- Reaction score
- 144.413
Τζάμπα.
Όχι, να σε απαντήσω βρε, να σε πω:Κώστα, μια χαρά και τεκμηριωμένα και σεβαστή η άποψη σου. Και σε ξέρω και άπειρα χρόνια και γουστάρω και την πλακίτσα και αν κατέβεις να σφίξουμε καμμιά τεκίλα αλλά το mp3 ρε φίλε...
Μη μου απαντήσεις ξέρω.
Προφανώς.φαινεται ότι δινουμε διαφορετική ερμηνεία στο τι πραγματικά σημαίνει η λέξη "επίθεση"!
..οχι βέβαια. Αλλοίμονο.Διαφορετική άποψη της πραγματικότητας. Απαγορεύεται;
Δε νομίζω ότι υπάρχει τέτοια τάση, αντίθετα ο καταγγελτικός λόγος ταιριάζει περισσότερο σ' αυτούς που, δε θα πω υποστηρίζουν, αλλά χρησιμοποιούν το πικάπ σαν ένα μέσο αναπαραγωγής. Κατά τη γνώμη μου, οι συγκεκριμένοι χρήστες έχουν λόγους να τον χρησιμοποιούν, διότι αυτοί δέχονται συχνότατα κριτική για την επιλογή τους.Επίσης εχω να καταγγείλω την πρόσφατη ιεροεξεταστική τάση που εκφράζεται στο φόρουμ, όπου γνωστή ομάδα μελών επιτίθενται με προσβλητικό τρόπο σε οποιονδήποτε αρθρώνει επιστημονικό λόγο ή επικαλείται επιστημονικά δεδομένα και μετρήσεις στην αναπαραγωγή ήχου...με ποιον σκοπό άραγε;
Μήπως αυτό οφείλεται στη φρασεολογία που χρησημοποιείται από μερίδα ατόμων; μήπως εξ αιτίας αυτής, ενεργοποιούνται τα αντανακλαστικά της αντίδρασης; Για σκέψου..Αντιθέτως καμία τετοια επίθεση δεν γίνεται σε όσους αναφέρονται στις μετρήσεις μηχανημάτων αναπαραγωγής εικόνας (προβολείς-τηλεοράσεις), και στα αντίστοιχα τεχνολογικά δεδομένα.
Νίκο, όλη αυτή η κλάψα, να ξέρεις, δε με αγγίζει προσωπικά καθόλου.Καλημέρα Αλέξη. Φαντάζομαι , μου επιτρέπεις να μιλώ στον ενικό.
Φυσικά και δεν υπάρχουν δύο κατηγορίες ακροατών, υπάρχουν ΑΚΡΟΑΤΕΣ, άνθρωποι που αγαπάνε τη μουσική, και αγοράζουν μηχανήματα που την αναπαράγουν. Είναι αδιάφορο τι μηχανήματα, και από ποια φορμά επιλέγουν να την ακούσουν. Η εμμονή σου να ξεχωρίζεις σε κατηγορίες όλους όσους ακούνε μουσική, είναι εντελώς λάθος, εντελώς. Βέβαια δεν είσαι ο μόνος που έχεις τέτοιες απόψεις, είναι αρκετά μέλη εδώ. είναι λυπηρό.
Δύο διαπιστώσεις:
α. Αυτό το βλέπω μόνον εδώ, στο AV SITE. Δεν συμβαίνει πουθενά αλλού, παρακολουθώ τουλάχιστον 5 αντίστοιχα Site του εξωτερικού, ποτέ, και σε καμιά κατηγορία (αναλογική, ψηφιακή, ή ότι άλλο), δεν έχω δει μέλη να ξεχωρίζουν κατηγορίες ακροατών, πολλώ δε να υπάρχουν επιθέσεις, και χλευασμοί, είτε άμεσα, είτε έμμεσα.
β. Τις "επιθέσεις" πάντα τις εξαπολύουν τα μέλη που, για τους δικούς τους λόγους, πιστεύουν στην ψηφιακή αναπαραγωγή, και ποτέ, μα ποτέ τα μέλη που υποστηρίζουν την αναλογική. Σημείωσε δε ότι πολλοί, πάρα πολλοί, ακούνε και ψηφιακές αναπαραγωγές, έχουν κάνει εγγραφή σe διάφορα site με streaming παρόχους, διαθέτουν CD Player κ.λ.π. Σε κάποιους που ακούνε μόνο ψηφιακά, δε θα δεις ποτέ να χρησιμοποιούν πικάπ (μικρό το κακό), αντίθετα διαπιστώνεται, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι διαθέτουν μια άκρατη επιθυμία να το υβρίζουν, και μαζί με αυτό και τους χρήστες. Τι στο καλό συμβαίνει; Πως, και με ποιο τρόπο θα μπορούσαν αυτοί οι άνθρωποι , και εσύ μαζί τους, να πειστούν ότι είναι θαυμάσιο μέσο αναπαραγωγής για να ακούει κανείς μουσική; (το αυτό πιστεύω ισχύει και για τα ψηφιακά). Πως, και με ποιο τρόπο θα μπορούσατε να πειστείτε ότι το ψηφιακό άκουσμα ΔΕΝ είναι μονόδρομος; Πως και με ποιο τρόπο μπορείτε να πειστείτε, ότι το να υποστηρίζετε , αυτό που υποστηρίζετε, με τρόπο χλευαστικό και απόλυτο, με τρόπο που δείχνει ότι μόνον εσείς κατέχετε την γνώση, και ουδείς άλλος, σας εκθέτει; Έχετε καταλάβει ότι οι απόψεις σας δεν τυγχάνουν της αποδοχής της πλειοψηφίας των μελών; και όχι μόνον αυτό, αλλά γίνεστε και αντικείμενο δυσμενών σχολίων για την απολυτότητά, και την εμμονή σας να αυτοπροβάλλεστε, άλλοτε συγκεκαλυμμένα, άλλοτε απροκάλυπτα, ως οι κατέχοντες την απόλυτη γνώση, απορρίπτοντας με άσχημο τρόπο, με αληθινά άσχημο τρόπο, τις όποιες αντίθετες απόψεις τολμούν να αρθρώσουν μέλη που πιστεύουν σε κάτι διαφορετικό από αυτό που πιστεύετε εσείς; Γνωρίζετε, έχετε αντιληφθεί, ότι πολλά μέλη θεωρούν ότι υπάρχει ένας αριθμός ατόμων, που με διάφορους τρόπους, επέτρεψέ μου την έκφραση, δίνουν την εντύπωση ότι προσπαθούν να "διαφεντέψουν" το Site; Γνωρίζεις, απευθύνομαι αποκλειστικά σε σένα τώρα, ότι από κάποιους ανθρώπους ξεχειλίζει το υπερτροφικό ΕΓΩ;
Εάν αναγνωρίσεις, και αποδεχθείς, εσύ, αλλά και κάποια άλλα άτομα, έστω και το 1/3 από αυτά που γράφω, τότε είμαι απόλυτα σίγουρος ότι το Site θα γίνει πολύ περισσότερο χρήσιμο απ' ότι είναι τώρα.
Υ.Γ. : Πιστεύω απόλυτα στην αξία των φροντισμένων χώρων αναπαραγωγής, πιστεύω, ως ένα βαθμό, στην αξία των pdf, πιστεύω απόλυτα, και σέβομαι απολύτως τις επιλογές ανθρώπων που προμηθεύονται λαμπάτα ενισχυτικά για να ακούσουν τις μουσικές τους, πιστεύω απόλυτα ότι υπάρχουν ηχεία άριστα, και ας μην είναι ενεργά. Τέλος πιστεύω απόλυτα ότι δεν είναι μόνο τα άυλα φορμά που παίζουν σωστά μουσική.
Αυτό που απορρίπτω (όχι τον ανθρώπους σαν οντότητα), είναι οι απόψεις που εκφράζονται απορριπτικά για οτιδήποτε άλλο, εκτός από την ψηφιακή αναπαραγωγή.
Αυτά.
Καλημέρα Αλέξη.
Κώστα, όπως και εγώ σου εξήγησα, αυτό δε συμβαίνει. Η μεγάλη μας διαφορά ξέρεις ποια είναι; Δεν δέχεσαι την τελική ακρόαση σαν τον υπέρτατο κριτή ενός συστήματος. Οχι μόνον αυτό, αλλά χαρακτηρίζεις Hiendαδες (με την απαξιωτική έννοια του όρου), όσους τολμούν να πουν: θα ήθελα να ακούσω το τάδε σύστημα. Επιμένεις στις μετρησεις (και εγω τις πιστεύω, και τις θεωρώ αναγκαιες, όπως και η ύπαρξη ειδικού χωρου, με όλα τα απαραίτητα), χωρίς να σου περνάει καν απο το μυαλό, χωρίς καν να αφήνεις έστω μια μικρή πιθανότητα, να μην είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα, όπως θεωρείς ότι είναι.Αν όμως επιμένεις εσύ προσωπικά για την ανωτερώτητα του αναλογικού μέσου, με βάση το τι ακούς σπίτι σου, σου έχω εξηγήσει την ανεπάρκεια του στερεοφωνικού σου για αναπαραγωγή σοβαρού δυναμικού εύρους και σου έχω εξηγήσει γιατί προτιμάς αυτό που προτιμάς, όλα εξηγούνται. Σου έχω εξηγήσει ότι βγάζεις λάθος συμπεράσματα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχεις δίκιο σε όσα ακούς. Απλώς μη τα ανάγεις σε συμπεράσματα που αφορούν τα μέσα.
Το μόνο δηλαδή που δεν εξηγείται, το μόνο λάθος σου, είναι το να πιστεύεις ότι το βινύλιο είναι το καλύτερο φορμά που υπάρχει, διότι ακόμη και το mp3 είναι αντικειμενικά ανώτερο.
Αν τώρα η απλή πραγματικότητα των αντικειμενικών τεχνικών δεδομένων σου φαντάζει επίθεση, ή αν νομίζεις πως σου απαγορεύεται να ακούς πικάπ, ή αν νομίζεις πως λέω οτι το πικάπ δε μπορεί να παίζει εξαιρετικά μουσική, τότε έχεις πολύ ζωηρή φαντασία!![]()
..αν και δεν το βλέπω δηλαδή, σαν το ψηφιακό, δεν πρόκειται να παίξει τόσο καλά, όπως το....πικάπ!Αντε τώρα να κερδίσει και η Αργεντινή, μας έσκασε..
Για να το ελαφρύνω λίγο.
Μετά από τέσσερις περίπου μήνες άκουσα σήμερα βινύλιο.
Μια χαρά ήταν.Ακούγονταν υπέροχα και μου θύμισε γνωστή στιχομυθία μεταξύ φίλων:
Ρε συ,δεν είχα ιντερνετ δύο μέρες και κάθησα και μίλησα με τους δικούς μου.
Εντάξει,καλά άτομα μου φαίνονται.
..γιατί να κλειδώσει ρε Νίκο; νομίζω ότι κινούμαστε εντός των ορίων της κοσμιότητος, του σεβασμού, και της ευπρέπειας. Γιατί; Έστω και με ολίγη αιχμηρότητα, χρειάζεται άλλωστε, και αυτή, μεταξύ άλλων, προάγει τον διάλογο. Τον πολιτισμένο διάλογο βεβαίως.Μ αρέσει που ορισμένοι απορείτε όταν κλειδώνονται θέματα...
..γιατί να κλειδώσει ρε Νίκο; νομίζω ότι κινούμαστε εντός των ορίων της κοσμιότητος, του σεβασμού, και της ευπρέπειας. Γιατί; Έστω και με ολίγη αιχμηρότητα, χρειάζεται άλλωστε, και αυτή, μεταξύ άλλων, προάγει τον διάλογο. Τον πολιτισμένο διάλογο βεβαίως.![]()
Μηπως εξαντλήθηκε ήδη το θέμα απο τις πρώτες σελίδες;Δεν είπα πως βριζόσαστε ,μια χαρά κόσμιοι και ευπρεπείς είσαστε, αλλά είστε ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ,τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβετε?
Εμένα δεν μου αρέσει η αλλη, η ψυχανεμισμένη φρασεολογία. Την βρίσκω προσβλητική. Και κλαψιάρικη, ναι, προσβλητικά κλαψιάρικη.Μήπως αυτό οφείλεται στη φρασεολογία που χρησημοποιείται από μερίδα ατόμων; μήπως εξ αιτίας αυτής, ενεργοποιούνται τα αντανακλαστικά της αντίδρασης; Για σκέψου..
Jimm, η αλήθεια είναι ότι υπήρξε σοβαρότατη κάμψη στις πωλήσεις βινυλίου, έως τα όρια της πλήρους παύσης παραγωγής. Είναι αλήθεια αυτό, ουδείς το αμφισβητεί. Το θέμα είναι, γιατί συνέβη αυτό; ποιές ήταν οι πραγματικές αιτίες; τι εφταιξε;Νίκο, δεν γνωριζόμαστε, ούτε μπορώ να εμπλακώ σε πράγματα που δεν γνωρίζω αλλά το συμπέρασμα σου ,το έγραψα και εγώ πιο πάνω. Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια. Αυτό απαντάει και στο θέμα μας. Υπολογίζονται οι πωλήσεις βινυλίων, χωρίς να υπολογίζουν την αγορά του second hand. Εκεί οι πωλήσεις έχουν σοβαρότερα νούμερα.
Πιθανόν .Μηπως εξαντλήθηκε ήδη το θέμα απο τις πρώτες σελίδες;
..ρε Νικόλα..πάντα έτσι δε γίνεται; τι πειράζει δηλαδή; Ασε ρε Νίκο να εκτονωθούμε, μη μας καταπιέζεις!Δεν είπα πως βριζόσαστε ,μια χαρά κόσμιοι και ευπρεπείς είσαστε, αλλά είστε ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ,τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβετε?