Ακριβό dac, αξίζει η αγορά;

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
92.210
Σε επαρκεστατη σταθμη ωστε και να απολαμβανεις ηχο, και να λες καμια... μαλακιουλα με τον διπλανο συζητωντας κι οχι μονο κουνωντας την κεφαλα σα να λες "πολυ ωραια ακουγεται" και, κυριως, να χαλαρωνεις!
Είναι δυνατόν να γίνεται κουραστικό σε αυτήν την στάθμη; :idk:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Μονο κουραστικο; και ...απεχθες αμα λαχει. Τωρα θυμηθηκα κατι proac τι χαμηλα μπουμπουνιζαν απο ...χαμηλα, ασε, πονοκεφαλος (και καυγας με το ετερον) στο5λεπτο!

Reaction score
1.551
Μάλλον το έτερον ήμισυ γινεται κουραστικό :)

(Σε πειραζω)
[DOUBLEPOST=1535699166][/DOUBLEPOST]Η Sony έχει κάτι κορυφαία isolation headphones. Ευκαιρία να της δείξεις την αγάπη σου με ένα δωράκι.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.768
Βέβαια! Να ένα παράδειγμα:

Μονο κουραστικο; και ...απεχθες αμα λαχει. Τωρα θυμηθηκα κατι proac τι χαμηλα μπουμπουνιζαν απο ...χαμηλα, ασε, πονοκεφαλος (και καυγας με το ετερον) στο5λεπτο!
Και μάλιστα από τα εξαιρετικά proac, τα οποία τα έχω σε μεγάλη εκτίμηση!

Ο χώρος θα κάνει κουραστικό το άκουσμα, όπως κι η ανεπαρκής οδήγηση. Απλώς ο κόσμος ρίχνει το φταίξιμο σε μια συσκευή, ή στα καβλώδια, κι αρχίζει μια ατελείωτη αναβαθμισημίτιδα, μέχρι τελικής πτώσης (του πορτοφολιού ή της.. παντόφλας στο κεφάλι του αναβαθμισάκια).

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.768
Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα που έχω, είναι με τα παλιά μου μαγκνεπαν, που πήγαν σε ένα δωμάτιο κακής ακουστικής, κι έπαιζαν (σε οποιαδήποτε στάθμη) τόσο άθλια και κουραστικά, που ήθελε να τα σπάσει με σφυρί ο ιδιοκτήτης.
Μηδέν μπάσο, πρίμα τσιριχτά να ξύνουν τον εγκέφαλο, μάτωνε το αυτί σου.

Φώναξε τον Καραμπατζάκη, έγινε μελέτη χώρου και μετρήσεις, κατασκευάστηκαν διαχυτές, τοποθετήθηκαν.

Τέτοιο ήχο από μάγκνεπαν, δεν είχα ξανακούσει. Έστρωσαν όλα. Μπάσο απύθμενο! Να τρελαίνεσαι...
Μετά τους διαχυτές, στην πρώτη ακρόαση, ξεκινήσαμε να ακούμε μουσική το μεσημέρι, και πήγε σερί μέχρι τα ξημερώματα....

Καλό παράδειγμα...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.768
Δε καταλαβαίνω, ποιο είναι το αδύνατο;
Να επιτύχεις ακριβή αναπαράσταση μιας συναυλίας στο σπίτι σου. Οπότε αυτό που μας μένει είναι η αίσθηση.
Δεν είναι αδύνατο... ;)

Είναι πολυπαραγοντικό, κυρίως εξαρτάται από την ποιότητα της ηχογράφησης και τους στόχους του ηχολήπτη και μαστερά, αλλά από πλευράς αναπαραγωγής, δεν είναι αδύνατο. Μια χαρά εφικτό είναι.

Sonorus

"Επαγγελματίας"
Reaction score
823
Αυτό ειναι μάλλον το ελάχιστο, αν θες να ακούς και τα ppp και τα fff ;).

Αν θες και headroom, ε να πούμε +3-6db, κάπου 113-116db είμαστε ΟΚ ρεαλιστικά. Αλλά άντε βγάλε μπάσο σε αυτές τις στάθμες.
Ωχ ωχ τα πιάσαμε πάλι τα 2 Kw...
[DOUBLEPOST=1535702710][/DOUBLEPOST]

Ο χώρος θα κάνει κουραστικό το άκουσμα, όπως κι η ανεπαρκής οδήγηση. Απλώς ο κόσμος ρίχνει το φταίξιμο σε μια συσκευή, ή στα καβλώδια, κι αρχίζει μια ατελείωτη αναβαθμισημίτιδα, μέχρι τελικής πτώσης (του πορτοφολιού ή της.. παντόφλας στο κεφάλι του αναβαθμισάκια).
Η αλήθεια είναι ότι από τότε που έφτιαξα τον χώρο μου (παρόλα τα ελαττώματα που συνεχίζει να έχει λόγω μικρών διαστάσεων) τις υψηλές εντάσεις τις επιζητώ και μάλιστα είναι ιδιαίτερα απολαυστικές!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.768
Έτσι είναι.

Όσο πιο σωστός ο χώρος, τόσο λιγότερο σε ενοχλούν οι υψηλές στιγμιαίες στάθμες.

Και πάμε πάλι στο παράδειγμα της μπότας.
Εγώ ρε παιδιά, ηδονίζομαι αν βρεθώ μπροστά σε ντραμς και χτυπάει ο ντράμερ τη μπότα. Και δίπλα στον ντράμερ να κάθομαι, το φχαριστιέμαι όσο δε λέγεται...

Απλώς τρεμοπαίζουν τα βλέφαρά μου από τη στιγμιαία στάθμη. Κλείνουν τα μάτια ασυναίσθητα, έχει πλάκα!

Στο δια ταύτα: η μπότα, στιγμιαία, φτάνει 134 ντεσιμπέλ.
Βγάλτε τα αν μπορείτε.
Και μετρήστε τα βατ που χρειάζονται.
Φιλ φρι.

Δηλαδή, μια χαρά γίνεται να αναπαράγεις τη μπότα με απόλυτη αληθοφάνεια στο χώρο σου.
Αρκεί να βγάζει το στέρεο ασυμπίεστα 135 ντεσιμπέλ στη θέση ακρόασης.
Δώστε και 3 ντιμπί dynamic headroom.
Ευκολάκι...

:fuckyou:

Last edited:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Ασφαλως και ηταν θεμα χωρου, αλλα εφταιγε πιθανως και η σχεδιαη του ηχειου (εκτονωση χαμηλου στη βαση/δαπεδο). Παντως ηταν πρωτοφανες αυτο που συνεβαινε: ακομη και χαμηλα, ο(η) πισω απο τον τοιχο που "ακουμπουσε" το ηχειο, χοροπηδουσε απο το βαρυ μπασσο. Φυσικα στο χωρο ακροασης ολα χορευαν, ενω ολες οι αλλες συχνοτητες ειχαν εξαφανισθει. Ολα ομαλοποιηθηκαν με την ελευση των venere και των harbeth. Ηταν ...τραυματικη εμπειρια με το d28 οντως.

Reaction score
6.238
Ναι.
Όλα τα "καθωσπρέπει" ηχεία δεν έχουν σοβαρές τονικές αλλοιώσεις.

Ηχεία με σοβαρές τονικές αλλοιώσεις, ξέρουμε όλοι, ε; ;)
Η μαγκια είναι να είναι flat το ηχείο στα 85 αλλά και στα 115 db. Το να είναι ένα ηχείο flat στα 85 db δε λέει κάτι ;)

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Η μαγκια είναι να είναι flat το ηχείο στα 85 αλλά και στα 115 db. Το να είναι ένα ηχείο flat στα 85 db δε λέει κάτι ;)
Λεει .... λεει οτι ακους σαν ανθρωπος και δεν καταντας ζομπι με τα ματια πεταμενα εξω και τα νευρα κουρελια λογω υψηλης εντασης!
Αληθεια ακουτε με συνεχη ενταση τυπου νυχτομαγαζου;

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Δεν ακουω χαμηλα ειιπαμεεε:)

Κανε τη δοκιμη αποψε με το κινητο σου: βαλε την εφαρμογη dbmeter κατι τετοιο ακαλιμπραριστη οπως ειναι, και πες μας τι δειχνει οταν ακους

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.572
Members
38.574
Νεότερο μέλος
Red