McIntosh MTI100 Πικάπ all-in-one

Reaction score
6.236
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί η Ferrari δε βγάζει πιο προσιτά αυτοκίνητα με το σήμα της; Αξίζουν τα αυτοκινητα της τα χρήματα που ζηταει; Στη τελική είναι ηλίθιος κάποιος που τα έσκασε και πήρε μια Ferrari απλά για να τη προσθέσει στη συλλογή του και να πουλάει μούρη στους φίλους του κάθε φορά που πάνε σπίτι του; Λέτε να αναρωτιεται αν υπήρχε πιο καλη επιλογή για να επενδύσει τα χρηματα του; Πρόκειται για αγαθά πολυτελείας που προορίζονται για συγκεκριμένο κοινο.
Αν ομως βάλουμε και τον παράγοντα vfm η αλλιώς "χρησιμοτητα" στη συζήτηση δεν έχει νόημα να κοιτάμε καν αγαθά πολυτελείας. Αυτά τα αγαθά δε προορίζονται για ορθολογικους καταναλωτές και εκεί είναι που το χάνουμε κάθε φορά σε τέτοιου είδους συζητησεις.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.582
- και τί σωστά τοποθετημένα ! . . . :headbang:. . . αλλά μάλλον όχι . . . βάσει πολυθρονών ο καθ΄ένας ακούει το κανάλι του :confused:
[DOUBLEPOST=1548926694][/DOUBLEPOST]
Martin Logan στα φιλαράκια.....

View attachment 116878
- και τί σωστά τοποθετημένα ! . . . :headbang:. . . αλλά μάλλον όχι . . . βάσει πολυθρονών ο καθ΄ένας ακούει το κανάλι του :confused:

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
και να πουλάει μούρη στους φίλους του κάθε φορά που πάνε σπίτι του;
Καλημέρα Αλέξανδρε. Γενικά συμφωνώ με την άποψή σου. Δε μπορώ όμως να φανταστώ ότι όλοι όσοι αγοράζουν τετοια αυτοκίνητα νοιώθουν την αναγκη να κανουν αυτό που λες. Δέχομαι ότι μια μερίδα προσπαθεί να ικανοποιήσει την προσωπική τους ματαιοδοξία. Αλλά και πάλι όχι όλοι.

Η αλήθεια είναι ότι τέτοιου είδους αγαθά ενσωματώνουν τεχνολογίες, οι οποίες περνάνε στα δικά μας αυτοκίνητα μετά από 20 - 30 χρόνια, και αν. Όταν λοιπόν κάποιος έχει την οικονομική δυνατότητα να την αποκτήσει σήμερα, γιατί θα πρέπει να περιμένει τόσο καιρό;
Με αυτή τη θεώρηση του πράγματος, είναι απολύτως ορθολογικό να προβεί κάποιος στην αγορά μιας Ferrari, ή όποιας άλλης φίρμας παρόμοιου βεληνεκούς.

Νομίζω το ίδιο κάνουμε και εμείς, στο μέτρο του δυνατού. Αλλάζουμε μοντέλα tv, με άλλα νεώτερα, τεχνολογικά εξελιγμένα, στερεοφωνικά, και πολλά άλλα. Απλά τα οικονομικά δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά. Αυτό αλλάζει, το σκεπτικό είναι το ίδιο. Αναφέρομαι στους υγιώς σκεπτόμενους ανθρώπους βέβαια.

Εδώ θα ήθελα επίσης να πω ότι, ο τρόπος σκέψης των πλουσίων ανθρώπων είναι εντελώς διαφορετικός, από αυτόν των μη πλουσίων. Οι ορθολογικές αγορές, οι αγορές με vfm δηλαδή, δεν τους απασχολούν, και δικαίως νομίζω. Αυτό είναι "προνόμιο" άλλων κοινωνικών τάξεων...

Last edited by a moderator:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.467
Όοοχι,το πικάπ στο Κουρδιστό Πορτοκάλι ήταν Michell παρακαλώ (Transcriptor Hydraulic Reference )
Εκεινο ηταν το J.A.Michell Transcriptor hydraulic reference.
Ο παππους του Gyrodeck.
ναι ναι πολυ σωστα, μπερδευτηκε η γλωσσα μου με τη ουρα μου?! και ενα βοα constrictor !? εδω στη ζουγκλα... (που να μην ηταν η J.A. Mitchell αγαπημενη αγγλικη εταιρια!).
[DOUBLEPOST=1548929656][/DOUBLEPOST]ναι, αλλα ειναι Ιταλικη η φεραρι (οποτε και η φιλοσοφια της ειναι Ιταλικο-Ευροπαικη) , παρ'αυτα εχει κινητηρες στην alpha romeo, και η αυτοκινηση ενω ομοιαζει με τον χωρο του ηχου... δεν ειναι παντα καλο παραδειγμα (κατα τη γνωμη μου). Εχει διαφορα ενα αυτοκινητο 6ψηφιας τιμης σε σχεση με 5φηφιο ενισχυτη.
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί η Ferrari δε βγάζει πιο προσιτά αυτοκίνητα με το σήμα της; Αξίζουν τα αυτοκινητα της τα χρήματα που ζηταει; Στη τελική είναι ηλίθιος κάποιος που τα έσκασε και πήρε μια Ferrari απλά για να τη προσθέσει στη συλλογή του και να πουλάει μούρη στους φίλους του κάθε φορά που πάνε σπίτι του; Λέτε να αναρωτιεται αν υπήρχε πιο καλη επιλογή για να επενδύσει τα χρηματα του; Πρόκειται για αγαθά πολυτελείας που προορίζονται για συγκεκριμένο κοινο.
Αν ομως βάλουμε και τον παράγοντα vfm η αλλιώς "χρησιμοτητα" στη συζήτηση δεν έχει νόημα να κοιτάμε καν αγαθά πολυτελείας. Αυτά τα αγαθά δε προορίζονται για ορθολογικους καταναλωτές και εκεί είναι που το χάνουμε κάθε φορά σε τέτοιου είδους συζητησεις.

Last edited:

Reaction score
1.566
Έχω μια απορία. Δεν πέρασε από κανενός το μυαλό η περίπτωση της αναγγελίας και παροχής στην αγορά ενός προϊόντος κράχτη ώστε να τραβήξω τον ανταγωνισμό σε κυνήγι μαγισσών; Η εταιρεία φαίνεται να έχει γράψει τα λυχνιακά συστήματα στα παλιά της τα παπούτσια εδώ και πολύ καιρό. Ναι έχει σταθερά κάποια αλλά και βάση δεδομένων οι oλοκληρωμένοι ενισχυτές της είναι το μεγάλο κομμάτι των πωλήσεων της. Το συγκεκριμένο "προϊόν" μόνο ως κακοσχεδιασμένο - κακομελετημένο μπορεί να κριθεί και δεν το συνηθίζει η ΜcIntsoh.

Reaction score
6.236
Καλημερα και σε εσένα Νικο. Πολύ σωστό και αυτό που λες αλλά κυρίως για αλλά άλλα προϊόντα και αγορές ( πχ oled τηλεοράσεις).
@Decembered για αυτό ακριβώς έγραψα αν έχουν βάλει το σήμα τους και πουλάνε ως Ferrari φτηνότερα αυτοκίνητα.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.467
Καλημερα και σε εσένα Νικο. Πολύ σωστό και αυτό που λες αλλά κυρίως για αλλά άλλα προϊόντα και αγορές ( πχ oled τηλεοράσεις).
@Decembered για αυτό ακριβώς έγραψα αν έχουν βάλει το σήμα τους και πουλάνε ως Ferrari φτηνότερα αυτοκίνητα.
..και οι 2 εταιριες δεν εχουν αναγκη να πουλησουν σε μεγαλητερη κλιμακα (για την ωρα και για να επιβιωσουν), το κοστος παραγωγης σε σχεση με το αντιστοιχο εσοδο, και το ποσοτητα/ποιοτητα. Οι Αμερικανοι ειναι μαστορες σε κατι τετοια οικονομικα μοντελα, ενω οι ιταλοι (της φεραρι) δεν νομιζω οτι λειτουργουν ετσι // -ενω της Τζαγκουαρ ή της Αστον Μαρτιν το βρισκω καλητερη αντιστοιχια-.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Το συγκεκριμένο "προϊόν" μόνο ως κακοσχεδιασμένο - κακομελετημένο μπορεί να κριθεί και δεν το συνηθίζει η ΜcIntsoh
Silver ίσως δίκιο, ίσως και όχι. Το ξεκαθαρίζω, εμένα δε μου αρέσει, δε θα το αγόραζα.
Σκέπτομαι όμως: για να λανσάρει ένα τέτοιο μηχάνημα στην αγορά, μήπως δεν είναι απλά μια τυχοδιωκτική κίνηση, αλλά προϊόν ερεύνης κάποιου συγκεκριμένου τμήματος; Μήπως διέγνωσαν πρώτα ότι οι καταναλωτές θα μπορούσαν να υποστηρίξουν με την αγορά τους ένα τέτοιο προιόν; Και δεν εννοώ τους Έλληνες καταναλωτές, τους Αμερικανούς πρωτίστως εννοώ, με ότι σημαίνει αυτό.

Τέτοιες εταιρίες νομίζω δεν κάνουν βήματα στα τυφλά. Το αν θα έχει επιτυχία το εγχείρημά τους, θα φανεί από τις πωλήσεις.

Τουλάχιστον ας τους αναγνωρίσουμε την τόλμη τους να καινοτομήσουν. Δε συμφωνείς;

Reaction score
1.566
Σαφώς και συμφωνώ. Και εν μέρη συμφωνώ και με το concept.
Oι compact σχεδιασμοί και τα All in One έχουν πάντα ενδιαφέρον και κατά την φτωχή μου άποψη από πολλές εταιρείες παραγκωνισμένα. Με απλά λόγια θα μπορούσαν να δώσουν περισσότερα σε όλα τα επίπεδα σε ένα κομμάτι
αλλά... δε συμφέρει σε πωλήσεις. :(

Ακόμα πιο απλά, η μόνη μου διαφωνία είναι ότι θα το περίμενα πιο "ορθολογικά"
σχεδιασμένο και όχι με τόσο έμφαση σε άχρηστο "φαίνεσθαι".

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.467
...επιπροσθετως στον Νικο, ειναι ενα all in one προ με λαμπα/τελικος 80w/dac/bluetooth με εξτρα το πικαπ. Εγω θα το αγοραζα αν ειμουν χιψτερ, βεβαια αν ειμουν χιψτερ....θα ηταν αλλη ιστορια.. :D

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.582
- πάντως απαρατήρητο δεν περνάει , 6 σελίδες so far γιά ένα αμφιλεγόμενο εμφανισιακά προϊόν , το οποίο κανείς ακόμα δεν έχει ακούσει , ( ok , η συζήτηση συμπαρασύρει και άλλα θέματα που άπτονται της εταιρείας ) . . . και πικάπ ;)

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.467
εγω φταιω νομιζω.. :pickingnose:
ΥΓ: απο χτες φιγουραρει στο background της σελιδας του avsite.gr στο fakebook !!!!

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
ορθολογικά"
σχεδιασμένο
..δεν έχω τις γνώσεις που απαιτούνται, ώστε υπεύθυνα να το κρίνω αυτό.
και όχι με τόσο έμφαση σε άχρηστο "φαίνεσθαι".
..αυτό δε με εκπλήσσει διότι είναι ένα χαρακτηριστικό της εταιρίας, και το οποίο τηρεί με ευλάβεια. Έτσι κρίνει.

Αν μη τι άλλο, δείχνει συνέπεια στα πιστεύω, και στις επιλογές της.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.467
Νικο, η ΜcIntosh ειχε βγαλει πικαπ παλαιοτερα ?
Νομιζω οχι, γιατι τοσα χρονια δεν εκανε καποια προταση ? Πως μια τοσο σταθεση στη παραδοση της εταιρια τελευταια χρονια ακολουθει τη νεα ταση ?

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Αν μη τι άλλο, δείχνει συνέπεια στα πιστεύω, και στις επιλογές της.
Παντως Νικο,αν μας βαλουν 20 διαφορετικα μηχανηματα ας πουμε σε μια αποσταση 10 μετρων, σιγουρα ολοι θα εντοπισουμε το ενα ΜcIntosh,ακομη και με τα φωτα κλειστα. !!!!!!!!!!!!!!!!! Κατι σαν "υπογραφη" ?

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.040
Λοιπόν.
Εμένα το πικάπ/σύστημα μου άρεσε. Αν ήμουν φίλος του βινυλίου και του δικάναλου (παρελθόντος) θα το καλόβλεπα. Δεν καταλαβαίνω τι δεν σας αρέσει;
Είναι όμορφο.
Είναι all in one, με ενισχυτή class D.
Ειναι Mcintosh.
Εχει Dac και streaming με bluetooth.
Δεν είναι ακριβό για όλα αυτά που προσφέρει.

Τι άλλο θέλετε; Είναι απολύτως άψογο για βινύλιο, δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω.
Βινύλιο είναι, πως κάνετε έτσι;

Η μοναδική μου ένσταση είναι η έλλειψη δυνατότητος crossαρισματος των ηχείων στην χρήση sub, αλλά και πάλι εγώ θα το συνέδεα σε GoldenEar Triton Reference, με ενσωματωμένο sub, οπότε δεν με νοιάζει.

Ορίστε, το είπα :oops:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.420
εγώ θα το συνέδεα σε GoldenEar Triton Reference
Και θα οδηγούσες συ τα ριφερενς με 50 βατ, έτσι; :D

Χαχαχαχαχα, νταξ. Πάρτο. :p

7,5 χιλιάρικα σε λίρες Αγγλίας για 50 βατ και μπλουτουθ. :gotcha:

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.582
Νικο, η ΜcIntosh ειχε βγαλει πικαπ παλαιοτερα ?
Νομιζω οχι, γιατι τοσα χρονια δεν εκανε καποια προταση ? Πως μια τοσο σταθεση στη παραδοση της εταιρια τελευταια χρονια ακολουθει τη νεα ταση ?

- ναι σε συνεργασία με την clearaudio . . .

https://www.whathifi.com/mcintosh/mt5/review

Reaction score
1.380
...Στη τελική είναι ηλίθιος κάποιος που τα έσκασε και πήρε μια Ferrari απλά για να τη προσθέσει στη συλλογή του και να πουλάει μούρη στους φίλους του κάθε φορά που πάνε σπίτι του;
Πολύ χειρότερο από ηλίθιος είναι όποιος αγοράζει οτιδήποτε με σκοπό να πουλάει μούρη.

Το θέμα ξεχείλωσε και πήγε αλλού. Δεν είναι για την McIntosh γενικά, είναι για το πολυμηχάνημα που μόλις κυκλοφόρησε. Τι προσφέρει και αν για τον καθέναν από εμάς αξίζει να ζητάει αυτά που προσφέρει.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas