- Reaction score
- 91.051
Ο πραγματικός μουσικόφιλος ακούει μουσική και όχι μηχανήματα.
..σαν γενική τοποθέτηση με βρίσκει σύμφωνο. Όμως ποιος κατέχει την αντικειμενικότητα; Αυτός που αποστρέφεται το μέσο, ή αυτός που το υποστηρίζει; Κανείς νομίζω. Με τα μειονεκτήματα, αλλά και τα πλεονεκτήματα του κάθε φορμά. Αφορισμοί εδώ δε θα πρέπει να υπάρχουν..Το υποκειμενικό ειναι άποψη.
Το αντικειμενικό δεν είναι άποψη.
Σου εξηγήθηκε επαρκώς με μπύρες και κοψίδια , και όλη την τεκμηρίωση...σαν γενική τοποθέτηση με βρίσκει σύμφωνο. Όμως ποιος κατέχει την αντικειμενικότητα; Αυτός που αποστρέφεται το μέσο, ή αυτός που το υποστηρίζει; Κανείς νομίζω. Με τα μειονεκτήματα, αλλά και τα πλεονεκτήματα του κάθε φορμά. Αφορισμοί εδώ δε θα πρέπει να υπάρχουν..
Μπορεί να είναι έτσι, μπορεί. Εάν συμβεί αυτό, σίγουρα δε θα είναι για την κακή του απόδοση, τουναντίων. Κυρίως για την ευκολία των ψηφιακών. Το έγραψε άλλωστε κάποιος παραπάνω: το συνεχές σήκω κάτσε είναι ανυπόφορο.Πιστεύω ότι το βινύλιο θα πεθάνει μαζί με τη γενιά μας που είναι η τελευταία που το γνωρίζει.![]()
..μπύρες και μεζέδες ναι, μέσα. Εξ' άλλου όλες οι σοβαρές συζητήσεις γίνονται μεταξύ τύρου και αχλαδιού!Σου εξηγήθηκε επαρκώς με μπύρες και κοψίδια , και όλη την τεκμηρίωση.
Αφού είσαι χουλιγκάνος με το πικαπ σου και αρνείσαι την επιστημονική πραγματικότητα, πες την αλήθεια
Ελα να ξαναδοκιμάσουμε με τσίπουρα και ψαρομεζέδες.
Σε τεχνικά θέματα; Στα απλά μαθηματικά και τους βασικούς κανόνες της φυσικής;οταν ο οποιοσδηποτε εκφερει μια αποψη....δεν ειναι παρα υποκειμενικη....κοινώς ......αποψη του......
...ολα ειναι υποκειμενικα...
Λάθος.Όμως ποιος κατέχει την αντικειμενικότητα; Αυτός που αποστρέφεται το μέσο, ή αυτός που το υποστηρίζει; Κανείς νομίζω.
Α ρε Νικόλα,πήγες στην έκθεση,σου κάνανε το τραπέζι οι βόρειοι,στην πέσανε και αλλαξοπίστησες.Μπορεί να είναι έτσι, μπορεί. Εάν συμβεί αυτό, σίγουρα δε θα είναι για την κακή του απόδοση, τουναντίων. Κυρίως για την ευκολία των ψηφιακών. Το έγραψε άλλωστε κάποιος παραπάνω: το συνεχές σήκω κάτσε είναι ανυπόφορο.
Εγώ στα παιδιά μου πάντως έχω εμφυσήσει την αγάπη προς το συγκεκριμένο μέσο, τα ψηφιακά τα ξέρουν, ήδη δουλέυουν το δευτερο πικάπ. Και πίστεψέ με, είμαι ευτυχής που το κατάφερα αυτό.
[DOUBLEPOST=1527716738][/DOUBLEPOST]
..μπύρες και μεζέδες ναι, μέσα. Εξ' άλλου όλες οι σοβαρές συζητήσεις γίνονται μεταξύ τύρου και αχλαδιού!
Αυτό που πραγματικά θέλω πολύ να ακούσω αναπαραγωγή μέσω πολυκάναλου φορμά. Θα μου αρέσει σίγουρα.
Βλέπεις πόσο ειλικρινής είμαι; δεν απορρίπτω τίποτε, είπαμε: ναι σε όλα!
Φιλε κωσταυτια, να σου υπενθυμισω οτι μιλάς σε πολιτικο μηχανικο πολυτεχνειου...τα μαθηματικα πουβεχω φαει στο κεφαλι, δεν μπορεις να τα φανταστεις...συνεπως υποδειξεις σε άλλους.... από εκει και περα, αν το ευρος της αντιληψης σου σε οδηγησε να καταλαβεις οτι υποστηριξα το βινυλιο ή οποιοδήποτε άλλο μεσο αναπαραγωγγς...να σε ενημερωσω ότι δεν το έκανα....εξεφρασα τη προσωπικη μου αποψη περι ελευθεριας του οποιουδηποτε να γουσταρει να ακουει οτιδηποτε....Σε τεχνικά θέματα; Στα απλά μαθηματικά και τους βασικούς κανόνες της φυσικής;
Όχι βέβαια.
Δεν είναι θέμα άποψης, είναι θέμα πραγματικότητας.
Δεν είναι υποκειμενικό θέμα, είναι η αντικειμενική κατάσταση των πραγμάτων.
1+1 κάνουν 2. Δεν είναι θέμα υποκειμενικό.
Αν δε σας βολεύει η αντικειμενικότητα των μαθηματικών και σκαρφίζεστε εναλλακτική πραγματικότητα με φανταστικά μαθηματικά όπου το βινύλιο έχει υψηλότερο δυναμικό εύρος και καλύτερη απόκριση συχνότητας από το νετφλιξ, όπου 10 βατ αρκούν για σαμπ και για μάγκνεπαν, όπου 6" γούφερ παίζουν σπουδαία στα 3,5μ. απόσταση ακρόασης, και όπου ο ανδρέας ζει, αυτός μας οδηγεί, λυπάμαι, αλλά δεν είναι "υποκειμενική γνώμη" αυτή, μπούρδες είναι.
Ξεχωρίστε κάποτε την υποκειμενικότητα της ακουστικής σας αντίληψης (υπό αντικειμενικά λάθος συνθήκες) από την αντικειμενικότητα των μαθηματικών. Θα είναι μια καλή αρχή.
Ζήτω το βινύλιο!![]()
Εντόπισες κάποιο μέλος του σάιτ να εμποδίζει εσένα ή ή κάποιον άλλο να ακούσετε αυτό που γουστάρετε και αν ναι ,με ποιό τρόπο;.εξεφρασα τη προσωπικη μου αποψη περι ελευθεριας του οποιουδηποτε να γουσταρει να ακουει οτιδηποτε....
Αλλα λεω....αλλα λες φιλε μου....ελεος πια....Εντόπισες κάποιο μέλος του σάιτ να εμποδίζει εσένα ή ή κάποιον άλλο να ακούσετε αυτό που γουστάρετε και αν ναι ,με ποιό τρόπο;
Όλο το ζουμί της κουβέντας σε τρεις προτάσεις...1)Ο καθένας μας εχει την ελευθερία να ακούει οπως του αρέσει.
2)Επίσης ο καθένας μας εχει την ελευθερία να εκφέρει την αντικειμενική πραγματικότητα...
3)Ή μήπως δεν ισχύει η ελευθερία της αναφοράς της πραγματικότητας για να μην πικραθούν κάποιοι;
Οκ ,βοήθησέ με να καταλάβω τι είπες.Αλλα λεω....αλλα λες φιλε μου....ελεος πια....
Γιατί, υπάρχει, ουσιαστική ή πραγματική δημοκρατία, σε οποιοδήποτε άλλο πεδίο της ανθρώπινης δραστηριότητας;Δυστυχώς, στα τεχνικά θέματα και εν γένει στις αρχές της φυσικής, δεν υπάρχει ιδιαίτερος χώρος για δημοκρατία..
Αντικειμενικες πλευρες υπαρχουν σε πολλα πραγματα φιλε μου....πρεπει όλοι να τις ακολουθουν;Μια φορά το χρόνο το βινύλιο "επιστρέφει", έχει καταντήσει γραφικό το θέμα.
Το βινύλιο ούτε επέστρεψε ούτε θα επιστρέψει και αυτό δεν είναι προσωπική εκτίμηση αλλά στοιχεία της παγκόσμιας αγοράς μουσικής βιομηχανίας, τα είπε άλλωστε ο Ντίμιφουτ. Προφανώς κάθε τόσο θα ξεφυτρώνει κάποιος με προσωπικό όφελος να ισχυρισθεί το αντίθετο. Δεν είναι κακό, καμία δουλειά δεν είναι ντροπή. Το βινύλιο άλλωστε περνά μια φάση που από μέσο αναπαραγωγής έγινε μόδα, με impact σε κομμάτι της νεολαίας με ρετρό αναζητήσεις κι αυτό έσπευσαν να το εκμεταλλευτούν διάφοροι. Αν πάει κανείς πχ στα Pubic θα δει τουλάχιστον 5 διαφορετικά μοντέλα πικάπ made in Τιμπουκτού που μπορούν να παίξουν δίσκους ακόμη και στην παραλία. Προφανώς αυτό λέγεται εμπόριο καταναλωτικών συσκευών και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το hi fi. Οποιαδήποτε απόπειρα σύνδεσης αυτού του φαινομένου με το αντικείμενο του παρόντος forum είναι αδόκιμη και γίνεται εσκεμμένα. Το παρόν θέμα εν ολίγοις θα έπρεπε να μεταφερθεί σε κάποια άλλη κατηγορία.
Επί των υπολοίπων έχουν γίνει άπειρες συζητήσεις.
Όσοι έχουν παλιά βινύλια και τους αρέσει να τρώνε χρόνο μαζί τους καλώς πράττουν, με την έννοια ότι όλοι έχουμε ένα βίτσιο που μας τρώει χρήματα, είτε γιατί μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα είτε γιατί γουστάρουμε τη φασαρία (τις συνήθειες, τα παρελκόμενα, το vibe) γύρω από αυτό. Όμως το hi fi δυστυχώς ή ευτυχώς είναι ένα τεχνικό χόμπι. Συνεπώς οι εναπομείναντες λάτρεις των βινυλιοαναπαραγωγέων θα πρέπει να μάθουν να ανέχονται την αντικειμενική πλευρά του θέματος.
Νοήμων ανθρωπος εισαι...αν δεις πιο προσεκτικα τι υποστηριξα....θα το καταλαβεις φιλε χαρηΌλο το ζουμί της κουβέντας σε τρεις προτάσεις...
Απορώ ,γιατί νοήμονες άνθρωποι δεν μπορούν να τις κατανοήσουν..
[DOUBLEPOST=1527750788][/DOUBLEPOST]
Οκ ,βοήθησέ με να καταλάβω τι είπες.