Νέο σύστημα atmos σε ενιαίο χώρο

Reaction score
43
Ιδανικά,τόσο ώστε να απέχεις το ίδιο και από τα surround back.
χμ αυτό ειναι κάπως δύσκολο. θα το μελετήσω
για να καταλαβω...θα κατεβασεις κιαλλο το ταβανι για να βαλεις atmos ;
όχι σε καμία περίπτωση. ίσα ίσα να καλύψω τα ηχεία ή κάτι λιγο παραπάνω για να είναι ωραίο

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.118
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση, είναι πολύ κατατοπιστική! το ένα θεματάκι που εντοπίζω είναι πως το ηχείο 5 δύσκολα θα φύγει πιο δεξιά από την ευθεία των άλλων ηχείων. Πόσο δεξιά θα ήταν ικανοποιητικό; αν είναι για 20-30 πόντους κάτι μπορεί να γίνει.
Μια χαρά είναι, μην τρελαίνεσαι. :wink:
Κι εγώ το ίδιο "πρόβλημα" έχω. Προσπαθούμε να τηρούμε τις προδιαγραφές όσο μας επιτρέπει ο χώρος.
Για να καλύψω τον χώρο μου ποιά ηχεία θα προτείνατε; πχ σε dali βλέπω οτι αν παω σε
zensor 7 και vocal μπροστά και για τα 4 surround τα zensor 1, ταβάνι τα Phantom e-60 και sub to Dali SUB E-12 F πιάνω τα ~2500 . αξίζει να πάω σε κάτι τέτοιο ή να κάνω οικονομία πχ με πιο μικρά phantom ή και τα μπροστά zensor να γίνουν 5;
Όσο καλύτερα σου επιτρέπει το budget σου, για να μην σε τρώει το μικρόβιο μετά ότι δεν πήρες αυτά που πραγματικά ήθελες. :)

Reaction score
15.548
Μετά από αρκετή υπομονή τελικά γκρέμισα τους ενδιάμεσους τοίχους στο σπίτι μου και έχω πλεον τον εικονιζόμενο ενιαίο χώρο περίπου 60 τετραγωνικών. Το σπίτι είναι σχετικά χαμηλοτάβανο, ύψος 2,62μ σε πολυκατοικία. Ο σκοπός μου είναι να φτιάξω home cinema στο δεξί μέρος του χώρου, με την οθόνη 140-160" να είναι στον τοίχο πάνω δεξιά στο σχέδιο και τον καναπέ στα περίπου 5μ.
Θα ηθελα λοιπον τις προτάσεις σας σε ηχεία με budget γύρω στα 2Κ για να πάμε σε 7.1.4 καθώς και τον ανάλογο ενισχυτή που από ότι διαβάζω εδώ θα βγεί γύρω στο 800άρι από Γερμανία. Εμφανισιακά θα ήθελα κάτι σχετικά κομψό καθώς παρόλο που δεν υπάρχει waf θα ήθελα ο χώρος να είναι ελκυστικός.
Επίσης επειδή τώρα βρίσκομαι στη φάση του περάσματος των ηλεκτρικών από τους τοίχους, θα ήθελα τις συμβουλές σας στο πέρασμα των καλωδίων των ηχείων.
Για τα 4 ταβανάτα ηχεία, μιας και η γυψοσανίδα μάλλον αποκλείεται λόγω ύψους τι θα προτείνατε; τα καλώδια για αυτά πως να τα περάσω;

δεν βλεπω να μπορεις να βαλεις atmos χωρις να βαλεις γυψοσανιδα στο ταβανι για χωνευτα ηχεια, οπως αυτα που θες Phantom e-60

εβαλα τα svs για να σου δειξω πως ειναι το ηχειο και πως μπορει να μπει σε τοιχο η ταβανι.
...υπαρχουν πολλα τετοια ....οπως και τα DALI Alteco C-1

ποιον AV θες να παρεις ;

Reaction score
43
δεν βλεπω να μπορεις να βαλεις atmos χωρις να βαλεις γυψοσανιδα στο ταβανι για χωνευτα ηχεια, οπως αυτα που θες Phantom e-60

εβαλα τα svs για να σου δειξω πως ειναι το ηχειο και πως μπορει να μπει σε τοιχο η ταβανι.
...υπαρχουν πολλα τετοια ....οπως και τα DALI Alteco C-1

ποιον AV θες να παρεις ;
όποιον μπορεί να υποστηρίξει τέτοιο σύστημα και έχει λογική τιμή. από οτι διαβάζω εδώ μέσα ο marantz 7011 δείχνει αρκετά δημοφιλής.
επισυνάπτω σχέδια για τοποθέτηση ηχείων-καναπέ με βάση τα παραπάνω

Attachments

Reaction score
43
Δύσκολος χώρος
Γυρίζει το σύστημα προς τα αριστερά ;;;
το σκέφτηκα αλλά δεν γινεται να γυρίσει, γιατι θα πρεπει να πεφτει πανι μπροστά σε μπαλκονοπορτες κουρτίνες κλπ

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.776
Μετά απο δυο τρεις σελίδες θα αρχίσει να γίνεται φανερό γιατί μιλούσα σοβαρά όταν έκανα πλάκα στο ποστ #2

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.864
μα τι ειναι αυτος ρε 666 :roflmao::roflmao:
[DOUBLEPOST=1530047183][/DOUBLEPOST]ο χωρος ειναι μια χαρα .....μην τους ακους :)

εγώ απλά βλέπω ότι δεν έχεις πει ακόμα την τελευταία σου κουβέντα...:roflmao::lol:

περιμένεις να πέσουν για ύπνο κάποιοι?:tongue::D

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.211
Members
38.540
Νεότερο μέλος
TehLooney