Το Βινύλιο "επέστρεψε" - Υπάρχει κάτι που να σας ενοχλεί στην όλη μπίζνα;

Status
Not open for further replies.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
33.031
Αυτο ειναι που δημιουργει το ολο προβλημα. Ο συγκεκριμενος τροπος περιγραφης του αναλογικου ηχου αλλα και οσων ασχολουνται με ή και με τον αναλογικο ηχο. Περιγραφη με λιγη επαρση,λιγο χλευη, λιγη γελοιοποιηση, επειδη ... pdf. :idk:
Δεν περιγράψω το αναλογικό σήμα, αλλά το σύνολο συγκεκριμένων ακροατών που είναι και ψηφιακοί.

Αν επειδη ... pdf, βγαζεις την πλειοψηφια μειομενης αντιληψης που απλα καθεται και κοιτα το βινυλιοποτηστηρι πως το λες, που αναπολει τα νειατα του και κολωνες της ...ΔΕΗ και οτι αλλο βοηθα τους χειτερς να οργιαζει η φαντασια τους και αγνοεις επιδεικτικα και επιλεκτικα τις πραγματικες αιτιες της συνειδητης στροφης του κοσμου που ασχολειται με την μουσικη και οχι με τα pdf και τα rt60 και επιλεγεις μονο να την χλευαζεις κανοντας αντιλογο τεχνοκρατικο απλως δικαιωνεις γιατι εγινε αυτο που εγινε πριν απο 15 και παραπανω χρονια με την καταρρευση του ντιτζιταλ.
Ο μουσικός ασχολείται με τη μουσική παραγωγή. Ο ακροατής με τη μουσική ΑΝΑπαραγωγή. Ο πρώτος ασχολείται με νότες και ο δεύτερος με τεχνικά θέματα, εφόσον θέλει να ακούσει σωστά. Το ένα είναι τέχνη, και το άλλο επιστήμη. Κάτι που όπως δείχνουν τα πράγματα είναι τρομερά δύσκολο να κατανοηθεί.
Αν δεν θέλει κανένα πρόβλημα, είναι πιο ευτυχισμένος θα έλεγα γιατί δεν μπαίνει σε όλη αυτή την τρελα την πιστης αναπαραγωγής της μουσικής. Τη σημαίνει τώρα σωστή αναπαραγωγή; Πάμε ξανά, γιατί έχει γραφτεί παρα πολλές φορες.
Πρώτο και βασικότερο, δεν επιλεγει ο ακροατής ηχεία, ο χώρος επιλεγει ηχεία, αν μιλάμε σωστά. Αν μιλάμε για το αισθητικό του πράγματος τότε η επιλογή γίνεται με το μάτι. Όχι με το αυτί και ας λέτε ότι θέλετε. Period, που λένε.
Αφού έρθει αυτό το ηχείο, πρέπει να μετρηθεί και να καλιμπραριστεί, για να ισορροπήσει μέσα στο χώρο, γιατί όπως είναι γνωστό αυτό που ακούς δεν είναι το ηχείο σου αλλα η επίδραση του χώρου πάνω στο ηχείο σου. Και αυτά είναι τα απολύτως βασικά πλέον, για να έχουμε μια βάση.

Αλλα όπως είπα, ο καθένας όπως τη βρίσκει. Και οι δυο ευτυχισμένοι είναι.

Τα δεδομένα όμως είναι εδώ και δεν χωρά αμφισβήτηση. Είναι σαν να συζητάμε πόσο κάνει 1+1, λες και είναι διαπραγματεύσιμο.

Την καλησπερα μου και ακουτε και αγοραστε μουσικη, οχι αλλες συσκευες :thumbsup:
Αυτό κάνουν όσοι ακολουθούν τις μετρήσεις. Ξέρουν τη θέλουν και πως θα το αποκτήσουν, παίρνουν τα απαραίτητα και ΤΕΛΟΣ.
Σε αντίθεση με την άλλη σχολη, που βρίσκετε σε μια διαρκή αναζήτηση αλλάζοντας συνεχεια μηχανάκια. Ακόμα και να βρει αυτό που του αρέσει, πάντα από πίσω θα τον τρώει το "αυτό πως να παίζει".

Καλή μουσική συνεχεια, όπως την φαντάζεται ο καθένας.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Αυτό κάνουν όσοι ακολουθούν τις μετρήσεις. Ξέρουν τη θέλουν και πως θα το αποκτήσουν, παίρνουν τα απαραίτητα και ΤΕΛΟΣ.
Σε αντίθεση με την άλλη σχολη, που βρίσκετε σε μια διαρκή αναζήτηση αλλάζοντας συνεχεια μηχανάκια. Ακόμα και να βρει αυτό που του αρέσει, πάντα από πίσω θα τον τρώει το "αυτό πως να παίζει".
Πως εισαι σιγουρος οτι ολοι που ακολουθουν τις μετρησεις η εν πασει περιπτωσει αυτοι που ακολουθουν αυτους που ακολουθουν(επειδη οντως ξερουν τι θελουν)τις μετρησεις ξερουν τι θελουν;
Επισης πως εισαι σιγουρος οτι η "αλλη σχολη" λειτουργει οπως εσυ φανταζεσαι οτι λειτουργει;

alexis

Reaction score
33.031
Πως εισαι σιγουρος οτι ολοι που ακολουθουν τις μετρησεις η εν πασει περιπτωσει αυτοι που ακολουθουν αυτους που ακολουθουν(επειδη οντως ξερουν τι θελουν)τις μετρησεις ξερουν τι θελουν;
Αυτός που ακολουθεί αυτή τη λογική, ξέρει τη θέλει γιατί απλά το υπαγορεύει η ίδια η φιλοσοφία πίσω από αυτή τη λογική. Δεν έχει χώρο για άλλες σκέψεις, γιατί ξέρει ότι είναι λάθος. Δεν υπάρχει τρόπος να το καταλάβει κάποιος αν δεν ανήκει και αυτός εκεί.

Επισης πως εισαι σιγουρος οτι η "αλλη σχολη" λειτουργει οπως εσυ φανταζεσαι οτι λειτουργει;
Επειδή τους έχω δει.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Πέντε έξι είναι όλοι :roflmao:
Τυχαια νομιζεις ειπα για ακολουθους των ακολουθων των μετρησεων; ;)
Οσον αφορα τις γενικευσεις για την "αλλη σχολη" προτιμω να μην απαντησω.....τουλαχιστον τωρα

Reaction score
165
Alexis, o dropper, o Tadakis, o puretone , σου έχουν πει έμμεσα ότι η απολυτότητα στον τρόπο που εκφράζεις τις απόψεις σου, σε οδηγεί σε εσφαλμένες εκτιμήσεις. Βγάζεις συμπεράσματα χωρίς να γνωρίζεις τους άλλους. Υπάρχει ένα τσουβάλιασμα που σου αφαιρεί επιχειρήματα.
Και για να κλείσω τη φιλική μου συμμετοχή στο νήμα, γράφτηκαν περισσότερα κακά από ότι καλά στην αναβίωση του βινυλίου. Εγώ που αγοράζω και θίγομαι άμεσα από τις υψηλές τιμές, δεν μανουριάζω.
Και οι εταιρείες με τα μηχανήματα μετρήσεων ,μπίζνα είναι. Δεν είναι σε ιεραποστολή.
Όλες οι μπίζνες έχουν τα καλά και τα κακά τους. Ένα direct cutting βινύλιο είναι εξαιρετικό σε απόδοση για προφανείς λόγους. Μία μέτρηση για αντηχήσεις στο χώρο είναι εξαιρετικό δεδομένο για κάποιον χομπίστα.
Δεν υπάρχει λόγος για φανατισμούς.

Reaction score
2.557
Επειδή οι γυναίκες είναι 100% πρακτικά όντα, αν διαπιστώσεις πως σε θαυμάζουν για τη συλλογή σου των βινυλίων απλά τσεκάρουν πόσο μεγάλο πορτοφόλι έχεις και διαθέτεις για άχρηστα πράγματα.

Οι άνθρωποι που μετρ'ανε το χρήμα δεν τις ενδιαφέρουν καθόλου για προφανείς λόγους...

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.556
Αντε με το καλο να ελθουμε και μεις να μας ταρακουνησεις τα σωβρακα με κανενα death metal :D
Για σένα ειδικά, θα ζητήσω συμβουλή από τον φίλο μου τον @stathis ως προς το συγκρότημα και το τραγούδι που θα σε "κεράσω"!:D:D:D

Επειδή οι γυναίκες είναι 100% πρακτικά όντα, αν διαπιστώσεις πως σε θαυμάζουν για τη συλλογή σου των βινυλίων απλά τσεκάρουν πόσο μεγάλο πορτοφόλι έχεις και διαθέτεις για άχρηστα πράγματα.

Οι άνθρωποι που μετρ'ανε το χρήμα δεν τις ενδιαφέρουν καθόλου για προφανείς λόγους...
Πόσο τσουβάλιασμα και πόσος μισογυνισμός σε δύο γραμμές... Πραγματικά, λυπάμαι.:(

Reaction score
30.455
When we grew up and joined avsite
There were certain members who would
Hurt the others in any way they could

(Oof!)

By pouring their derision upon everything we liked
Exposing every weakness
However carefully hidden by the setup we were psyched

(Ahahahahahahaha!!!!)

But in the town, it was well known
When they got home at night, their flac and
Uncompressed files would thrash them
Within inches of their lives

Ooooooh, oooooh, ooooh, ooooooh
Ooooooh, oooooh, oooooooh

We don't need no R T sixty
We don't need no DSP control
No dark sarcasm of our setups
EAR leave them kids alone

Hey!

EAR, leave them kids alone!
All in all it's just another brick in the wall
All in all you're just another brick in the wall

[Verse: Kid Chorus]

We don't need no R T sixty
We don't need no DSP control
No dark sarcasm of our setups
EAR leave them kids alone

Hey!

EAR, leave them kids alone!

[Outro: Costas EAR]

Wrong! Do it again!
If you don't measure your RT60, you can't have any records!
How can you have any records if you don't measure your RT60?
You! Yes! You AKARL behind the bike sheds! Stand still laddie!

ΑΡ-Ι-ΕΣ-ΠΙ-Ι-ΣΙ-ΤΙ...!!!
:hi::hi::hi:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.429
Βγάζεις συμπεράσματα χωρίς να γνωρίζεις τους άλλους.
Κι όμως, είναι ασφαλή.
Και γω βγάζω συμπεράσματα για συσκευές και συνδυασμούς αυτών, χωρίς να τις ακούσω.
Ασφαλή συμπεράσματα.

Εγώ που αγοράζω και θίγομαι άμεσα από τις υψηλές τιμές, δεν μανουριάζω.
Αυτό είναι απορίας άξιο.

Και οι εταιρείες με τα μηχανήματα μετρήσεων ,μπίζνα είναι. Δεν είναι σε ιεραποστολή.
Φυσικά. Όποια επιτυγχάνει καλύτερα σετ μετρήσεων και ισοσταθμισης, πχ στους av ενισχυτές, πουλάει περισσότερο, γιατί παίζουν πιο σωστά και αρέσουν σε περισσότερους και μετράνε και καλύτερα. Γι'αυτό τα πιο ακριβά και πιο σωστά μηχανήματα, έχουν τα καλύτερα μετρητικά στο πακέτο.

Όλες οι μπίζνες έχουν τα καλά και τα κακά τους.
Ναι. Καμιά μπίζνα δεν είναι ντροπή.

Ένα direct cutting βινύλιο είναι εξαιρετικό σε απόδοση για προφανείς λόγους.
Προφανώς δε θα φτάσει ποτέ το mp3, όσο νταϊρεκτ κατ κι αν είναι, οπότε αυτά παραμένουν αδιάφορα στην ουσία, και εν ολίγοις αποτελούν κόλπα του μάρκετινγκ.

Μία μέτρηση για αντηχήσεις στο χώρο είναι εξαιρετικό δεδομένο για κάποιον χομπίστα.
Σωστά. Και η διόρθωση, απαραίτητη.

Δεν υπάρχει λόγος για φανατισμούς.
Κανένας.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.429
Υπάρχει ένα τσουβάλιασμα που σου αφαιρεί επιχειρήματα.
Το μεγαλύτερο έβερ τσουβάλιασμα (προς ηχοσύστημα-χώρο) το κάνω τώρα:

Οποιοδήποτε ηχοσύστημα-χώρος που δεν έχει εφαρμοστεί ενεργή ισοσταθμιση, είναι ΓΤΠΚ.

Αν έχει εφαρμοστεί ενεργή ισοσταθμιση χωρίς στόχο η απόκριση να είναι αυτή που προβλέπεται από τις μελέτες ακουστότητας, συνεχίζει να είναι ΓΤΠΚ.

Ακόμα και σε δωμάτιο ακρόασης με εντελώς άριστους χρόνους αντήχησης σε όλο το φάσμα, (κάτι σχεδόν αδύνατο), αν δεν εφαρμόζεται ενεργή ισοσταθμιση με το προβλεπόμενο target curve, ΓΤΠΚ.

Όσοι δεν μπαίνουν στην διαδικασία μετρήσεων, και στη συνέχεια ενεργής ισοσταθμισης, ανεξαρτήτως του πόσα λεφτά έχει το στέρεο και πόσο καλή είναι η κεφαλή του πικάπ ή το Ντακ, ΓΤΠΚ ακούνε.

Και πάμε σε 3 αναγκαστικές διευκρινίσεις:

ΥΓ1. Οι μετρήσεις και η ενεργή ισοσταθμιση, είναι αναγκαία, αλλά όχι ικανή συνθήκη. Δηλαδή, όποιος το έχει υλοποιήσει, δε σημαίνει απαραίτητα ότι έχει στρώσει το σενάριο. Αλλά όποιος δε το έχει εντάξει, ως διαδικασία, στο χόμπι, ακούει ΓΤΠΚ.

ΥΓ2. Πολλά ακούσματα ΓΤΠΚ μας αρέσουν. Δεν παύουν να είναι ΓΤΠΚ. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

ΥΓ3. Το προσωπικό γούστο του καθενός, είναι το κερασάκι στην τούρτα, και εκφράζεται με μικρορυθμίσεις στην ισοσταθμιση, μετά το πέρας των προηγούμενων αναγκαίων βημάτων. Μέχρι εκεί. Μεταβολές σε βασικές αρχές (οδήγηση, τρίγωνο ακρόασης, κλπ) οδηγούν στο γνωστό ΓΤΠΚ.

Καλημέρα γκάιζ! :)

alexis

Reaction score
33.031
Alexis, o dropper, o Tadakis, o puretone , σου έχουν πει έμμεσα ότι η απολυτότητα στον τρόπο που εκφράζεις τις απόψεις σου, σε οδηγεί σε εσφαλμένες εκτιμήσεις.
Είναι άποψη τους. Σεβαστή.

Βγάζεις συμπεράσματα χωρίς να γνωρίζεις τους άλλους.
Δεν χρειάζεται να γνωρίζεις κάποιον προσωπικά για να βγάλεις συμπεράσματα. Δεν ασχολούμαι με το χαρακτήρα του. Σχολιάζω τις κινήσεις του. Και συγκεκριμένες κινήσεις οδηγούν αναγκαστικά σε συγκεκριμένα συμπεράσματα. Αν και αυτές, πλέον μετά από ανάλυση μπορούν να οδηγήσουν σε ξεκάθαρη "χαρτογράφηση" χαρακτήρα.
Να θυμίσω ότι και τον Ζούκενμπεργκ δεν τον ξέρουμε, αυτός όμως μας ξέρει σα κάλπικη δεκάρα.

Κάποτε, έκανα μια κουβέντα και μου έλεγε ο απέναντι "τη μου λες τώρα, έχω αυτον τον ενισχυτή solid state με 500watt, έχω τον άλλο με 1000watt, όταν όμως ανάβω τη λάμπα των 25watt ηρεμεί η ψυχή μου".
Σε αυτον τώρα τη να πω; Αν του πω ότι έχει ψυχολογικά με τις λάμπες, εγω θα φταίω;
Μερικά πράγματα φωνάζουν από χιλιόμετρα.

Μια όμορφη, ζεστή (λαμπάτη για τους φίλους) καλημέρα από τη βροχερή Αθήνα.

Reaction score
2.557
Για σένα ειδικά, θα ζητήσω συμβουλή από τον φίλο μου τον @stathis ως προς το συγκρότημα και το τραγούδι που θα σε "κεράσω"!:D:D:D

Πόσο τσουβάλιασμα και πόσος μισογυνισμός σε δύο γραμμές... Πραγματικά, λυπάμαι.:(
Κανένας μισογυνισμός φίλε μου...
Θεωρώ ότι οι γυναίκες είναι πολύ πιό πρακτικές και αυτό το θεωρώ καλό.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Μια όμορφη, ζεστή (λαμπάτη για τους φίλους) καλημέρα από τη βροχερή Αθήνα.
Συμπερασμα:Δεν εχεις ακουσει τουλαχιστον 5 λαμπατα μηχανηματα :D

alexis

Reaction score
33.031
Συμπερασμα:Δεν εχεις ακουσει τουλαχιστον 5 λαμπατα μηχανηματα :D
Πίστεψε με, έχω ακούσει πολλά, ίσως και πάρα πολλά.

Θέλω να πω και για κάτι που μιλάνε στο εξωτερικό, το priming ή primed mind.

Το πως έχουμε σετάρει το μυαλό να δεχθεί τη πληροφορία είναι τόσο δυνατό που όλη μα ολη μας η ζωή εξαρτάτε από αυτό.

Αν εγω έχω σετάρει το μυαλό σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση (mind set) πριν δεχθώ την πληροφορία, η πληροφορία αυτή θα μεταφραστεί σύμφωνα με το αρχικό σετάρισμα και όχι όπως ήρθε πραγματικά.
Είναι τόσο δυνατό αυτό που δεν βγαίνει με κανένα εξωτερικό παράγοντα. Μόνος τρόπος να δεχθεί ο ίδιος την αλλαγή.
Και έρχομαι στο φίλο με τα 25watt. Τον πιστεύω απόλυτα ότι ηρεμεί η ψυχή του. Αυτό έχει καρφωθεί μέσα στο μυαλό του. Δεν έχει να κάνει με την απόδοση του μηχανήματος αλλά με την ψυχολογία του.
Και για αυτό πιστεύω ότι αν μιλάμε για επιλογές μηχανημάτων ένας τρόπος υπάρχει. Blind auditions ή Blind tests όπως τα λένε.
Αλλά επειδή ο ανθρώπινος εγκέφαλος επιλέγει πάντα με γνώμονα την εικόνα, το παραπάνω περνάει ως μη αποδεκτό.
Η συνέχεια αυτού είναι ότι ο ανθρώπος πιστεύει μόνο αυτό που του αρέσει. Γιατί έτσι το έχει σετάρει. Και θα χρησιμοποιήσω το γνωστό παράδειγμα με τη συσκευασία γάλακτος. Αν σου πω την αλήθεια, και σου βάλω στη συσκευασία αγελάδες συνδεδεμένες με σωλήνες μέσα σε στάβλους να τραβάνε τα πάνδεινα δεν θα το ακουμπήσεις καν. Αν όμως σου βάλω αυτό που φαντάζεσαι, που είναι την αγελάδα στο λιβάδι θα το αρπάξεις με τη μια.
Τα πάντα είναι marketing και μας αρέσει ή όχι μας δουλεύουν κανονικότατα.
Αν τα παραπάνω τα μεταφέρεις στην βιομηχανία του ήχου, έχεις καταλάβει πολλά.

Βασικότερος κανόνας marketing: σημασία δεν έχει τη πουλάς αλλά πως το πουλάς.

Last edited:

Reaction score
4.986
Και προφανώς πιστεύεις ότι αυτοί οι ψυχολογικοί μηχανισμοί
δεν αγγίζουν τους υπέρμαχους της "μετρημένης ακριβειας".....

T

Tadakis

Guest
Αν εγω έχω σετάρει το μυαλό σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση (mind set) πριν δεχθώ την πληροφορία, η πληροφορία αυτή θα μεταφραστεί σύμφωνα με το αρχικό σετάρισμα και όχι όπως ήρθε πραγματικά.
Είναι τόσο δυνατό αυτό που δεν βγαίνει με κανένα εξωτερικό παράγοντα. Μόνος τρόπος να δεχθεί ο ίδιος την αλλαγή.
Και έρχομαι στο φίλο με τα 25watt. Τον πιστεύω απόλυτα ότι ηρεμεί η ψυχή του. Αυτό έχει καρφωθεί μέσα στο μυαλό του. Δεν έχει να κάνει με την απόδοση του μηχανήματος αλλά με την ψυχολογία του.
Και για αυτό πιστεύω ότι αν μιλάμε για επιλογές μηχανημάτων ένας τρόπος υπάρχει. Blind auditions ή Blind tests όπως τα λένε.
Αλλά επειδή ο ανθρώπινος εγκέφαλος επιλέγει πάντα με γνώμονα την εικόνα, το παραπάνω περνάει ως μη αποδεκτό.
Η συνέχεια αυτού είναι ότι ο ανθρώπος πιστεύει μόνο αυτό που του αρέσει. Γιατί έτσι το έχει σετάρει. Και θα χρησιμοποιήσω το γνωστό παράδειγμα με τη συσκευασία γάλακτος. Αν σου πω την αλήθεια, και σου βάλω στη συσκευασία αγελάδες συνδεδεμένες με σωλήνες μέσα σε στάβλους να τραβάνε τα πάνδεινα δεν θα το ακουμπήσεις καν. Αν όμως σου βάλω αυτό που φαντάζεσαι, που είναι την αγελάδα στο λιβάδι θα το αρπάξεις με τη μια.

Για άλλη μια φορά, Αυτό ισχύει εκατέρωθεν. Σε ποιές περιπτώσεις? Συνήθως όπου βλέπεις ισχυρογνώμονες που προσπαθούν να 'θεμελιώνουν' την άποψή τους σαν αρχή ή θεωρία.
Δεν μας απασχολούν τα ψυχολογικά προβλήματα του φίλου που με τα 25βατ ηρεμεί (μακάρι δηλαδή) η ψυχή του. Καμμία σχέση δεν έχει με το βινύλιο, το αναλογικό, το ψηφιακό ή τα streaming services. το είπε ο dimifoot με σαφήνεια - καθώς και πολλοί άλλοι. Αν δεν έχεις ένα σωστό σύστημα/χώρο δεν μπορείς να κρίνεις. Και η πραγματικότητα είναι πως έλαχιστοι εδώ μέσα έχουν σωστό σύστημα, σωστό χώρο και μάλλον απειροελάχιστοι και τα δύο μαζί. Για να μην αναφερθώ στη γνώση/εμπειρία. Πολλοί όμως έχουν ισχυρή γνώμη και πεποίθηση για το τι λενε και πως το εκφράζουν.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Πίστεψε με, έχω ακούσει πολλά, ίσως και πάρα πολλά.

Θέλω να πω και για κάτι που μιλάνε στο εξωτερικό, το priming ή primed mind.

Το πως έχουμε σετάρει το μυαλό να δεχθεί τη πληροφορία είναι τόσο δυνατό που όλη μα ολη μας η ζωή εξαρτάτε από αυτό.

Πολλοι ακουσαμε πολλα ισως και παρα πολλα.Εγω σου ειπα για τουλαχιστον 5 που δεν ακουσες που θα σε βοηθουσαν να παψεις να τσουβαλιαζεις πραγματα και ατομα.Τα περι αυθυποβολων κλπ τα ξερουμε αν οχι ολοι,πολλοι.Μην θεωρεις λοιπον οτι αρπαξες το ποδι κανενος.Αυτα προς το παρον.

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.976
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas