Arendal sound vs. SVS;

Reaction score
15.548
Oι μετρήσεις που κάνει η Audyssey (και άλλα παρόμοια προϊόντα :biggrin: ) είναι διαφορετικές από αυτές που κάνει το REW και δεν μπορεί κανείς να αναμένει ακριβές αντίγραφο των αποτελεσμάτων. ;)

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.197
Μην λες, δείξε.

Και μετα δείξε και αριστερό ηχείο με κεντρικό..

Με μπερδεύεις, δεν τα συγχρονίζει όλα; Μόνο με το κεντρικό;
όλα τα κάνει....αλλά
και το κεντρικό να έδεσε τουλάχιστον σωστά.... θα είναι επιτυχία...
έχει ξανασυμβεί να μην μπορεί να τα φέρει όλα ένα πρόγραμμα....
ακόμα και ένας καλιμπρέιτορ μπορεί να μην τα φέρει όλα....
οπότε κοιτάει τουλάχιστον να είναι εντάξει με το κεντρικό

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.070
Άλα κουστουμάκι ο ανάπηρος;
Post automatically merged:

:lolsign:

Αντε, ας δούμε, εύκολο ειναι δείξε την μέτρηση. Ισως να είσαι τυχερός.

Reaction score
7.889
θύμισε μου την διαδικασία. γιατί δεν έχω ασχοληθεί τόσο πολύ, άσε που αυτό που λένε παραπάνω το έχω διαβάσει και σε πολλά forum, κάτι για κλείσιμο bass reflex, είναι δύσκολο να ερμηνευτεί.

Reaction score
7.889
Ενεργοποίησε το Timing reference στο REW
βαζω αυτο και μετράω ?.........ετσι όπως το εγραψες πριν δείχνει πως να φτιάξεις την ευθυγραμμιση

:confused::confused::confused::confused: ναι αυτό το ξέρω. Η όλη διαδικασία. cross? large small? μια οκτάβα κάτω μια πάνω από σημείο cross? κλείνω bass reflex ηχείων.

Reaction score
15.548
μην σε μπερδευουν, ταφηνεις οπως τοβγαλε το audyssey και απολαμβανεις ;)
........θελετε και Timing reference !!!!:lolsign:

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.070
βαζω αυτο και μετράω ?.........ετσι όπως το εγραψες πριν δείχνει πως να φτιάξεις την ευθυγραμμιση

:confused::confused::confused::confused: ναι αυτό το ξέρω. Η όλη διαδικασία. cross? large small? μια οκτάβα κάτω μια πάνω από σημείο cross? κλείνω bass reflex ηχείων.
Μετράς οπως είσαι.

Reaction score
7.889
Τόνος στο front left ή Center και μετράς LFE
δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς θέλεις. Σου βάζω εδώ τη χρονική ευθυγράμμιση που έχει κάνει μεταξύ subs και center

αν και το ίδιο το rew λέει ότι οι μετρήσεις sub δεν είναι έγκυρες.

If using a timing reference REW can calculate the delay through the system being measured and show it in the measurement Info panel as "System Delay" in milliseconds, with the equivalent distance in feet and metres shown in brackets. Note that delay values are not accurate for subwoofer measurements due to the limited bandwidth of the subwoofer response, the delay estimate is based on the location of the peak of the impulse response and subwoofers have a broad peak and a delayed response.

center sub.jpg
sub.jpg

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.070
Απλά είναι τα πράγματα.
Μετράς LFE και κάποιο ηχείο reference.

Για να αποφύγεις ανακρίβειες μέτρα από 40Hz και πάνω.

Reaction score
6.592
Kλεισε τρυπες οπου εχεις ,40-160hz ξεχωριστα καθε ηχειο .μια οκταβα ακριβως εκατερωθεν του κρος για να εχεις ιση αποσταση απο τη στιγμη που εχεις και ιδιες κλισεις στα φιλτρα σου hi,low pass...
Κρατα μια επιφυλαξη για την ορθοτητα λογω χαμηλων,ιδιαιτεροτητας χωρου ,διπλοδιασταυρωνεις εαν εχεις ακυρωση στο κρος ποιντ με αναστροφη φασης στη αποκριση συχνοτητας ,εαν αυτη τωρα ειναι η μεγιστη ακυρωση με μικρομετατοπισεις στο delay ή εαν ειναι και η μεγιστη σταθμη εκει χωρις αναστροφη φασης...
Παιζει βεβαια και αλλο να ξανατσεκαρεις την επαναληψη της επομενης φασης των επομενων 360ο που παλι ειναι συμφασικες αλλα με ενα ολοκληρο κυκλο καθυστερηση...οποτε δεν ξερεις ποιον εχεις εσυ.. :fuckyou:
Δεν ξερω τι μετρα σου εχει βγαλει στο σαμπ και πως τα βαθμονομει αλλα εαν π.χ. σου εβγαλε 6 μετρα στα 9 ή στα 3 μπορει να εχεις παραπλησιες εικονες καποια ειναι η καλυτερη...

Reaction score
15.548
εγω λεω να βαλεις να ακουσεις μουσικη και να μας πεις πιο κομματι εβαλες ....
....και μιας και ξεπερασες σε spl το pb να μας πεις πως παιζεις σε ταινιες ....σε μουσικη μας ειπες :lolsign:

Last edited:

Reaction score
7.889
Kλεισε τρυπες οπου εχεις ,40-160hz ξεχωριστα καθε ηχειο .μια οκταβα ακριβως εκατερωθεν του κρος για να εχεις ιση αποσταση απο τη στιγμη που εχεις και ιδιες κλισεις στα φιλτρα σου hi,low pass...
Κρατα μια επιφυλαξη για την ορθοτητα λογω χαμηλων,ιδιαιτεροτητας χωρου ,διπλοδιασταυρωνεις εαν εχεις ακυρωση στο κρος ποιντ με αναστροφη φασης στη αποκριση συχνοτητας ,εαν αυτη τωρα ειναι η μεγιστη ακυρωση με μικρομετατοπισεις στο delay ή εαν ειναι και η μεγιστη σταθμη εκει χωρις αναστροφη φασης...
Παιζει βεβαια και αλλο να ξανατσεκαρεις την επαναληψη της επομενης φασης των επομενων 360ο που παλι ειναι συμφασικες αλλα με ενα ολοκληρο κυκλο καθυστερηση...οποτε δεν ξερεις ποιον εχεις εσυ.. :fuckyou:
Δεν ξερω τι μετρα σου εχει βγαλει στο σαμπ και πως τα βαθμονομει αλλα εαν π.χ. σου εβγαλε 6 μετρα στα 9 ή στα 3 μπορει να εχεις παραπλησιες εικονες καποια ειναι η καλυτερη...
Όλα αυτα για να δει ο dimi ένα διάγραμμα. Παιδιά εσείς που τα ξέρετε τόσο καλάνα τα κάνετε. Ποιο το νόημα θα αλλάξει κάτι? Όχι.

Οπότε τέλος. Ακούω super πλέον και μου φτάνει.

Ασε που σε όλο αυτο που μου λες όπως και από το ιδιο το rew οι μετρήσεις δε φενονται και τόσο έγκυρες.

Οπότε μουσικούλα ταινίες. Για την ιστορία από 2.8 που είναι πραγματικά τα έχει πάει στα 4.2

οι διαφορες στο δικο μου !!!

View attachment 141656
Θα ζητήσω καλού κακού να μου στείλουν ενα mic.

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.734
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab