabe