Ηχεία και ενισχυτής

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.527
Πάρε ενεργά να ξενοιάζεις :D
Θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα συναγωνιστή.:p

Διότι, εκτός των άλλων, δε σου λένε ότι τα κλιψ με τα ωραία τα οχτάϊντσα πόσο ωραία τα έχω δει να καταπίνουν Κράουν, σαν τις γριές τα χάπια.:lol:

Reaction score
205

Διότι, εκτός των άλλων, δε σου λένε ότι τα κλιψ με τα ωραία τα οχτάϊντσα πόσο ωραία τα έχω δει να καταπίνουν Κράουν, σαν τις γριές τα χάπια.:lol:
Τι σημαίνει αυτό; Δεν κατάλαβα...

Πάντως το θεμα με τα ενεργά το ξεκαθάρισα δεν μπορώ να τραβήξω ρεύμα για 7 μπριζες όσα θα είναι και τα ηχεία.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.182
Επειδή έχεις ωραίο χώρο, είναι πολύ κρίμα να κάνεις λάθη στις επιλογές σου.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.527
Τι σημαίνει αυτό; Δεν κατάλαβα...
Αυτό σημαίνει ότι δεν αρκεί η ισχύς των ενισχυτικών που ενσωματώνουν οι av ολοκληρωμένοι ενισχυτές, και θα χρειαστείς μια ντάνα τελικών ενισχυτών για να οδηγηθούν σωστά αυτά τα ηχεία και να σου αρέσουν, ειδάλλως θα τσιρίζουν.

δεν μπορώ να τραβήξω ρεύμα για 7 μπριζες όσα θα είναι και τα ηχεία
Υπάρχει λύση. Καλώδιο ρεύματος μαζί με ιντερκονεκτ, σε μια κάλτσα. Ξεκινάνε όλα μαζί από τον προενισχυτή, και ένα καλώδιο πάει σε κάθε ηχείο, όπου χωρίζεται σε ρεύματος και σήματος. Δηλαδή, απλώς ένα πολυμπριζο πίσω από τον προ.

Reaction score
205

Αυτό σημαίνει ότι δεν αρκεί η ισχύς των ενισχυτικών που ενσωματώνουν οι av ολοκληρωμένοι ενισχυτές, και θα χρειαστείς μια ντάνα τελικών ενισχυτών για να οδηγηθούν σωστά αυτά τα ηχεία και να σου αρέσουν, ειδάλλως θα τσιρίζουν.

Υπάρχει λύση. Καλώδιο ρεύματος μαζί με ιντερκονεκτ, σε μια κάλτσα. Ξεκινάνε όλα μαζί από τον προενισχυτή, και ένα καλώδιο πάει σε κάθε ηχείο, όπου χωρίζεται σε ρεύματος και σήματος. Δηλαδή, απλώς ένα πολυμπριζο πίσω από τον προ.
Δηλαδή ο 6013 δεν επαρκεί για να τροφοδοτήσει αυτά τα ηχεία;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.527
Δηλαδή ο 6013 δεν επαρκεί για να τροφοδοτήσει αυτά τα ηχεία;
Δες το αλλιώς.
Αυτά τα ηχεία, αν και ευαίσθητα, παίζουν απείρως καλύτερα με ενισχυτικά της τάξης των 350 βατ στο κανάλι.

Reaction score
205
Μπορώ να κάνω έναν συνδυασμό? Να πάρω ένα πολύ καλό για μπροστά που θα κάνει την περισσότερη δουλειά στις ταινίες και για τα 2 μπροστά και πίσω να πάρω 4 ενεργά ?

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.719
Ερμαφρόδητες καταστάσεις... Δύο πόρτες έχει η ζωή, άνοιξε μια και μπες!!!
Αν και δεν είμαι φαν των ενεργών, νομίζω ότι αυτή η λύση σε συστήματα οικιακού κινηματογράφουν είναι η καλύτερη. Έχεις μεγαλύτερη ελευθερία και από ότι λένε οι προλαλήσαντες, καλύτερο, σε όλους τους τομείς, ήχο. Άσε που και ο όγκος των μηχανημάτων είναι μικρότερος άρα ταιριάζουν (κρύβονται) καλύτερα στον χώρο. Μην κολλάς στην εγκατάσταση. Την σήμερον ημέρα με τα κανάλια, τις σπέσιαλ βαφές (μπορείς να τα βάψεις σε ότι χρώμα και υφή γουστάρεις ή να τα καλύψεις με το ίδιο υλικό του ταβανιού ή του τοίχου), τα καλώδια για όλες τις δουλιές και βαλάντια, η εγκατάσταση (γνώμη μου) είναι το μικρότερο πρόβλημα που θα έχεις. Ένας μαγκιόρος τεχνικός χρειάζεται (ή εσύ αν σου πιάνουν τα χέρια σου...) Διάλεξε αυτά με την καλύτερη σχέση απόδοση/τιμή και προχώρα! Μην πέσεις στην λούμπα του ατέρμονου ψαξίματος και της όλο και περισσότερο απομακρίνουσας απόφασης.
Και να θυμάσαι, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο από όποια οπτική γωνιά και να το δεις!
Φιλικά,
Γιάννης

Reaction score
205
Ερμαφρόδητες καταστάσεις... Δύο πόρτες έχει η ζωή, άνοιξε μια και μπες!!!
Αν και δεν είμαι φαν των ενεργών, νομίζω ότι αυτή η λύση σε συστήματα οικιακού κινηματογράφουν είναι η καλύτερη. Έχεις μεγαλύτερη ελευθερία και από ότι λένε οι προλαλήσαντες, καλύτερο, σε όλους τους τομείς, ήχο. Άσε που και ο όγκος των μηχανημάτων είναι μικρότερος άρα ταιριάζουν (κρύβονται) καλύτερα στον χώρο. Μην κολλάς στην εγκατάσταση. Την σήμερον ημέρα με τα κανάλια, τις σπέσιαλ βαφές (μπορείς να τα βάψεις σε ότι χρώμα και υφή γουστάρεις ή να τα καλύψεις με το ίδιο υλικό του ταβανιού ή του τοίχου), τα καλώδια για όλες τις δουλιές και βαλάντια, η εγκατάσταση (γνώμη μου) είναι το μικρότερο πρόβλημα που θα έχεις. Ένας μαγκιόρος τεχνικός χρειάζεται (ή εσύ αν σου πιάνουν τα χέρια σου...) Διάλεξε αυτά με την καλύερη σχέση απόδοση/τιμή και προχώρα! Μην πέσεις στην λούμπα του ατέρμονου ψαξίματος και της όλο και περισσότερο απομακρίνουσας απόφασης.
Και να θυμάσαι, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο από όποια οπτική γωνιά και να το δεις!
Φιλικά,
Γιάννης
Αυτό πως σας φαίνεται? https://www.skroutz.gr/s/12409974/M-Audio-BX8-D3-Τεμάχιο.html

Αν πάρω 7 τέτοια , με ποιον ενισχυτή 4Κ hdr να τα συνδυάσω?

Dimifoot

Editor
Reaction score
91.182
Μπορώ να κάνω έναν συνδυασμό? Να πάρω ένα πολύ καλό για μπροστά που θα κάνει την περισσότερη δουλειά στις ταινίες και για τα 2 μπροστά και πίσω να πάρω 4 ενεργά ?
Είπαμε ομοιομορφία

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.719
Τίμιο και από γνωστή εταιρία. Δεν βλέπω να έχει auto standby για οικονομία και χαμηλές θερμοκρασίες. Αλλά μπορούν να σχολιάσουν και οι πιο έμπειροι περί ενεργών...
[DOUBLEPOST=1564661494][/DOUBLEPOST]Yamaha, Marantz, Nad και άλλοι με την Marantz να υπερτερεί σε τιμή. Ότι και να διαλέξεις πάντως να είσαι σίγουρος για εξόδους σε XLR.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.527
Αυτό πως σας φαίνεται? https://www.skroutz.gr/s/12409974/M-Audio-BX8-D3-Τεμάχιο.html

Αν πάρω 7 τέτοια , με ποιον ενισχυτή 4Κ hdr να τα συνδυάσω?
Δεν έχει είσοδο με RCA, παρά μόνο ισορροπημένη με XLR, και λένε κάποιοι για θόρυβο, φύσημα, όταν δε παίζει, δε ξέρω αν θα σε ενοχλήσει.

Δες αυτά.

Ίσως κι αυτά, όπως κι αυτά.

Πιθανώς κι αυτά.

Τα ανωτέρω, έχουν unbalanced είσοδο, δηλαδή RCA.

Διάβασε τα σχόλια και κριτικές που έχουν ανεβάσει στα λινκς του Θωμά.

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.719
Για μεγάλες αποστάσεις όπως αυτές σε μια εγκατάσταση home theater, οι συνδέσεις XLR είναι μονόδρομος. Οπότε και να μην έχει RCA το ηχείο δεν είναι και μεγάλη απώλεια...
Τώρα για το φύσιμα που γράφτηκε των M-Audio δεν ξέρω...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.527
Για μεγάλες αποστάσεις όπως αυτές σε μια εγκατάσταση home theater, οι συνδέσεις XLR είναι μονόδρομος
Εσύ καλά τα λες, αλλά δυσκολάκι να ξεκινήσει κάποιος με av pro με εξόδους XLR..

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.719
Κάποιος να πάρει αυτά τα καινούργια να μας πει πως παίζουν. https://m.thomann.de/gr/krk_rokit_rp10_3_g4.htm?o=9&search=1564662042

Μπαίνουν και οριζόντια.

Για μπροστινή τριάδα καλά θα είναι.
'Σαι ωραίος, έχουν και LCD οθονίτσα για παραμετροποίηση...
Υ.Γ. Τι κάθομαι και διαβάζω και σχολιάζω επίσης... Λες να κολλήσω το μικρόβιο των ενεργών;;;
[DOUBLEPOST=1564662429][/DOUBLEPOST]
Εσύ καλά τα λες, αλλά δυσκολάκι να ξεκινήσει κάποιος με av pro με εξόδους XLR..
Γιατί μωρέ, λίγο πάνω από 2 χήνες κάνει. Και είναι και όνομα στον χώρο. Ο Yamaha είναι ΤΟ κομμάτι αλλά έχει διπλάσια τιμή...

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.719
Κάποιος να πάρει αυτά τα καινούργια να μας πει πως παίζουν. https://m.thomann.de/gr/krk_rokit_rp10_3_g4.htm?o=9&search=1564662042

Μπαίνουν και οριζόντια.

Για μπροστινή τριάδα καλά θα είναι.
Συμφωνώ. Έχουν γραφτεί εδώ πολύ καλά λόγια για αυτή την μάρκα.
Και συμπληρώνει τα υπόλοιπα με αυτά:
https://m.thomann.de/gr/krk_rokit_rp8_g4.htm?ref=msg_a_1

Reaction score
205
Δεν έχει είσοδο με RCA, παρά μόνο ισορροπημένη με XLR, και λένε κάποιοι για θόρυβο, φύσημα, όταν δε παίζει, δε ξέρω αν θα σε ενοχλήσει.

Δες αυτά.

Ίσως κι αυτά, όπως κι αυτά.

Πιθανώς κι αυτά.

Τα ανωτέρω, έχουν unbalanced είσοδο, δηλαδή RCA.

Διάβασε τα σχόλια και κριτικές που έχουν ανεβάσει στα λινκς του Θωμά.
Σε άλλο νήμα μου είχαν πρότεινει τα Yamaha HS8 , αν και πιο ακριβά τι λένε σε σχέση με τα υπόλοιπα ?

Όποτε αν πάω σε αυτή την λύση θέλω ενισχυτή AVR με 7 τουλάχιστον εισόδους XLR? Ποιοι είναι αυτοί ρε παιδιά?

Dimifoot

Editor
Reaction score
91.182
11 XLR και 4 για Atmos. Και ένα για sub (εκεί θα μπουν περισσότερα subs).

Yamaha 5200
Marantz 7705 οι φτηνότεροι

Και μετά ξεφεύγουμε σε χρήματα:
Anthem avm60

Arcam860....και όλο και ακριβότεροι

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.000
Members
38.525
Νεότερο μέλος