Bad sound kills good music

P

PMC

Guest
Την εποχή που γεννήθηκα (1975)ο πατέρας μου άκουγε μουσική από ένα πικαπ της philips ( αυτά που ήταν σαν βαλιτσάκι ) . Ενα κασετόφωνο akai που ήταν και ενισχυτης και συνδεόνταν πάνω του δυο ηχεια και όταν είχε κέφια από ένα μαγνητόφωνο grundig.
Για μεγάλη εικόνα είχε μια μηχανή προβολής 8mm που θυμάμαι να Μαζευόμαστε όλα τα παιδάκια της γειτονιάς και μας έβαζε να δούμε κινούμενα σχέδια στον λευκό τοίχο της εκκλησίας απέναντι από το σπίτι. ( η μηχανή στεκοταν στην ταράτσα του σπιτιού μας ).
Εκείνη την εποχή η τεχνολογια του ηχου και της εικόνας έκανε τα πρώτα της βήματα... θυμάμαι ότι όταν ερχόταν από κάτι ταξίδια που έκανε στην Γερμανία πάντα κάτι θα έφερνε σχετικό με εικόνα η ήχο.

Θεοδωράκης ,Χατζιδάκης,Χατζηνάσιος .....Γούναρης πολυμερης,Μπιθικώτσης, Μητσιας,χατζης......Νταλαρας , Αλεξιου,Γαλάνη . Αυτά ήταν τα πρώτα ακούσματα μου ....με αυτά αγαπήσαμε την μουσική. Θυμάμαι τον πατέρα μου να προσπαθεί να μας εξηγήσει τους στίχους....

Μας άγγιζε η μουσική ? Φυσικά και μας άγγιζε . Από όπου και να ακούγαμε, τα τραγούδια αυτά όχι απλά μας άγγιζαν αλλά έγραφαν πάνω μας και μέσα μας τους στιχους τους και την μελωδία τους. Τα τραγουδάμε ακόμα και σήμερα και δεν γίνεται να τα αρνηθούμε και να τα ξεχάσουμε γιατί τα έχουμε πολύ βαθια μέσα μας. Δυνατοί στίχοι και μουσικές που θα θυμόμαστε για πάντα.

Τα χρόνια που ακολούθησαν οι πρώτες ηχομηχανές άρχισαν να εξαφανίζονται και την θέση τους να παίρνουν καλύτερες.... Οι άνθρωποι
άρχισαν να ξοδεύουν πολλά λεφτά προσπαθώντας να αποκτήσουν ηχητικά συστήματά ώστε να πάρουν τον τέλειο ήχο . Επισκέπτονται εκθεσεις καταστήματα και δαπανούν χρήματα σε καλωδια βύσματα έπιπλα (ρακ) βάρη για τα πικαπ τους στηρικτικα και αλλά πολλά ακόμα .... άλλα από αυτά είναι σωστά και αλλά λάθος.
Για ποιο λόγο το κάνουν ? Αφού και από ένα πικαπ βαλιτσάκι να ακούσουν την ίδια χαρά θα πάρουν....
Το κάνουν σίγουρα από αγάπη για την μουσική. Έχουν πια ανάγκη να ακούνε μουσική . Η μουσική έχει γίνει τρόπος ζωής ,αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας
Το κάνουν για να απολαύσουν περισσότερο και να πλησιάσουν στην απόλυτη ακουστική εμπειρία που μπορεί ο καθένας να αντέξει οικονομικά.
Το έχουμε κάνει όλοι μας ....όλοι έχουμε αλλάξει καλωδια , βύσματα, έχουμε αλλάξει ενισχυτες,Ηχεια, για αλλά πιο νέα και πιο βελτιωμένα .



Πολλά πράγματα έχουν αλλάξει από την δεκαετία το 90 στον ήχο.
Σήμερα μπορεί για παράδειγμα ο ηχος να βελτιωθεί πραγματικά με την χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας. Το 90 διαδίδονταν ότι ο ηχος χαλαει όταν γίνεται ψηφιακός ,καταστρέφεται . Σίγουρα η διαμάχη μεταξύ αναλογικού και ψηφιακού θα συνεχιστεί για κάποια χρόνια ακόμα, αλλά με σχεδόν όλους τους ανθρώπους του πλανήτη να έχουν πρόσβαση σε ολη την μουσική που θέλουν οποιαδήποτε στιγμή και με ελάχιστο κόστος το ψηφιακό γρήγορα θα είναι μονόδρομος.



Σε αυτό το περιβάλλον μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει η να προσεγγίσει το μουσικό γεγονός άμεσα. Τι χρειάζεται ? Ένας ενισχυτης η ενεργά Ηχεια με DSP που να επεξεργάζεται τον ήχο βελτιστοποίωντας το ψηφιακό σήμα και μετατρέποντας το σε αναλογικό . Οι περισσότεροι ενισχυτες και dac μπορούν επίσης να επεξεργαστούν και να διορθώσουν το αρχικό υλικό.


Μετά από αυτό η σύγκριση με το αναλογικό δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια . Μια ψηφιακή λύση σήμερα είναι πολύ καλύτερη Και δεν έχει καμία σχέση με τον ήχο του πικαπ.( τον ήχο που έχουν οι περισσότεροι από τα πικαπ τους. Για το πολύ υψηλό επίπεδο δεν έχω άποψη)

Πρόσφατα απέκτησα προενισχυτη με δυνατότητα επεξεργασιας και διόρθωσης δωματίου. Έκανα και τις απαραίτητες διορθώσεις στον χώρο μου που όπως όλοι οι οικιακοί χώροι αφαιρούν η προσθέτουν χρωματισμους -του χώρου - στον ήχο . Τοποθετήθηκαν και ρυθμίστηκαν και δυο σαμπ.
Στο παρελθόν έχω αγοράσει πανάκριβα καλωδια μόνο και μόνο επειδή ήταν πολύ χοντρά η είχα διαβάσει σε κάποιο περιοδικό πως παίζουν καλά....Δεν ακούγονταν με τίποτα.
Έχω κάνει και άλλες βλακίες όπως όλοι μας και οι διαφορες στον ήχο δεν γίνονταν αντιληπτές η ήταν πολύ μικρές.

Η μεγαλύτερη διαφορα είναι η προσθήκη σαμπ, η διόρθωση του χώρου και η τοποθέτηση ακουστικών πανελς!

Τα βραδια πλέον δεν μπορώ να πάω για ύπνο....μένω καρφωμένος στον καναπέ Τρεις η τέσσερις ώρες παραπάνω ακούγοντας μουσική χωρίς να έχω την δύναμη να σταματήσω και να πάω στο κρεβατακι μου. Ακούω ξανά ότι θυμάμαι από την ζωή μου ....όλο το σάουντρακ της δίκης μου ζωής.

Υπάρχουν είδη μουσικής που δεν άκουγα ποτέ μου . Τώρα τα ακούω όλα .....( υπάρχουν και σκουπίδια που κάποιοι τα ονομάζουν μουσική.....δεν ασχολούμαι με αυτά)


Τι είναι η καλή μουσική όμως?
Καλή μουσική για μένα είναι το αποτέλεσμα καλλιτεχνών ώστε να παραδώσουν ένα άρτιο ηχητικό αλλά και πνευματικό προϊόν στο κοινό τους.
Αυτό το προϊόν θα πρέπει να μπορεί να σε κάνει να νιώθεις καλά , να νιώθεις συναισθήματα, να ονειρεύεσαι , να διασκεδάζεις, να σκέφτεσαι , να σε οδηγεί να θες να κανείς πράγματα, να χορευεις ακούγοντας τη ,να περνάς καλά.....η καλή μουσική είναι η καλή μουσική όπως ο κάθε ένας μας το αντιλαμβάνεται.

Η μουσική κάνει όμορφη την ζωή....


Μόνο έναν εχθρό έχει η καλή μουσική ....τον κακό ήχο . Η τεχνολογια μας έχει καλομάθει και πλέον όταν κάτι δεν ακούγεται όμορφα το απορρίπτουμε ! Αυτό ισχύει και στην εικόνα . Αν τύχει να δεις δυο τηλεοράσεις ιδιες δίπλα-δίπλα που να παίζουν το ίδιο αλλά με διαφορα στην ποιότητα της εικόνας τους , τότε θα παρατηρήσεις ότι τα μάτια σου θα καρφώθουν στην τηλεόραση με την καλύτερη εικόνα και δεν θα επιστρέψουν ποτέ ξανά στην άλλη....είναι στην φύση μας να αναζητάμε το καλύτερο.....το ποιοτικότερο.

Ο καλός ηχος κάνει την καλή μουσική να ακούγεται καλύτερη....

Ο κακός ηχος σκοτώνει την καλή μουσική.






Παρακαλω πολύ για τις απόψεις σας.
Χωρίς αφορισμούς και ειρωνείες....
 
Last edited by a moderator:

wnet

Nearfieldένιος
Μηνύματα
4.433
Reaction score
15.081
Βρε μια χαρά τα λες... δε νομίζω να διαφωνεί κανείς πως όσο καλύτερος ο ήχος τόσο μεγαλύτερη απόλαυση από την καλή μουσική...

Αλλά να... πρέπει να σταματάμε που και που το κυνήγι και ν' ακούμε και μουσική με ότι έχουμε...
Σαφώς αφού έβαλες σαμπς/πανελς/dsp ακούς καλύτερα... όμως και 2 μήνες πιο πριν ας πούμε δεν ευχαριστιόσουν τη μουσική σου; ή όταν έστησες το σύστημα;

Βλέπω και τον εαυτό μου.... πριν το sub απλά ακουγα μουσική.... μετά το sub ήρθε το μικρόφωνο, οι μετρήσεις... και πιάνω συχνά τον εαυτό μου να τρώγεται με τα ρούχα του αν και σίγουρα ακούω καλύτερα τώρα....
 

Abessalom

Βαρώνος
Μηνύματα
18.097
Reaction score
30.053
Ισχύει όμως και το ότι ο καλός ήχος σκοτώνει την καλή μουσική. Υπό την έννοια ότι οι άριστες δυνατότητες αναπαραγωγης ενός καλού ηχοσυστήματος, δεν καταφέρνουν, μόνο, να αναδεικνύουν τις καλές ηχογραφήσεις, αλλά επιπροσθέτως τείνουν να απωθούν τον κάτοχο του από ηχητικώς, από τεχνικής εννοώ άποψης, υπολειπόμενα διαμάντια του παρελθόντος υπέρ καλοηχογραφημένων μετριοτήτων.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.096
Reaction score
124.648
Ισχύει όμως και το ότι ο καλός ήχος σκοτώνει την καλή μουσική. Υπό την έννοια ότι οι άριστες δυνατότητες αναπαραγωγης ενός καλού ηχοσυστήματος, δεν καταφέρνουν, μόνο, να αναδεικνύουν τις καλές ηχογραφήσεις, αλλά επιπροσθέτως τείνουν να απωθούν τον κάτοχο του από ηχητικώς, από τεχνικής εννοώ άποψης, υπολειπόμενα διαμάντια του παρελθόντος υπέρ καλοηχογραφημένων μετριοτήτων.
Το αντίθετο συμβαίνει.
Τουλάχιστον σε μένα.

Όσο καλύτερα παίζει, τόσο περισσότερο παλιές ηχογραφήσεις αντέχω να ακούω, γιατί ακούγονται τελικά απροσδόκητα ευχάριστα, και όχι ενοχλητικά.
 


Abessalom

Βαρώνος
Μηνύματα
18.097
Reaction score
30.053
Το αντίθετο συμβαίνει.
Τουλάχιστον σε μένα.

Όσο καλύτερα παίζει, τόσο περισσότερο παλιές ηχογραφήσεις αντέχω να ακούω, γιατί ακούγονται τελικά απροσδόκητα ευχάριστα, και όχι ενοχλητικά.
Έγραψα: "τείνει να". Και, εάν κρίνω από τις χαϊεντιές που ακούνε αρκετοί, συχνά το πετυχαίνει.
 

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.806
Σχολιάζω εδώ όχι από ιδιαίτερη πρόθεση να φέρω αντιρρήσεις,αλλά επειδή μου ετέθη το παρόν παίζοντας ρόλο ανταπόκρισης από την πλευρά του νηματοθέτη στο παρακάτω μήνυμα:

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι χαρακτήρες σε αυτόν τον Κόσμο.Υπάρχουν λ.χ. άτομα που μπορεί ν'αναθέτουν στη Μουσική ακόμα σπουδαιότερη αποστολή από το να έκανε τη ζωή τους απλώς ομορφότερη,όπως το να την έκανε...υποφερτή.

Κι εφόσον δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με απόλυτη βεβαιότητα σε ποια υποκατηγορία εντάσσεται καθένας μας ή έστω να το αποδεχόμαστε,είναι άτοπον να κάνουμε τους διαδικτυακούς...κεχαγιάδες για τους τρόπους που θα εκπλήρωνε η Μουσική την αποστολή που θα της είχε ανατεθεί από καθέναν χαρακτήρα.

Μερικές ενδεικτικές περιπτώσεις:
Ο ίδιος λατρεύω την τακτική ακρόαση μέσω ακουστικών,ενώ άλλοι ακροατές όχι και τόσο.
Κάποιοι κρίνουν ότι δεν μπορούν πλέον να βιώνουν δικαναλικά setup,ο ίδιος δεν συμμερίζομαι την κατηγορηματικότητα που επιδεικνύουν.
Οι περισσότεροι ακούνε Μουσική είτε σε χώρο προορισμένο γι αυτή τη δραστηριότητα είτε σε αυτοκίνητο,ο ίδιος ακούω setup να παίζει διαρκώς σε οποιονδήποτε χώρο περνώ αξιόλογο χρόνο την ημέρα ακόμα και ενόσω κοιμάμαι,αλλά ουδέποτε...όταν οδηγώ.

Τα αντικειμενικά δεδομένα που αφορούν στην πρόοδο της τεχνολογίας έχει τεράστια σημασία να προβάλλονται και καμία σημασία να υπερθεματίζαμε πάνω σ'εκείνα.Διότι κάθε υπερθεματισμός θα μείωνε κατά τη γνώμη μου την αντικειμενική τους αξία.

Και για όσους δεν έλαβαν το μήνυμα από τη - διόλου σατιρική - στιχουργική διασκευή,επαναλαμβάνω και στη μητρική μας γλώσσα ότι η πρόοδος των τεχνολογικών μέσων όσο και να βελτιώνει τους όρους επικοινωνίας με δεδομένο έργο δεν έχει κανένα ουσιαστικό αντίκρυσμα στην κατανόηση είτε αυτού,είτε σ'εκείνη αναμεταξύ μας.
 
Last edited:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Μηνύματα
3.195
Reaction score
6.100
Ισχύει όμως και το ότι ο καλός ήχος σκοτώνει την καλή μουσική. Υπό την έννοια ότι οι άριστες δυνατότητες αναπαραγωγης ενός καλού ηχοσυστήματος, δεν καταφέρνουν, μόνο, να αναδεικνύουν τις καλές ηχογραφήσεις, αλλά επιπροσθέτως τείνουν να απωθούν τον κάτοχο του από ηχητικώς, από τεχνικής εννοώ άποψης, υπολειπόμενα διαμάντια του παρελθόντος υπέρ καλοηχογραφημένων μετριοτήτων.
Το αντίθετο συμβαίνει.
Τουλάχιστον σε μένα.

Όσο καλύτερα παίζει, τόσο περισσότερο παλιές ηχογραφήσεις αντέχω να ακούω, γιατί ακούγονται τελικά απροσδόκητα ευχάριστα, και όχι ενοχλητικά.
Θα συμφωνήσω απόλυτα με το ντοκτορ και το @jiovani75 κι όχι με την άποψη του @Abessalom .
Όσο καλύτερα ακούγεται ένα σύστημα, τόσο λιγότερο σε νοιάζει η ποιότητα της ηχογράφησης που ακούς.
Τρανό προσωπικό παράδειγμα ένα αγαπημένο βινυλιο του Curtis Mayfield το superfly.., όπως όλα τα βινύλια άλλωστε της curtom, αυτής της ιστορικής εταιρείας παραγωγής αν το σύστημα δεν είναι καλό, η ακρόαση γίνεται απίστευτα κουραστική με αποτέλεσμα να σ' αποτρέπει να το ακούσεις!!
Ένα από τα άλμπουμ-σταθμος στην ιστορία της μουσικής δε θα μου ήταν μες τις επιλογές μου προς ακρόαση αν δεν είχα τον ήχο που έχω..
Επομένως, good sound saves the music!:drinks:
 

Rosinante

Dark Nιάου
Μηνύματα
1.506
Reaction score
5.606
Οι περισσότεροι ακούνε Μουσική είτε σε χώρο προορισμένο γι αυτή τη δραστηριότητα είτε σε αυτοκίνητο,ο ίδιος ακούω setup να παίζει διαρκώς σε οποιονδήποτε χώρο περνώ αξιόλογο χρόνο την ημέρα ακόμα και ενόσω κοιμάμαι,αλλά ουδέποτε...όταν οδηγώ.
Εσυ πρεπει να ' χεις πολυ καλα...αμορτισερ και δεν κοπανανε, για να μην ακους μουσικη στο αμαξι.:):)

Τωρα, οσον αφορα στο θεμα του νηματος, οι προσεγγισεις ειναι ολες λανθασμενες για τον απλουστατο λογο οτι το θεμα ειναι καθαρα επιστημονικο και χρειαζεται αναλυση απο την σκοπια της κοινωνικης ψυχολογιας. Επειδη ομως βαριεμαι να γραφω σεντονια, αναφερω οτι η γεννεσιουργος αιτια για ολα αυτα, ειναι το γονιδιακο ανθρωπινο χαρακτηριστικο της κοινωνικοποιησης σε ομαδες και ο μιμητισμος που επηρεαζει τις ανθρωπινες σχεσεις.
Αν δεν εισελθεις σε μια συγκεκριμενη κοινωνικη ομαδα, δε θα σου δοθεί ποτέ η ευκαιρια να μιμηθεις τα χαρακτηριστικα της.
Η περιπτωση του φιλου μου του Τζιο ειναι κλασικη περιπτωση μιμητισμου, οπως και πολλες αλλες βεβαια. Προσοχη: Δεν το λεω με αρνητικη έννοια. Ειναι αλλοι οι μηχανισμοι.:D
 

Μηνύματα
4.461
Reaction score
7.732
Η μουσική δεν κινδυνεύει από κανένα μέσο αναπαραγωγής, το συνεχές κυνήγι της υψηλής πιστότητας σίγουρα μπορεί να βλάψει το κριτήριο αντίληψης ενός ατόμου στο τι είναι καλό ή κακό. βλέπε και άποψη αμπεσαλομ, με την οποία συμφωνώ.
Καμία φορά κάθομαι στον καναπέ ακούγοντας τις σαχλαμάρες των κυνηγών υψηλής πιστότητας και αναπολώ τα φοιτητικά μου χρόνια με τα ξεχαρβαλωμενα γουφερ της τζιμπιελ.
Σίγουρο επίσης είναι ότι ο καλός ήχος δεν σε κάνει και καλύτερο άνθρωπο. Παραδείγματα χιλιάδες :biggrin:
 




Μηνύματα
2.599
Reaction score
4.585
Η μουσική έχει μόνο δύο εχθρούς: τους κακούς δημιουργούς και το κακό κοινό. Η μουσική από μόνη της δεν μπορεί να φταίει σε κάτι, μόνο οι άνθρωποι φταίνε.

Η τεχνολογία βοηθά τη μουσική τόσο στη δημιουργία όσο και στην αναπαραγωγή. Η καλή-σωστή αναπαραγωγή αυξάνει την ευχαρίστηση που μπορεί κάποιος να λάβει από τη μουσική. Πάλι όμως χωρίς όρια φτάνουμε σε επικίνδυνα άκρα. Για παράδειγμα δεν μπορείς να ευχαριστηθείς μουσική σε ένα σύστημα των 2000€ ή σε ένα των 5000€? Θα πρέπει να πας στα 100Κ για να γουστάρεις? Ελιτισμός και χαϊεντίλα είναι αυτό και δεν έχει καμία σχέση με τη μουσική. Άλλωστε το έχω πει πως για μένα το hifi δεν έχει καμία σχέση σαν χόμπι με τη μουσική. Η μουσική είναι η λαϊκότερη μορφή τέχνης ενώ το hifi ένα τεχνοκρατικό χόμπι που μπορεί να γίνει εξαιρετικά δαπανηρό.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.096
Reaction score
124.648
Άλλωστε το έχω πει πως για μένα το hifi δεν έχει καμία σχέση σαν χόμπι με τη μουσική. Η μουσική είναι η λαϊκότερη μορφή τέχνης ενώ το hifi ένα τεχνοκρατικό χόμπι που μπορεί να γίνει εξαιρετικά δαπανηρό.
:drinks:
 


Μηνύματα
252
Reaction score
645
Η μουσική όντως κάνει τη ζωή όμορφη.
Κάποιους ειδικά μπορεί και να τους "σώσει" από διάφορα κακά/δεινά της ζωής.
Όμως η μουσική είναι μια τέχνη. Δεν έχει εχθρό την κακή ποιότητα αναπαραγωγής, δεν έχει καν εχθρό τους κακούς μουσικούς-εκτελεστές-συνθέτες. Διότι - όπως όλες οι τέχνες - έχει ένα τρόπο να αφομοιώνει τους καλούς και τους κακούς συνθέτες, μουσικούς και παραγωγούς, να είναι απολύτως μη γραμμική, να δημιουργεί "σχολές", υποσχολές και παρακλάδια και να είναι πάντα δυναμική και ανοιχτή στο κάθε τι νέο ακόμα και στο άμουσο. Ακόμα και στο τεχνικά λάθος, στην παραφωνία. Και τα φάλτσα και το lo-fi είτε ηθελημένα είτε όχι, πάλι τέχνη είναι.
Για να γυρίσουμε στα ηχοσυστήματα τώρα, σίγουρα και εγώ μετά από κάποια χρόνια με μέτρια προς καλά συστήματα, στραβομουτσουνιάζω όταν ακούω από "κακά" μηχανήματα που δεν είναι όσο αναλυτικά και διαφανή έχω συνηθίσει και δεν αναπαράγουν όλο το φάσμα όπως πρέπει. Η αγαπημένη μου μουσική όμως μου ξυπνά τα ίδια αισθήματα είτε ακούω από το σύστημά μου είτε από ραδιοφωνάκι στην παραλία.
Άλλωστε η "πραγματική" μουσική είναι μόνο το live, με τους μουσικούς απέναντί σου, με τα φάλτσα τους και τα όποια ελάχιστα χαμένα μέτρα στο παίξιμο, όντας μακριά από την οικειότητα του σαλονιού σου, με τους μουσικούς και τους ακροατές να γίνονται κοινωνοί αυτής της τέχνης.
Εκεί ξεχνάς όλα τα περί μηχανημάτων και δικάναλων/πολυκάναλων παραφερναλίων.
My own two cents...
 

P

PMC

Guest
Η τεχνολογία βοηθά τη μουσική τόσο στη δημιουργία όσο και στην αναπαραγωγή. Η καλή-σωστή αναπαραγωγή αυξάνει την ευχαρίστηση που μπορεί κάποιος να λάβει από τη μουσική.
Αυτό ακριβως πιστεύω και γω.....
Φυσικά και μπορείς να ευχαριστηθείς την μουσική και από πολύ οικονομικά συστήματά....

Και προς θεού ....μην θεωρηθεί ότι θέλω να το παίξω μάγκας εξαιτίας του δικού μου συστήματος .
Ένα καλό η ένα καλύτερο σύστημα απλά θα σε φέρει πιο κοντά σε αυτό που έιχε στο μυαλό του ο καλλιτέχνης - παραγωγός - μαστερας.... τίποτα άλλο !
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.245
Reaction score
78.922
Για παράδειγμα δεν μπορείς να ευχαριστηθείς μουσική σε ένα σύστημα των 2000€ ή σε ένα των 5000€? Θα πρέπει να πας στα 100Κ για να γουστάρεις?
Δεν μετράται με χρήματα, αλλά με τεχνικές προδιαγραφές, τις γνωστές ;) που εκνευρίζουν τους περισσότερους.
Εχω ακούσει συστήματα εξαψήφια που δεν παίζαν, και τετραψήφια που ήταν καταπληκτικά.

Δυστυχώς όποιος έχει σύστημα και ακριβό και σωστό καλύτερα να μην μιλάει, γιατί προκαλεί. Εκεί καταντήσαμε στο Ελλαδιστάν.
Και κατευθείαν επιστρατεύεται το επιχείρημα με το ραδιοφωνάκι. Απαράδεκτο επιχείρημα για φόρουμ τεχνολογίας.

Πρέπει να έχουμε κάτι για να του την πούμε. Να, βρήκα: Τζιοβάνι δεν έχεις καλό phono stage :tongue:
Post automatically merged:

Εγώ πάντως μουσική απο κακό σύστημα δεν ακούω, όσο ακριβό κι αν είναι αυτό :tongue: . Αρνούμαι.
Η΄το κλείνω, ή το χαμηλώνω, ή φεύγω.
Ή βάζω ωτοασπίδες, έχω πάντα στο μπρελόκ μου. Το θεωρώ βιασμό της τέχνης, κακοποίηση.

Ευχαρίστως ακούω απο τις JBL μικροηχομπάρες των παιδιών μου, ευχαρίστως ακούω και απο ένα σωστό φτηνό nearfield συστηματάκι.
 
Last edited:

Μηνύματα
252
Reaction score
645
Να σημειώσω εδώ ότι δεν πιστεύω ότι ο Jiovani πόσταρε το σύστημά του για να δειχτεί, ούτε ποτέ έχει δείξει υπεροψία λόγω της μεγάλης επένδυσης που έχει κάνει σε μηχανήματα και χώρο. Πραγματικά τον χαίρομαι που χαίρεται τόσο πολύ και εκείνος και η οικογένειά του όλα αυτά που έχει στήσει και μάλιστα με τόσο ορθολογικό τρόπο.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.306
Μηνύματα
2.858.039
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top