Ερώτηση προς τους "ηλεκτρολόγους"... και τους υδραυλικούς!

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.694
Υπάρχει πιθανότητα ,αν λειτουργούν ταυτόχρονα το ψυγείο και το φουρνάκι στο φουλ ,να τραβάνε πιο πολύ ρεύμα από ότι θα τράβαγε μια κανονικού μεγέθους ηλεκτρική κουζίνα και να μου ρίχνει την ασφάλεια
Το φουρνάκι στο φουλ έχει κατανάλωση 3100W.

Οι κλασικές κουζίνες, όχι κεραμικές εννοώ, έχουν κατανάλωση φουλ γύρω στα 9.000W.

Πρόσεξε εκείνη τη στιγμή να μην δουλεύει και η κουζίνα φουλ.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425

Οι κλασικές κουζίνες, όχι κεραμικές εννοώ, έχουν κατανάλωση φουλ γύρω στα 9.000W.

Ηλεκτρολόγος είσαι φιλαράκι;:D

Reaction score
30.455

Δεν θα υπάρχει κουζίνα ,μόνο το φουρνάκι και το ψυγείο λέμε!

Reaction score
30.455
Άρα ,με ένα σταθερό εξωτερικό δίπριζο τοποθετημένο σε σημείο μακριά από υδρατμούς και με ένα
Καλώδιο στο πολύπριζο δίπριζο 3x1.5 καρέ εύκαμπτο και μόνον όσο χρειάζεται. Καθόλου παραπάνω. Ακόμα καλύτερα 3x2.5 καρέ (υπερβολή, αλλά δεν πειράζει και δεν κοστίζει). Φυσικά, πολύ γερό σφίξιμο στην κλέμα και μέσα στο πολύπριζο, και τύλιγμα την κλέμα με μονωτική ταινία.
συν μια προέκταση σούκο για το φουρνάκι αν χρειάζεται ,θα είμαι κομπλέ?

abcd

Super Moderator
Reaction score
107.694
Δεν θα υπάρχει κουζίνα ,μόνο το φουρνάκι και το ψυγείο λέμε!
Ααα ok, δεν το κατάλαβα.

Τότε δεν θα έχεις πρόβλημα, αφού οι δύο συσκευές που θα βάλεις, δεν φθάνουν τα 9.000W.

Εγώ έχω βάλει στην ίδια γραμμή ένα θερμοσιφωνάκι μικρό 1500W.

Προσέχω μόνο να μην δουλεύει φουλ η κουζίνα όταν δουλεύει το θερμοσιφωνάκι.

Ξέχασα ν' αναφέρω ότι έχω βάλει διπλό διακόπτη, αλλά και ασφάλεια στη γραμμή που τράβηξα

για το θερμοσιφωνάκι.

Last edited:

Reaction score
30.455
Και πάμε και στο τελευταίο ερώτημα ,το οποίο μπορεί και να δώσει το έναυσμα για να γίνει επιτέλους το νήμα putain...:D
Η εγκατάσταση είναι παλιά και τα καλώδια στην αναμονή έχουν πιάσει μάκα...και ενώ το κιτρινάκι της γείωσης ξεχωρίζει ,δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα ποιο είναι το μπλε και ποιο το μαύρο...
Τι κάνω...τα βάζω στην τύχη και ότι κάτσει?:focus::focus::focus:

minas

Πισιά
Reaction score
4.208
Σε ευχαριστώ. Ο χώρος θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από μένα, οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος. Άλλωστε οι λοιπές μικροσυσκευές (βραστήρας ,καφετιέρα ) θα βρίσκονται σε άλλο σημείο σε πάγκο όπου υπάρχει πρίζα. Αν κάποια στιγμή αφήσω το μέρος ,εννοείται πως θα αφήσω την αναμονή όπως ήταν αρχικά..δεν θα αφήσω επάνω το πολύμπριζο.

Δεν έχω πρόχειρη απάντηση αυτή τη στιγμή. Δεν είναι ιδιόκτητος ο χώρος.
Εφόσον θα το έχεις υπό έλεγχο, κάνε το όπως σου είναι πιο εύκολο. Οι παραπάνω οδηγίες είναι επαρκείς.
Στα ρεύματα είμαι πάντα επιφυλακτικός, και πάντα η πρώτη οδηγία είναι να γίνει by the book...

Σε περίπτωση που το καλώδιο της παροχής είναι πολύ χοντρό και δύσκολο να δουλέψεις (πχ 6mm² όπως πρέπει για κουζίνες), κοίταξε και για κλέμες "κυπαρισσάκια" για τις συνδέσεις. Το σωστό θα ήταν να χαμηλώσεις και την ασφάλεια ώστε να ανταποκρίνεται σε ότι πρίζα/πολύπριζο βάλεις (πχ 16Α), αλλά μετά θα πρέπει να έχεις στο νου σου να την αφαιρέσεις όταν φύγεις ή θέλεις να συνδέσεις κουζίνα.

abcd

Super Moderator
Reaction score
107.694
Τι κάνω...τα βάζω στην τύχη και ότι κάτσει?:focus::focus::focus:
Δεν χρειάζεται να βρεις τη φάση όπως είναι υποχρεωτικό στις μεγάλες κουζίνες.
Φάση καφέ, ουδέτερος μπλε, γείωση κίτρινο.
dfdpalicongyq.jpg

Αλλά με' ένα δοκιμαστικό θα βρεις τη φάση σου.

Last edited:

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425
Δεν χρειάζεται να βρεις τη φάση όπως είναι υποχρεωτικό στις μεγάλες κουζίνες.

Αλλά με' ένα δοκιμαστικό θα βρεις τη φάση σου.
Μούφα η δουλειά.:p

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.899
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo