Ερώτηση προς τους "ηλεκτρολόγους"... και τους υδραυλικούς!

Reaction score
30.455
Μου εμεινε το τσιπουρο τουλάχιστον....:)
Νομίζεις....!
[DOUBLEPOST=1551360277][/DOUBLEPOST]
Δεν χρειάζεσαι έγκριση από το ΠΓ για μια πρίζα αγαπούλα μου.
Τι πρίζα εννοείς βρε καρδιά μου?
Εξηγα να καταλάβω ..

D

Deleted member 23222

Guest
Έχω πολλά μαλλιαρά σημεία....
Από που θες φωτό? :p
Πόση τριχόπτωση πια αυτός ο αβγδ!!:D:D
[DOUBLEPOST=1551362415][/DOUBLEPOST]
Λέγε ρε χαμενε!
Ή θα αλλάξεις καλώδιο (περισσότερες εργατώρες) και ασφάλεια στον πίνακα,
Ή θα φτιάξεις ένα μικρό "πινακάκι¨με έναν μικροαυτόματο ράγας 16Α,και έναν διακόπτη απομόνωσης, όπου θα τροφοδοτήσεις τις πρίζες σου, με παροχή το υφιστάμενο καλώδιο.
Θα δοκιμάσεις πρώτα με πολύμετρο την "υγεία" του υφιστάμενου καλωδίου.

Εγώ θα προτιμούσα το δεύτερο, και θα είχα και μια δυό αναμονές ράγας στο πινακάκι για τυχόν μελλοντικές ανάγκες.
[DOUBLEPOST=1551362973][/DOUBLEPOST]Όμως...σε πόσο ύψος από το έδαφος έχεις την αναμονή?
Χαμηλά φαντάζομαι...

Last edited by a moderator:

Reaction score
30.455
Πόση τριχόπτωση πια αυτός ο αβγδ!!:D:D
[DOUBLEPOST=1551362415][/DOUBLEPOST]

Ή θα αλλάξεις καλώδιο (περισσότερες εργατώρες) και ασφάλεια στον πίνακα,
Ή θα φτιάξεις ένα μικρό "πινακάκι¨με έναν μικροαυτόματο ράγας 16Α,και έναν διακόπτη απομόνωσης, όπου θα τροφοδοτήσεις τις πρίζες σου, με παροχή το υφιστάμενο καλώδιο.
Θα δοκιμάσεις πρώτα με πολύμετρο την "υγεία" του υφιστάμενου καλωδίου.

Εγώ θα προτιμούσα το δεύτερο, και θα είχα και μια δυό αναμονές ράγας στο πινακάκι για τυχόν μελλοντικές ανάγκες.
[DOUBLEPOST=1551362973][/DOUBLEPOST]Όμως...σε πόσο ύψος από το έδαφος έχεις την αναμονή?
Χαμηλά φαντάζομαι...
Ο χώρος μου έχει παραχωρηθεί τρόπον τινά για συγκεκριμένο διάστημα και οφείλω να τον παραδώσω χωρίς παρεμβάσεις στον πίνακα. Συνεπώς μπορώ να αλλάξω ασφάλεια τώρα και να επανατοποθετησω την 25αρα φεύγοντας, αλλά όχι καλώδιο.
Άρα η πρώτη λύση αποκλείεται.
Τη δεύτερη τη συζητάω. Έχεις στο μυαλό κάποιο ενδεικτικό κόστος?
Ναι, η αναμονή είναι χαμηλά, περίπου στα 40εκ από το πάτωμα.

D

Deleted member 23222

Guest
Ο χώρος μου έχει παραχωρηθεί τρόπον τινά για συγκεκριμένο διάστημα και οφείλω να τον παραδώσω χωρίς παρεμβάσεις στον πίνακα. Συνεπώς μπορώ να αλλάξω ασφάλεια τώρα και να επανατοποθετησω την 25αρα φεύγοντας, αλλά όχι καλώδιο.
Άρα η πρώτη λύση αποκλείεται.
Τη δεύτερη τη συζητάω. Έχεις στο μυαλό κάποιο ενδεικτικό κόστος?
Ναι, η αναμονή είναι χαμηλά, περίπου στα 40εκ από το πάτωμα.
Άσχημο αυτό για τα εργατικά...

Τότε θα πρέπει να την "ανεβάσεις" για να είσαι σωστός κύριος.

Αυτό σημαίνει και σε συνδυασμό με το ότι δεν θέλεις να "χαντρώσεις" τον τοίχο για να μην βάφεις, να τα κάνεις όλα επίτοιχα.
Τις υφιστάμενες αναμονές λοιπόν θα τις κάνεις επίτοιχο κουτί. Την ασχήμια των αναχωρήσεων μέχρι το πινακάκι και μετά από αυτό μέχρι τις νέες επίτοιχες πρίζες, θα την καλύψεις είτε με σωληνάκια (επίτοιχα) , είτε με καναλάκι (προτιμότερο-θεωρώντας ότι οι θέσεις των νέων πριζών είναι διπλανές).

Έχω χρόνια να δω κόστος, και ανάλογα με την ποιότητα που θα διαλέξεις (για να μην κοιλιάσει με τα χρόνια) υπολογίζω ένα ποσό βαριά στα 70-80 ευρώ.
Με ένα ημερομίσθιο στον τεχνίτη επιπλέον καθαρίζεις.

D

Deleted member 23222

Guest
Τώρα είδα τα φορτία σου...

Αυτό που αλλάζει, είναι ότι θα χρησιμοποιήσεις δύο μικροαυτόματους των 16 Α each.
Αυτό που αλλάζει, είναι ότι θα πληρώσεις ακόμα έναν μικροαυτόματο,(βάλε τον και με χαρακτηριστική "αργή",για μοτέρ,για σιγουριά 100% αλλά δεν είναι δα και απαραίτητο) συν το έξτρα καλώδιο μέχρι το δεύτερο πριζάκι.

Reaction score
5.360
Να τα αφήσεις όλα στην ησυχία τους.....
Κανόνισε να πάθεις τίποτα και να μεινω χωρίς σποτιφαι.....:p

D

Deleted member 23222

Guest
Άστονε θα τα χρειαστεί τώρα τα καλώδια...
Αν έχεις τίποτα κι εσύ , δώσε του τα, γιατί ίσως του ανέβασα πολύ το κόστος και δεν μου μιλάει...

Χαρούλη, μπορείς και με πενήντα, ίσως και πιο λίγα αγοράκι μου...
Δεν θα το κάνεις δα και βίλα το ξένο σπίτι...άλλωστε κουμμούνι θα είναι κι αυτός για να σε βάλει μέσα.:D

Reaction score
30.455
Μα απο τον οχτωμβρη παλευεις συντροφε να βαλεις μια μπριζα ? :o
Τώρα μπήκα μρε κουμπάρε...
[DOUBLEPOST=1551367670][/DOUBLEPOST]
Άστονε θα τα χρειαστεί τώρα τα καλώδια...
Αν έχεις τίποτα κι εσύ , δώσε του τα, γιατί ίσως του ανέβασα πολύ το κόστος και δεν μου μιλάει...

Χαρούλη, μπορείς και με πενήντα, ίσως και πιο λίγα αγοράκι μου...
Δεν θα το κάνεις δα και βίλα το ξένο σπίτι...άλλωστε κουμμούνι θα είναι κι αυτός για να σε βάλει μέσα.:D
Όπως πρέπει να παραδώσω τον πίνακα όπως τον βρήκα, έτσι πρέπει να παραδώσω και την αναμονή της ηλεκτρικής κουζίνας στη θέση που τη βρήκα. Αυτό που προτείνεις ανοίγει δουλειές..
[DOUBLEPOST=1551367884][/DOUBLEPOST]
Θα περάσει η Τσικνοπέμπτη και η Τσιπουροπαρασκευη και μετά θα ασχοληθώ.. :D
[DOUBLEPOST=1551368095][/DOUBLEPOST]
Όπως πρέπει να παραδώσω τον πίνακα όπως τον βρήκα, έτσι πρέπει να παραδώσω και την αναμονή της ηλεκτρικής κουζίνας στη θέση που τη βρήκα. Αυτό που προτείνεις ανοίγει δουλειές..
Εντιτ: γράψε λάθος τώρα είδα το "επιτοιχα".
Νόμιζα πως πρότεινες σκάψιμο.

D

Deleted member 23222

Guest
Όπως πρέπει να παραδώσω τον πίνακα όπως τον βρήκα, έτσι πρέπει να παραδώσω και την αναμονή της ηλεκτρικής κουζίνας στη θέση που τη βρήκα...
:hi:

Αν δεν ήσουνα απαυτούνους, γαμπρό θα σε έβαζα στο σπίτι μου...:p

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.330
... πως δεν το σκεφτηκα να βαλω το ηχοσυστημα της μαιμους στη κουζινα...που ειναι ετοιμη η dedicated γραμμη? !!

minas

Πισιά
Reaction score
4.201
Τώρα είδα τα φορτία σου...

Αυτό που αλλάζει, είναι ότι θα χρησιμοποιήσεις δύο μικροαυτόματους των 16 Α each.
Αυτό που αλλάζει, είναι ότι θα πληρώσεις ακόμα έναν μικροαυτόματο,(βάλε τον και με χαρακτηριστική "αργή",για μοτέρ,για σιγουριά 100% αλλά δεν είναι δα και απαραίτητο) συν το έξτρα καλώδιο μέχρι το δεύτερο πριζάκι.
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω καταλάβει ποιό κομμάτι της συζήτησης γίνεται στα σοβαρά, αλλά οι δύο 16άρες είναι μάλλον υπερβολή για τη συγκεκριμένη εφαρμογή. Ένα φουρνάκι και ένα ψυγείο μια χαρά κάθονται σε μία 16άρα και 3x2.5mm².

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.890
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης