Ερώτηση προς τους "ηλεκτρολόγους"... και τους υδραυλικούς!

Reaction score
30.455
Μια και η απορία μου δεν αφορά τα αούντια και τα βίντεα ,είπα να την εκφράσω εδώ ,στα λοιπά θέματα.

Σε μια μικρή κουζίνα ,στο σημείο που υπάρχει η κλασσική αναμονή με τα τρία καλώδια στον τοίχο για ηλεκτρική κουζίνα ,θέλω να βάλω ένα μικρομεσαίο ψυγείο (140Χ55,ένα μοτέρ ,όχι no frost) και δίπλα ακριβώς ένα φουρνάκι με μάτια.
Δεν υπάρχει κοντά κάποια πρίζα και δεν θέλω να τραβάω καλώδια. Αν πάρω ένα ποιοτικό πολύπριζο 2 θέσεων ,κόψω το φις του και ενώσω με κλέμες τους αγωγούς του με αυτούς της αναμονής ,θα είμαι εντάξει?
Αν ναι ,πρέπει να προσέξω κάτι στο πολύπριζο ως προς τις διατομές και την κατασκευή?
Υπάρχει πιθανότητα ,αν λειτουργούν ταυτόχρονα το ψυγείο και το φουρνάκι στο φουλ ,να τραβάνε πιο πολύ ρεύμα από ότι θα τράβαγε μια κανονικού μεγέθους ηλεκτρική κουζίνα και να μου ρίχνει την ασφάλεια ,ή κάποια εκκίνηση στο φουρνάκι να προκαλέσει κάποια βλάβη στο ψυγείο?
Ζητάω συγγνώμη αν οι απορίες μου φαίνονται χαζές και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις.

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
8.239
Μια και η απορία μου δεν αφορά τα αούντια και τα βίντεα ,είπα να την εκφράσω εδώ ,στα λοιπά θέματα.

Σε μια μικρή κουζίνα ,στο σημείο που υπάρχει η κλασσική αναμονή με τα τρία καλώδια στον τοίχο για ηλεκτρική κουζίνα ,θέλω να βάλω ένα μικρομεσαίο ψυγείο (140Χ55,ένα μοτέρ ,όχι no frost) και δίπλα ακριβώς ένα φουρνάκι με μάτια.
Δεν υπάρχει κοντά κάποια πρίζα και δεν θέλω να τραβάω καλώδια. Αν πάρω ένα ποιοτικό πολύπριζο 2 θέσεων ,κόψω το φις του και ενώσω με κλέμες τους αγωγούς του με αυτούς της αναμονής ,θα είμαι εντάξει?
Αν ναι ,πρέπει να προσέξω κάτι στο πολύπριζο ως προς τις διατομές και την κατασκευή?
Υπάρχει πιθανότητα ,αν λειτουργούν ταυτόχρονα το ψυγείο και το φουρνάκι στο φουλ ,να τραβάνε πιο πολύ ρεύμα από ότι θα τράβαγε μια κανονικού μεγέθους ηλεκτρική κουζίνα και να μου ρίχνει την ασφάλεια ,ή κάποια εκκίνηση στο φουρνάκι να προκαλέσει κάποια βλάβη στο ψυγείο?
Ζητάω συγγνώμη αν οι απορίες μου φαίνονται χαζές και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις.
Πόσο πτ@ν@ θες να γινει το νημα?

minas

Πισιά
Reaction score
4.207
Τα περισσότερα πολύπριζα αντέχουν την πλήρη ισχύ από το φουρνάκι που παρέθεσες και ένα ψυγείο, και σίγουρα τα καλώδια και η ασφάλεια στον πίνακα επαρκούν.
Όμως, προσωπικά θα σου πρότεινα να μην κάνεις την λύση με το πολύπριζο, γιατί μπορεί στο μέλλον να γίνει βλακεία (πχ να συνδέσει κάποιος πλήρη κουζίνα πάνω στο πολύπριζο, ή φουρνάκι + βραστήρα, κλπ).

Τα καλώδια της κουζίνας τί διατομής είναι? Τί ασφάλεια έχεις στον πίνακα?

Reaction score
27.120
ΕΓΩ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΛΕΙΣ ΠΟΛΥΠΡΙΖΟ ΑΛΛΑ ΔΙΠΡΙΖΟ ΣΟΥΚΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ...

https://www.skroutz.gr/c/2192/Prizes-Reymatos.html?keyphrase=πριζα+σουκο+διπλη

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΣΗ Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

ΤΡΙΠΡΙΖΟ ΙΣΩΣ ΜΗΠΩΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ.

https://www.skroutz.gr/c/2192/Prizes-Reymatos.html?from=catspan&keyphrase=πριζα+σουκο+ΤΡΙΠΛΗ

ΟΙ ΚΟΥΖΙΝΕΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΧΟΥΝ 16Α Η 20Α ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΠΟΤΕ ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ 3500W-4000W ΔΕΝ

ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΘΕΜΑ

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.020
Αν πάρω ένα ποιοτικό πολύπριζο 2 θέσεων ,κόψω το φις του και ενώσω με κλέμες τους αγωγούς του με αυτούς της αναμονής ,θα είμαι εντάξει?
Ναι. Αλλά το πολύπριζο πρέπει να βιδωθεί στον τοίχο, σε κατακόρυφη θέση, και σχετικά μακριά από εκεί που θα αχνίζει η κατσαρόλα, ιδανικά, δίπλα στο σημείο που "βγαίνει" το καλώδιο από τον τοίχο, και υπό την προϋπόθεση πως φτάνει ως εκεί το τσιγγουνεμένο καλώδιο από το φουρνάκι. Ή σε κάποιο ενδιάμεσο σημείο, ώστε να φτάνουν τα καλώδια αμφοτέρων των συσκευών. Καλύτερα πολύπριζο δύο θέσεων, που θα είναι και οι δύο κατειλημμένες.

Καλώδιο στο πολύπριζο 3x1.5 καρέ εύκαμπτο και μόνον όσο χρειάζεται. Καθόλου παραπάνω. Ακόμα καλύτερα 3x2.5 καρέ (υπερβολή, αλλά δεν πειράζει και δεν κοστίζει). Φυσικά, πολύ γερό σφίξιμο στην κλέμα και μέσα στο πολύπριζο, και τύλιγμα την κλέμα με μονωτική ταινία.

Όχι.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.345
Σε καθιστώ υπεύθυνο για ό,τι μου συμβεί!:p
Βάλε ένα καλό πολύμπριζο, αν σηκώνει 16Α καλύτερα αν και με 10 είσαι εντάξει νομίζω. Πρόσεχε λιγο τη σύνδεση με τα μεγάλης διατομής και μάλλον δύσκαμπτα καλώδια της αναμονής, οι Κλέμες καλή λύση είναι, θα τις μόνωνα και με ταινία να μην πάνε νερά, αν μπορείς να βάλεις πρίζα με δυο θέσεις όπως έδειξε ο σύντροφος παραπάνω θα είναι καλύτερα νομίζω.

Αλληλεγγύη βρε, έμπρακτα και πρόθυμα! :)

Reaction score
30.455
Όμως, προσωπικά θα σου πρότεινα να μην κάνεις την λύση με το πολύπριζο, γιατί μπορεί στο μέλλον να γίνει βλακεία (πχ να συνδέσει κάποιος πλήρη κουζίνα πάνω στο πολύπριζο, ή φουρνάκι + βραστήρα, κλπ).
Σε ευχαριστώ. Ο χώρος θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από μένα, οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος. Άλλωστε οι λοιπές μικροσυσκευές (βραστήρας ,καφετιέρα ) θα βρίσκονται σε άλλο σημείο σε πάγκο όπου υπάρχει πρίζα. Αν κάποια στιγμή αφήσω το μέρος ,εννοείται πως θα αφήσω την αναμονή όπως ήταν αρχικά..δεν θα αφήσω επάνω το πολύμπριζο.
Τα καλώδια της κουζίνας τί διατομής είναι? Τί ασφάλεια έχεις στον πίνακα?
Δεν έχω πρόχειρη απάντηση αυτή τη στιγμή. Δεν είναι ιδιόκτητος ο χώρος.

Reaction score
67
απο θεμα διατομης καλωδιων δεν εχεις θεμα οπως επισης και της ασφαλειας στον πινακα που σιγουρα ειναι 25αρα το μονο που χρειαζεσαι ειναι ενα καλο πολυμπριζο

Reaction score
30.455
Η λύση του σταθερού δίπριζου που είπε ο Γρεγκ είναι καλύτερη ,αλλά το πρόβλημα είναι αυτό που ανέφερε ο Κόγιας..
και υπό την προϋπόθεση πως φτάνει ως εκεί το τσιγγουνεμένο καλώδιο από το φουρνάκι
Και εξηγούμαι...ο χώρος είναι τραγικά μικρός και το φουρνάκι όταν δεν θα λειτουργεί θα είναι τοποθετημένο πάνω από το ψυγείο (το οποίο θα αερίζεται πλευρικά ,οπότε δε νομίζω να υπάρχει θέμα). Τις λίγες φορές που θα λειτουργεί το φουρνάκι ,θα τοποθετείται προσωρινά σε πτυσσόμενο μεταλλικό τραπεζάκι παραδίπλα ,για αυτό και σκέφτηκα τη λύση του πολύμπριζου ,ώστε να έχω περιθώριο.
Εκτός και αν βάλω το σταθερό δίπριζο και χρησιμοποιήσω μια προέκταση για το φουρνάκι.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster