Το Βινύλιο "επέστρεψε" - Υπάρχει κάτι που να σας ενοχλεί στην όλη μπίζνα;

Status
Not open for further replies.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Το υποκειμενικό ειναι άποψη.
Το αντικειμενικό δεν είναι άποψη.
..σαν γενική τοποθέτηση με βρίσκει σύμφωνο. Όμως ποιος κατέχει την αντικειμενικότητα; Αυτός που αποστρέφεται το μέσο, ή αυτός που το υποστηρίζει; Κανείς νομίζω. Με τα μειονεκτήματα, αλλά και τα πλεονεκτήματα του κάθε φορμά. Αφορισμοί εδώ δε θα πρέπει να υπάρχουν..

Rosinante

Dark Nιάου
Reaction score
5.609
Το βινύλιο πνέει τα λοίσθια. Οι μόνοι που το κρατούν ακόμα ημιθανές είναι οι αετονύχηδες έμποροι του διαδικτύου και οι αφελείς(σόρυ για τον χαρακτηρισμό) συλλέκτες οι οποίοι εξακολουθούν να διαθέτουν παχυλά ποσά για τις original πρώτες εκδόσεις ή κάποιες σπάνιες, κάνοντας τους εμπόρους να τρίβουν τα χέρια τους. Φυσικά οι δίσκοι θα είναι συλλεκτικοί όσο υπάρχουν αυτοί που τους πληρώνουν. Το μισό discogs π.χ. αποτελείται από ''ειδικούς'' που ''προσφέρουν διαμάντια'' σε ''καλές'' τιμές και το άλλο μισό, από ''κολλημένους'' που δίνουν 100ευρα για το σπάνιο lp. :o
To γεγονός ότι κατά τη δεκαετία του 90 έβγαιναν ελάχιστα ή καθόλου βινύλια(μιλάω για ροκ και μέταλ) επειδή προωθείτο το cd, κάνει τις εταιρίες επανεκδόσεων βινυλίων να ξεφυτρώνουν ως μανιτάρια που εκμεταλλεύονται το πάθος των δισκοφάγων και για να τους δελεάσουν να δώσουν το 40ευρω(τουλάχιστον) για έναν άθλιο ποιοτικά δίσκο που δεν ακούγεται, σκαρφίζονται 1002 τεχνάσματα για να τους κάνουν ακόμα πιο ''συλλεκτικούς'' .Το marketing στην υπηρεσία του αθάνατου lp:'' Μόνο 100 κομμάτια σε ροζ βινύλιο, 100 σε μπλε, 100 σε σκατουλί, gatefold με δώρο cd με demo και άλλες παγίδες.

Πιστεύω ότι το βινύλιο θα πεθάνει μαζί με τη γενιά μας που είναι η τελευταία που το γνωρίζει.:angel:

Έχω δίκτυο φίλων που διαθέτουν στο discogs τεράστια παρακαταθήκη βινυλίων και μπορούν να βρουν τα πάντα.''ΓΙΑ ΠΕΡΑΣΤΕ - ΓΙΑ ΠΕΡΑΣΤΕ..:p:p

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.044
..σαν γενική τοποθέτηση με βρίσκει σύμφωνο. Όμως ποιος κατέχει την αντικειμενικότητα; Αυτός που αποστρέφεται το μέσο, ή αυτός που το υποστηρίζει; Κανείς νομίζω. Με τα μειονεκτήματα, αλλά και τα πλεονεκτήματα του κάθε φορμά. Αφορισμοί εδώ δε θα πρέπει να υπάρχουν..
Σου εξηγήθηκε επαρκώς με μπύρες και κοψίδια , και όλη την τεκμηρίωση.

Αφού είσαι χουλιγκάνος με το πικαπ σου και αρνείσαι την επιστημονική πραγματικότητα, πες την αλήθεια ;)

Ελα να ξαναδοκιμάσουμε με τσίπουρα και ψαρομεζέδες.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Πιστεύω ότι το βινύλιο θα πεθάνει μαζί με τη γενιά μας που είναι η τελευταία που το γνωρίζει.:angel:
Μπορεί να είναι έτσι, μπορεί. Εάν συμβεί αυτό, σίγουρα δε θα είναι για την κακή του απόδοση, τουναντίων. Κυρίως για την ευκολία των ψηφιακών. Το έγραψε άλλωστε κάποιος παραπάνω: το συνεχές σήκω κάτσε είναι ανυπόφορο.

Εγώ στα παιδιά μου πάντως έχω εμφυσήσει την αγάπη προς το συγκεκριμένο μέσο, τα ψηφιακά τα ξέρουν, ήδη δουλέυουν το δευτερο πικάπ. Και πίστεψέ με, είμαι ευτυχής που το κατάφερα αυτό.
[DOUBLEPOST=1527716738][/DOUBLEPOST]
Σου εξηγήθηκε επαρκώς με μπύρες και κοψίδια , και όλη την τεκμηρίωση.

Αφού είσαι χουλιγκάνος με το πικαπ σου και αρνείσαι την επιστημονική πραγματικότητα, πες την αλήθεια ;)

Ελα να ξαναδοκιμάσουμε με τσίπουρα και ψαρομεζέδες.
..μπύρες και μεζέδες ναι, μέσα. Εξ' άλλου όλες οι σοβαρές συζητήσεις γίνονται μεταξύ τύρου και αχλαδιού!

Αυτό που πραγματικά θέλω πολύ να ακούσω αναπαραγωγή μέσω πολυκάναλου φορμά. Θα μου αρέσει σίγουρα.

Βλέπεις πόσο ειλικρινής είμαι; δεν απορρίπτω τίποτε, είπαμε: ναι σε όλα!

Rosinante

Dark Nιάου
Reaction score
5.609
Καλημερα. Για να σας δωσω ενα δειγμα της ευρυματικοτητας των εταιριων, σας βαζω αυτη τη φωτο. Η εταιρια ειναι η night of the living dead και ο δισκος ειναι μια επανεκδοση των skyclad. Το χρωμα του δισκου-και καλα- ειναι σαπιο μηλο αλλα βγηκε το σκουληκακι και το δαγκωσε. Απο την πλευρα της φωτο δεν υπαρχει χαραξη αλλα απο την απο κατω υπαρχει και αρχιζει μετα το σκουληκακι. Τα κομματια εξαντληθηκαν και σε λιγο καιρο οι γυπες που τα αγορασαν θα τα βαλουν ξανα σε τριπλασια τιμη γι αυτους που "δεν προλαβαν".
20180523_132732.jpg
20180523_132732.jpg

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.424
οταν ο οποιοσδηποτε εκφερει μια αποψη....δεν ειναι παρα υποκειμενικη....κοινώς ......αποψη του......
...ολα ειναι υποκειμενικα...
Σε τεχνικά θέματα; Στα απλά μαθηματικά και τους βασικούς κανόνες της φυσικής;

Όχι βέβαια.

Δεν είναι θέμα άποψης, είναι θέμα πραγματικότητας.

Δεν είναι υποκειμενικό θέμα, είναι η αντικειμενική κατάσταση των πραγμάτων.

1+1 κάνουν 2. Δεν είναι θέμα υποκειμενικό.

Αν δε σας βολεύει η αντικειμενικότητα των μαθηματικών και σκαρφίζεστε εναλλακτική πραγματικότητα με φανταστικά μαθηματικά όπου το βινύλιο έχει υψηλότερο δυναμικό εύρος και καλύτερη απόκριση συχνότητας από το νετφλιξ, όπου 10 βατ αρκούν για σαμπ και για μάγκνεπαν, όπου 6" γούφερ παίζουν σπουδαία στα 3,5μ. απόσταση ακρόασης, και όπου ο ανδρέας ζει, αυτός μας οδηγεί, λυπάμαι, αλλά δεν είναι "υποκειμενική γνώμη" αυτή, μπούρδες είναι.

Ξεχωρίστε κάποτε την υποκειμενικότητα της ακουστικής σας αντίληψης (υπό αντικειμενικά λάθος συνθήκες) από την αντικειμενικότητα των μαθηματικών. Θα είναι μια καλή αρχή.

Ζήτω το βινύλιο! :p

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.424
Όμως ποιος κατέχει την αντικειμενικότητα; Αυτός που αποστρέφεται το μέσο, ή αυτός που το υποστηρίζει; Κανείς νομίζω.
Λάθος.
Αναφέρεσαι σε συναισθήματα και γούστα, ψάχνοντας την αντικειμενικότητα!
Λάθος βέβαια..

Και σου απαντώ:
Ούτε αυτός που αποστρέφεται το μέσο, ούτε αυτός που το υποστηρίζει, κατέχουν την αντικειμενικότητα.

Την κατέχει αυτός που βλέπει ψυχρά τα αντικειμενικά νούμερα που χαρακτηρίζουν το κάθε μέσο, παραμένοντας μακριά από υποκειμενισμούς και αβάσιμες απόψεις αισθήσεων (αφτιών), και βγάζει αντικειμενικό συμπέρασμα βασισμένο στους γ@μημένους τους αντικειμενικούς αριθμούς.

Για κάθε διπλασιασμό ισχύος, παίρνεις 3 ντιμπί γκέιν από το ηχείο σου.
Για κάθε 10-πλασιασμό ισχύος, παίρνεις 10 ντιμπί γκέιν από το ηχείο σου.

Δηλαδή, αν με 100 βατ βγάζει 100 ντεσιμπέλ, με 200 βατ θα βγουν 103 ντεσιμπέλ.
Με 1000 βατ θα βγουν 110 ντεσιμπέλ.

Αυτά, δεν είναι υποκειμενικά. Δεν είναι απόψεις.
Είναι η πραγματικότητα.
Όταν στα λέω, δεν εκφράζω τις υποκειμενικές μου απόψεις ή τις ακουστικές μου εμπειρίες.
Εκφράζω την ξερή πραγματικότητα.
Κι ότι διαφορετικό πεις από μένα, κάνεις λάθος.

Αν μου λες τώρα ότι η γνώμη σου είναι ότι με 1000 βατ θα βγούνε πάνω από 120 ντεσιμπέλ, γιατί δε μπορεί να βγάζει 100 ντεσιμπέλ με τα 100 βατ και με ολόκληρα 200 βατ να ανεβαίνει μόνο 3 ντεσιμπέλ, αφού το ακούς πόση φασαρία κάνει, καταλαβαίνεις τις στάθμες, τα μόνο 3 ντεσιμπέλ δεν είναι σχεδόν τίποτα, άρα με το κιλοβάτ θα βγάλεις και τη μπότα τέλεια με 135 ντεσιμπέλ άνετα, κι αυτή είναι η υποκειμενική γνώμη σου, αυτό πιστεύεις και θα το σώσεις με τα καλώδια, φίλε λες μπούρδες.

Δυστυχώς, στα τεχνικά θέματα και εν γένει στις αρχές της φυσικής, δεν υπάρχει ιδιαίτερος χώρος για δημοκρατία..

Reaction score
390
Μπορεί να είναι έτσι, μπορεί. Εάν συμβεί αυτό, σίγουρα δε θα είναι για την κακή του απόδοση, τουναντίων. Κυρίως για την ευκολία των ψηφιακών. Το έγραψε άλλωστε κάποιος παραπάνω: το συνεχές σήκω κάτσε είναι ανυπόφορο.

Εγώ στα παιδιά μου πάντως έχω εμφυσήσει την αγάπη προς το συγκεκριμένο μέσο, τα ψηφιακά τα ξέρουν, ήδη δουλέυουν το δευτερο πικάπ. Και πίστεψέ με, είμαι ευτυχής που το κατάφερα αυτό.
[DOUBLEPOST=1527716738][/DOUBLEPOST]
..μπύρες και μεζέδες ναι, μέσα. Εξ' άλλου όλες οι σοβαρές συζητήσεις γίνονται μεταξύ τύρου και αχλαδιού!

Αυτό που πραγματικά θέλω πολύ να ακούσω αναπαραγωγή μέσω πολυκάναλου φορμά. Θα μου αρέσει σίγουρα.

Βλέπεις πόσο ειλικρινής είμαι; δεν απορρίπτω τίποτε, είπαμε: ναι σε όλα!
Α ρε Νικόλα,πήγες στην έκθεση,σου κάνανε το τραπέζι οι βόρειοι,στην πέσανε και αλλαξοπίστησες.

Reaction score
523
Σε τεχνικά θέματα; Στα απλά μαθηματικά και τους βασικούς κανόνες της φυσικής;

Όχι βέβαια.

Δεν είναι θέμα άποψης, είναι θέμα πραγματικότητας.

Δεν είναι υποκειμενικό θέμα, είναι η αντικειμενική κατάσταση των πραγμάτων.

1+1 κάνουν 2. Δεν είναι θέμα υποκειμενικό.

Αν δε σας βολεύει η αντικειμενικότητα των μαθηματικών και σκαρφίζεστε εναλλακτική πραγματικότητα με φανταστικά μαθηματικά όπου το βινύλιο έχει υψηλότερο δυναμικό εύρος και καλύτερη απόκριση συχνότητας από το νετφλιξ, όπου 10 βατ αρκούν για σαμπ και για μάγκνεπαν, όπου 6" γούφερ παίζουν σπουδαία στα 3,5μ. απόσταση ακρόασης, και όπου ο ανδρέας ζει, αυτός μας οδηγεί, λυπάμαι, αλλά δεν είναι "υποκειμενική γνώμη" αυτή, μπούρδες είναι.

Ξεχωρίστε κάποτε την υποκειμενικότητα της ακουστικής σας αντίληψης (υπό αντικειμενικά λάθος συνθήκες) από την αντικειμενικότητα των μαθηματικών. Θα είναι μια καλή αρχή.

Ζήτω το βινύλιο! :p
Φιλε κωσταυτια, να σου υπενθυμισω οτι μιλάς σε πολιτικο μηχανικο πολυτεχνειου...τα μαθηματικα πουβεχω φαει στο κεφαλι, δεν μπορεις να τα φανταστεις...συνεπως υποδειξεις σε άλλους.... από εκει και περα, αν το ευρος της αντιληψης σου σε οδηγησε να καταλαβεις οτι υποστηριξα το βινυλιο ή οποιοδήποτε άλλο μεσο αναπαραγωγγς...να σε ενημερωσω ότι δεν το έκανα....εξεφρασα τη προσωπικη μου αποψη περι ελευθεριας του οποιουδηποτε να γουσταρει να ακουει οτιδηποτε....
Η προκαταληψη και το μενος σας κατα του βινυλίου και η συνεχη αναφορα σε 1+1 κανουν δυο και pdf κλπ....μάλλον είναι κλατι που πρέπει να το ψαξετε λιγάκι...
Εκτός αν ετσι γουσταρετε να κραζετε....οποτε πάσο....και εγω μαζι σας...
Φιλια και καλημερες...
No hard feelings αδερφια...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μια φορά το χρόνο το βινύλιο "επιστρέφει", έχει καταντήσει γραφικό το θέμα.

Το βινύλιο ούτε επέστρεψε ούτε θα επιστρέψει και αυτό δεν είναι προσωπική εκτίμηση αλλά στοιχεία της παγκόσμιας αγοράς μουσικής βιομηχανίας, τα είπε άλλωστε ο Ντίμιφουτ. Προφανώς κάθε τόσο θα ξεφυτρώνει κάποιος με προσωπικό όφελος να ισχυρισθεί το αντίθετο. Δεν είναι κακό, καμία δουλειά δεν είναι ντροπή. Το βινύλιο άλλωστε περνά μια φάση που από μέσο αναπαραγωγής έγινε μόδα, με impact σε κομμάτι της νεολαίας με ρετρό αναζητήσεις κι αυτό έσπευσαν να το εκμεταλλευτούν διάφοροι. Αν πάει κανείς πχ στα Pubic θα δει τουλάχιστον 5 διαφορετικά μοντέλα πικάπ made in Τιμπουκτού που μπορούν να παίξουν δίσκους ακόμη και στην παραλία. Προφανώς αυτό λέγεται εμπόριο καταναλωτικών συσκευών και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το hi fi. Οποιαδήποτε απόπειρα σύνδεσης αυτού του φαινομένου με το αντικείμενο του παρόντος forum είναι αδόκιμη και γίνεται εσκεμμένα. Το παρόν θέμα εν ολίγοις θα έπρεπε να μεταφερθεί σε κάποια άλλη κατηγορία.

Επί των υπολοίπων έχουν γίνει άπειρες συζητήσεις.
Όσοι έχουν παλιά βινύλια και τους αρέσει να τρώνε χρόνο μαζί τους καλώς πράττουν, με την έννοια ότι όλοι έχουμε ένα βίτσιο που μας τρώει χρήματα, είτε γιατί μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα είτε γιατί γουστάρουμε τη φασαρία (τις συνήθειες, τα παρελκόμενα, το vibe) γύρω από αυτό. Όμως το hi fi δυστυχώς ή ευτυχώς είναι ένα τεχνικό χόμπι. Συνεπώς οι εναπομείναντες λάτρεις των βινυλιοαναπαραγωγέων θα πρέπει να μάθουν να ανέχονται την αντικειμενική πλευρά του θέματος.

Reaction score
30.455
.εξεφρασα τη προσωπικη μου αποψη περι ελευθεριας του οποιουδηποτε να γουσταρει να ακουει οτιδηποτε....
Εντόπισες κάποιο μέλος του σάιτ να εμποδίζει εσένα ή ή κάποιον άλλο να ακούσετε αυτό που γουστάρετε και αν ναι ,με ποιό τρόπο;

Reaction score
523
Εντόπισες κάποιο μέλος του σάιτ να εμποδίζει εσένα ή ή κάποιον άλλο να ακούσετε αυτό που γουστάρετε και αν ναι ,με ποιό τρόπο;
Αλλα λεω....αλλα λες φιλε μου....ελεος πια....

Reaction score
30.455
1)Ο καθένας μας εχει την ελευθερία να ακούει οπως του αρέσει.

2)Επίσης ο καθένας μας εχει την ελευθερία να εκφέρει την αντικειμενική πραγματικότητα...

3)Ή μήπως δεν ισχύει η ελευθερία της αναφοράς της πραγματικότητας για να μην πικραθούν κάποιοι;
Όλο το ζουμί της κουβέντας σε τρεις προτάσεις...
Απορώ ,γιατί νοήμονες άνθρωποι δεν μπορούν να τις κατανοήσουν..
[DOUBLEPOST=1527750788][/DOUBLEPOST]
Αλλα λεω....αλλα λες φιλε μου....ελεος πια....
Οκ ,βοήθησέ με να καταλάβω τι είπες.

A

AKARL

Guest
Δυστυχώς, στα τεχνικά θέματα και εν γένει στις αρχές της φυσικής, δεν υπάρχει ιδιαίτερος χώρος για δημοκρατία..
Γιατί, υπάρχει, ουσιαστική ή πραγματική δημοκρατία, σε οποιοδήποτε άλλο πεδίο της ανθρώπινης δραστηριότητας;

Reaction score
523
Μια φορά το χρόνο το βινύλιο "επιστρέφει", έχει καταντήσει γραφικό το θέμα.

Το βινύλιο ούτε επέστρεψε ούτε θα επιστρέψει και αυτό δεν είναι προσωπική εκτίμηση αλλά στοιχεία της παγκόσμιας αγοράς μουσικής βιομηχανίας, τα είπε άλλωστε ο Ντίμιφουτ. Προφανώς κάθε τόσο θα ξεφυτρώνει κάποιος με προσωπικό όφελος να ισχυρισθεί το αντίθετο. Δεν είναι κακό, καμία δουλειά δεν είναι ντροπή. Το βινύλιο άλλωστε περνά μια φάση που από μέσο αναπαραγωγής έγινε μόδα, με impact σε κομμάτι της νεολαίας με ρετρό αναζητήσεις κι αυτό έσπευσαν να το εκμεταλλευτούν διάφοροι. Αν πάει κανείς πχ στα Pubic θα δει τουλάχιστον 5 διαφορετικά μοντέλα πικάπ made in Τιμπουκτού που μπορούν να παίξουν δίσκους ακόμη και στην παραλία. Προφανώς αυτό λέγεται εμπόριο καταναλωτικών συσκευών και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το hi fi. Οποιαδήποτε απόπειρα σύνδεσης αυτού του φαινομένου με το αντικείμενο του παρόντος forum είναι αδόκιμη και γίνεται εσκεμμένα. Το παρόν θέμα εν ολίγοις θα έπρεπε να μεταφερθεί σε κάποια άλλη κατηγορία.

Επί των υπολοίπων έχουν γίνει άπειρες συζητήσεις.
Όσοι έχουν παλιά βινύλια και τους αρέσει να τρώνε χρόνο μαζί τους καλώς πράττουν, με την έννοια ότι όλοι έχουμε ένα βίτσιο που μας τρώει χρήματα, είτε γιατί μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα είτε γιατί γουστάρουμε τη φασαρία (τις συνήθειες, τα παρελκόμενα, το vibe) γύρω από αυτό. Όμως το hi fi δυστυχώς ή ευτυχώς είναι ένα τεχνικό χόμπι. Συνεπώς οι εναπομείναντες λάτρεις των βινυλιοαναπαραγωγέων θα πρέπει να μάθουν να ανέχονται την αντικειμενική πλευρά του θέματος.
Αντικειμενικες πλευρες υπαρχουν σε πολλα πραγματα φιλε μου....πρεπει όλοι να τις ακολουθουν;
[DOUBLEPOST=1527751029][/DOUBLEPOST]
Όλο το ζουμί της κουβέντας σε τρεις προτάσεις...
Απορώ ,γιατί νοήμονες άνθρωποι δεν μπορούν να τις κατανοήσουν..
[DOUBLEPOST=1527750788][/DOUBLEPOST]

Οκ ,βοήθησέ με να καταλάβω τι είπες.
Νοήμων ανθρωπος εισαι...αν δεις πιο προσεκτικα τι υποστηριξα....θα το καταλαβεις φιλε χαρη

Status
Not open for further replies.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas