Τι είδαμε, τι θα δούμε



Μηνύματα
2.260
Reaction score
1.205

Είδα την πενταλογία (πρώτη φορά) τα οποία βρήκα μέτρια... 5/10 εκτός του 1ου που βρήκα πολύ καλό 8/10.
Στο 5ο παίζει Liam Neeson & Jim Carrey...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Απάτη...2/10
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αξιόλογο...6/10
 

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Μηνύματα
7.644
Reaction score
9.216
The Graduate (1967)


Αμερική, 1967. Ο Μπεν Μπράντοκ έχει μόλις πάρει το πτυχίο του κι επιστρέφει στο σπίτι της μεγαλοαστικής οικογένειάς του στην Καλιφόρνια.

Όμως, ο νεαρός Απόφοιτος δεν είναι ο εκφραστής της εξεγερμένης δεκαετίας του '60. Αντίθετα, είναι ένας ακόμα μπερδεμένος νεαρός που προσπαθεί να μεταβεί από την πρώτη νιότη στην ενηλικίωση. Όπως απεικονίζεται συμβολικά στη σκηνή όπου κρατάει την πόρτα του ξενοδοχείου ανοιχτή τόσο για μια ομάδα ηλικιωμένων όσο και για μια νέων, χωρίς να συμπορεύεται με καμιά, αισθάνεται αποξενωμένος κι από τις δυο γενιές. Οι ενήλικες του περιβάλλοντός του τον θεωρούν υπερβολικά συντηρητικό και άτολμο, ενώ ο σπιτονοικοκύρης του τον υποπτεύεται για... ταραχοποιό στοιχείο.

Δεν έχει ιδέα τι θέλει από τη ζωή και πιστεύει ότι ο γάμος με τη νεαρή φοιτήτρια Ελέιν ίσως είναι η πυξίδα που θα του δώσει λύση στο πρόβλημα. Όμως, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα από το γεγονός ότι πριν από την Ελέιν έχει συνάψει κρυφή ερωτική σχέση με τη μητέρα της, οικογενειακή φίλη των γονιών του. Κι η Ελέιν όμως πολιορκείται ερωτικά από έναν άλλο νεαρό της υψηλής κοινωνίας που ούτε αυτός την αφήνει αδιάφορη.

Η ταινία ξεχειλίζει από σεξουαλικότητα, πρωτόγονη κι ενστικτώδη. Το ερωτικό τρίγωνο μεταξύ του πρωτάρη, της νευρωτικής ερωμένης-υποψήφιας πεθεράς (των 35 ετών που ήταν στην πραγματικότητα η Μπάνκροφτ, όταν γυριζόταν η ταινία) και της αθώας κόρης είναι σκανδαλώδες όσο κι εκρηκτικό!

Στο τελευταίο πλάνο της ταινίας ο Μπεν μοιάζει χαρούμενος, καθώς έχει κερδίσει το κορίτσι. Όμως στην πραγματικότητα η Ελέιν κι αυτός πορεύονται στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα το λεωφορείο, χωρίς χρήματα, χωρίς προοπτικές και χωρίς σαφές μέλλον. Ο ήρωας στην πραγματικότητα βρίσκεται στην ίδια μπερδεμένη κατάσταση από όπου ξεκίνησε και δεν είναι τυχαίο ότι κι οι δυο σκηνές έχουν μουσικό υπόβαθρο τον Ήχο της Σιωπής.

Η εξαίρετη σκηνοθεσία του Νίκολς τονίζει την αίσθηση της σύγχυσης και της αβεβαιότητας του ήρωα. Η ροή των σκηνών αφότου αυτός καταλήγει στο κρεβάτι με την κα Ρόμπινσον είναι απίστευτη, όπως κι η χρήση της πισίνας ως προβολή της παγίδευσης και της μετέωρης κατάστασής του.
Η μουσική υπόκρουση των υπέροχων γλυκόπικρων τραγουδιών των Σάιμον και Γκαρφάνκελ είναι από τις πιο επιτυχημένες και ταιριαστές στην ιστορία του κινηματογράφου και προσθέτει απίστευτα στην όλη εμπειρία.

Παρά το ότι έχει στοιχεία που παραπέμπουν και σε κομεντί, η ταινία είναι στην πραγματικότητα η σπαρακτική κραυγή απόγνωσης μιας γενιάς που ψάχνει να βρει το δρόμο της σε μια ταραχώδη εξελισσόμενη κοινωνία. Μια κραυγή ακόμα πιο επίκαιρη για τη σημερινή και -φοβάμαι- τις αυριανές γενιές των νέων. Για την ακρίβεια, νομίζω ότι είναι μια ταινία που δεν πρόκειται να γεράσει ποτέ!

8/10
 







melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.943
Reaction score
41.215
A Star is born (2018), 10

Για μας που οι ευαίσθητες χορδές της ψυχής μας κουρδίζουν σε κάθε μελαγχολική νότα απλά το βάζουμε σε λούπα, έστω και στο μυαλό μας.
[DOUBLEPOST=1548887205][/DOUBLEPOST]

Το βιβλιο The Book Thief ειναι επισης εξαιρετικο με πολυ συγκινητικο τελος :thumbsup::thumbsup:
Το είδα με τις κόρες μου :thumbsup:
 
Last edited:


Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.414
Reaction score
74.737
Kingdom, αφάνταστα καλογυρισμένη Κορεάτικη σειρά εποχής του Netflix με υβριδικά zombies, 9+/10. :party:
Δυστυχώς μόνο 6 επεισόδια ανα σαιζόν και είδαμε μόλις τα 4 σερί. Θα περιμένουμε το '20 για την επόμενη. :cry:


 


Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.414
Reaction score
74.737
Το Ντολμαδάκι άρχισε τα "ααα, αυτά τα zombies είναι νέο υποείδος (subspecies)", οπότε τα ονομάσαμε υβριδικά γιατί έχουν ένα χαρακτηριστικό άλλου φανταστικού ( ;;; ) γένους. :D
 

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Μηνύματα
37.880
Reaction score
77.494
Το Ντολμαδάκι άρχισε τα "ααα, αυτά τα zombies είναι νέο υποείδος (subspecies)", οπότε τα ονομάσαμε υβριδικά γιατί έχουν ένα χαρακτηριστικό άλλου φανταστικού ( ;;; ) γένους. :D
ας τα ονομάζατε northmacedzombi :roflmao:
 




Μηνύματα
20.125
Reaction score
14.510
Ο ηλίθιος — Durak — дурак 2014 του Γιούρι Μπικοφ

8/10



F81F1C9E-F443-4AD9-807E-36B35A2E90AC.jpeg


«Μπορεί η ηθική ενός τίμιου άνδρα να αλλάξει μια διεφθαρμένη κοινωνία ή θα τον πουν ηλίθιο»;

https://www.danaoscinema.gr/prosexos/item/659-Ο-ΗΛΙΘΙΟΣ-THE-FOOL-DURAK

«Ο τίτλος της ταινίας Ο Ηλίθιος αναφέρεται στην άποψη που έχουν οι άλλοι για τον πρωταγωνιστή και τις πράξεις του και όχι φυσικά για τις ικανότητες του. Είναι ένας απόλυτα λογικός και σοβαρός άνθρωπος σε ένα παράλογο κόσμο. Όταν η «μάχη» ξεκινάει οι περισσότεροι ήρωες αντιδρούν σύμφωνα με τα φυσικά τους ένστικτα: να μείνουν ζωντανοί, να διατηρήσουν την ησυχία τους και τον τρόπο ζωής τους. Ξαφνικά σε αυτή τη μάχη εμφανίζεται ένας στρατιώτης με ένα συγκεκριμένο κώδικα, τη συνείδηση του.


Τέτοιοι άνθρωποι είναι σπάνιοι σήμερα. Τους αποκαλούμε ρομαντικούς, αλτρουιστές, ιδεαλιστές ή απλά ανόητους και «ηλίθιους» για να δείξουμε ότι δεν συμπεριφέρονται νορμάλ, σε μια εποχή που ο κυνισμός, ο φόβος και η αδιαφορία κυριαρχούν. Τέτοιοι «ηλίθιοι» υπάρχουν ακόμα στη χώρα μου και αυτό μου δίνει ελπίδα».Yuriy Bykov





1640D067-5D7E-4B64-AD78-C1B670018379.jpeg




Όλη η ταινία με αγγλικούς υπότιτλους :
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.634
Μηνύματα
2.868.600
Members
37.944
Νεότερο μέλος
timurakhmetov
Top