Ηχεία και ενισχυτής

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.084
Δεν κατάλαβα τι θες να πεις.
Πάντως αυτά που είχε κάνανε 3500 τα 2 κομμάτια. Άμα θέλεις πολυκάναλο μαζι με τον pro καλύτερα να πάρω εξοχικό
Για κάθε μπατζετ υπάρχουν καλά vfm. Αν βρεις καλύτερο vfm από τα ενεργά που άκουσες σε παθητικά+ενισχυτές προχώρα. Αλλά αμφιβάλλω.

Reaction score
2.834
Σε σχέση με τι?
Τι ηχεία έχεις τώρα και ακούς??
Δεν χρυσωνουμε το χάπι σε κανένα απλά στα 500 ευρώ αν μου βρεις ένα ζευγάρι παθητικά ηχεία με εναν ενισχυτή που θα παίζει καλύτερα από τα hs8 που έχω πες μου να ξέρω.
Όχι δεν νομίζω να υπάρχει κάτι καλύτερο σε αυτά τα λεφτά.
Απλά πρέπει να τα ακούσεις πριν αγοράσεις. Εμένα αυτός ο ήχος που βγάζουν ανεξάρτητως μετρήσεις και όλα αυτά ,δεν μου αρέσει
Τώρα δεν έχω ηχεία. Τα τελευταία που δοκίμασα τα πούλησα την περασμένη βδομάδα εδώ μέσα.
Ήταν τα chario Syntar 533

Reaction score
3.486
Όχι δεν νομίζω να υπάρχει κάτι καλύτερο σε αυτά τα λεφτά.
Απλά πρέπει να τα ακούσεις πριν αγοράσεις. Εμένα αυτός ο ήχος που βγάζουν ανεξάρτητως μετρήσεις και όλα αυτά ,δεν μου αρέσει
Τώρα δεν έχω ηχεία. Τα τελευταία που δοκίμασα τα πούλησα την περασμένη βδομάδα εδώ μέσα.
Ήταν τα chario Syntar 533
Απλά νομίζω ότι από του φίλου τα crystal οποίο ενεργό πάρει θα είναι 20 φορές καλύτερο και ακριβέστερο σε όλα.

Reaction score
2.852
Απλά νομίζω ότι από του φίλου τα crystal οποίο ενεργό πάρει θα είναι 20 φορές καλύτερο και ακριβέστερο σε όλα.
Το ιδιο και οποιοδηοτε αλλο παθητικο.
Εγω ξερω οτι ο φιλος ζητησε με 1500 μπατζετ κατι αξιοπρεπες, για ενεργα θα χρειαστει κατα πολυ μεγαλυτερο μπατζετ, για ενισχυτη προσωπικη αποψη denon - marantz προσφερουν μακραν την καλυτερη ισοσταθμιση, ο 3500 μαλιστα ξεχωριστη στο υπογουφερ αν αντεχει πικονομικα, οποτε με τρια ηχεια βασης κι ενα κεντρικο απο klipsch, polk audio, dali θα ειναι μια χαρα, να δωσει μαζι με τα ηχεια που ηδη εχει και το υπογουφερ να παει σε ενα pb1000 κι αργοτερα αλλο ενα και θα ναι σουπερ.

Reaction score
205
Μετά από ψάξιμο και κάποιες συζητήσεις που είχα , αποφάσισα να πάω σε Klipsch ηχεία .

Είμαι ανάμεσα στα r51 και τα rp-160

Και για κεντρικό η Το price-600 η το r52c

Ποια η γνώμη σας? Αξίζουν τα παραπάνω χρήματα για την σειρά rp?

Για ενισχυτή ο denon 2500 θα με καλύψει? η να πάω σε κάτι μεγαλύτερο?

Reaction score
5.684
Ότι κ να πάρεις θες τελικό
Μάλλον τελικούς .
Οπότε πρόσεχε να πάρεις κάποιον που να δέχεται τελικό
Επίσης θέλεις τουλάχιστον 11 κανάλια
Χωρίς τα σαμπ

Reaction score
2.852
Γιατι να χρειαστει τελικο; Ο ενισχυτης θα κοψει τις χαμηλες απ τα 80 και κατω σε δυο ηχεια με 93 και 97 db ευαισθησιας σε 18 τ.μ. χωρο, μηπως ειναι υπερβολη; Μιλαμε για μπατζετ 1500 ευρω, το θυμαται κανεις; Δεν μπορω να καταλαβω γιατι επηρρεαζετε ετσι τον κοσμο...
Corfu θες να ριξεις τα ντουβαρια κατω ή μιλαμε για μεσαιες εντασεις; Ρωταω για να ξερουμε τις απαιτησεις σου.
Αν θες να γινεται σεισμος θες τελικους και 4 υπογουφερ, αν οχι εισαι μια χαρα με τις επιλογες σου.

Last edited:

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Διότι εάν τα κλιψ έγραφαν τα πραγματικά τους στοιχεία θα έπαιζαν με λάμπα 5 βατ αλλα δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
Για να οδηγήσει ο ενισχυτης με το δικό του τροφοδοτικό 9 ηχεία συνολικά, και να δουλέψει και την επόμενη μέρα, θα πρέπει να βγαζει καμία κατοστη με όλα τα κανάλια οδηγουμενα. Εαυτό το καταφέρνει η ενισχυτης των 2500 γιουροζ ή τελικός ενισχυτης.
Ο ενισχυτης των 500ων ευρώ είναι μια χαρά για να ακούς σχετικά χαμηλά και να έχεις πραγματικά εύκολα ηχεία. Όχι για τις Καραμούζες της Κλιψ.
Από την άλλη, εάν θα πρέπει να ακούμε και να διαβάζουμε αυτό που συμφέρει την τσέπη μας και αυτό γινεται. Όταν όμως θα πέφτουν τα μπινελίκια βροχή για τις λάθος επιλογές και τα επιπλέον έξοδα που θα πρέπει να γίνουν στη συνέχεια, ποιος θα φταίει;

Last edited:

Reaction score
205
Πείτε μου αρχικά ανάμεσα στα Klipsch μοντέλα που έγραψα και μετά Θάνος την βρούμε την άκρη με τον ενισχυτή... αν χρειαστεί πάω και σε μεγαλύτερο από τον 2500.

Δεν θέλω να γίνεται σεισμός όπως γράψατε ποιο πάνω. Ποιο πολύ με ενδιαφέρει να βλέπω τις ταινίες μου σε μια φυσιολογική ένταση να την απολαμβάνεις και να ακούγεται τα εφέ και ο ήχος καθαρός και κρυστάλλινος όπως πρέπει. Τόσο απλά...

Reaction score
2.852
Διότι εάν τα κλιψ έγραφαν τα πραγματικά τους στοιχεία θα έπαιζαν με λάμπα 5 βατ αλλα δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
Για να οδηγήσει ο ενισχυτης με το δικό του τροφοδοτικό 9 ηχεία συνολικά, και να δουλέψει και την επόμενη μέρα, θα πρέπει να βγαζει καμία κατοστη με όλα τα κανάλια οδηγουμενα. Εαυτό το καταφέρνει η ενισχυτης των 2500 γιουροζ ή τελικός ενισχυτης.
Ο ενισχυτης των 500ων ευρώ είναι μια χαρά για να ακούς σχετικά χαμηλά και να έχεις πραγματικά εύκολα ηχεία. Όχι για τις Καραμούζες της Κλιψ.
Από την άλλη, εάν θα πρέπει να ακούμε και να διαβάζουμε αυτό που συμφέρει την τσέπη μας και αυτό γινεται. Όταν όμως θα πέφτουν τα μπινελίκια βροχή για τις λάθος επιλογές και τα επιπλέον έξοδα που θα πρέπει να γίνουν στη συνέχεια, ποιος θα φταίει;
Το οτι ο ενισχυτης θα κοψει τις βαριες χαμηλες προφανως το παραβλεπουμε. Το οτι κανενας κατασκευαστης δεν γραφει τα πραγματικα στοιχεια κι αυτο το παραβλεπουμε. Οτι υπαρχουν χιλλιαδες σπιτια στημενα με παρομοια χαρακτηριστικα συστηματα κι ευχαριστιουνται μια χαρα προφανως τα αγνοειτε. Φιλε corfu τυγχανει ο κολλητος μου να ειναι στην Κερκυρα, εχει σε 30 τ.μ. εναν denon στα κυβικα του 2500 και b&w κολωνες για κυριως και βασης για περιφερειακα, θα κανονισω να βρεθειτε στο χωρο του να ακουσεις πως παιζει ενα συστημα χωρις τελικους να μας πεις τις εντυπωσεις σου, γιατι εγω σηκωνω τα χερια ψηλα, τα υπολοιπα με π.μ. να σου δωσω υο τηλεφωνο του φιλου.

Reaction score
5.624
Μετά από ψάξιμο και κάποιες συζητήσεις που είχα , αποφάσισα να πάω σε Klipsch ηχεία .

Είμαι ανάμεσα στα r51 και τα rp-160

Και για κεντρικό η Το price-600 η το r52c

Ποια η γνώμη σας? Αξίζουν τα παραπάνω χρήματα για την σειρά rp?

Για ενισχυτή ο denon 2500 θα με καλύψει? η να πάω σε κάτι μεγαλύτερο?
Μπαινεις σε μπερδεμενους δρομους ,με τις απαντησεις που παιρνεις απο ολους μας εδω,και διαβαζοντας κριτικες στο διαδυκτιο.
Απο την στιγμη που θελεις να κανεις αγορα και μιλας για ηχεια ,που ειναι και ο συμμαντικοτερος κρικος σε ενα συστημα ,πρεπει να αποφασισεις ακουγοντας καποια,γιατι οτι και αν σου πουμε εμεις μιλανε τα δικα μας αυτια,και δεν ειναι απαραιτητο να συμβαδιζουν με τα δικα σου.Πρεπει να ακουσεις καποια πραγματα και μονος σου για να εχεις μια αποψη.Αν ακουσεις ασ πουμε dali και klipsh ειναι δυο διαφορετικες σχολες ηχου που η καθε μια εχει τους οπαδους και τους πολεμιους της.Πρεπει ακουγοντας οσο δυσκολο και αν ειναι λογο Νησιου ,να διαλεξεις εσυ αυτο που ταιριαζει σε εσενα.

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Τα σπίτια σίγουρα είναι περισσότερα, όχι μόνο χιλιάδες. Και επίσης οι κάτοχοι αυτών των σπιτιών δεν ενημερώνονται από κάποιο φορουμ η έχουν κάποιο φίλο η γνωστό που τους συμβουλεύει. Και βεβαίως είναι ικανοποιημένοι όσο δεν πάει. Ουδεμία αμφιβολία σε όλα αυτά.
Όταν κάποιος όμως επιμένει και θέλει να πιάσουν τόπο τα δύσκολα χρήματα της σημερινής εποχής ή κάνει τα βήματα όπως πρέπει ή ακούει τέτοιες συμβουλές

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.084

Reaction score
5.684
Έχεις ξεχασει να αναφέρεις εάν υπάρχουν μπασοπαγιδες στον χώρο σου κ το μέγεθος αυτών .
Εάν υπάρχουν πρέπει να ξέρεις ότι θέλεις σίγουρα τελικό .
Ο μαραντζ 7011 πχ που γράφει ότι είναι 9*200 βατ στο κανάλι στην πραξη δεν είναι ούτε 60 βατ στο κάθε κανάλι .
Για αυτό σου πρότειναν κάποιοι ενεργά για να μην έχεις κανένα θέμα οδήγησης η υποοδηγησης αυτών .
Πάρε την γνώμη ειδικού .
Δεν είναι κακο .
Ξεκινά βάση προγράμματισμου αλλιώς δυστηχως θα κάνεις τρύπα στο νερό .
Θεωρώ ότι έχεις μπερδευτεί κ δυστηχως εσύ θα χάσεις όχι αυτοί που σου προτείνουν λύσεις ...

Reaction score
2.852
Εγώ θα γράψω κάτι τελευταίο κι αποχωρώ απ το νήμα κι όχι μόνο.
Είναι τόσο δύσκολο ένας άνθρωπος που βάζει ένα προβληματισμό με συγκεκριμένο μπάτζετ να πάρει μία απάντηση γι αυτό ακριβώς το μπάτζετ; Γιατί δεν σέβεστε τον κόπο και τον ιδρώτα των ανθρώπων που αποφάσισαν ότι τους περισσεύουν 1500 2000 ευρώ και σώνει και καλά ν ανέβουν για να ικανοποιήσετε τα δικά σας απωθημένα;
Μπορώ κι εγώ κι ο καθένας να του προτείνουμε και συστήματα των 10000 ευρώ, αυτός είναι ο σκοπός; Με τη δική σου λογική κι αυτά που προτείνεις είναι κουκουρούκου, γιατί να μην πάει σε 7 Krell τελικούς ή και 9; Να βάλει τελικούς και για τα atmos ηχεία!
Δηλαδή όσοι έχουν στήσει home cinema με 1000 ευρώ θα μου πείτε τώρα ότι είναι δυστυχισμένοι επειδή δεν πλοιρούν τα δικά σας κριτήρια; Μαντέψτε! Είστε λάθος. Εχετε χάσει τη μπάλα εντελώς, έχετε βάλει τη διασκέδαση στην άκρη κι έχετε βάλει προτεραιότητα την ουτοπία.
Και ποια είναι αυτή η μαγκιά με 1500 ευρώ συμπεριλαμβανομένων και "τελικούς"; Να το κάνω κι εγώ, να πουλήσω το σύστημά μου και να μου περισσέψουν.
Σίγουρα η ποιότητα δεν έχει ταβάνι, έχει όμως το οικονομικό κι οφείλετε να το σεβαστείτε και να σταματήσει αυτή η καραμέλα, πάρε τελικούς, πάρε ενεργά, πάρε 4 υπογούφερ, μέτρα RT60, κάνε φροντίδα χώρου κι ό,τι άλλο έχω διαβάσει.
Να μπει ένας άνθρωπος και να πει έχω μπάτζετ 10000 ευρώ οκ το καταλαβαίνω, αλλά μιλάμε για 1500, 1500 ευρώ κύριοι κι απ ό,τι κατάλαβα δεν έχει απαιτήσεις κι εσείς μπερδεύετε τον κόσμο και τον βάζετε σε τριπάκι ότι αυτά που θα πάρει με 1500 είναι για τα σκουπίδια, έλεος, τίποτα άλλο δεν έχω να πω.
Καλό σας βράδυ.

Reaction score
5.684
Άλλο home cinema και άλλο 4κ με dolby atmos κλπ
Εγώ είμαι ο πρώτος που του είπα να κρατήσει αυτά τα ηχεία που έχει κ απλά να συμπληρώσει.
Ξαναδιάβασε το νήμα από την αρχή .
Επαναλαμβάνω κάνεις δεν το έστησε το σύστημα με την μια .
Μα κανείς .
Κ όσοι το έκαναν έχασαν λεφτά .
Τι δεν κατάλαβες η δεν θες να καταλάβεις ;;
Έχεις μπερδευτεί και εσύ ...

gid

Reaction score
10.203
Εγώ θα γράψω κάτι τελευταίο κι αποχωρώ απ το νήμα κι όχι μόνο.
Είναι τόσο δύσκολο ένας άνθρωπος που βάζει ένα προβληματισμό με συγκεκριμένο μπάτζετ να πάρει μία απάντηση γι αυτό ακριβώς το μπάτζετ; Γιατί δεν σέβεστε τον κόπο και τον ιδρώτα των ανθρώπων που αποφάσισαν ότι τους περισσεύουν 1500 2000 ευρώ και σώνει και καλά ν ανέβουν για να ικανοποιήσετε τα δικά σας απωθημένα;
Μπορώ κι εγώ κι ο καθένας να του προτείνουμε και συστήματα των 10000 ευρώ, αυτός είναι ο σκοπός; Με τη δική σου λογική κι αυτά που προτείνεις είναι κουκουρούκου, γιατί να μην πάει σε 7 Krell τελικούς ή και 9; Να βάλει τελικούς και για τα atmos ηχεία!
Δηλαδή όσοι έχουν στήσει home cinema με 1000 ευρώ θα μου πείτε τώρα ότι είναι δυστυχισμένοι επειδή δεν πλοιρούν τα δικά σας κριτήρια; Μαντέψτε! Είστε λάθος. Εχετε χάσει τη μπάλα εντελώς, έχετε βάλει τη διασκέδαση στην άκρη κι έχετε βάλει προτεραιότητα την ουτοπία.
Και ποια είναι αυτή η μαγκιά με 1500 ευρώ συμπεριλαμβανομένων και "τελικούς"; Να το κάνω κι εγώ, να πουλήσω το σύστημά μου και να μου περισσέψουν.
Σίγουρα η ποιότητα δεν έχει ταβάνι, έχει όμως το οικονομικό κι οφείλετε να το σεβαστείτε και να σταματήσει αυτή η καραμέλα, πάρε τελικούς, πάρε ενεργά, πάρε 4 υπογούφερ, μέτρα RT60, κάνε φροντίδα χώρου κι ό,τι άλλο έχω διαβάσει.
Να μπει ένας άνθρωπος και να πει έχω μπάτζετ 10000 ευρώ οκ το καταλαβαίνω, αλλά μιλάμε για 1500, 1500 ευρώ κύριοι κι απ ό,τι κατάλαβα δεν έχει απαιτήσεις κι εσείς μπερδεύετε τον κόσμο και τον βάζετε σε τριπάκι ότι αυτά που θα πάρει με 1500 είναι για τα σκουπίδια, έλεος, τίποτα άλλο δεν έχω να πω.
Καλό σας βράδυ.
Θα μπορούσα να το έχω γράψει εγώ το παραπάνω. Και να προσθέσω και τα συμπεράσματα που μπορούν να βγούν για όσους τα γράφουν αυτά που σωστά κατακρίνεις. Αλλά δε θέλω να συγχίζομαι και σε προτρέπω και σένα να κάνεις το ίδιο.

Reaction score
205
Εγώ θα κάνω μια τελευταία ερώτηση και οποίος θέλει μου απαντάει σε αυτό κα μόνο.

Αποφάσισα για 5.1.2
Η τριάδα μπροστά rp-160 και rp-250c
Πίσω τα crystal που Ίδη έχω
Και για Atmos τα Jbl control 1

Aν πάρω τον denon 2500 θα με καλύψει για τα 20 τετραγωνικά μου ?

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.985
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas