Το Βινύλιο "επέστρεψε" - Υπάρχει κάτι που να σας ενοχλεί στην όλη μπίζνα;

Status
Not open for further replies.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
58.529
Reaction score
144.413
Κώστα, μια χαρά και τεκμηριωμένα και σεβαστή η άποψη σου. Και σε ξέρω και άπειρα χρόνια και γουστάρω και την πλακίτσα και αν κατέβεις να σφίξουμε καμμιά τεκίλα αλλά το mp3 ρε φίλε...
Μη μου απαντήσεις ξέρω.
Όχι, να σε απαντήσω βρε, να σε πω:

Εμένα δε με ενοχλεί το mp3.
Μια χαρά μου ακούγεται. Υπέροχο.
Και το βινύλιο μια χαρά μου ακούγεται, δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Και το Spotify μου ακούγεται υπέροχο.

Δεν είναι "υποτιμητικά" για μένα αυτά, μια χαρά είναι.
Όπως άκουγα μουσική από το βινύλιο για χρόνια, (και τώρα καμιά φορά), έτσι ακούω και mp3. Δε προβληματίζομαι, δε το θεωρώ "κακό" το mp3, ακατάλληλο για να ευχαριστηθώ τη μουσική μου, ή για να αποδώσει το στέρεο.

Όποιος "θίγεται" με το mp3, έχει κάτι άλλο στο μυαλό του ίσως.

Mp3 σε σωστό χώρο με σοβαρά στημένο σύστημα, γ@μεί και δέρνει.

Αν ο χώρος είναι γιάμπαλα, ποιο mp3? Χαχαχαχαχα
ΓΤΠΚ.
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
31.338
Reaction score
91.024
φαινεται ότι δινουμε διαφορετική ερμηνεία στο τι πραγματικά σημαίνει η λέξη "επίθεση"!
Προφανώς.
Διαφορετική άποψη της πραγματικότητας. Απαγορεύεται;

Επίσης εχω να καταγγείλω την πρόσφατη ιεροεξεταστική τάση που εκφράζεται στο φόρουμ, όπου γνωστή ομάδα μελών επιτίθενται με προσβλητικό τρόπο σε οποιονδήποτε αρθρώνει επιστημονικό λόγο ή επικαλείται επιστημονικά δεδομένα και μετρήσεις στην αναπαραγωγή ήχου...με ποιον σκοπό άραγε;

Αντιθέτως καμία τέτοια επίθεση δεν γίνεται σε όσους αναφέρονται στις μετρήσεις μηχανημάτων αναπαραγωγής εικόνας (προβολείς-τηλεοράσεις), και στα αντίστοιχα τεχνολογικά δεδομένα.
 
Last edited:

Μηνύματα
1.222
Reaction score
1.754
Κανεἰς δεν κἀνει επἰθεση στους επιστημονικοποιημἐνους σου συναδἐλφους.
Απλἀ κἀποιοι χαϊδεμἐνοι απαιτοὐν δικαιωματικἀ δουλοπρἐπεια.
 

Μηνύματα
131
Reaction score
165
Καλά ούτε εμένα με χαλάει καθόλου, εξάλλου έχω χρόνια να κάνω κριτικές ακροάσεις για προσωπικές αγορές. Είπαμε το software πάνω από όλα και ας είναι και σε κασέτα.
Παρότι και λόγω κόρης στα γεράματα έπρεπε να συμβιβαστώ, μια χαρά τα έχω περάσει μέσω ίντερνετ και vintage σύστημα βιβλιοθήκης. Ελπίζω μέχρι τον Αύγουστο να ξαναστήσω τα παλιά μου μηχανάκια.
Ένα παλιοgarrard, full της λάμπας (μέχρι ξεκοιλιασμένο pioneer με 2 12au7) και ένα ζεύγος ψαροκασέλες.
Αυτό που έμεινε ζωντανό ήταν η αγορά καμμιάς 20αρας βινυλίων και κάποιων cd έτσι για την ψυχοθεραπεία.
Να είμαστε καλά μωρέ ,όλα τα άλλα...
 

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Διαφορετική άποψη της πραγματικότητας. Απαγορεύεται;
..οχι βέβαια. Αλλοίμονο.

Επίσης εχω να καταγγείλω την πρόσφατη ιεροεξεταστική τάση που εκφράζεται στο φόρουμ, όπου γνωστή ομάδα μελών επιτίθενται με προσβλητικό τρόπο σε οποιονδήποτε αρθρώνει επιστημονικό λόγο ή επικαλείται επιστημονικά δεδομένα και μετρήσεις στην αναπαραγωγή ήχου...με ποιον σκοπό άραγε;
Δε νομίζω ότι υπάρχει τέτοια τάση, αντίθετα ο καταγγελτικός λόγος ταιριάζει περισσότερο σ' αυτούς που, δε θα πω υποστηρίζουν, αλλά χρησιμοποιούν το πικάπ σαν ένα μέσο αναπαραγωγής. Κατά τη γνώμη μου, οι συγκεκριμένοι χρήστες έχουν λόγους να τον χρησιμοποιούν, διότι αυτοί δέχονται συχνότατα κριτική για την επιλογή τους.

Αντιθέτως καμία τετοια επίθεση δεν γίνεται σε όσους αναφέρονται στις μετρήσεις μηχανημάτων αναπαραγωγής εικόνας (προβολείς-τηλεοράσεις), και στα αντίστοιχα τεχνολογικά δεδομένα.
Μήπως αυτό οφείλεται στη φρασεολογία που χρησημοποιείται από μερίδα ατόμων; μήπως εξ αιτίας αυτής, ενεργοποιούνται τα αντανακλαστικά της αντίδρασης; Για σκέψου..
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
58.529
Reaction score
144.413
Καλημέρα Αλέξη. Φαντάζομαι , μου επιτρέπεις να μιλώ στον ενικό.

Φυσικά και δεν υπάρχουν δύο κατηγορίες ακροατών, υπάρχουν ΑΚΡΟΑΤΕΣ, άνθρωποι που αγαπάνε τη μουσική, και αγοράζουν μηχανήματα που την αναπαράγουν. Είναι αδιάφορο τι μηχανήματα, και από ποια φορμά επιλέγουν να την ακούσουν. Η εμμονή σου να ξεχωρίζεις σε κατηγορίες όλους όσους ακούνε μουσική, είναι εντελώς λάθος, εντελώς. Βέβαια δεν είσαι ο μόνος που έχεις τέτοιες απόψεις, είναι αρκετά μέλη εδώ. είναι λυπηρό.

Δύο διαπιστώσεις:

α. Αυτό το βλέπω μόνον εδώ, στο AV SITE. Δεν συμβαίνει πουθενά αλλού, παρακολουθώ τουλάχιστον 5 αντίστοιχα Site του εξωτερικού, ποτέ, και σε καμιά κατηγορία (αναλογική, ψηφιακή, ή ότι άλλο), δεν έχω δει μέλη να ξεχωρίζουν κατηγορίες ακροατών, πολλώ δε να υπάρχουν επιθέσεις, και χλευασμοί, είτε άμεσα, είτε έμμεσα.

β. Τις "επιθέσεις" πάντα τις εξαπολύουν τα μέλη που, για τους δικούς τους λόγους, πιστεύουν στην ψηφιακή αναπαραγωγή, και ποτέ, μα ποτέ τα μέλη που υποστηρίζουν την αναλογική. Σημείωσε δε ότι πολλοί, πάρα πολλοί, ακούνε και ψηφιακές αναπαραγωγές, έχουν κάνει εγγραφή σe διάφορα site με streaming παρόχους, διαθέτουν CD Player κ.λ.π. Σε κάποιους που ακούνε μόνο ψηφιακά, δε θα δεις ποτέ να χρησιμοποιούν πικάπ (μικρό το κακό), αντίθετα διαπιστώνεται, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι διαθέτουν μια άκρατη επιθυμία να το υβρίζουν, και μαζί με αυτό και τους χρήστες. Τι στο καλό συμβαίνει; Πως, και με ποιο τρόπο θα μπορούσαν αυτοί οι άνθρωποι , και εσύ μαζί τους, να πειστούν ότι είναι θαυμάσιο μέσο αναπαραγωγής για να ακούει κανείς μουσική; (το αυτό πιστεύω ισχύει και για τα ψηφιακά). Πως, και με ποιο τρόπο θα μπορούσατε να πειστείτε ότι το ψηφιακό άκουσμα ΔΕΝ είναι μονόδρομος; Πως και με ποιο τρόπο μπορείτε να πειστείτε, ότι το να υποστηρίζετε , αυτό που υποστηρίζετε, με τρόπο χλευαστικό και απόλυτο, με τρόπο που δείχνει ότι μόνον εσείς κατέχετε την γνώση, και ουδείς άλλος, σας εκθέτει; Έχετε καταλάβει ότι οι απόψεις σας δεν τυγχάνουν της αποδοχής της πλειοψηφίας των μελών; και όχι μόνον αυτό, αλλά γίνεστε και αντικείμενο δυσμενών σχολίων για την απολυτότητά, και την εμμονή σας να αυτοπροβάλλεστε, άλλοτε συγκεκαλυμμένα, άλλοτε απροκάλυπτα, ως οι κατέχοντες την απόλυτη γνώση, απορρίπτοντας με άσχημο τρόπο, με αληθινά άσχημο τρόπο, τις όποιες αντίθετες απόψεις τολμούν να αρθρώσουν μέλη που πιστεύουν σε κάτι διαφορετικό από αυτό που πιστεύετε εσείς; Γνωρίζετε, έχετε αντιληφθεί, ότι πολλά μέλη θεωρούν ότι υπάρχει ένας αριθμός ατόμων, που με διάφορους τρόπους, επέτρεψέ μου την έκφραση, δίνουν την εντύπωση ότι προσπαθούν να "διαφεντέψουν" το Site; Γνωρίζεις, απευθύνομαι αποκλειστικά σε σένα τώρα, ότι από κάποιους ανθρώπους ξεχειλίζει το υπερτροφικό ΕΓΩ;

Εάν αναγνωρίσεις, και αποδεχθείς, εσύ, αλλά και κάποια άλλα άτομα, έστω και το 1/3 από αυτά που γράφω, τότε είμαι απόλυτα σίγουρος ότι το Site θα γίνει πολύ περισσότερο χρήσιμο απ' ότι είναι τώρα.:):):):):):):):):):):):):):):);)

Υ.Γ. : Πιστεύω απόλυτα στην αξία των φροντισμένων χώρων αναπαραγωγής, πιστεύω, ως ένα βαθμό, στην αξία των pdf, πιστεύω απόλυτα, και σέβομαι απολύτως τις επιλογές ανθρώπων που προμηθεύονται λαμπάτα ενισχυτικά για να ακούσουν τις μουσικές τους, πιστεύω απόλυτα ότι υπάρχουν ηχεία άριστα, και ας μην είναι ενεργά. Τέλος πιστεύω απόλυτα ότι δεν είναι μόνο τα άυλα φορμά που παίζουν σωστά μουσική.

Αυτό που απορρίπτω (όχι τον ανθρώπους σαν οντότητα), είναι οι απόψεις που εκφράζονται απορριπτικά για οτιδήποτε άλλο, εκτός από την ψηφιακή αναπαραγωγή.

Αυτά.

Καλημέρα Αλέξη.
Νίκο, όλη αυτή η κλάψα, να ξέρεις, δε με αγγίζει προσωπικά καθόλου.:p

Επίθεση δέχεστε κατά φαντασίαν.:D

Οι "αναλογικολάγνοι" εραστές της μουσικής.:drinks:

Να ακούτε ότι θέλετε και να σας αρέσει ότι θέλετε, καρφί δε μου καίγεται. Ούτε αφορίζω προσωπικά κανένα φορμά ήχου.

Αν όμως επιμένεις εσύ προσωπικά για την ανωτερώτητα του αναλογικού μέσου, με βάση το τι ακούς σπίτι σου, σου έχω εξηγήσει την ανεπάρκεια του στερεοφωνικού σου για αναπαραγωγή σοβαρού δυναμικού εύρους και σου έχω εξηγήσει γιατί προτιμάς αυτό που προτιμάς, όλα εξηγούνται. Σου έχω εξηγήσει ότι βγάζεις λάθος συμπεράσματα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχεις δίκιο σε όσα ακούς. Απλώς μη τα ανάγεις σε συμπεράσματα που αφορούν τα μέσα. 8-)

Το μόνο δηλαδή που δεν εξηγείται, το μόνο λάθος σου, είναι το να πιστεύεις ότι το βινύλιο είναι το καλύτερο φορμά που υπάρχει, διότι ακόμη και το mp3 είναι αντικειμενικά ανώτερο. :p

Αν τώρα η απλή πραγματικότητα των αντικειμενικών τεχνικών δεδομένων σου φαντάζει επίθεση, ή αν νομίζεις πως σου απαγορεύεται να ακούς πικάπ, ή αν νομίζεις πως λέω οτι το πικάπ δε μπορεί να παίζει εξαιρετικά μουσική, τότε έχεις πολύ ζωηρή φαντασία! :p
 

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
..βρε Κώστα ποια κλάψα; γιατί χρησιμοποιείς τέτοιο χαρακτηρισμό; έτσι αντιλαμβάνεσαι τα όσα έγραψα; Τι να πω..Δικαιωμά σου βεβαίως, εσύ θα κρίνεις εάν θα σ' αγγίξουν, ή όχι. Δεν είναι δικαιωμά σου, ούτε κανενός άλλου όμως να κατακεραυνώνει όποιους δηλώνουν θιασώτες του αναλογικού (πικάπ), ή θιασώτες του μη ενεργού ηχείου, ή θιασώτες των σωστα υλοποιημένω ενισχυτικών. Πράγμα που συμβαίνει κατα κόρον εδώ, αλλά πουθενά αλλού, σε διαβεβαιώ γ' αυτό. Πουθενά.

Η επίθεση λες είναι στη φαντασία μου/μας. Μα κοροιδευόμαστε τώρα; αλήθεια; Και αφορισμοί, και χλεύη, και απαξίωση, και πολλά άλλα υπάρχουν. Μην υποβιβάζεις τη νοημοσύνη μου, πιστεύω ότι διαθέτω τουλαχιστον μέσο όρο ευφυίας, ώστε να καταλαβαίνω τι διαβάζω.
Αν όμως επιμένεις εσύ προσωπικά για την ανωτερώτητα του αναλογικού μέσου, με βάση το τι ακούς σπίτι σου, σου έχω εξηγήσει την ανεπάρκεια του στερεοφωνικού σου για αναπαραγωγή σοβαρού δυναμικού εύρους και σου έχω εξηγήσει γιατί προτιμάς αυτό που προτιμάς, όλα εξηγούνται. Σου έχω εξηγήσει ότι βγάζεις λάθος συμπεράσματα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχεις δίκιο σε όσα ακούς. Απλώς μη τα ανάγεις σε συμπεράσματα που αφορούν τα μέσα. 8-)

Το μόνο δηλαδή που δεν εξηγείται, το μόνο λάθος σου, είναι το να πιστεύεις ότι το βινύλιο είναι το καλύτερο φορμά που υπάρχει, διότι ακόμη και το mp3 είναι αντικειμενικά ανώτερο. :p

Αν τώρα η απλή πραγματικότητα των αντικειμενικών τεχνικών δεδομένων σου φαντάζει επίθεση, ή αν νομίζεις πως σου απαγορεύεται να ακούς πικάπ, ή αν νομίζεις πως λέω οτι το πικάπ δε μπορεί να παίζει εξαιρετικά μουσική, τότε έχεις πολύ ζωηρή φαντασία! :p
Κώστα, όπως και εγώ σου εξήγησα, αυτό δε συμβαίνει. Η μεγάλη μας διαφορά ξέρεις ποια είναι; Δεν δέχεσαι την τελική ακρόαση σαν τον υπέρτατο κριτή ενός συστήματος. Οχι μόνον αυτό, αλλά χαρακτηρίζεις Hiendαδες (με την απαξιωτική έννοια του όρου), όσους τολμούν να πουν: θα ήθελα να ακούσω το τάδε σύστημα. Επιμένεις στις μετρησεις (και εγω τις πιστεύω, και τις θεωρώ αναγκαιες, όπως και η ύπαρξη ειδικού χωρου, με όλα τα απαραίτητα), χωρίς να σου περνάει καν απο το μυαλό, χωρίς καν να αφήνεις έστω μια μικρή πιθανότητα, να μην είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα, όπως θεωρείς ότι είναι.

Σου υπενθυμίζω ότι και στο Βιετνάμ οι αμερικανοί είχαν απίστευτη υπεροπλία, τα πάντα ήταν υπερ τους, εκπαίδευση μαχητική ισχύς, αεροπορική/ναυτική υποστήριξη, επιμελητεία, απώλειες τεχνολογία, όλα τα στατιστικά, όλοι οι αριθμοί ήταν υπέρ τους. Οι Στγοί, Δκτές, το ίδιο ακριβώς έδειχναν, πίστη στους αριθμούς, όπως και εσύ..... και όμως...το αποτέλεσμα το γνωρίζουμε. Το ίσχυσε και για τους Σοβιετικούς μερικά χρόνια αργότερα.

Τελικά κώστα οι αριθμοί δε λένε πάντα την αλήθεια!

Αντε τώρα να κερδίσει και η Αργεντινή, μας έσκασε..
 

Μηνύματα
131
Reaction score
165
Νίκο, δεν γνωριζόμαστε, ούτε μπορώ να εμπλακώ σε πράγματα που δεν γνωρίζω αλλά το συμπέρασμα σου ,το έγραψα και εγώ πιο πάνω. Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια. Αυτό απαντάει και στο θέμα μας. Υπολογίζονται οι πωλήσεις βινυλίων, χωρίς να υπολογίζουν την αγορά του second hand. Εκεί οι πωλήσεις έχουν σοβαρότερα νούμερα.
 



Μηνύματα
449
Reaction score
390
Για να το ελαφρύνω λίγο.
Μετά από τέσσερις περίπου μήνες άκουσα σήμερα βινύλιο.
Μια χαρά ήταν.Ακούγονταν υπέροχα και μου θύμισε γνωστή στιχομυθία μεταξύ φίλων:
Ρε συ,δεν είχα ιντερνετ δύο μέρες και κάθησα και μίλησα με τους δικούς μου.
Εντάξει,καλά άτομα μου φαίνονται.
 

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Μηνύματα
46.961
Reaction score
23.746
Για να το ελαφρύνω λίγο.
Μετά από τέσσερις περίπου μήνες άκουσα σήμερα βινύλιο.
Μια χαρά ήταν.Ακούγονταν υπέροχα και μου θύμισε γνωστή στιχομυθία μεταξύ φίλων:
Ρε συ,δεν είχα ιντερνετ δύο μέρες και κάθησα και μίλησα με τους δικούς μου.
Εντάξει,καλά άτομα μου φαίνονται.

Εκτός θέματος κι εσύ , όπως και οι περισσότεροι.
 

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Μ αρέσει που ορισμένοι απορείτε όταν κλειδώνονται θέματα...
..γιατί να κλειδώσει ρε Νίκο; νομίζω ότι κινούμαστε εντός των ορίων της κοσμιότητος, του σεβασμού, και της ευπρέπειας. Γιατί; Έστω και με ολίγη αιχμηρότητα, χρειάζεται άλλωστε, και αυτή, μεταξύ άλλων, προάγει τον διάλογο. Τον πολιτισμένο διάλογο βεβαίως.:):)
 

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Μηνύματα
46.961
Reaction score
23.746
..γιατί να κλειδώσει ρε Νίκο; νομίζω ότι κινούμαστε εντός των ορίων της κοσμιότητος, του σεβασμού, και της ευπρέπειας. Γιατί; Έστω και με ολίγη αιχμηρότητα, χρειάζεται άλλωστε, και αυτή, μεταξύ άλλων, προάγει τον διάλογο. Τον πολιτισμένο διάλογο βεβαίως.:):)

Δεν είπα πως βριζόσαστε ,μια χαρά κόσμιοι και ευπρεπείς είσαστε, αλλά είστε ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ,τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβετε?
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
31.338
Reaction score
91.024
Δεν είπα πως βριζόσαστε ,μια χαρά κόσμιοι και ευπρεπείς είσαστε, αλλά είστε ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ,τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβετε?
Μηπως εξαντλήθηκε ήδη το θέμα απο τις πρώτες σελίδες;

Μήπως αυτό οφείλεται στη φρασεολογία που χρησημοποιείται από μερίδα ατόμων; μήπως εξ αιτίας αυτής, ενεργοποιούνται τα αντανακλαστικά της αντίδρασης; Για σκέψου..
Εμένα δεν μου αρέσει η αλλη, η ψυχανεμισμένη φρασεολογία. Την βρίσκω προσβλητική. Και κλαψιάρικη, ναι, προσβλητικά κλαψιάρικη.

Επίσης.
Για σκέψου να τους έλεγε (σε αυτούς της αναπαραγωγής εικόνας) κάποιος πως δεν τον νοιάζει τι λένε οι αριθμοί, τα κοντραστ και τα λουμενς και τα 4Κ και ο,τι αλλο μετράνε αυτοί (ούτε που ξέρω), αλλά το μόνο που τον νοιάζει ειναι η τηλεόραση του να εχει “σκηνοθετικότητα” και “ηθοποιητικότητα”. Και πως του φαινεται στο δικό του μάτι, και αν ματσαρει με το Blu-ray player, και μια χαρα ειναι για αυτήν την αποσταση.
Και πως η τηλεόραση μπαούλο 28 ιντσών του ειναι καλύτερη απο τις σύγχρονες 4Κ/HDR. Γιατι έτσι του φαίνεται στο μάτι.
Και να τους έκραζε, μαζί με τους ομοϊδεάτες του, αν τολμούσαν να αναφέρουν κάποιο τεχνικό χαρακτηριστικό, και να έλεγε πως έτσι απολαμβάνει τις ταινίες. Και πως ειναι λάτρης του κινηματογράφου.
 
Last edited:

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Νίκο, δεν γνωριζόμαστε, ούτε μπορώ να εμπλακώ σε πράγματα που δεν γνωρίζω αλλά το συμπέρασμα σου ,το έγραψα και εγώ πιο πάνω. Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια. Αυτό απαντάει και στο θέμα μας. Υπολογίζονται οι πωλήσεις βινυλίων, χωρίς να υπολογίζουν την αγορά του second hand. Εκεί οι πωλήσεις έχουν σοβαρότερα νούμερα.
Jimm, η αλήθεια είναι ότι υπήρξε σοβαρότατη κάμψη στις πωλήσεις βινυλίου, έως τα όρια της πλήρους παύσης παραγωγής. Είναι αλήθεια αυτό, ουδείς το αμφισβητεί. Το θέμα είναι, γιατί συνέβη αυτό; ποιές ήταν οι πραγματικές αιτίες; τι εφταιξε;

Κατα τη γνώμη μου, καποια πράγματα που μπορώ να σκεφθώ, ειναι:

α. Η έλευση του CD, πάντα το καινούριο συναρπάζει, ειδικά όταν αυτό συνεπικουρείται από τεράστια διαφήμιση.

β. Η ευκολία χρήσης.

γ. Ο όγκος του

δ. Οι κακές εγγραφές των εταιριών δίσκων βινυλίου.

ε. Οι οικονομική ένδεια πολλών καταναλωτών/μουσικόφιλων στη δεκαετία 80/90 να προμηθευτούν ένα αναλογικό σύστημα αξιώσεων, και να ρυθμίσουν σωστά, ώστε να εκμεταλλευθούν πλήρως τις αρετές του.

στ. Η παρότρυνση των εταιριών παραγωγής προς του δημιουργούς να παράγουν CD, λόγω μικρότερου κόστους, σε σχέση με αυτό του βινυλίου, άρα περισσότερα κέρδη γ' αυτούς. Πιθανότατα και για τους καλλιτέχνες.

Αυτές νομίζω είναι μερικές από τις αιτίες, ίσως όχι οι μόνες βέβαια.

Το γεγονός πάντως είναι ότι, παρά την καταιγίδα των ψηφιακών μέσων, το βινύλιο άντεξε, είναι πράγματι εντυπωσιακό.

Δε μπορώ να μαντέψω τι θα γίνει στο μέλλον, έως που μπορεί να φτάσει, στο χέρι των εταιριών είναι. Εάν αποφασίσουν να προωθήσουν το συγκεκριμένο μέσο, να γράψουν σωστά τη μουσική πάνω στον δίσκο, και εάν οι τιμές αγοράς τους είναι τουλάχιστον σε ανεκτά επίπεδα για τον μέσο αγοραστή, τότε ναι, πιστεύω ότι θα επανακάμψει..
 

A

AKARL

Guest
Μετά από την ενδελεχή και πλήρως τεκμηριωμένη παράθεση επιχειρημάτων είναι, θεωρώ, κατάλληλη στιγμή να λυθεί το θέμα μνιά και καλή! :D

Έχουμε δγυό περιπτώσεις:

1) Ηχητικά φροντιζμένος χώρος με ζούπερ άριστο αρτισίξτυ, μπόλικη διάχυση, ενεργά ηχεία, συστοιχίες υποβαθύφωνων, αναπαραγωγή ασυμπίεστων πσηφιακών αρχείων υπερυψηλής ανάλυσης. Α, και ενεργή ισοστάθμιση με το προβλεπόμενο target curve για κάθε στάθμη και θέση ακρόασης. Αυτή την περίπτωση ας την ονομάσουμε ορθολογική/επιστημονική ή, καλύτερα, Επαγγελματική.

2) Ηχητικά χώρος κουκουρούκου με αρτισίξτυ άδγειου καθεδρικού ναού, ντιζαϊνάτα έπιπλα, ρακ αξίας πέντε πσηφίων, ενισχυτής με λίγα-αλλά-καλά βατ, πικαπάρα να τη βλεπουν οι πσηφιολάγνοι και να κλαίνε από ζήλια, βαργιά βιgνύλια της Νταϊάνας, χωνοειδείς ηχειάρες, όλα τα πρέποντα παρελκόμενα -καβλώδια, ρόδια, ασήμνια, χρυσάφχια κ.λπ.- και βελτιωτικά. Α, και η τάση όλγουειζ του θέρτυ, έτσι! Συνολικό κόστος; 350.000 έουρος! Αυτή την περίπτωση ας την ονομάσουμε χαλιεντική ή, καλύτερα, Ερασιτεχνική.

Πχοιά περίπτωση κερδάει;









:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:
 

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Μηνύματα
46.961
Reaction score
23.746
Μηπως εξαντλήθηκε ήδη το θέμα απο τις πρώτες σελίδες;
Πιθανόν .
Όπως είναι πιθανό να είχαν γραφτεί ενδιαφέρουσες απόψεις εντός θέματος, αν δεν συνεχίζατε την ανούσια και βαρετή αντιπαράθεση μεταξύ άναλογκ και ντίτζιταλ.
 

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Δεν είπα πως βριζόσαστε ,μια χαρά κόσμιοι και ευπρεπείς είσαστε, αλλά είστε ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ,τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβετε?
..ρε Νικόλα..πάντα έτσι δε γίνεται; τι πειράζει δηλαδή; Ασε ρε Νίκο να εκτονωθούμε, μη μας καταπιέζεις! :p
 

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.974
Μηνύματα
3.036.396
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas
Top