Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί




costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.120
Reaction score
124.702
δεδομένων των περιορισμών και πως το αφοριστικό "μην το κάνεις", "δεν γίνεται", "θα είναι χάλια" κλπ. δεν βοηθάει σε κάτι
Κάνεις λάθος φίλε.
Βοηθάει στην τσέπη σου, να μη πετάξεις ένα σκασμό λεφτά και καταλήξεις να λες πάλι τα ίδια:

Με μια λέξη, τραγωδία

Θεωρώ λοιπόν, πως ακόμα κι αν δεν μπορούσα να βάλω τα κατάλληλα (ή τα σχεδόν κατάλληλα) ηχεία, πάλι θα άκουγα πάρα πολύ καλύτερα σε σχέση με πριν
Θα άκουγες πάλι σοβαρά προβλήματα, και επειδή τα προηγούμενα τα είχες συνηθίσει, μπορεί σαν αλλαγή να σου φαινόταν καλύτερα, όπως όταν αλλάζεις καλώδια, αλλά το λάθος παραμένει λάθος κι αργά η γρήγορα θα καταλήξεις στο ίδιο με πριν απλό συμπέρασμα : λάθος.

Άρα,, τζάμπα λεφτά.


Δεν είναι απόλυτες οι θέσεις που εκφράζονται.

Είναι οι βασικές αρχές.

Για το "απόλυτο" θες τρομακτικά πολλά λεφτά και χώρο σοβαρό, εδώ αντιθέτως δεν αναφέρεται τέτοιο πράγμα, παρά μόνο οι βασικές αρχές.

Τέλος πάντων, καλώς το βλέπεις και σωστές οι σκέψεις και οι ιδέες σου, προχώρα και αν μπορέσουμε να βοηθήσουμε, θα το κάνουμε.

Συνιστώ να απευθυνθείς σε επαγγελματία, να μελετήσει σοβαρά το θέμα, να δει και πιθανώς να μετρήσει το χώρο, και να σχεδιάσει μια λύση εντός των πλαισίων της λογικής, των δυνατοτήτων του χώρου, των οικονομικών δυνατοτήτων και πάντα σύμφωνα με τις βασικές αρχές λειτουργίας του όντιο.

Δε ξέρω λεπτομέρειες, αλλά και χωρίς να ξέρω, σε τέτοια απόσταση, θα πρότεινα πολυκάναλο σεταπ, ώστε να αυξηθεί η άμεση. Λογικά πράγματα.
 

TGD

Μηνύματα
6.987
Reaction score
7.079
Σκέφτηκα λοιπόν να "γυρίσω" την κατεύθυνση, κάτι που έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με πριν: Ισόπλευρό τρίγωνο ακρόασης (αν και με την μεγάλη απόσταση που ανέφερα πριν), ίσες αποστάσεις από πλαϊνούς τοίχους, μη ύπαρξη τοίχου πίσω από τη θέση ακρόασης, προσθήκη subs και τέλος εντοιχισμός ηχείων, με τα όποια πλεονεκτήματα μπορεί να έχει αυτό.
Και μετά βάλε και ένα προβόλη στην οροφή και ένα πανί να κατεβαίνει εμπρός από τα ηχεία. Ε, για αυτό θα την πείσεις ακόμα πιο εύκολα.
 

Μηνύματα
14.877
Reaction score
20.422
Αυτή τη στιγμή η θέση ακρόασης είναι στα 5,5 μέτρα, σε καναπέ κολλημένο στον πίσω τοίχο και παίζουν 2 (όχι γιγαντιαία) floorstanding speakers, με απόσταση μεταξύ τους περίπου 1,5 μέτρο (δεξιά και αριστέρα από την TV) και όπου το ένα απέχει από τον πλαϊνό 1 μέτρο και το άλλο... 7
κρανος γιατι δεν φορας;
 

Decembered

Μαϊμού
Μηνύματα
16.496
Reaction score
37.570
μπορει να βρεθει μακρυα απο το εγγυς πεδιο των μαχων.

-λατρεια μου , το αποφασισα
- ωχ
- θα αλλαξουμε αυτο το επιπλο εκει στον τοιχο με τα μηχανηματα
- α ωραια να φυγουν τα μηχανηματα
- ε ναι μωρε θα φυγουν , φτανει πια
- ...(;;;;)
- και θα φυγουν και τα ηχεια απο μπροστα να μη τα βλεπουμε
- και που θα πανε;
- πουθενα θα φυγουν ΤΕΛΕΙΩΣ σε λεω
- ωχ...
- οχι σου λεω το χω μελετησει
- αυτο φοβαμαι...
- να θα μπουνε ετσι και ετσι και ετσι και θα ειναι ενα με τον τοιχο και εδω θα μπουν αυτα και εκεινα και τα αλλα
- και τα μηχανηματα;
- θα τα κρυψω να δω δα δε θα φαινονται πουθενα.
- εισαι σιγουρος;

καπως ετσι...
θελει δουλεια βεβαια τα μιλησα εισαγωγικα με ζαπ , θα ξεκινησω απο το μειν μονιτορ ναουμ και συνεχιζουμε την επεκταση. Χαλαρα χαλαρα μεχρι το πασχα θα εχω ....



.... παραγγειλει μεγαφωνα...
... ετσι ειναι οι γυναικες, δεν αλλαζει το λογισμικο τους πλεων, θα λειτουργουν εις βαρως των αρσενικων. (...)
Η μοναδικη εξαιρεση, ειναι η σπανια περιπτωση να βρισκεται πνευματικη καλιεργεια περα απο την υλη/σωμα (φυλο), ομοιως ισχιει και για τα εν γενη αρσενικα βεβαια. (...)
 

Μηνύματα
567
Reaction score
1.542
Ευχαριστώ πολύ όλους για τις συμβουλές, είναι υπερπολύτιμες.
Οπότε κινούμαι προς την κατεύθυνση του array και συνεχίζω τη μελέτη.

Having said that, για να το κλείσω (εντελώς) το θέμα από την πλευρά μου, την εξής παρατήρηση:

- Αυτή τη στιγμή η θέση ακρόασης είναι στα 5,5 μέτρα, σε καναπέ κολλημένο στον πίσω τοίχο και παίζουν 2 (όχι γιγαντιαία) floorstanding speakers, με απόσταση μεταξύ τους περίπου 1,5 μέτρο (δεξιά και αριστέρα από την TV) και όπου το ένα απέχει από τον πλαϊνό 1 μέτρο και το άλλο... 7! (είναι προς τη μεριά της κουζίνας, σε ενιαίο χώρο). Με μια λέξη, τραγωδία και ξέρω ότι μόλις σας προκάλεσα πολλαπλά εγκεφαλικά. Ακούω μουσική; "Αναγκαστικά", αλλά προφανώς όχι καλά. Γι'αυτό και βρίσκομαι εδώ.

- Σκέφτηκα λοιπόν να "γυρίσω" την κατεύθυνση, κάτι που έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με πριν: Ισόπλευρό τρίγωνο ακρόασης (αν και με την μεγάλη απόσταση που ανέφερα πριν), ίσες αποστάσεις από πλαϊνούς τοίχους, μη ύπαρξη τοίχου πίσω από τη θέση ακρόασης, προσθήκη subs και τέλος εντοιχισμός ηχείων, με τα όποια πλεονεκτήματα μπορεί να έχει αυτό.

Θεωρώ λοιπόν, πως ακόμα κι αν δεν μπορούσα να βάλω τα κατάλληλα (ή τα σχεδόν κατάλληλα) ηχεία, πάλι θα άκουγα πάρα πολύ καλύτερα σε σχέση με πριν. Αν λοιπόν δεν είχα (που δεν έχω) πρακτικά την επιλογή να μειώσω την απόσταση ακρόασης (και να βάλω ας πούμε την πολυθρόνα πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού, μέσα στη μέση του χώρου), δεν θα ήταν σωστό να κάνω το καλύτερο που μπορώ; Ελπίζω μια μέρα να έχω κι εγώ τη δυνατότητα για dedicated χώρο ακρόασης, αλλά προς το παρόν, αυτόν έχω.

Με αυτή την έννοια λοιπόν, θεωρώ πως το παραγωγικό (χωρίς να λέω πως είναι υποχρέωση κανενός) είναι να προσπαθήσω να βρω το καλύτερο δυνατό, δεδομένων των περιορισμών και πως το αφοριστικό "μην το κάνεις", "δεν γίνεται", "θα είναι χάλια" κλπ. δεν βοηθάει σε κάτι (εννοώ δεν βοηθάει εμένα και όποιον άλλον διαβάζει και έχει παρόμοιους προβληματισμούς).

Κατανοώ ότι οι συμβουλές πρέπει πάντα να εξηγούν ποιός είναι ο τρόπος να πετύχουμε το ιδανικό (αλλιώς δεν θα μαθαίναμε) και θέλω πολύ να το μάθω και αυτό (άσχετα αν δεν θα μπορέσω να το κάνω στην πράξη), πρέπει όμως να υπάρχει και ένα διαχωριστικό επίπεδο μεταξύ των θεωρητικών συμβουλών για το ιδεατό και των πρακτικών για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με βάση τους περιορισμούς. Κάποιοι το προσπαθούν και τους ευχαριστώ ιδιαιτέρως.

Just my 2c, sorry for the long post και ευχαριστώ πολύ ξανά! :)
Eφόσον φαίνεται ότι είσαι έτοιμος να ρίξεις σεβαστό ποσό αντί να σπας το κεφάλι σου δε φέρνεις ένα ειδικό να σου μετρήσει χώρο και να σου προτείνει λύσεις. Αυτές οι διαστάσεις δε δαμάζονται έτσι εύκολα θέλουν σοβαρή μελέτη
 

Decembered

Μαϊμού
Μηνύματα
16.496
Reaction score
37.570
τραγωδία
...χαιρομαι, εξυπνος φενεσαι εσυ και καλως ηρθες.
Για ριξε ενα προχειρο σχεδιαγμαμα του χωρου (σε χαρτι σε autocad σε google sketchup -οτι βολευει), βαλε και διαστασεις και οτι βασικα επιπλα (βιβλιοθηκες, δισκοθηκες, καναπεδες τραπεζακια) εχεις εκει μεσα.
Επισης δωσε και χαρακτηριστικα ηχειων + συνοδων (και αν θες τις πηγες), αν δεν θες να δωσεις τα μοντελα.
α ! .. και πες μου τι μουσικη ακους. αν ακους χαρντ ροκ, μεταλ ή ελαφρολαικα , γλυτωνεις το μπελα με μενα , και δεν θα ασχοληθω.
 

symos

You're not worthy!
Μηνύματα
2.963
Reaction score
6.688
@costas EAR
Έχεις δίκιο και σε ευχαριστώ ξανά.

@Decembered
Ευχαριστώ, θα το κάνω σε άλλο thread.

@TGD
Τον προβολέα και την οθόνη τα έχω, δεν είναι πρόβλημα.

Γενικά, δεν είναι η γυναίκα το πρόβλημα, έχει ανοχές, ο χώρος είναι, που είναι 5,5x10 (μαζί με κουζίνα) και το σαλόνι οριοθετείται στα 5,5x4,5 περίπου, στη μία διάσταση από τους τοίχους και στην άλλη από 2 πολυθρόνες. Ε, δεν φταίει η γυναίκα που δεν μπαίνει θέση ακρόασης ή ηχεία (κατά Cardas) ακριβώς μέσα στη μέση του σαλονιού, εκεί που είναι τα (3 παρακαλώ, για να γεμίζουν τον μεγάλο χώρο) τραπεζάκια.
 



A

AKARL

Guest
Ε, δεν φταίει η γυναίκα που δεν μπαίνει θέση ακρόασης ή ηχεία (κατά Cardas) ακριβώς μέσα στη μέση του σαλονιού, εκεί που είναι τα (3 παρακαλώ, για να γεμίζουν τον μεγάλο χώρο) τραπεζάκια.
Να δοκιμάσεις και τη "θεωρία του WASP για τοποθέτηση ηχείων". :wink:



Εκτός απ' τα τραπεζάκια από ... κρυσταλλιέρες πως πάμε; :idk:
 

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.806
Akarl (τι ταλεντο ΄σαι συ) παμε και το : μη ξαναρθεις με ενεργα δεν το αντεχω .... :biggrin:

Τι να 'ναι αυτό που το ακρόαμα χαλάει
και όλο στο βρόντο νιώθω πως πάνε τα λεφτά
χάνω εικόνα και μπασιές στα πέντε μέτρα
και η παντόφλα διαρκώς με κυνηγά

Μην ξαναπείς για ενεργά δεν το αντέχω
δεν το μπορώ αυτά να ξύνουν τα αυτιά
εγώ σου έδειξα οχτάϊντσα της καρδιάς μου
κι εσύ τα έθαψες και λες να βάλω sub

Τι να 'ναι αυτό που τις χροιές μου τις μπουκώνει
όταν τα pdf ποστάρεις με σιγουριά
χάνουν τον έλεγχο οι λάμπες και θολώνει
και η κρυσταλιέρα όλο τρίζει ηχηρά

Μην ξαναπείς για πολυκάναλους προσέσορ
μια μουσικούλα θέλω ν'ακούω εγώ απλά
εδώ χωράνε δύο ηχεία μόνο να στήσω
κι εσύ μου λες για του immersive τη χαρά
 








ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.326
Μηνύματα
2.858.614
Members
37.895
Νεότερο μέλος
Mark Zappa
Top