Ένα απόγευμα στου Κώστα Ear



Μηνύματα
3.764
Reaction score
6.732
Ο χώρος του γιατρού είναι φοβερός ( και τα συστήματα εννοείται ) .
Απλά σεβασμός από εμάς τους κοινούς θνητούς που σίγουρα συμφωνούμε ότι διαφωνούμε:D
Είχα καιρό να μπω στο θέμα αλλά τώρα που το είδα (σχεδόν ) στην τελική του μορφή μόνο συγχαρητήρια μπορώ να δώσω. Μπράβο Κώστα, φοβερά υποδειγματική δουλειά:)

Χαζεύοντας πριν λίγο στο φβ έπεσα σε μία διαφήμιση και νομίζω ότι μπορείς ακόμη να κάνεις κάποιες βελτιώσεις...:p:p:p

Πολλά μπράβο και πάλι. Κάποιο Δευτερότριτο πρώτα ο προϊστάμενος θα σου έρθω αν επιτρέπεις και εσύ βέβαια να ακούσω:):)
 


wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.867
Reaction score
20.359
Μεταφέρω εδώ αυτούσιο το ποστ μου, που έπεσε σε παραδίπλα θρεντ, κι αφορά "πρόσκληση ακρόασης", με διδακτικό περιεχόμενο πάντα:

Όποιος θέλει, μπορεί να έρθει σε μένα να ακούσει όποια πολυκάναλη (κατά προτίμηση immersive) ηχογράφηση θέλει, την οποία θα έχει ήδη ακούσει (σπίτι του ή όπου αλλού θέλει) σε δικάναλο. Δηλαδή, τρόπον τινά, να έχει μια άποψη για το πώς ακούγεται αυτή η ηχογράφηση.

Δηλαδή, αγοράστε ένα BR AUDIO με Dolby Atmos μιας μουσικής που την ξέρετε και σας αρέσει, (οποιοδήποτε είδος μουσικής - μου είναι αδιάφορο το είδος που ακούτε), κι ελάτε να ακούσετε το δικάναλο stream, και μετά το πολυκάναλο ή/και immersive stream, καθώς στάνταρ εμπεριέχονται και τα δύο.

Αν δε βρίσκετε σε BR AUDIO αυτό που σας αρέσει, ψάξτε σε SACD, αρκεί να έχει το .1 κανάλι, δηλαδή είτε 5.1 είτε 7.1 μου κάνει. Θα ακούσετε ομοίως το δικάναλο στριμ και μετά το πολυκάναλο, και καπάκι upmixing σε immersive.

Φεύγοντας, ο δίσκος (BR AUDIO ή SACD) παραμένει σε μένα, έστω και για να διώχνω τα περιστέρια. ;)

Φόρος. Τίποτα δεν είναι τζάμπα. :tongue:

Επίσης, εφόσον φέρετε ένα οπτικό δίσκο με πολυκάναλη μουσική, δικαιούστε να ακούσετε και έως 10 κομμάτια μουσικής δικά σας, συνολική ώρα ακρόασης όχι πάνω από μισή ώρα, που θα τα φέρετε σε σκληρό δίσκο ή στικάκι, και φεύγοντας θα τα πάρετε μαζί σας. Δικάναλα δε θέλω τίποτα. :lol:

Δικές μου μουσικές δε θα ακούσετε καθόλου, μόνο ο,τι μουσικές φέρετε, αυτές θα ακούσετε, σε όποια δειγματοληψία θέλετε.

Στάθμες ακρόασης επιτρεπτές μόνο ίσες ή ανώτερες της στάθμης αναφοράς, εύρος διαθέσιμο για σας έως 20 ντεσιμπέλ πάνω από τη στάθμη αναφοράς, δηλαδή το βολιουμ στο χέρι σας και βάλτε το όπου επιθυμείτε, από -23 έως -3 (δηλαδή από 85 έως 105 ντεσιμπέλ μέσης στάθμης σε οποιαδήποτε μουσική). Το παραπάνω το κρατάω για πάρτη μου (και για τον τερματογκαζι, που μιλάμε την ίδια γλώσσα στη στάθμη). ;)
Εγώ που σου έστειλα αυτοβούλως και πολύ πριν καθιερώσεις αυτή την πολιτκή, ένα BR-Audio των ZZ Top και το έβγαλες σκάρτο (μπαγάσα!), δικαιούμαι μια εξαίρεση, σωστά; Αυτό που θα φέρω, θα το κρατήσω, δεν θα στο αφήσω, εντάξει; :biggrin:
 





Μηνύματα
4.847
Reaction score
25.675
Aν κάνει κι άλλες βελτιώσεις ο γιατρός χλωμό το βλέπω μετά να πάει στη δουλειά του ,θα γίνει σπιτόγατος :laugh:
Το πακετάκι βελτιώσεων περιέχει και την κοπελιά για δοκιμή;;)
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.245
Reaction score
78.922
Εγινε σήμερα το βράδυ fine tuning, μισαωράκι, δεν ήθελε πολλά πολλά.
Με μπύρα (με χερούλι φυσικά) και κοψίδια.

Μετρήσεις έγιναν πολύ πρόχειρα, και βρίσκονται στο νήμα της χαράς, παρέα με άλλες.
Δυστυχώς λόγω πείνας, δίψας και βαρεμάρας δεν ολοκληρώθηκαν.

Να σας πω πάντως, πως παίζει εξαιρετικά, και πως αυτό που έγινε με τα Genelec είναι σκάνδαλο.
Post automatically merged:

Πάρε άλλα δυο, βάλε τα Neumann μπροστά για σαμποδορυφόρους
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.104
Reaction score
124.658
Εγώ ψηφίζω για δύο infrasub έτσι για την αλητεία ;) :tongue: .
Χμ χμ.. ένα θέλει. ;)

Στην μέτρηση απόκρισης πλάτους, μετά την εφαρμογή του ταργκετ κερβ, έχω τυπικά μια πτώση περί τα 10 ντεσιμπελ από μπάσα σε πρίμα, τα γνωστά.

Η μέγιστη στάθμη στο φάσμα, βγαίνει λίγο κάτω από τους 20 κύκλους, έχει ίσως ένα μικρό "φούσκωμα" εκεί, της τάξης του 1-2 ντιμπι, κάτι τέτοιο.

Χονδρικά με το Ρίου επιβεβαιώνεται να παίζει "σωστά" μέχρι 18 κύκλους, άντε 17? Ε, κάτι τέτοιο.

Για 10 κύκλους όμως, δεν έχω στάθμες, είναι κάνα δεκαρι ντιμπι κάτω, αισχος, πάμε για ροταρι λες;

Το ροταρι δε θέλει να είναι σε ζευγη, ή τετράδες, όπως τα τυπικά σαμπ, διότι σε αυτές τις συχνότητες, δεν υπάρχουν boundaries, ούτε τσιμέντα ούτε μπετά τίποτα, τα περνάνε όλα σα να μην υπάρχουν.

Οπότε ένας ροταρι ανεμιστήρας εμινεντ και να έχω ευθεία απόκριση μέχρι 1 κύκλο; Λες;
 



costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.104
Reaction score
124.658
Εγινε σήμερα το βράδυ fine tuning, μισαωράκι, δεν ήθελε πολλά πολλά.
Θα ήθελα να διευκρινίσω πως το fine tuning δεν έγινε από μένα, ούτε το κάναμε μαζί με τον ντιμιφουτ.

Πρακτικά και κυριολεκτικά, το έκανε μόνος του. :hi:

Εγώ έτρωγα τα χάμπουργκερ και τις καπνιστές μπριζόλες κι έπινα μπύρες, κι αυτός εκεί, πεισματικά, να προσπαθεί να διορθώσει κάποιες μικροδιακυμάνσεις απόκρισης, παρά το ότι επέμενα να μην ασχοληθεί, διότι (κατά την εκτίμησή μου) είτε δεν ακούγονται είτε θέλει πολλαπλές μετρήσεις σε πολλαπλά σημεία (κάναμε, αλλά όχι τόσα ώστε να με καλύπτουν θεωρητικά, και μπορώ να έχω αμφιβολίες και για το καλιμπράρισμα του ίδιου του μικροφώνου) ώστε να έχεις ακλόνητη μέση μέτρηση απόκρισης στο χώρο, και θα προτιμούσα από όλα τα ηχεία μαζί, τες πα, αυτός εκεί, με πείσμα να κάνει την όποια διόρθωση.

Φυσικά, αυτό που έκανε ακούγεται, κι όντως παίζει "καλύτερα" από πριν, αλλά και πριν έπαιζε τραγικά καλά, οπότε δε βλέπω νόημα, αλήθεια... Ειλικρινά.

Διορθώθηκε πάντως ένα ήπιο φούσκωμα στα μπάσα, της τάξης των 3-4 ντεσιμπέλ, που όντως ακουγόταν, έστω και "ευχάριστα" (άλλοι αυτό παλεύουν να έχουν), στο εύρος 40-60 κύκλων. Βεβαίως μιλάμε για λεπτομέρειες, όχι για 15-25 ντεσιμπέλ κουρμπες που βλέπεις σε τυπικούς οικιακούς χώρους ακρόασης. Δηλαδή, τρίχες κατσαρές, ανοησίες...


Τες πα, με αντικειμενικά κριτήρια, έκανε εξαιρετική δουλειά ο φαλακροπόδης, και εύγε αγαπητέ συνάδελφε, το'χεις τερματίσει το σπορ. :hi:

Εγώ έχω αρχίσει λίγο να τα βαριέμαι όλα αυτά, είναι πολλά τα χρόνια στην πλάτη με μετρήσεις σε άπειρες εργατοώρες, και δε θέλω τίποτε άλλο παρά να ακούω μουσικές, και δεν βλέπω να με ενοχλούν μικροαποκλισεις, τις γράφω κανονικά εκεί που δε πιάνει μελάνι, εφόσον προσλαμβάνω ένα δυναμικό άκουσμα, ασυμπιεστα και με αληθοφάνεια, άλλωστε οι μικροδιαφορές τονικότητας υπάρχουν και στις διαφορετικές ηχογραφήσεις, οπότε δεν βλέπω σοβαρό νόημα σε τέτοιες λεπτομέρειες, ενώ αντίθετα στο μεγάλο δυναμικό εύρος και τις χαμηλές παραμορφώσεις, βλέπω σημαντικό ρόλο. ;)

Τες πα, εύγε συνάδελφε! Άξιος! :drinks:
 






Staff online

  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.153
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top