Νέο σύστημα atmos σε ενιαίο χώρο

Timaras

Reaction score
2.153
Με τα ηχεία που έχει επιλέξει θα έχει ομοιογένεια. Φαντάσου τα atmos να παίζουν πιο "γεμάτα" από τα main...
Δεν έχεις άδικο σ'αυτό!

O μερακλής έχει κάτι ενεργά θηριάκια κάτω, με κάτι θα έπρεπε να φέρει τα Control One σ' αυτό το επίπεδο.
Σωστό κι'αυτό!

8320 τα δικά μου. Τα 8340 με το 10ιντσο mid-woofer τα έχει το ξεφτιλισμένο μέλος @stathis ...:p:roflmao:
Toboustitostathi :D

Reaction score
43
ερώτηση επειδή σωληνώνω: το καλώδιο των ηχείων μπορεί να περάσει κοντά από τα ρεύματα ή θέλει απόσταση;

Reaction score
43
Το φαντάστηκα. δυστυχώς αυτό ειναι δύσκολο λόγω έλλειψης χώρου, καθώς περνάω πάνω απο μπαλκονοπορτες που εχουν δοκαρι απο πανω. έχω περάσει 2 κενές σωλήνες 16άρες από παντού, αλλά είναι δίπλα από αυτές του ρεύματος. Έχει νόημα να περάσω καλώδιο ηχείων από μέσα τους και να βάλω πρίζες ηχείων; έστω θωρακισμένο. αν δεν έχει νοημα καλυτερα να το ξέρω από τώρα ώστε να περάσω εξωτερικό κανάλι στο ύψος του γύψινου

Reaction score
5.722
Έχει νόημα
Επίσης έχει νόημα να μην βάλεις πρίζα ηχειων κ να αφήσεις 20 με 30 πόντους πιο μακρύ καλωδιο ώστε να συνδέσεις απευθείας τα ηχεια
Επίσης εάν βάλεις ενεργά θέλει άλλο καλωδιο συνδέσης κ ρευματος για κάθε ηχειο

Reaction score
43
ενεργά τι εννοείς; ηχεία που μπαίνουν σε πριζα; αν ναι τότε εχω πρίζα σχεδόν σε κάθε θέση που θα μπεί ηχειο, πλην ταβανιού. τα ηχεία που γράφουμε στο thread (dali) λογικά δεν είναι ενεργά έτσι;

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.104
Έχει νόημα
Επίσης έχει νόημα να μην βάλεις πρίζα ηχειων κ να αφήσεις 20 με 30 πόντους πιο μακρύ καλωδιο ώστε να συνδέσεις απευθείας τα ηχεια
Επίσης εάν βάλεις ενεργά θέλει άλλο καλωδιο συνδέσης κ ρευματος για κάθε ηχειο
Ωχ....:D

Και κάπου εδώ μπαίνει ο @costas EAR :laugh:

ενεργά τι εννοείς; ηχεία που μπαίνουν σε πριζα; αν ναι τότε εχω πρίζα σχεδόν σε κάθε θέση που θα μπεί ηχειο, πλην ταβανιού. τα ηχεία που γράφουμε στο thread (dali) λογικά δεν είναι ενεργά έτσι;
Όχι.

Είσαι σίγουρος ότι θες να...μάθεις τι είναι ενεργά; :D
Κάνε ένα search στο forum και...προχώρα όπως έχεις ξεκινήσει. :laugh:

@makis.pol θα το κάψεις το παιδί βρε...:D

Reaction score
43
Update
Τελειώνουμε σιγά σιγά με σοβαντίσματα-ηλεκτρολογικά οπότε έρχεται η ώρα της παραγγελίας του εξοπλισμού. Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι να πάρω
Marantz SR7011
dali zensor 7 και vocal μπροστά και για τα 4 surround τα zensor 1, ταβάνι τα Phantom e-60
ερωτήσεις:
1) ποιον τελικό ενισχυτή να πάρω για τα 2 κανάλια που λείπουν από το 7.1.4;
2) ποιο sub να πάρω; συνολικό budget ήχου έχω γύρω στα 3.5Κ
3) από που να τα αγοράσω όλα αυτά;

Reaction score
43
Καλησπέρα σε όλους. έχοντας προχωρήσει τα μαστορέματα στο σπίτι είμαι πλεον στο σημείο που θέλω να κάνω την πατέντα που ανέφερα για το ταβάνι (κουτιά γυψοσανίδας χωνευτά σε σημεία που το ταβάνι έχει φελιζόλ). όμως έχω το εξής πρόβλημα: δεν μπορώ να βάλω τα 2 δεξιά ηχεία atmos στην ευθεία που πρέπει επειδή απο εκεί δεν υπάρχει φελιζόλ, αλλά πρέπει να έρθω περίπου 70 πόντους πιο αριστερά και έτσι έχω ασυμμετρία. τι προτείνετε να κάνω; να το φτιάξω έτσι και θα το λύσει ο ενισχυτής; να μην βάλω χωνευτά ηχεία δεξιά ή και τα 4 αλλά να βάλω εξωτερικά;

Attachments

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.765
Εκεί θα τον έχεις τον καναπέ; Πιο μπροστά δεν γίνεται;

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.765