Αγορά τούρκικων προϊόντων;

melina

Cargo 200
Reaction score
45.528
Έχεις κάνει την άποψη σου ξεκάθαρη για το τι θέλεις να κάνεις με τις αγορές σου και δημοσιοποίησες και το παράδειγμα σου. Υποδείξεις σε προσωπικό επίπεδο στους υπόλοιπους και περίεργες συνεπαγωγές καλό είναι να λείπουν.

Reaction score
370
Έχεις κάνει την άποψη σου ξεκάθαρη για το τι θέλεις να κάνεις με τις αγορές σου και δημοσιοποίησες και το παράδειγμα σου. Υποδείξεις σε προσωπικό επίπεδο στους υπόλοιπους και περίεργες συνεπαγωγές καλό είναι να λείπουν.
Επειδή δεν προσδιορίζεις σε ποιόν αναφέρεσαι και η ανάρτησή σου είναι κάτω απο την δική μου, μπορείς να το διευκρινίσεις ;

melina

Cargo 200
Reaction score
45.528
Επειδή δεν προσδιορίζεις σε ποιόν αναφέρεσαι και η ανάρτησή σου είναι κάτω απο την δική μου, μπορείς να το διευκρινίσεις ;
είναι προφανές ότι αναφέρομαι στον OP

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.260
Ψωνίζω βάσει γούστου, brand name, τεχνικών προδιαγραφών και τιμής. Η χώρα κατασκευής στα προϊόντα των μεγάλων εταιριών ποικίλει και μου είναι εντελώς αδιάφορη.
Κι αν εκτός από την τοποθεσία του εργοστασίου, μάθουμε ότι υπάρχει Τούρκος μεγαλομέτοχος σε κάποια πολυεθνική, τι κάνουμε; Πάλι δεν ψωνίζουμε;
Ή αν οι πρώτες ύλες ενός προϊόντος που κατασκευάζεται στην Ε.Ε. είναι εισαγόμενες από την Τουρκία;

Κατάγομαι από τη Μικρά Ασία κι από τους δύο γονείς. Τον προηγούμενο αιώνα έχουν σκοτωθεί από τους Τούρκους πολλοί πρόγονοί μου. Αυτό όμως δεν έχει καμία σχέση με το εμπόριο του σήμερα. Ίσα-ίσα που όσο το ψειρίζουμε γίνεται πιο ψυχοφθόρο.

Δεν λέω ότι αγαπάω τους Τούρκους, απλά δεν με απασχολεί το θέμα.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.701
Μάλλον αστειεύεσαι. Δηλαδή αμφισβητείς ιστορικά γεγονότα και επιμένεις στην χωρίς βάση άποψη σου. Απλά εγώ σου αποδεικνύω ότι ιστορικά προέρχονται από εκεί. Τώρα εσύ τί λες ή τί θέλεις να πιστεύεις είναι άλλη υπόθεση χωρίς βάση και λογική. Συνήθως πάντως όταν δεν γνωρίζουμε καλά κάτι δεν επιμένουμε για την ορθότητα της άποψης μας, όταν μάλιστα μας αποδεικνύουν με ντοκουμέντα το αντίθετο.
Προέρχονται και απο τη δυτική Μογγολία, αλλά δεν είναι Μογγόλοι. Επιμειξίες υπήρχαν φυσικά, όπως εξάλλου και με Έλληνες.

https://en.wikipedia.org/wiki/Turkic_peoples

Reaction score
17.590
θα γινει λουλουδοκαυγας:)
Τα λουλούδια και το κοκτέιλ ειναι τουρκικά και δωράκι τους.Απο πέρυσι που επισκέφτηκα τη χώρα για πρώτη φορά στη ζωή μου - ανόμοια με τους περισσότερους σας πιστεύω - Μ έχει συναρπάσει η ομορφιά της φύσης και των ανθρώπων της καθώς και η αγάπη προς το πρόσωπο του γράφοντα όταν μάθαιναν την καταγωγή μου. Ποτε δεν άκουσα εχθρικά σχόλια,τουναντίον!Ολοι είχαν και μια όμορφη ιστορία να διηγηθούν με τους « γείτονες « τους....

Όπως αυτού του πιλότου που γνώρισα σε πρόσφατο ταξίδι και μου διηγήθηκε ένα περιστατικό από την επίσκεψη του Σ ένα καλό εστιατόριο της Αθήνας.Οταν είδε τον λογαριασμό,σοκαρίστηκε διότι ήταν υπερογκος — αναλογικά με την τουρκική λίρα _και ζήτησε να δει τον ίδιο τον επιχειρηματία.Οταν του παραπονέθηκε γι αυτόν,ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης τον έσκισε επι τόπου και είπε: „ Φερτε να πιούμε όσο θέλετε! Δεν ξεχνώ όταν ήμουν στην Κωνσταντινούπολη, οι φίλοι μου Τούρκοι εκεί,δεν με άφησαν να πληρώσω τίποτα! „

Η αδερφή του μου μιλούσε για τις υπέροχες παραλίες κοντά στην Αλεξανδρούπολη που επισκέπτονται συχνά με τον σύζυγο της και τις υπέροχες ελιές και λάδι που αγοράζουν.Για την ελληνίδα φίλη της και τις εξόδους τους στη Θεσσαλονίκη....Άλλο μέλος της οικογένειας με προσκάλεσε να μείνω στο σπίτι της στην Πόλη κοκ.

Από την άλλη πλευρά ειναι γενικά ένας λαός μουδιασμένος από την πολιτική κατάσταση,ανασφαλεις για το μέλλον τους με τον πρόεδρο που τους έτυχε και ξέρουν πως μόνο με μια αιματηρή επανάσταση θα μπορέσουν ίσως να τον ξεφορτωθούν ...Γερμανικές επιχειρήσεις έκλεισαν τα υποκαταστήματα τους με αποτέλεσμα να υπάρχει ανεργία,ο τουρισμός έχει μειωθεί κατακόρυφα _ ναι,και οι Γερμανοί τουρίστες μποϊκοτάρουν τη χώρα εξαιτίας του Ε._ με αποτέλεσμα να υποφέρει ο απλός λαός.

Εμένα Μ ενδιαφέρει ο άνθρωπος και όχι η πολιτική που ασκείται.

Όσο για τα εθνικιστικά,ρατσιστικά και τα όμοια τους,καλό θα ήταν και ο θεματοθετης του νήματος να κάνει ένα DNA τεστ _ φθηνό ειναι _ για να δει από που κατάγεται.Ισως εκπλαγεί κι αυτός ....

Αγάπη παντού και πάντα! Φιλάκια!

Reaction score
17.590
Συνεχίζω διότι μου ρχονται πολλά θετικά περιστατικά στο μυαλό στις επαφές μου με ανθρώπους τουρκικής καταγωγής.

Πριν πολλά χρόνια Σ ένα τραπεζι στη βόρεια Ελλάδα συνάντησα για πρώτη φορά αυτόν τον Τούρκο μεγαλοεπιχειρηματία που μιλούσε άπταιστα ελληνικά,παντρεμένος με ελληνίδα και με αθηναϊκή βάση.

Πριν λίγα χρόνια σε μια παραλία της Βουλιαγμενης έρχεται ένας κύριος με δυο νεαρές προς το μέρος μας και καταλαμβάνει τις διπλανές ξαπλώστρες.Μιλωντας ψιθυριστά στο γιο μου του λέω πως αυτόν τον κύριο τον εχω ξαναδεί στη ζωή μου,δεν θυμάμαι όμως που ακριβώς.»Να τον ρωτήσω ,τι λες,αν γνωρίζει εκείνη την επαρχιακή πόλη _ που θυμήθηκα Εν τω μεταξύ _ ? Αν την γνωρίζει,τότε ειναι αυτός.Αν δεν την γνωρίζει,τότε δεν ειναι αυτός που νομίζω.» Ο γιος μου με βρίζει χαριτωμένα όπως συνήθως κάνει από αγάπη :p, « με ντροπιάζεις,μιλάς με ξένους ανθρώπους κτλ « ,κι εγώ ακάθεκτος θέτω την ερώτηση μου όπως είχα σκεφτεί να κάνω. « Συγνώμη,μήπως γνωρίζετε μια πόλη με τ όνομα τάδε?» Μου απαντά : « Σωτηράκη,εσυ εδώ,τι κανεις? Ο Παναγιώτης _ συνεργάτης συγγενής μου μέσω του οποίου γνωριστήκαμε _ δεν θα το πιστεύει τώρα που θα τον πάρουμε στο τηλέφωνο!»

Ο γιος μου έμεινε άναυδος και ήταν κι αυτός καλεσμένος στο πλουσιοπάροχο τραπεζι που μας έκανε άμεσα Σ ένα αθηναϊκό εστιατόριο!

Οι περισσότεροι φίλοι μου εδώ ειναι τουρκικής καταγωγής,ψωνίζω από τουρκικά σουπερμάρκετ διότι οι τιμές και η ποιότητα των προϊόντων ειναι ασύγκριτη,και επισκέπτομαι ,ανάμεσα Σ αλλα, και τουρκικά εστιατόρια και καφέ.Το ίδιο κάνουν κι αυτοί....

Reaction score
27.215
Οι περισσότεροι φίλοι μου εδώ ειναι τουρκικής καταγωγής,ψωνίζω από τουρκικά σουπερμάρκετ διότι οι τιμές και η ποιότητα των προϊόντων ειναι ασύγκριτη,και επισκέπτομαι ,ανάμεσα Σ αλλα, και τουρκικά εστιατόρια και καφέ.Το ίδιο κάνουν κι αυτοί....
ΛΟΝΔΙΝΟ?

Reaction score
27.215
Λονδίνο,Βερολίνο τι σημασια έχει?
ΚΑΜΜΙΑ....

ΑΠΛΑ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ.

ΟΙ ΓΕΝΙΚΕΥΣΕΙΣ "ΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΚΑΚΩΝ" ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΛΑΘΟΣ.
[DOUBLEPOST=1528066939][/DOUBLEPOST]ΠΑΙΖΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΛΟ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.....

Reaction score
80
είναι προφανές ότι αναφέρομαι στον OP
Αν αναφέρεσαι σε εμένα αγαπητή μελίνα θα μπορούσες να μου διευκρινήσεις τί ακριβώς σε ενόχλησε και σε ποιό post? Και αν όντως έγραψα κάτι προσβλητικό θα έχεις την άδεια μου να το διαγράψεις.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.528
Αν αναφέρεσαι σε εμένα αγαπητή μελίνα θα μπορούσες να μου διευκρινήσεις τί ακριβώς σε ενόχλησε και σε ποιό post? Και αν όντως έγραψα κάτι προσβλητικό θα έχεις την άδεια μου να το διαγράψεις.
Είναι σαφές αυτό που έγραψα.

Reaction score
80
Είναι σαφές αυτό που έγραψα.
Επειδή είμαι λίγο βλάκας και σε μένα δεν είναι τόσο σαφές θα σε παρακαλούσα να το διευκρινήσεις και να το στοιχειοθετήσεις παραπάνω τη στιγμή που αφορά εμένα.
Ετυχαριστώ

melina

Cargo 200
Reaction score
45.528
Επειδή είμαι λίγο βλάκας και σε μένα δεν είναι τόσο σαφές θα σε παρακαλούσα να το διευκρινήσεις και να το στοιχειοθετήσεις παραπάνω τη στιγμή που αφορά εμένα.
Ετυχαριστώ
Θα μπω στον κόπο να το κάνω αν και δεν σε θεωρώ βλάκα.
Τα παρακάτω είναι σαφείς προσωπικές υποδείξεις για το τι πρέπει να κάνουν οι άλλοι (σε φαντάζομαι να κουνάς και το δαχτυλάκι δασκαλίστικα...) και προσωπικές μομφές τόσο για το τι καταλαβαίνει ο καθένας όσο και για τα πατριωτικά του αισθήματα και για τις συνέπειες που θα έχει, σε προσωπικό επίπεδο πάντα, αν δεν ακολουθήσει το δικό σου παράδειγμα.
Να υποθέσω και εγώ με τη σειρά μου ότι αν ήσουν αρχηγός του κράτους θα επέβαλες την άποψη σου με ένα νόμο και ένα άρθρο, κάτι σαν τον Ρετζέπ δηλαδή, σωστά;

Κάνεις μεγάλο λάθος. ....
Εσύ τώρα με ποιον είσαι με εμάς ή τους άλλους? ...Αν η απάντηση σου σε αυτό είναι αρνητική τότε με γεια σου και χαρά σου να αγοράζεις ότι κατασκευάζουν τα μογγόλια. Όταν κάποια στιγμή όμως τους δεις έξω από την πόρτα σου μην απορήσεις για το ποιος φταίει. Να κοιταχτείς στον καθρέπτη και θα καταλάβεις. ....
Μάλλον αστειεύεσαι. Δηλαδή αμφισβητείς ιστορικά γεγονότα και επιμένεις στην χωρίς βάση άποψη σου. Απλά εγώ σου αποδεικνύω ότι ιστορικά προέρχονται από εκεί. Τώρα εσύ τί λες ή τί θέλεις να πιστεύεις είναι άλλη υπόθεση χωρίς βάση και λογική. Συνήθως πάντως όταν δεν γνωρίζουμε καλά κάτι δεν επιμένουμε για την ορθότητα της άποψης μας, όταν μάλιστα μας αποδεικνύουν με ντοκουμέντα το αντίθετο.
οκ εσύ να συνεχίσεις να αγοράζεις από εκεί για να τους ενισχύεις όσο μπορείς. Άλλωστε ο avatar σου ήταν και κουμπαράκι τρελό με τον ρετζέπ. Και στα δικά σου...

Reaction score
80
Θα μπω στον κόπο να το κάνω αν και δεν σε θεωρώ βλάκα.
Τα παρακάτω είναι σαφείς προσωπικές υποδείξεις για το τι πρέπει να κάνουν οι άλλοι (σε φαντάζομαι να κουνάς και το δαχτυλάκι δασκαλίστικα...) και προσωπικές μομφές τόσο για το τι καταλαβαίνει ο καθένας όσο και για τα πατριωτικά του αισθήματα και για τις συνέπειες που θα έχει, σε προσωπικό επίπεδο πάντα, αν δεν ακολουθήσει το δικό σου παράδειγμα.
Να υποθέσω και εγώ με τη σειρά μου ότι αν ήσουν αρχηγός του κράτους θα επέβαλες την άποψη σου με ένα νόμο και ένα άρθρο, κάτι σαν τον Ρετζέπ δηλαδή, σωστά;
Μάλιστα κατανοητόν. Δηλαδή κάποιες διαπιστώσεις αλλά και κάποιες φράσεις που ειπώθηκαν περισσότερο εν είδει καλαμπουριού εκλαμβάνονται από εσάς σαν υποδείξεις. Προσωπικά δε τις βλέπω έτσι για αυτό και τις έγραψα. Αν τώρα με αυτά προσέβαλα κάποιους συμφορουμίτες ζητώ συγνώμη. Μπορείτε αν θέλετε να διαγράψετε και το thread αφού διαφωνείτε.
Και πριν κλείσω γιατί προφανώς δεν έχει νόημα να γράφω άλλα σε αυτό το thread, θα ήθελα να σας ερωτήσω κυρία Μελίνα.
Τα επόμενα ευγενέστατα σχόλια που ξεκάθαρα απευθύνονται προς το πρόσωπο μου πώς θα έπρεπε να τα εκλάβω? Μήπως εν τη ρύμη του γραπτού λόγου έρχεστε στη θέση αυτού που προηγουμένως στηλιτεύετε?

"(σε φαντάζομαι να κουνάς και το δαχτυλάκι δασκαλίστικα...)"

"Να υποθέσω και εγώ με τη σειρά μου ότι αν ήσουν αρχηγός του κράτους θα επέβαλες την άποψη σου με ένα νόμο και ένα άρθρο, κάτι σαν τον Ρετζέπ δηλαδή, σωστά;"

Ευχαριστώ για το βήμα και καλό σας απόγευμα

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.006
Members
38.525