Αναζήτηση ηχείων

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.365
Διαβάστε λίγο παραπάνω.
Η υποκειμενική μου άποψη από μια τυχαία ακρόαση σε ένα τυχαίο χώρο σου είναι άχρηστη.

Αντικειμενικά είναι εξαιρετικό αλλά μικρό ηχείο, για μικρή απόσταση ακρόασης. Χρειάζεται sub, ακόμα περισσότερο από τα υπόλοιπα (όλα έτσι κι αλλιώς χρειάζονται οπωσδήποτε 2 σαμπ).
Παίζει καλά αλλά σιγά, όπως αναμένεται για το μέγεθος του.
Αρέσει εμφανισιακά σε γυναίκες.

Δεν νομίζω πως ο naim θα έχει νόημα χρήσης. Για πούλημα.

Reaction score
248
Η υποκειμενική μου άποψη από μια τυχαία ακρόαση σε ένα τυχαίο χώρο σου είναι άχρηστη.

Αντικειμενικά είναι εξαιρετικό αλλά μικρό ηχείο, για μικρή απόσταση ακρόασης. Χρειάζεται sub, ακόμα περισσότερο από τα υπόλοιπα (όλα έτσι κι αλλιώς χρειάζονται οπωσδήποτε 2 σαμπ).
Παίζει καλά αλλά σιγά, όπως αναμένεται για το μέγεθος του.
Αρέσει εμφανισιακά σε γυναίκες.

Δεν νομίζω πως ο naim θα έχει νόημα χρήσης. Για πούλημα.
Μάλιστα,σας ευχαριστώ πολύ.

Reaction score
77
Παρόλο που δεν μου αρέσει ο ήχος της Kef (too soft με Arcam τουλάχιστον), στα ls50 όμως (και στην ενεργή έκδοση) έχει γίνει πολύ καλή δουλειά, "εξαφανίζονται εύκολα στο χώρο" , ίσως να είναι στα γούστα σου και να ταιριαξουν, δες και άλλες γνώμες :
https://www.avforums.com/threads/what-speakers-for-naim-nait-xs-budget-circa-£700-£1200.1784186/. Βλέπω και την PMC και την Dynaudio(μια συμπάθεια παραπάνω γιατί πάντα δίνουν το μέγιστο χαμηλό για το μεγεθός τους) , παρούσα και εδώ και όχι άδικα.

Reaction score
248
Παρόλο που δεν μου αρέσει ο ήχος της Kef (too soft με Arcam τουλάχιστον), στα ls50 όμως (και στην ενεργή έκδοση) έχει γίνει πολύ καλή δουλειά, "εξαφανίζονται εύκολα στο χώρο" , ίσως να είναι στα γούστα σου και να ταιριαξουν, δες και άλλες γνώμες :
https://www.avforums.com/threads/what-speakers-for-naim-nait-xs-budget-circa-£700-£1200.1784186/. Βλέπω και την PMC και την Dynaudio(μια συμπάθεια παραπάνω γιατί πάντα δίνουν το μέγιστο χαμηλό για το μεγεθός τους) , παρούσα και εδώ και όχι άδικα.
Σας ευχαριστώ πολύ και εσάς

Rosinante

Dark Nιάου
Reaction score
5.609
Τωρα καταλαβες δηλαδη τι πρεπει να κανεις;

''Φυσικα, θα παρω...χαρμπεθ''.:D:D

Reaction score
3.000
... επιλέξω ένα ηχείο από τα 5-10-15 που θα ...

... η φύση σε προίκισε με δύο δέκτες που ενημερώνουν τον εγκέφαλό σου για τα τεκταινόμενα μέσα στο Τρισδιάστατο περιβάλλον
που ζείς. Αυτή είναι και η αρχή λειτουργίας του δικάναλου (και όχι μόνο).
- Αυτό το σέβονται και το υπηρετούν λίγοι κατασκευαστές (και απ' τα δυο στρατόπεδα), οι άλλοι είναι στο παιχνίδι για την "μάσα".

Ακριβώς επάνω σ΄αυτό που ψάχνεις: harbeth monitor 30.1 ή
Reference 3A MM De Capo.

Σεβόμενος τον ρόλο σου ως νηματοθέτη θα ήθελα την συγκατάθεσή σου για μια απάντηση που οφείλω στο post #63.

.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.987
... η φύση σε προίκισε με δύο δέκτες που ενημερώνουν τον εγκέφαλό σου για τα τεκταινόμενα μέσα στο Τρισδιάστατο περιβάλλον
- Αυτό το σέβονται και το υπηρετούν λίγοι κατασκευαστές (και απ' τα δυο στρατόπεδα), οι άλλοι είναι στο παιχνίδι για την "μάσα".

Reference 3A MM De Capo.
Σεβόμενος τον ρόλο σου ως νηματοθέτη θα ήθελα την συγκατάθεσή σου για μια απάντηση που οφείλω στο post #63.
Η εξέλιξη μας εφοδίασε επίσης και με κέντρο επεξεργασίας των δεδομένων που παρέχουν οι αισθητηριακοί δέκτες.

Είναι δε τόσο κρίσιμος ο ρόλος του κέντρου,ώστε να κρίνει το ίδιο τι θα ήταν κατάλληλο και για τη συνέχεια ανεξάρτητα από όποια παροδική διέγερση θα του παρείχαν οι αισθητήρες.
Αυτή είναι η Αρχή Λειτουργίας τον νοήμονων όντων.Γι αυτό και ο άνθρωπος κυριάρχησε στο ζωικό βασίλειο.

Γι αυτό επίσης κατόρθωσε ν'ανακαλύψει τους λόγους για τους οποίους το ακουστικό του σύστημα αντιδρά με τόση ευαισθησία στα αρχικά ερεθίσματα.Διότι στα προϊστορικά χρόνια η πρώιμη αντίληψη επιλεκτικών ερεθισμάτων ήταν θέμα ζωής ή θανάτου.

Οι εκπρόσωποι του είδους που αντιλαμβάνονταν με ανώτερη ευαισθησία την έφοδο συνιστωσών από συγκεκριμένες ζώνες του ακουστού φάσματος και αντιδρούσαν παρορμητικά χωρίς ανάγκη περαιτέρω επεξεργασίας (συλλογισμού) ήταν εκείνοι που θα επιζούσαν περισσότερο δίνοντας και περισσότερους απογόνους κ.ο.κ.

Καλώς ή κακώς,ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας έχει προσφέρει και την ΄΄ευκαιρία΄΄ της περαιτέρω επεξεργασίας στην πλειοψηφία των περιπτώσεων πέρα από την παρόρμηση στο αρχικό ερέθισμα.Οπότε κρίνεται σκόπιμο να μην αφήνεται να πηγαίνει χαμένη η ευκαιρία και να κρίνουμε τί αναμένεται να μας εξυπηρετήσει σε βάθος χρόνου.

(Και παρακαλώ όπως διορθωθεί ο τονισμός στον τίτλο του νήματος γιατί κάνει άσχημη εντύπωση-άμεσα τουλάχιστον...) ;)

Reaction score
248

Reference 3A MM De Capo.

Φυσικά και μπορείς νομίζω ότι σε αφορά

.

Last edited by a moderator:

P

PMC

Guest
Εχουμε την τάση να είμαστε πιο επιθετικοί, όταν η αυτοεκτίμηση μας αμφισβητείται και όταν δεν νιώθουμε ιδιαίτερα θετικά συναισθήματα για τους εαυτούς μας.Η προσβολή, η υποτίμηση ή η επίκριση άλλων ανθρώπων μπορεί να δείξει πολλά περισσότερα για το πώς αισθάνεστε εσείς για τον εαυτό σας, παρά για το χαρακτήρα του άλλου προσώπου. Η ανασφάλεια για τους ίδιους μας τους εαυτούς μας, ευθύνεται σε ένα μεγάλο βαθμό για την αποτύπωση της σκληρότητας που υπάρχει σήμερα στην κοινωνία.
Σσταματηστε να προσβάλλεται και να επιτιθεστε....σας παρακαλώ.

Last edited by a moderator:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.779
Γιατί καλέ επίθεση και προσβολή;

Γενικά, είναι ένα μεγάλο κοινό αγοραστών που ακούν χωρίς επεξεργασία, ούτε καν με ψηφιακή επεξεργασία (DSP) για ομαλοποίηση της απόκρισης.

Έτσι λόγου χάριν, θεωρείται προτέρημα ο μετρήσιμος τονισμός στους 110 κύκλους των χάρμπεθ λόγω της καμπίνας που κουδουνίζει, και προφανώς είναι ευχάριστο στο αυτί μια τόνωση εκεί στα χαμηλά, έλα μου όμως που αν το επεξεργάζεται κανείς το άκουσμα, καταλαβαίνει το χρωματισμό και το ψεύτικο του θέματος.

Οπότε, έχεις μπροστά σου 2 κατηγορίες ακροατών, αυτοί που επεξεργάζονται αυτό που ακούν και αυτοί που απλώς το ακούν.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.537
σκληρότητας που υπάρχει σήμερα στην κοινωνία.
Ανέκαθεν υπήρχε σκληρότητα και ποτέ δεν μειώθηκε ώστε τώρα να αυξηθεί.
Εδώ απαγορεύονται η αγένεια και τα προσωπικά, όχι η σκληρότητα.

Reaction score
3.000
Η εξέλιξη μας εφοδίασε επίσης και με κέντρο επεξεργασίας των δεδομένων που παρέχουν οι αισθητηριακοί δέκτες.

Είναι δε τόσο κρίσιμος ο ρόλος του κέντρου,ώστε να κρίνει το ίδιο τι θα ήταν κατάλληλο και για τη συνέχεια ανεξάρτητα από όποια παροδική διέγερση θα του παρείχαν οι αισθητήρες.
Αυτή είναι η Αρχή Λειτουργίας τον νοήμονων όντων.Γι αυτό και ο άνθρωπος κυριάρχησε στο ζωικό βασίλειο.

Γι αυτό επίσης κατόρθωσε ν'ανακαλύψει τους λόγους για τους οποίους το ακουστικό του σύστημα αντιδρά με τόση ευαισθησία στα αρχικά ερεθίσματα.Διότι στα προϊστορικά χρόνια η πρώιμη αντίληψη επιλεκτικών ερεθισμάτων ήταν θέμα ζωής ή θανάτου.

Οι εκπρόσωποι του είδους που αντιλαμβάνονταν με ανώτερη ευαισθησία την έφοδο συνιστωσών από συγκεκριμένες ζώνες του ακουστού φάσματος και αντιδρούσαν παρορμητικά χωρίς ανάγκη περαιτέρω επεξεργασίας (συλλογισμού) ήταν εκείνοι που θα επιζούσαν περισσότερο δίνοντας και περισσότερους απογόνους κ.ο.κ.

Καλώς ή κακώς,ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας έχει προσφέρει και την ΄΄ευκαιρία΄΄ της περαιτέρω επεξεργασίας στην πλειοψηφία των περιπτώσεων πέρα από την παρόρμηση στο αρχικό ερέθισμα.Οπότε κρίνεται σκόπιμο να μην αφήνεται να πηγαίνει χαμένη η ευκαιρία και να κρίνουμε τί αναμένεται να μας εξυπηρετήσει σε βάθος χρόνου.

(Και παρακαλώ όπως διορθωθεί ο τονισμός στον τίτλο του νήματος γιατί κάνει άσχημη εντύπωση-άμεσα τουλάχιστον...) ;)

Έχει ενδιαφέρον η σύμπτυξη όλων όσων λες, καθώς και εάν πραγματικά υπάρχει λόγος για ένα τοσο μεγάλο κείμενο ...

(Είναι δε τόσο κρίσιμος ο ρόλος του κέντρου,ώστε να κρίνει το ίδιο τι θα ήταν κατάλληλο και για τη συνέχεια ανεξάρτητα από όποια παροδική διέγερση θα του παρείχαν οι αισθητήρες.)
Εγκέφαλος

(Αυτή είναι η Αρχή Λειτουργίας τον νοήμονων όντων.Γι αυτό και ο άνθρωπος κυριάρχησε στο ζωικό βασίλειο.
Γι αυτό επίσης κατόρθωσε ν'ανακαλύψει τους λόγους για τους οποίους το ακουστικό του σύστημα αντιδρά με τόση ευαισθησία στα αρχικά ερεθίσματα.Διότι στα προϊστορικά χρόνια η πρώιμη αντίληψη επιλεκτικών ερεθισμάτων ήταν θέμα ζωής ή θανάτου)

Αποψη

(Γι αυτό επίσης κατόρθωσε ν'ανακαλύψει τους λόγους για τους οποίους το ακουστικό του σύστημα αντιδρά με τόση ευαισθησία στα αρχικά ερεθίσματα.Διότι στα προϊστορικά χρόνια η πρώιμη αντίληψη επιλεκτικών ερεθισμάτων ήταν θέμα ζωής ή θανάτου.)
Αντανακλαστικό

(Οι εκπρόσωποι του είδους που αντιλαμβάνονταν με ανώτερη ευαισθησία την έφοδο συνιστωσών από συγκεκριμένες ζώνες του ακουστού φάσματος και αντιδρούσαν παρορμητικά χωρίς ανάγκη περαιτέρω επεξεργασίας (συλλογισμού) ήταν εκείνοι που θα επιζούσαν περισσότερο δίνοντας και περισσότερους απογόνους κ.ο.κ.)
Εντονο αντανακλαστικό με ορμές

(Καλώς ή κακώς,ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας έχει προσφέρει και την ΄΄ευκαιρία΄΄ της περαιτέρω επεξεργασίας στην πλειοψηφία των περιπτώσεων πέρα από την παρόρμηση στο αρχικό ερέθισμα.Οπότε κρίνεται σκόπιμο να μην αφήνεται να πηγαίνει χαμένη η ευκαιρία και να κρίνουμε τί αναμένεται να μας εξυπηρετήσει σε βάθος χρόνου.)
Sub και ενεργά

(Και παρακαλώ όπως διορθωθεί ο τονισμός στον τίτλο του νήματος γιατί κάνει άσχημη εντύπωση-άμεσα τουλάχιστον...)
Κρυφός πόθος … δάσκαλος δημοτικού

Bhutia translate:

Εγκέφαλος άποψη αντανακλαστικό έντονο αντανακλαστικό με ορμές sub και ενεργά, Κρυφός πόθος … δάσκαλος δημοτικού ?????

.

Reaction score
248

Καλησπέρα σας,συμφωνώ μαζί σας αλλά και με τον κο Khas.Ξεκίνησα ζητώντας δύο ηχεία βάσης,αυτό δεν σημαίνει οτι δεν θα εκμεταλευτώ και την σύγχρονη τεχνολογία για την βελτίωση του τελικού αποτελέσματος.Αν βρώ δύο ηχεία που μου κάνουν και δώ οτι με ένα σαμπ έχω αναβάθμιση θα το βολέψω.Αλλά να αγοράσω κάτι χωρίς ούτε καν να ξέρω τον ήχο του δεν θα το κάνω.Αν δώσω 2.200e έτσι στο τέλος μάλλον θα μου αρέσει θέλω δεν θέλω.Τέλος δεν γνωρίζω εαν μπορώ να διορθώσω τον τόνο στον τίτλο και πως.Σας ευχαριστώ.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.987
Καλησπέρα σας,συμφωνώ μαζί σας αλλά και με τον κο Khas.Ξεκίνησα ζητώντας δύο ηχεία βάσης,αυτό δεν σημαίνει οτι δεν θα εκμεταλευτώ και την σύγχρονη τεχνολογία για την βελτίωση του τελικού αποτελέσματος.Αν βρώ δύο ηχεία που μου κάνουν και δώ οτι με ένα σαμπ έχω αναβάθμιση θα το βολέψω.Αλλά να αγοράσω κάτι χωρίς ούτε καν να ξέρω τον ήχο του δεν θα το κάνω.Αν δώσω 2.200e έτσι στο τέλος μάλλον θα μου αρέσει θέλω δεν θέλω.Τέλος δεν γνωρίζω εαν μπορώ να διορθώσω τον τόνο στον τίτλο και πως.Σας ευχαριστώ.
Απευθυνόμουν στη ΣΟ (συντομογραφία,για να μη...συγχύζονται κάποιες συνειδήσεις)
Έχει ενδιαφέρον η σύμπτυξη όλων όσων λες, καθώς και εάν πραγματικά υπάρχει λόγος για ένα τοσο μεγάλο κείμενο ...
...
Εγκέφαλος άποψη αντανακλαστικό έντονο αντανακλαστικό με ορμές sub και ενεργά, Κρυφός πόθος … δάσκαλος δημοτικού ?????
.
Όχι...νηπιαγωγείου (κατά πως φαίνεται) :p

Κι ένα σύντομο ανέκδοτο...Κάποτε ένας δάσκαλος συγχυσμένος με πολυλογά μαθητή τον δείχνει με το χάρακα λέγοντας με στόμφο : "Στην άκρη αυτού του χάρακα βρίσκεται ένας ανόητος!"

Και ο μαθητής με αθώο ύφος ρωτά : "Σε ποιαν από τις δύο εννοείτε κύριε;"

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.987
Ανέκαθεν υπήρχε σκληρότητα και ποτέ δεν μειώθηκε ώστε τώρα να αυξηθεί.
Εδώ απαγορεύονται η αγένεια και τα προσωπικά, όχι η σκληρότητα.
Εχουμε την τάση να είμαστε πιο επιθετικοί, όταν η αυτοεκτίμηση μας αμφισβητείται και όταν δεν νιώθουμε ιδιαίτερα θετικά συναισθήματα για τους εαυτούς μας.Η προσβολή, η υποτίμηση ή η επίκριση άλλων ανθρώπων μπορεί να δείξει πολλά περισσότερα για το πώς αισθάνεστε εσείς για τον εαυτό σας, παρά για το χαρακτήρα του άλλου προσώπου. Η ανασφάλεια για τους ίδιους μας τους εαυτούς μας, ευθύνεται σε ένα μεγάλο βαθμό για την αποτύπωση της σκληρότητας που υπάρχει σήμερα στην κοινωνία.
Σσταματηστε να προσβάλλεται και να επιτιθεστε....σας παρακαλώ.
Και μια Αρχή που εξακολουθεί να ισχύει -έστω και μεταφορικώς- από την...απαρχή του πολιτισμού ώστε να μη μένει παραπονεμένος ο συμπαθής jio :

Για να γλυτώσεις από το λιοντάρι δεν χρειάζεται να γίνεις πιο γρήγορος από αυτό,αλλά από τον...κοντινό σου.

Reaction score
1.369
.Αλλά να αγοράσω κάτι χωρίς ούτε καν να ξέρω τον ήχο του δεν θα το κάνω.Αν δώσω 2.200e έτσι στο τέλος μάλλον θα μου αρέσει θέλω δεν θέλω.Τέλος δεν γνωρίζω εαν μπορώ να διορθώσω τον τόνο στον τίτλο και πως.Σας ευχαριστώ.
Όποιοδήποτε ηχείο και να ακούσεις που να σου αρέσει και σε αποιοδήποτε μαγαζί, δεν έχει καμία σημασία. Μόλις το φέρεις σπίτι σου θα ακούσεις κάτι τελείως διαφορετικο.

Δεν ακούμε τα ηχεία, αλλά το χώρο με τα ηχεία.

Reaction score
3.000
Απευθυνόμουν στη ΣΟ (συντομογραφία,για να μη...συγχύζονται κάποιες συνειδήσεις)

Όχι...νηπιαγωγείου (κατά πως φαίνεται) :p

Κι ένα σύντομο ανέκδοτο...Κάποτε ένας δάσκαλος συγχυσμένος με πολυλογά μαθητή τον δείχνει με το χάρακα λέγοντας με στόμφο : "Στην άκρη αυτού του χάρακα βρίσκεται ένας ανόητος!"

Και ο μαθητής με αθώο ύφος ρωτά : "Σε ποιαν από τις δύο εννοείτε κύριε;"

ναι ... το θυμάμαι, το λέγαμε στο σχολείο αυτο.
και το ωραίο του συγκεκριμένου είναι ότι και στα δύο άκρα του χάρακα βρίσκόταν το ίδιο άτομο
μ΄αυτον που το περιέγραφε.

.

Reaction score
4.250
Φιλε μου καποτε γυρνουσα τα μαγαζια με τους ενισχυτες μου για ν ακουσω ηχεια. Ειχε πλακα η υποθεση. Υπηρχαν καταπληκτικα ηχεια που τα εθαβε ο χωρος ακροασης. Ελάχιστοι ηταν αυτοι που φροντιζαν τον χωρος τους. Στο σπιτι σου αυτονοητο ότι δεν θ ακουσεις το ιδιο που θ ακουσεις στο μαγαζι. Ακριβως λογω της διαφορετικοτητας του χωρου. Οποτε τοτε τι νοημα εχει η ακροαση στο μαγαζι? Απλα πραγματα.

Αν ένα ηχειο εχει καλες τεχνικες προδιαγραφες, και κανεις μια προσπαθεια στον χωρο σου (χωρις απαραίτητα να είναι ακραιες λυσεις) θα εχεις ένα καλο αποτέλεσμα. Κι αυτό απλο δεν είναι?

Επισης θα μπορουσες εδώ σ αυτους που εχουν απίστευτες γνωσεις στο αντικειμενο και θελουν πραγματικα να σε βοηθησουν να τους βαλεις πιο πονηρα - εξυπνα την αναζητηση σου. Π.χ σε αφροντιστο χωρο ποιο ηχειο συμπεριφέρεται καλυτερα και να είναι σχετικα προσιτο στην τιμη. Παρε υπ οψιν σου ότι ο ενισχυτης θα βοηθουσε να μην λειτουργησει δεσμευτικα στις επιλογες σου. Αν το μπατζετ σου ηταν 10.000 ευρω τοτε η απαντηση θα ηταν ευκολη. Θα σου εγραφαν KII. Με 2.500 το ερωτημα είναι δυσκολο ν απαντηθεί.

Επισης νομιζω ότι δεν αναφερθηκες μεχρι τωρα για τον χωρο σου, που όλα ξεκινουν απ αυτόν. Δηλαδη αν υπαρχουν εντος αυτου ιδιαιτερότητες δυσκολιες ηχητικες. Αν εχεις δυνατότητες να κανεις επεμβάσεις σ αυτόν.

Να εχεις υπ οψιν σου παντως ότι η τεχνολογια στον ηχο εχει κανει μεγαλα βηματα μπροστα, αρκει να θελεις να τ αναλυψεις. Αν μεινεις σε παραδοσιακες λυσεις εθελοτυφλεις.
Ξεκινώντας από τα μεγάφωνα (τις μοναδες οπως τουιτερ, μιντ, γουφερ) Ολοκληρη επιστημη πανω σ αυτά. Πρεπει να ξερεις ποιοι είναι αυτοι που εχουν κανει τεράστιες προσπάθειες να βελτιωσουν τις μοναδες. Όταν πουλαει πχ η Genelec Dynaudio Neumann μικρες μοναδες ακριβα είναι γιατι τ αξιζουν και με παραπανω αυτά που σου προσφερουν.

Αν πας στην Dynaudio, θα δεις ότι εχει ηχεια δαπέδου ενεργα με μοναδες απίστευτης τεχνολογιας. Δεν είναι φτηνα όμως. Ξεκινοντας από το πιο μικρο FOCUS 20XD και καταληγοντας στο 60XD, οι τιμες ξεφευγουν αρκετα από τον μεσο αγοραστη. Οποτε για την ιδια εταιρια μπορεις να πας σε ένα ηχειο της σειρας LYD. Πως θα παιξουν? Εξαιρετικα. Αν όμως τα θαψεις λογω χωρου τοτε δεν φταιει το ηχειο.

Προσωπικα αυτό που ηθελα ν ακουσω ηταν το πως παιζουν μουσικη 7 ηχεια μαζι, τα οποια σχηματιζουν ένα κυκλο γυρω σου. Ειχα διαβασει, ειχα ακουσει γνωμες (από ειδικους) ωστόσο ηθελα και να το ζησω από κοντα. Μου δοθηκε η δυνατοτητα πολύ προσφατα, οποτε για μενα προσωπικα το θεμα του πως πρεπει ν ακουμε τελειωσε. Ξερω ότι δεν είναι ευκολη λυση, ουτε και φτηνη, η εμπειρια όμως είναι πρωτογνωρη. Είναι σα να μην υπαρχουν ηχεια στο χωρο σου, χανονται τελειως και απλα βλέπεις ορχηστρα. Για να καταλάβεις ότι παιζει ηχειο και ποιο ηχειο παιζει πρεπει να πας κοντα και να στησεις αυτι.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.842
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo