Ενισχυτής για ηχεία Cambridge Audio sx50

Reaction score
1.064
Ολα παιζουν ρολο . Τα πολλα φτηνα βατ υστερουν καπου αλλου και τα λιγα και ακριβα καπου αλλου
Ηχητικα αναφερομαι .
Στη τελικη ενα τεραστιο ποσοστο ανθρωπων για καποιο λογο καταληγουν να αγορασουν ενα hifi συστημα και οχι ενα επαγγελματικο.
Παραλογο ? Οχι , αρα λογικο.

Reaction score
6.237
Αναλογα με το συστημα που εχεις παιζει και μεγαλο ρολο στην επιλογη ενισχυτη. Εμενα μου αρεσε η οχι σε γηινες τιμες δεν υπηρχε επιλογη για ταξη Α στα βατ που χρειαζομουν.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.866
Κοίτα εγώ καινούργιος είμαι στο χορό και μπήκα για να μάθω και να πάρω γνώμες για σωστές αγορές. Προερχόμενος από τον χορό των ενισχυτών κιθάρας (λαμπατων και τρανζίστορ) εκφράζω αυτήν την άποψη για τα watt. Οι δυνατοί σε watt ενισχυτές ακούγονται πολύ ωραία όταν τους ανοίγεις και αναπνέουν αλλά υπάρχει το πρόβλημα ότι για να το κάνεις αυτό θέλεις μεγάλο και ηχομονομενο χορό. Μικρότεροι ενισχυτές σε watt κουμανταρονται πιο εύκολα σε ένα μικρό χορο και φτάνουν στο σημείο να ανθίσει ο ήχος τους. Δεν ξέρω αν το ίδιο ισχύει και για τους hifi αλλά γνωρίζω ότι σίγουρα δεν παίζουν όλοι οι ενισχυτές και τα ηχεία το ίδιο καλά σε χαμηλές και σε ψηλές εντάσεις. Ξαναλέω δεν το παίζω ότι ξέρω αλλά σαν αρχή μου φαίνεται φυσιολογικό. Σύντομα θα έχω γνώμη και θα γράψω :drinks:
[DOUBLEPOST=1534973185][/DOUBLEPOST]@daharis666 Διαβάζοντας μόνο τα specs δεν νομίζω να μπορείς να φανταστείς πως ακούγεται ένα σύστημα. Με την προηγούμενη μεγάλη απάντηση σου συμφωνώ ότι όλα συνδέονται σε ένα σύστημα.
μόλις είπες-διαπίστωσες την Αρχή της συμπεριφοράς ενός συστήματος και δεν το κατάλαβες

είπες δυνατός ενισχυτής ακούγεται πολύ ωραία αλλά όταν δώσεις γκάζι θέλεις χώρο φτιαγμένο
ενώ οι μικροί κουμαντάρονται(δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό και πως το έχεις στο μυαλό σου...αλλά στο περίπου σε πιάνω) πιο εύκολα σε μικρό χώρο

άρα μου λες
1ον=πρόβλημα) ότι αν έχεις ένα αμάξι στο χωριό που τρέχει με 250 τελική και ένα άλλο που πιάνει 80
θα φταίει το αμάξι των 250 που δεν μπορείς να το δώσεις γκάζι (γιατί θα κινδυνεύσεις να σκοτωθείς στους χωματόδρομους του χωριού)....και όχι εσύ που μένεις στο χωριό

εντελώς λάθος όλα
και
2ον=λύση) απλά πρέπει να το πας και εκείνο με 80...μόνο που τα 80 του 250 είναι ρελαντί...
και όταν έρθει και πεταχτεί το τρακτέρ στο αντίθετο ρεύμα πάνω σε προσπέραση...με το αμάξι των 250...θα τραβήξεις μία γκαζιά και θα προλάβεις να φύγεις...
ενώ με το άλλο των 80 που θα το δουλεύεις στα κόκκινα....θα πέσεις πάνω του;)

δηλαδή...ενώ παίζεις ένα τραγούδι στην ίδια ένταση με έναν μεγάλο....την στιγμή που θα σκάσουν μύτη οι κορυφές της μπάντας...ο μικρός ενισχυτής θα δουλέψει κόφτες και θα συμπιέσει τον ήχο ή θα κλιπάρει
ενώ ο μεγάλος ενισχυτής θα το παίξει χωρίς να ιδρώσει... όπως πρέπει δηλαδή

σε μια μελωδία οι εντάσεις των οργάνων δεν είναι φλατ...έχει σκαμπανεβάσματα κάποιων db
αυτά τα σκαμπανεβάσματα αν εσύ έχεις οριακό ενισχυτή...θα στα σκοτώσει
ενώ αν έχεις αποθέματα ισχύος θα τα βγάλει κανονικά
;)
αυτό ισχύει χωριάτικα παντού! σε ότι οδηγείται με ενισχυτή!

τα σπεκς σε βάζουν να κατανοήσεις τα αποθέματα-εφόδια που έχεις

από εκεί και πέρα το πως θα ακούγεται το σύστημα εκμεταλλευόμενο τα αποθέματα-εφόδια....
αυτά τα κοιτάς να τα βρεις-να τα σιάξεις στον χώρο σου (με ισοστάθμιση,room treatment και τα σχετικά);)
[DOUBLEPOST=1534976479][/DOUBLEPOST]
Αναλογα με το συστημα που εχεις παιζει και μεγαλο ρολο στην επιλογη ενισχυτη. Εμενα μου αρεσε η οχι σε γηινες τιμες δεν υπηρχε επιλογη για ταξη Α στα βατ που χρειαζομουν.
σε ποιά?!:o:o:roflmao:
τι λε βρε κορκόδειλε!!:p :lol::lolsign:

Reaction score
1.064
......και τα τρακτερ εχουν πολλα κυβικα αλλα δεν περνουν ολοι απο δαυτα.
...και οι crown εχουν πολλα βατ αλλα δεν περνουν ολοι και απο αυτα

daharis666

Moderator
Reaction score
83.866
......και τα τρακτερ εχουν πολλα κυβικα αλλα δεν περνουν ολοι απο δαυτα.
...και οι crown εχουν πολλα βατ αλλα δεν περνουν ολοι και απο αυτα
υπάρχουν και τα αεροπλάνα και τα βαπόρια
αλλά δεν παίρνουν όλοι;)

δεν ξέρουν
γι αυτό δεν παίρνουν
ή μάλλον δεν μπορούν να πιστέψουν ότι αυτό το λιτό κουτί που θα πάρουν θα τους κάνει τα ίδια με κάτι που έχει x5+ τα λεφτά ενός αντίστοιχου με σασί από βουρτσισμένο κρυπτονίτη

σε υψηλής πιστότητας σινεμαζ εσύ τι λες?
γιατί υπάρχει μια jbl που χρησιμοποιεί crown?
την ενδιαφέρουν τα watt? ή η πιστότητα? ή και τα δύο?
[DOUBLEPOST=1534977267][/DOUBLEPOST]
Δηλαδή όλοι οι hifi ενισχυτές έχουν τις ίδιες δυναμικές ?
δυναμικές πάνω σε τι?

Reaction score
11
Δυναμικές εννοώ πόσο όμορφα αναπαράγει αυτά τα σκαμπανευασματα.
Τώρα όπως το είπες.. Το σπίτι δεν είναι village cinema. Και το γουφερ για μένα που αναφέρθηκε είναι εκτός επιλογής καθώς στο χώρο υπάρχει παρκέ Συν ότι μουσική δεν θα μπορούσα με τπτ να ακούσω με γουφερ

Reaction score
1.064
υπάρχουν και τα αεροπλάνα και τα βαπόρια
αλλά δεν παίρνουν όλοι;)

δεν ξέρουν
γι αυτό δεν παίρνουν
ή μάλλον δεν μπορούν να πιστέψουν ότι αυτό το λιτό κουτί που θα πάρουν θα τους κάνει τα ίδια με κάτι που έχει x5+ τα λεφτά ενός αντίστοιχου με σασί από βουρτσισμένο κρυπτονίτη

σε υψηλής πιστότητας σινεμαζ εσύ τι λες?
γιατί υπάρχει μια jbl που χρησιμοποιεί crown?
την ενδιαφέρουν τα watt? ή η πιστότητα? ή και τα δύο?
[DOUBLEPOST=1534977267][/DOUBLEPOST]

δυναμικές πάνω σε τι?
Αρα συμφωνουμε οτι καθενα κανει για μια ορισμενη δουλεια και οχι για ολα
Συμφωνω οτι τα βατ στο hifi ειναι ακριβα σε σχεση με τα επαγγελματικα
Τα αυτια μου αρνουνται να συμβιβαστουν στον ηχο τους
Δεν ειμαι ο μονος πιστεψε με!

Reaction score
6.237
τι λε βρε κορκόδειλε!!:p :lol::lolsign:[/QUOTE]
Γιατι οχι ρε; Αν εχεις λεφτα με το τσουβαλι και μενεις και σε διαμερισμα γιατι οχι; Εμεις που εχουμε το stereo στα πλαισια ενος πολυκαναλου home theater ειναι η καλυτερη λυση οι class d. (Επίτηδες δεν εξηγώ το γιατί. Τελος η μασημένη τροφή) .:acute::acute::acute::lolsign:

daharis666

Moderator
Reaction score
83.866
Δυναμικές εννοώ πόσο όμορφα αναπαράγει αυτά τα σκαμπανευασματα.
Τώρα όπως το είπες.. Το σπίτι δεν είναι village cinema. Και το γουφερ για μένα που αναφέρθηκε είναι εκτός επιλογής καθώς στο χώρο υπάρχει παρκέ Συν ότι μουσική δεν θα μπορούσα με τπτ να ακούσω με γουφερ
κάθε ενισχυτής έχει όρια
σε συνδυασμό με το ηχείο που του δίνεις

το συγκεκριμένο ηχείο μπορεί να φαίνεται στο μάτι κουτσουλιά
αλλά απαιτεί ρεύμα όσο απίστευτο και να σου φαίνεται
απαιτεί ρεύμα για να μπορέσει να δουλέψει όπως πρέπει
το γιατί στα έγραψε βήμα βήμα ο @AKARL πιο πάνω by CostasEar:D

εγώ για περιφερειακά ηχεία έχω 6 τέτοια https://www.skroutz.gr/s/341006/Tangent-Evo-E4.html
ξερς με τι ενισχυτικά τα λειτουργώ?
με labgruppen clone fp10000 (απλά έτυχε να τον πάρω για να τον έχω και για μετά όταν πάω σε μεγαλύτερα....και τα έβαλα εκεί χωρίς φόβο και πάθος)
2500watt στο κανάλι
δεν χρειάζονται όλα φυσικά(μην τρελαθούμε) για την πληροφορία που παίζουν..ούτε το 5-10%...
όμως όταν θα παίξω δυνατά μια ταινία
θα παίξουν και αυτά χωρίς ζόρι και θα δώκουν το 101% χωρίς αμφιβολίες
γιατί
και αυτά είναι αν θυμάμαι καλά έχουν καμιά 87db ευαισθησία

για τα μπροστά έχω crown 1502 όπου όταν όταν θελήσω γκάζι στην μουσική...μου το δίνει χωρίς να συγκαίονται τα τουίτερ από τα Άρτεμις...και οι κώνοι κουνιούνται και βγάζουν μεσοχαμηλά σφιχτά και με έλεγχο χωρίς να κάνουν σαν π0ρδί

αυτά

daharis666

Moderator
Reaction score
83.866
τι λε βρε κορκόδειλε!!:p :lol::lolsign:
Γιατι οχι ρε; Αν εχεις λεφτα με το τσουβαλι και μενεις και σε διαμερισμα χωρίς κεντρική θέρμανση γιατι οχι;
:laugh::roflmao:
[DOUBLEPOST=1534979335][/DOUBLEPOST]
Αρα συμφωνουμε οτι καθενα κανει για μια ορισμενη δουλεια και οχι για ολα
Συμφωνω οτι τα βατ στο hifi ειναι ακριβα σε σχεση με τα επαγγελματικα
Τα αυτια μου αρνουνται να συμβιβαστουν στον ηχο τους
Δεν ειμαι ο μονος πιστεψε με!
σε πιστεύω...:D

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
είναι εκτός επιλογής καθώς στο χώρο υπάρχει παρκέ
E και ?
Εμείς τι έχουμε ? Γκαζόν?

Συν ότι μουσική δεν θα μπορούσα με τπτ να ακούσω με υπογουφερ
Λάθος.

Reaction score
4.587
Too much drama για το τίποτα. Εγώ στη θέση σου δε θα το έψαχνα τόσο πολύ. Έχεις δύο Cambridge Audio ηχεία της εισαγωγικής σειράς, πάρε και τον αντίστοιχο ενισχυτή και είσαι οκ.

daharis666

Moderator
Reaction score
83.866
Too much drama για το τίποτα. Εγώ στη θέση σου δε θα το έψαχνα τόσο πολύ. Έχεις δύο Cambridge Audio ηχεία της εισαγωγικής σειράς, πάρε και τον αντίστοιχο ενισχυτή και είσαι οκ.
τις έχεις διαβάσει όλες τις σελίδες και κατέληξες σε αυτή σου την συμβουλή?

Reaction score
4.587
@daharis666 ναι δυστυχώς … περιέχουν σωστές μα θεωρητικές πληροφορίες κι εντελώς άχρηστες όμως με τον προβληματισμό του OP.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.218
Members
38.540