(Δεν) μου αρέσει, πρέπει να ντρέπομαι;

Reaction score
15.469
Εσύ που τον βρήκες τον Στηβ;
Όχι, να μου πεις δηλαδή.
Να τη πω την αμαρτια μου - σ' ενα αφιερωμα που του 'καμε Κρατικο καναλι (ιιιιιιιιιιι) - βλεπω Κρατικη τήλεοραση ... :oops:
και τον αλλο τον καϋμενο τον γκλεν τον μπρανκα τον ηκουσα ενα βραδυ απου 'κανα σεχ στο ραδιο ...

Reaction score
2.477
Κατ αρχήν κανείς δεν πρέπει να ντρέπεται αν δεν του αρέσει κάτι. Αλλοίμονο. Στην τέχνη ειδικά έχεις το -αναφαίρετο- δικαίωμα να μην σου αρέσει «κάτι» και να μην είσαι υποχρεωμένος να το αιτιολογήσεις ούτε στον εαυτό σου.

Δεύτερον είναι λάθος το τσουβάλιασμα όλης της κλασσικής μουσικής σε μία κατηγορία με αποφθέγματα του τύπου ‘Η κλασσική μουσική σε ηρεμεί».

Υπάρχουν ακούσματα που σε μαγεύουν και άλλα που σου τρυπούν τα αυτιά. Προσωπικά βρίσκω τέτοια θέματα ακόμα και μέσα στον ΙΔΙΟ συνθέτη.

ΠΧ Σοστακόβιτς . Έχω ακούσει 5000 φορές το τζαζ άλμπουμ και μαγεύομαι , αλλά σε μερικά συμφωνικά έργα -ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ- μου έρχεται να χτυπήσω το κεφάλι μου στον τοίχο (το επαναλαμβανόμενο μοτίβο με φέρνει στα όρια του φρενοκομείου).

Χωρίς να είμαι μουσικός , για τον Μπαχ υπάρχει μία ΠΕΛΩΡΙΑ λατρεία πολλών ανθρώπων. Έχω καταλήξει ότι λατρεύεται κυρίως από αυτούς που παίζουν μουσική. Στους περισσότερους (που δεν παίζουν – my case επίσης – είναι αδιάφορος –βαρετός)_ Σε αυτό το συμπέρασμα μου με έχει οδηγήσει και η γυναίκα μου που παίζει πιάνο από παιδί και τον θεωρεί σε άλλο επίπεδο – χωρίς να μου απαντάει «σου αρέσει όμως. ?» - κάπου δεν μπορεί να το ξεχωρίσει.

Είναι ίσως όπως κάτι με τους παθιασμένους Hiendαδες (σε εικόνα και ήχο) που έχουν αδυναμία να ξεχωρίσουν κάτι που ΠΑΙΖΕΙ ωραία από κάτι που ΕΙΝΑΙ ωραίο.
Αυτο που θέλω να πώ είναι ότι οι μουσικοί βαζουν μέσα στην εξίσωση του "μου αρέσει" και την τεχνική αρτιότητα του έργου - πράγμα που ουδέποτε κάνει ένας απλός ακροατής.

Last edited:

TGD

Reaction score
10.436
έλα μωρή μεταχειρισμένη να σε βάλω να ακούσεις Υanni να θεραπευτείς...
Θυμάμαι πριν από πολλά-πολλά χρόνια που ερχόταν η ξαδέλφη μου από το Σικάγο στην Ελλάδα με ρώτησε "τι να σου φέρω;"
Της ζήτησα έναν δίσκο της Janis Ian και μου έφερε Yanni :eek:

Reaction score
3.486
Metal,symphonic metal,classic rock τα βασικα ακουσματα μου και δεν προκειται να αλλαξει αυτο!
Τα τελευταια χρονια επιλεγμενη Jazz,και εχω φαει κολλημα με την blues rock. Aπο ελληνικα,καργα ρεμπετικο,και παλιο λαικο.

Οσο για τον Καζαντζιδη,κλαψομ@υνης,αλλα τετοια φωνη δεν ξαναβγαινει.

Υπαρχουν φωναρες στο ελληνικο παλιο λαικο τραγουδι.
Ενας απο αυτους ειναι ο ΘΕΟΣ Γιωργος Μαργαριτης.

Παναγιωτης Μιχαλοπουλος,αλλη φωναρα!

Πανος Γαβαλας...τι να πεις!!

Κλασσικη μουσικη ουτε για 5 λεπτα. Με κουραζει απιστευτα.
Xaxaxa μου θύμησες αυτό.
Symphonic Post-Apocalyptic Reindeer-Grinding Christ-Abusing Extreme War Pagan Fennoscandian metal.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.771
Να τη πω την αμαρτια μου - σ' ενα αφιερωμα που του 'καμε Κρατικο καναλι (ιιιιιιιιιιι) - βλεπω Κρατικη τήλεοραση .
Δε θυμάμαι να το'χω δει αυτό..

Έχω αρκετούς δίσκους του Ράιχ, αλλά δε τον αντέχω.

Reaction score
1.153
έλα μωρή μεταχειρισμένη να σε βάλω να ακούσεις Υanni να θεραπευτείς...:p:roflmao:
Ποιόν μωρέ,τον γκόμενο της άλλης απ'τη Δυναστεία?Αυτόν που γράφει μουσική για ανελκυστήρες και σουπερ μαρκετ?
Ή στα ναρκωτικά θα το ρίξω ή θα με πιάσει καταναλωτικό αμόκ στο Μασούτη.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.948
Κατ αρχήν κανείς δεν πρέπει να ντρέπεται αν δεν του αρέσει κάτι. Αλλοίμονο.
Πρόκειται για αίσθημα ενοχής λόγω παράβασης της καλής μαρτυρίας που επεβλήθη από τους μουσικοκριτικούς του 'Ηχου από της ενάρξεώς του έως περίπου το 1990. Ο Ζήλος μαζί με δυό-τρεις ακόμη πήραν στο λαιμό τους μια ολόκληρη γενιά, χωρίς να το έχουν μετανιώσει ποτέ. Genesis καλό, Barry White τζιζ κακό. ΡΕ ΟΥΣΤ...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.771
Ποιόν μωρέ,τον γκόμενο της άλλης απ'τη Δυναστεία?Αυτόν που γράφει μουσική για ανελκυστήρες και σουπερ μαρκετ?
Βρε ανταποδώ τώρα με τη φασαρία...

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.283
σιγά μη γράφει και μουσική για το nomads...
άνθρωπο ρε θέλω να σε κάνω...να σταματήσεις να ψωνίζεις από τα
:lolsign:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.452
Αυτό είναι για ασανσέρ μαρή; :)

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.353
Που να ξέρει μωρε ο χοιροβοσκός από τέτοια :p:roflmao:
Δεν μου αρέσει η Πρωτοψάλτη. Καθόλου. Καλύτερα βάλε ΛεΠα, Φλωρινιώτη, Καφάση, Θρασμέταλ, οτιδήποτε άλλο. Όχι Πρωτοψάλτη.

Τα τραγούδια της μου αρέσουν, στίχοι-μουσική, σχεδόν πάντα.
Αλλά την Πρωτοψάλτη δεν την αντέχω.

Ορίστε, το είπα.
[DOUBLEPOST=1541440839][/DOUBLEPOST]
Αν πιάσουμε την Jazz, δεν μου άρεσε ο Miles Davis ως οργανοπαίκτης... και εννοώ την προχώ του περίοδο...τα be bop δεν ήταν του γούστου μου ποτέ...
Και εν μέρει συμφωνώ και σ´αυτό :o

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.283
Δεν μου αρέσει η Πρωτοψάλτη. Καθόλου. Καλύτερα βάλε ΛεΠα, Φλωρινιώτη, Καφάση, Θρασμέταλ, οτιδήποτε άλλο. Όχι Πρωτοψάλτη.

Ορίστε, το είπα.
κάνε ένα μάνουαλ σετάπ στο dirac και φερτην στα μέτρα σου...:p:roflmao:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.353
Την προηγούμενη βδομάδα μου βάλανε Πρωτοψάλτη ενώ χειρουργούσα και άρχισα να φωνάζω (να ουρλιάζω μάλλον :roflmao:) “κλείστο, δεν μπορώ, γμτ ...” και όρμηξαν όλοι απο τις δίπλα αίθουσες μέσα νομίζοντας πως είχε γίνει καμιά στραβή με την ασθενή και θα την χάναμε

D

Deleted member 23222

Guest

Ορίστε, το είπα.
:o
Ούτε εμένα μου αρέσει...αν και την έχω δει ζωντανά, τραγουδάει όπως και στους δίσκους της...αλλά έχει ένα μέταλλο που εγω το εισπράττω σαν... περιττή ένταση με έλλειψη κάθε αίσθησης της μελωδίας.

Απορώ με τον Κραουνάκη, τον οποίο γενικά εκτιμώ σαν μουσικό και συνθέτη, που την έχει θεά...

A

AKARL

Guest
Αυτό είναι για ασανσέρ μαρή; :)

Για ασανσέρ όχι, αλλά για Τζάμπο περίοδο Χριστουγέννων και Αποκριάς σίγουρα... :p :D
[DOUBLEPOST=1541442614][/DOUBLEPOST]
Δεν μου αρέσει ο Μπομπ Ντύλαν. Καθόλου. Καλύτερα βάλε Τζάστιν Μπίμπερ, Κάgνυε Γουέστ, Πρωτοψάλτη, Θρασμέταλ, Symphonic Post-Apocalyptic Reindeer-Grinding Christ-Abusing Extreme War Pagan Fennoscandian metal, οτιδήποτε άλλο. Όχι Μπομπ Ντύλαν.

Τα τραγούδια του μου αρέσουν, στίχοι-μουσική, τα πάντα όλα και τα κοάλα μαζί.

Αλλά τον Μπομπ Ντύλαν δεν τον αντέχω, η φωνή του μου διαλύει το ΚΝΣ. Είναι ο μόνος συνθέτης/τραγουδοποιός του οποίου όλα τα τραγούδγια δγιασκεβαζμένα είναι καλύτερα απ' τα πρωτότυπα.

Ορίστε, το είπα.
Φικσντ... :D

Last edited by a moderator:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.835
Members
38.504
Νεότερο μέλος
leftos