Ενισχυτής για ηχεία Cambridge Audio sx50

Reaction score
15.469
φιλε tonis ,
δε χρειαζεται να εισαι εριστικος - το καλοκαιρι βαστά γερα ακομα ...
δεκα μερες εισαι στο φορουμ - κανε μια βολτα στα σχετικα νηματα ...

υ.γ.
οι υγρες μεσαιες ΥΠΑΡΧΟΥΝ
tumblr_n0ujnsaZTY1qz6f9yo1_400.gif

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.309
φιλε tonis ,
δε χρειαζεται να εισαι εριστικος - το καλοκαιρι βαστά γερα ακομα ...
δεκα μερες εισαι στο φορουμ - κανε μια βολτα στα σχετικα νηματα ...

υ.γ.
οι υγρες μεσαιες ΥΠΑΡΧΟΥΝ
View attachment 103513
καρουσέλ για γυρίνους είναι αυτό?:roflmao::roflmao:

Reaction score
11
Απο την μικρή εμπειρία μου δυνατοί ενισχυτές άλλοι τα δίνουν όλα στην αρχή και είναι ανεξέλεγκτοι σε θέμα volume και άλλοι είναι μια χαρά και το δίνουν σταδιακά. Αλλά από τις λίγες γνώσεις μου όλα έχουν ένα sweet spot (μιλώντας κυρίως για πολλά βατ.) που άμα είναι πολλά βατ θέλεις ένταση για να το βρεις ενώ στους μικρότερους λιγότερη αλλά έχεις λιγότερο πλούσιο ήχο οπότε αναλόγως το χορό σου προσαρμόζεσαι!

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απο την μικρή εμπειρία μου δυνατοί ενισχυτές άλλοι τα δίνουν όλα στην αρχή και είναι ανεξέλεγκτοι σε θέμα volume και άλλοι είναι μια χαρά και το δίνουν σταδιακά. Αλλά από τις λίγες γνώσεις μου όλα έχουν ένα sweet spot (μιλώντας κυρίως για πολλά βατ.) που άμα είναι πολλά βατ θέλεις ένταση για να το βρεις ενώ στους μικρότερους λιγότερη αλλά έχεις λιγότερο πλούσιο ήχο οπότε αναλόγως το χώρο σου προσαρμόζεσαι!
Δεν ισχύει τίποτα.

Reaction score
15.469
καρουσέλ για γυρίνους είναι αυτό?:roflmao::roflmao:
δεν εχω ιδεα ... απλα λογω εποχης εχω συντονιστει με το υγρο στοιχειο ...
victoria-moore.gif

ε και το 'βαλα ...

ο φιλος Costas1986 εχει ηδη αρχισει να παιρνει απαντησεις και το πιο σημαντικο (οπως λεω παντα) ισως εχει αρχισει να διαμορφωνει ερωτησεις .
:drinks:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
ο φιλος Costas1986 εχει ηδη αρχισει να παιρνει απαντησεις και το πιο σημαντικο (οπως λεω παντα) ισως εχει αρχισει να διαμορφωνει ερωτησεις .
Πολύ σωστά!
Κανείς δεν ήξερε μέχρι να μάθει και όλοι μας κάθε μέρα μαθαίνουμε, αν θέλουμε να μάθουμε.

Reaction score
11
Καταρχήν ας το διορθώσω και ας βάλουμε μέσα στην εξίσωση τα ηχεία που παίζουν παραπάνω ρόλο απο τον ενισχυτη. Πάντως από την παραλία στέλνω το μνμα οντως Πάντως εγώ ανοιχτός είμαι σε γνώμες αρκεί να εκφράζονται σωστά. Τώρα να πω την αλήθεια ή γνώμη, 'όσο πιο πολλά βατ τόσο και καλυτερα' μου φαίνεται ανεδαφικη
ΥΓ ΓΝΏΜΗ δεν διαμορφώνεις στο φόρουμ. Την έχεις από πριν

daharis666

Moderator
Reaction score
83.309
Καταρχήν ας το διορθώσω και ας βάλουμε μέσα στην εξίσωση τα ηχεία που παίζουν παραπάνω ρόλο απο τον ενισχυτη. Πάντως από την παραλία στέλνω το μνμα οντως Πάντως εγώ ανοιχτός είμαι σε γνώμες αρκεί να εκφράζονται σωστά. Τώρα να πω την αλήθεια ή γνώμη, 'όσο πιο πολλά βατ τόσο και καλυτερα' μου φαίνεται ανεδαφικη
ΥΓ ΓΝΏΜΗ δεν διαμορφώνεις στο φόρουμ. Την έχεις από πριν
γνώμη έχουν όλοι
η ορθότητα της γνώμης όμως διαμορφώνεται μέσα από τη γνώση

ζούμε στο 2018
κάποια πράγματα μεταξύ βατ και ποιοτικών βατ έχουν στεγνώσει πλέον
όχι πια δάκρυα..8-)

η τεχνολογία έχει προχωρήσει
πλέον όταν λέμε πολλά βατ ειδικά σε επώνυμες καταξιωμένες στον χώρο εταιρίες...εννοούμε και καλά βατ
και επειδή όλα είναι καλά βατ πλέον...κοιτάζουμε να πάρουμε τα περισσότερα στην καλύτερη δυνατή τιμή;)

τα ηχεία δεν παίζουν παραπάνω λόγο από τον ενισχυτή...παλιά λανθασμένη άποψη που διαιωνίζεται λόγω άγνοιας μέχρι και τις μέρες μας
όλα παίζουν ρόλο ως σύνολο...θα έβαζες ποτέ κινητήρα από F1 σε 2CV?
πλάκα θα είχε...αλλά δεν θα είχες ποτέ αυτοκίνητο επιδόσεων
βασικά θα είχες έναν κινητήρα με 4 ρόδε όχι μόνο άνευ επιδόσεων και άνευ προσανατολισμού χρήσης...μόνο για στατικό μοντέλο θα έκανε

ο ήχος που φτάνει στα αυτιά μας είναι ένα πολυσύνθετο και χαοτικό φαινόμενο
είναι μέρος μιας αλυσίδας και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται

το βάρος στην αναπαραγωγή του ήχου... πέφτει στον χώρο...αυτόν ακούς στο μεγαλύτερο ποσοστό και μετά τα μηχανήματα που τον δημιουργούν

A

AKARL

Guest
Καλησπέρα Κώστα1986.

Δεδομένου ότι απευθύνθηκες στο συγκεκριμένο φόρουμ θεωρώ ότι ψάχνεις ξεκάθαρες και στοιχειοθετημένες απαντήσεις είτε αυτές σου αρέσουν είτε όχι. Υπάρχει πολύ και εξαιρετικό υλικό που αν ψάξεις καλά το σάϊτ θα το βρεις και ο κόπος σου θα ανταμειφθεί.

Εν συντομία λοιπόν:

1) Ο χώρος σου επιλέγει τα ηχεία που του αρέσουν - όχι τα αφτιά σου, τα αφτιά των φίλων και γνωστών σου, κάποιος πωλητής ή κάποιος ρηβγιούερ (φτου). Ελπίζω και εύχομαι να έχεις διαλέξει τα ηχεία με βάση αυτά που ζητάει ο χώρος σου.

2) Τα ηχεία, εν συνεχεία, επιλέγουν τον κατάλληλο ενισχυτή προκειμένου να τα οδηγήσει σωστά - όχι τα αφτιά σου, τα αφτιά των φίλων και γνωστών σου, κάποιος πωλητής ή κάποιος ρηβγιούερ (φτου).

Αυτό συζητάμε εδώ.

Ας δούμε τα χαρακτηριστικά των ηχείων σου σύμφωνα με τον κατασκευαστή:

SENSITIVITY: 87dB ("Θολό" χαρακτηριστικό, πιθανότατα ανακριβές σύμφωνα με "αυστηρούς" όρους μετρήσεων και μάλλον χαμηλότερη).

FREQUENCY RESPONSE: 50Hz-22kHz (Ούτε με σφαίρες δεν φτάνει στους 50 κύκλους με "αυστηρούς" όρους μετρήσεων)

IMPEDANCE: 8 Ohms compatible (Δηλαδή; Είναι 8 Ωμ στις χαμηλές; Η φάση της εμπέδησης?)

RECOMMENDED AMPLIFIER POWER: 10-100 watts (Κράτα τα 100 βατ)

DRIVERS: 5.25” (135mm) treated paper cone woofer 1” (25mm) Silk dome tweeter (Γιαυτό δεν φτάνει στους 50 κύκλους ούτε με σφαίρες)

CROSSOVER: 2 way (?)

Έχουμε και λέμε:

1) Τα ηχεία σου, προκειμένου να οδηγηθούν σωστά, ζητάνε τουλάχιστον 200 βατ στα 8 Ωμ. Αυτό είναι ένα φακτ οφ λάϊφ (CostasEAR TM).

2) Ο χώρος σου, όποιος κι αν είναι αυτός, ζητάει, τουλάχιστον, ένα σαμπγούφερ. Αυτό είναι ένα φακτ οφ λάϊφ (CostasEAR TM).

3) Ο χώρος σου, όποιος κι αν είναι αυτός, ζητάει, τουλάχιστον, κάποιου είδους ακουστική περιποίηση για να έχεις σωστά αποτελέσματα. Αυτό είναι ένα φακτ οφ λάϊφ (CostasEAR TM).

4) Κάποιου είδους ισοστάθμιση επίσης είναι απαραίτητη για να έχεις σωστά αποτελέσματα. Αυτό είναι ένα φακτ οφ λάϊφ (CostasEAR TM).

Εσύ καλείσαι να επιλέξεις αν θα πάρεις αποφάσεις με βάση τα παραπάνω φακτς οφ λάϊφ ή με βάση τα καλά και ποιοτικά βατ που υπάρχουν, τα διθυραμβικά ρηβγιούζ κάθε καραγκιόζη ή, τέλος, της ψ@λής σου τον χαβά.

Σε κάθε περίπτωση εύχομαι να απολαμβάνεις τη μουσική που αγαπάς - αυτό είναι το ζητούμενο. :drinks:

Reaction score
6.236
Καταντάει αηδία να συνεχίζουμε την κουβέντα για ενισχυτές το 2018 αλήθεια. Έχει λυθεί αυτό το πρόβλημα πλέον. Οι απαντήσεις βρίσκονται στο site και μπορεί οποίος θέλει να ψάξει να τις βρει.

daharis666

Moderator
Reaction score
83.309
Καταντάει αηδία να συνεχίζουμε την κουβέντα για ενισχυτές το 2018 αλήθεια. Έχει λυθεί αυτό το πρόβλημα πλέον. Οι απαντήσεις βρίσκονται στο site και μπορεί οποίος θέλει να ψάξει να τις βρει.
αηδία καταντά η νοοτροποία ότι κάποια ηχεία οδηγούνται από ταμπελάκια εταιριών και όχι από τα τεχνικά χαρακτηριστικά που βρίσκονται κάτω από το σασί

υπάρχουν 2 περιπτώσεις
αυτοί που ρωτάνε για να μάθουν και έχουν διάθεση,χρόνο και υπομονή γι αυτό
υπάρχουν και εκείνοι που τους απασχολεί να πάρουν έτοιμη γνώση (καλοπροαίρετα το λέω) για να κάνουν την δουλειά τους και για τους αντίστροφους λόγους που ανέφερα παραπάνω

στην δεύτερη κατηγορία μελών...καλό είναι να προσέχουν μερικοί πως τους κατευθύνουν
και να μην τους παίρνουν στον λαιμό τους έχοντας βατήρα την ημιμάθεια τους
με ξένες τσέπες και χωρίς το ρίσκο να εκτεθείς...όλοι ξέρουν να βγάζουν γούστα ;)

daharis666

Moderator
Reaction score
83.309
Εγώ πάντως ήμουν διατακτικος όταν αγορασα τα nc400. Πλέον μόνο τι βγάζει η hypex κοιτάω, άντε και κάνα crown που είναι τρελό vfm.
είσαι και εσύ από τους καημένους που δεν τα κατάφεραν με τα κλάσικ σίστεμς?:p:roflmao:

Reaction score
1
Εγώ πάντως ήμουν διατακτικος όταν αγορασα τα nc400. Πλέον μόνο τι βγάζει η hypex κοιτάω, άντε και κάνα crown που είναι τρελό vfm.
Αν μου επιτρέπεις, έχεις το σύστημα που γράφεις στο προφίλ σου; είμαι :offtopic: το ξέρω και ζητώ να κάνουν τα στραβά μάτια οι διαχειριστές.

Reaction score
6.236
Αν μου επιτρέπεις, έχεις το σύστημα που γράφεις στο προφίλ σου; είμαι :offtopic: το ξέρω και ζητώ να κάνουν τα στραβά μάτια οι διαχειριστές.
Ναι αυτό έχω φίλε μου.

Reaction score
11
Κοίτα εγώ καινούργιος είμαι στο χορό και μπήκα για να μάθω και να πάρω γνώμες για σωστές αγορές. Προερχόμενος από τον χορό των ενισχυτών κιθάρας (λαμπατων και τρανζίστορ) εκφράζω αυτήν την άποψη για τα watt. Οι δυνατοί σε watt ενισχυτές ακούγονται πολύ ωραία όταν τους ανοίγεις και αναπνέουν αλλά υπάρχει το πρόβλημα ότι για να το κάνεις αυτό θέλεις μεγάλο και ηχομονομενο χορό. Μικρότεροι ενισχυτές σε watt κουμανταρονται πιο εύκολα σε ένα μικρό χορο και φτάνουν στο σημείο να ανθίσει ο ήχος τους. Δεν ξέρω αν το ίδιο ισχύει και για τους hifi αλλά γνωρίζω ότι σίγουρα δεν παίζουν όλοι οι ενισχυτές και τα ηχεία το ίδιο καλά σε χαμηλές και σε ψηλές εντάσεις. Ξαναλέω δεν το παίζω ότι ξέρω αλλά σαν αρχή μου φαίνεται φυσιολογικό. Σύντομα θα έχω γνώμη και θα γράψω :drinks:
[DOUBLEPOST=1534973185][/DOUBLEPOST]@daharis666 Διαβάζοντας μόνο τα specs δεν νομίζω να μπορείς να φανταστείς πως ακούγεται ένα σύστημα. Με την προηγούμενη μεγάλη απάντηση σου συμφωνώ ότι όλα συνδέονται σε ένα σύστημα.

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.881
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis